- 31 Temmuz 2010
- 1.091
- 88
- 363
- Konu Sahibi foreveryours
-
benim de erkek arkadaşım annesinin tek çocuğu. ayrıca annesi de babası ile çocuk 4 yaşındayken boşanmışlar. yani bu kadar senedir hayatına anlam katan sadece oğlu var. evlense de evlenmese de kesinlikle onunla yaşamak istiyormuş.. erkek arkadaşım da annemi sokağa atamam diyor. haklı buluyorum o yaşta bir insanı yalnız bırakmaya benim de gönlüm elvermiyor. ancak benim önerim karşılıklı 2 ev tutalım birbrimize çok yakın olalım. en azından banyolar filan ayrı olsun rahat rahat yaşayalım. istediği zaman gelsin oturalım gezelim. aynı evde ev ev üstüne çok zor olur.. bir mutfakta 2 kadın olmaz diye düşünüyorum.. ama o şekilde de sokağa atmış olurmuşuz kadının derdi akşamları yalnız olmamakmış. bence gelir gideriz de yeterki düzenimiz ayrı olsun. şimdi senin konunu okuyunca yine endişelendim. bilmiyorum ki nolcak
Öncelikle merhaba herkese daha önceki konularıma bakabılırsınız anlatıcagımı anlamazsanız..Ben evlenmeden önce kaynanamlarla oturucaktım.Bir evin tek kızıyydım ve annemle babam ayrı oldugu için rahatlığa çok alışmış biriydim.Herkes bana gitme yapamazsın demişti..Bende yok aman şöyle iyiler aman böyle iyiler bir şeye karışmıyor demiştimm..Meğerse evlendıkten sonra yapıcaklarına sayıyormuş..Aslında belki abartıyosun dyenler olabilir ama kimse kimsenin içini bilemez.Neyse herşey güzel geçti evlendik.Evlendiğimiz gün gittiğim için pişman olmuştum.Daha sonra balayına gittik annemi aramış cocuklar aradı benı yanı senı aramadıysa önce benıa radıd emış.halbuki o oyle zannediyo once bızımkılerı aramıstık :)neyse balayındangeldıkben evde patlıyorum.bir kac kere anneme gıttık esımle laf yaptı.araba var eşım aldı ama babası kullanıyor arabayı bıze laf yaparak verıyolar felan benım aileme laf yapıyo.işte bız senın gıbı değiliz ailemiz dağınık değil.insan bunu solermı.biz bağlı aileyiz diyor.yanı anne baba ayrı olunca dagınıkmı oluyorsun.allahtan cok şükür eşim okadar iyi bana destek çıktıkı 3 ay ıcınde ayrı eve cıktık.benı sucladılar.bende hıc azımı acmadım onlara.saygısızlık yapmadm.onlar bana soledı sustum hep sonrada yuzume vurmasın dıye.sonra esım delırdı apar topar ayrı eve cıktık.4 ay oturduk ama bana ölüm gibi geldi.kyanan gelınıne ailesini kötülermi.Allah sabır verdi bana.Bizimkilerle görüşmek istemiyolarmış şimdi sanı benım ailem yollarda beklıyolar..Burda siz, keşke dinleseydım..Şu an kendi evimin kraliçesiym :) Saygısızlık yapmıyorum ama mesafemı koruyorum..Ev ev üstüne olmuyormuş.Evlenmeden önce insanın gözü kara oluyo.Ama yok anam valla yapamıyosun..Burdaki ablalarım kardeşlerim çook haklymş.Önce kızmıştım nerden bilicekler diye ama hayat tecrübesi demekkiii...
Ben sana söyliyim canım sana kendin hayatın nasıl istersen yap diyemiyorum.İnanki çok zor.Biyere gitmek istesen hemen nereye derler.Bir arkadsınızda kalsanız yanlız kalmak istