• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İNSAN KENDİNDEN ŞÜPHE EDİYOR

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
546
123
Cidden artık sorun bende mi demeye başlıcam. Etrafıma bakıyorum insanlar ne kadar rahat ahlak değerleri değişmiş durumda . Tamam bende 4 x4 lük değilim ama en azından düşünceliyim ben.. Etrafımı düşünüyorum ve kendimi.

Öncelikle en yakın dostumdan bahsedeyim. Kendisi cocuk arkadasım ve tek dostum bunu sölüyorum yoksa coktan siler atardım onu. Ailesi ile bagı yok resmen ailesini sevmiyor sevilmiyor evden nefret ediyoor bu yüzden psikolojisi bozuldu ve hatalar yapmaya basladı. İlk olarak patronuna herseyini anlatıyordu adam buna asıldı sonunda arkadasım 25 yasında patronu 45. Adam acıkca yatmak istediğini söyledi. Bizimki kabul etmedi fakat işten de cıkmadı neden cünkü orayı tutuncak dal gibi görüyordu. Bu arada adamla öpüşmüşlerdi sadece birkez arbada adam evli cocukları vcar dısarıya iyi aile babası rolu ciziyor. Sonra kızı oraya baglayacak ya en cok istediği seyi yaptı üniverstenin bursunu ödemeyi teklif etti hem orada calısacak hem okula gidecekti tabi kim kime bu devirde bunu yapar bizimki cok istediği için okulu kabul etti o gün bugündür okulu ödeniyor ve orada basta adama asık hayran oldugunu söylerdi uzak durmaya calıstıgını neyse yasadıgı zorlukları bildiğimden cok kızsam sölesem de hosgorulu bakmaya calıstım. Şimdi ise okulun bitmesine az var fakat adam buna kan kusturuyor.
İkinci sorunu ise bir müşterisi ile bunlar telefonda konusmuslardı daha kac sene evvel adam şeerefsiz cıkmıstı nişanlıymıs meğer.. neyse bu arada adam evlendi etti suan adamla normal arkadaslarmıs cok iyiymiş öle bişey yokmus aralarında karısı ile de tanıstırmak istiyomus ki daha kendileri yüzyüze görüşmedi yeni görüşecek . Ya diyorum ne gerek var suclu ben oluyorum. Dün cok agır konustum simdi bozuğuz ahlaksız yuva yıkan kadın gibi bakıyorsun bana dedi. evet ölesin diyemiyorum işte tek dostum oldugu için o da köötü anımda yanımdadır hep ama bu yönü cidden psikolojimi bozuyor ona güvenmyorum zaten eeskisi kadar da sevmiyorum..
yerini tutan biri olsa su hayatımda keşke..

İkinci sorun kızkardeşim. ben 25 o 20 yasında. Hep asiydi. Bir arkadası var simdi samimi oldugu kız 17 yasında ama dehset rahat bir aile baba yok zaten basında anne onu bırakıp sehirdısına gidiyor devamlı sevgilisinn yanında. Kardesim sigara kullanıyor onunla beraber. Önceden de içiyoru diyor ama hiç paket tasıdını görmemiştim bu kızla takılana dek. Cok dik kafalı annemle benle geçinemez sürekli bagırarak konusur bize saygısızlık had safhada. Yaptıgı seyler cok sacma hep erkek aarkdasları var baya bir özenti :(
Ben hiç böyle olmadım olmak da istemedim babam zaten cok sinirli biri tutucudur annem babamdan korkar kardesime laf da geciremiyor devamlı ben arada kalıyorum.. Kardesimin yalalarını gizlemek zorunda kalıyoruz babam öğrense evde kıyamet kopacak babam normal biri değil sinir sistemi bozuk zaten alkolden.
Dün teyzemde kaldım ora bile rahat yok annem aradaı kardesim işe gitcem diyomus ama o kızla denize gidecekmiş.. Annem benim çözmemi istedi daha kardesime yazıyordum ki bana küfür etti engelledi siktir olup gidin hayatımdan demiş.. Bu kız normalde mantıklı da düpşünebilir ama rahat özgür dikkkaafalı yasamak istiyor basına bişey gelecek diye korkuyoruz yüzme biilmiyor gizli gizli denize gitmeye kalkısıyor.

Cidden cok yoruldum kimseyi dğeiştiremem hadi arkadasım da bi yana. Ama kızkardesim hakkında ne yapmalıyız sizce? Babama sölücez son care evde kıyamet kopacak bu kez koca kız dayak diyecek suan yeni mezun iş arayacagına hala gezme merakında erkek delisi gibi davranıyor birde :( İnsan kardesine kondurmak istemez ama cidden normal davranmıyor .

Tüm bunlar yüzünden benim psikolojim bozuluyor hiç mi düzgün insan yok ya artık en yakınlarım bile bozuluyyor .. evlilerle yatanlar kalkanlar kadın-erkek herkes bir acayip.. bıktım

Arkadaşınızın ahlaki değerleri yerlerde kimse kusura bakmasın ! Sırf kendi çıkarları için bunu yapana asla saygı duymam ve asla görüşmem. İstediği iyiliği yapsın umrumda olmaz...

Kardesiniz yaşı gereği böyle davranıyor olabilir , biraz abla değil de arkadaş gibi yanaşmayı deneyip onunla planlar yapıp eğlenmeyi deneseniz ? Anne rolünü üstlenmeyin çünkü onun bir annesi var..

Ne yazacagımı bılemedım , arkadasından bır kazık yemeyene kadar akıllanmayacak gıbı duruyor

Sen ahlak bekçisi değilsin, herkes yanlış ve dogrulariyla hayatını yaşar, yaşaması gerekenleri yaşar, gorur. Sen sence çok dürüst yaşıyorsun belki ama sadece sence.
İnsanların hayatına burnunuzu sokmayı, çok rahatsizsaniz uzak durursunuz. Toplumun ahlaki değerleri dediğiniz ne ki? Gizli kapılar ardında kim ne yaşıyor bilemezsiniz.

Sen ahlak bekçisi değilsin, herkes yanlış ve dogrulariyla hayatını yaşar, yaşaması gerekenleri yaşar, gorur. Sen sence çok dürüst yaşıyorsun belki ama sadece sence.
İnsanların hayatına burnunuzu sokmayı, çok rahatsizsaniz uzak durursunuz. Toplumun ahlaki değerleri dediğiniz ne ki? Gizli kapılar ardında kim ne yaşıyor bilemezsiniz.

bende tam olarak ondan basehdiyorum gizli kapılar ardında veya ulu orta farketmez.. kimseye güven kalmadı

Arkadaşınızın ahlaki değerleri yerlerde kimse kusura bakmasın ! Sırf kendi çıkarları için bunu yapana asla saygı duymam ve asla görüşmem. İstediği iyiliği yapsın umrumda olmaz...

Kardesiniz yaşı gereği böyle davranıyor olabilir , biraz abla değil de arkadaş gibi yanaşmayı deneyip onunla planlar yapıp eğlenmeyi deneseniz ? Anne rolünü üstlenmeyin çünkü onun bir annesi var..

işte öyle kolay olmuyor malesef.. yalnızlık Allaha mahsus herkesin kuusurları var benimde vardır. ama ahlaki bakıs acısı uyusmayınca insanlar dğeişince zor oluyor hersey..

arkadas gibi de olmaya calıstım ama cok nankör beni kullanıyor sadece mesela biryere gideriz hiç düşünmez ben ödücem nasılsa diye pahalıymıs vs imiş istediğini yer içer naısl olsa abla bank der bide.. hadi kardesimdir yesin içsin.. biyere gidebilmek için cagrıır beni sırf.. hiçbişeyni anlatmaz .. cok değişik bir karakteri var

sizin doğrularınız onlara doğru gelmeyebilir. herşeyi en iyi bilen siz olamazsınız. bu insanları beğenmiyorsanız uzak durursunuz o kadar.

herkesin hayatı kendine.

işte öyle kolay olmuyor malesef.. yalnızlık Allaha mahsus herkesin kuusurları var benimde vardır. ama ahlaki bakıs acısı uyusmayınca insanlar dğeişince zor oluyor hersey..
Peki sorun ne madem ? Arkadaşınızı hem yargılıyor hem de uzak durmuyorsunuz... Kendi hayatı kendi kararları , beğenir veya beğenmezsiniz... Şahsen ben görüşmem net olurum...

Cidden artık sorun bende mi demeye başlıcam. Etrafıma bakıyorum insanlar ne kadar rahat ahlak değerleri değişmiş durumda . Tamam bende 4 x4 lük değilim ama en azından düşünceliyim ben.. Etrafımı düşünüyorum ve kendimi.

Öncelikle en yakın dostumdan bahsedeyim. Kendisi cocuk arkadasım ve tek dostum bunu sölüyorum yoksa coktan siler atardım onu. Ailesi ile bagı yok resmen ailesini sevmiyor sevilmiyor evden nefret ediyoor bu yüzden psikolojisi bozuldu ve hatalar yapmaya basladı. İlk olarak patronuna herseyini anlatıyordu adam buna asıldı sonunda arkadasım 25 yasında patronu 45. Adam acıkca yatmak istediğini söyledi. Bizimki kabul etmedi fakat işten de cıkmadı neden cünkü orayı tutuncak dal gibi görüyordu. Bu arada adamla öpüşmüşlerdi sadece birkez arbada adam evli cocukları vcar dısarıya iyi aile babası rolu ciziyor. Sonra kızı oraya baglayacak ya en cok istediği seyi yaptı üniverstenin bursunu ödemeyi teklif etti hem orada calısacak hem okula gidecekti tabi kim kime bu devirde bunu yapar bizimki cok istediği için okulu kabul etti o gün bugündür okulu ödeniyor ve orada basta adama asık hayran oldugunu söylerdi uzak durmaya calıstıgını neyse yasadıgı zorlukları bildiğimden cok kızsam sölesem de hosgorulu bakmaya calıstım. Şimdi ise okulun bitmesine az var fakat adam buna kan kusturuyor.
İkinci sorunu ise bir müşterisi ile bunlar telefonda konusmuslardı daha kac sene evvel adam şeerefsiz cıkmıstı nişanlıymıs meğer.. neyse bu arada adam evlendi etti suan adamla normal arkadaslarmıs cok iyiymiş öle bişey yokmus aralarında karısı ile de tanıstırmak istiyomus ki daha kendileri yüzyüze görüşmedi yeni görüşecek . Ya diyorum ne gerek var suclu ben oluyorum. Dün cok agır konustum simdi bozuğuz ahlaksız yuva yıkan kadın gibi bakıyorsun bana dedi. evet ölesin diyemiyorum işte tek dostum oldugu için o da köötü anımda yanımdadır hep ama bu yönü cidden psikolojimi bozuyor ona güvenmyorum zaten eeskisi kadar da sevmiyorum..
yerini tutan biri olsa su hayatımda keşke..

İkinci sorun kızkardeşim. ben 25 o 20 yasında. Hep asiydi. Bir arkadası var simdi samimi oldugu kız 17 yasında ama dehset rahat bir aile baba yok zaten basında anne onu bırakıp sehirdısına gidiyor devamlı sevgilisinn yanında. Kardesim sigara kullanıyor onunla beraber. Önceden de içiyoru diyor ama hiç paket tasıdını görmemiştim bu kızla takılana dek. Cok dik kafalı annemle benle geçinemez sürekli bagırarak konusur bize saygısızlık had safhada. Yaptıgı seyler cok sacma hep erkek aarkdasları var baya bir özenti :KK43:
Ben hiç böyle olmadım olmak da istemedim babam zaten cok sinirli biri tutucudur annem babamdan korkar kardesime laf da geciremiyor devamlı ben arada kalıyorum.. Kardesimin yalalarını gizlemek zorunda kalıyoruz babam öğrense evde kıyamet kopacak babam normal biri değil sinir sistemi bozuk zaten alkolden.
Dün teyzemde kaldım ora bile rahat yok annem aradaı kardesim işe gitcem diyomus ama o kızla denize gidecekmiş.. Annem benim çözmemi istedi daha kardesime yazıyordum ki bana küfür etti engelledi siktir olup gidin hayatımdan demiş.. Bu kız normalde mantıklı da düpşünebilir ama rahat özgür dikkkaafalı yasamak istiyor basına bişey gelecek diye korkuyoruz yüzme biilmiyor gizli gizli denize gitmeye kalkısıyor.

Cidden cok yoruldum kimseyi dğeiştiremem hadi arkadasım da bi yana. Ama kızkardesim hakkında ne yapmalıyız sizce? Babama sölücez son care evde kıyamet kopacak bu kez koca kız dayak diyecek suan yeni mezun iş arayacagına hala gezme merakında erkek delisi gibi davranıyor birde :KK43: İnsan kardesine kondurmak istemez ama cidden normal davranmıyor .

Tüm bunlar yüzünden benim psikolojim bozuluyor hiç mi düzgün insan yok ya artık en yakınlarım bile bozuluyyor .. evlilerle yatanlar kalkanlar kadın-erkek herkes bir acayip.. bıktım

öncelikle birini yargılayabilmek için o kişin ayakkabılarıyla yürümeniz gerek.
yaptığı hoş mu? asla değil ancak arkadaşınızı o noktaya götüren süreç farklı.
psikolojisini, olaya bakışı, neyi neden yaptığını iyi analiz edebilmek lazım.
madem yakın arkadaşsınız olayın yanlışlığını, sonunda ne gibi üzüntüler yaşayacağını anlatıp ikna etmeye çalışabilirsiniz ama ahlaksızlıkla vs suçlayamazsınız.

kardeşiniz 20 yaşında yani reşit. sigara kullanması sağlığına zarar evet ama namussuzluk değil. yine ablası olarak doğruyu yanlışı anlatma yoluna gidip anlamasını bekleyebilirsiniz ama daha fazlası değil.

ben neden böyle değilim demenizi çok itici buldum onu da söyleyeyim. yanlış anlaşılmak istemem ancak hayat yolunda siz daha kötü şeyler yapmak zorunda da kalabilirsiniz (Rabbim herkesi yanlıştan muhafaz etsin o ayrı).
mevcut hayat deneyiminizi diğerleri üzerinden değerlendirmek bunu kıyaslamak cidden hoş değil.
onun yerine şunu düşünmek lazım "ben onun yerinde olsam ne yapardım"
yani ayıplama yerine empati yapmak.

Haklısın ahlak kalmadı bu devirde yazdıkların çok kötü bunları yapmayanlar arasinda da gözünün içine bakarak yslan söyleyen insanlara iftira atan iki yuzluluk yapan o kadar insan var ki insan şaşırıyor kimsede utanma kalmamış yazık

Benim kardeşim de sizin anlattığınız gibiydi.Gezsin tozsun erkek arkadaşı olsun tek derdi bunlardı. Çok erken yaşta evlilik yaptı iki yıl sonra boşandı. Bu arada bir kızı olmuştu. Sonrasında hayatı hiç düzene girmedi. İkinci evliliğini yaptı malesef o da yanlış bir seçimdi. Sizi çok iyi anlıyorum yıllar önce bizim evde kavga eksik olmazdı kardeşim yüzünden. Umarım sizin kardeşiniz hayatına mal olacak hatalar yapmadan atlatır bu yaşlarını.

Maviay kardeşinin durumu muhtemelen biraz sursede gecer ozune döner.sende haklısın bir abla olarak onun adına endişe ediyorsun.ins başı belaya girmez.Sigara olayı değilde duzgun bir çevresi olmazsa ilerde uzulebilir.arkadasinsa ne bileyim kapilmis gitmiş.kotu bı ailenin etkisiyle barınacak yer arıyor.o pis adamda herşeyi çözmüş kurt ve kzii nasıl ikna edicegini biliyor.inan arkadasindansa o adam daha ahlaksız geldi.ne diyeyim sen doğru yoldan ayrılma ama çevreye bakipta en doğru benim diye de kınama,seninde başına gelebilir.sevdiklerin için dua et.zarar veriyorlarsa da uzak dur.mesafeli ol.

Benim kardeşim de sizin anlattığınız gibiydi.Gezsin tozsun erkek arkadaşı olsun tek derdi bunlardı. Çok erken yaşta evlilik yaptı iki yıl sonra boşandı. Bu arada bir kızı olmuştu. Sonrasında hayatı hiç düzene girmedi. İkinci evliliğini yaptı malesef o da yanlış bir seçimdi. Sizi çok iyi anlıyorum yıllar önce bizim evde kavga eksik olmazdı kardeşim yüzünden. Umarım sizin kardeşiniz hayatına mal olacak hatalar yapmadan atlatır bu yaşlarını.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X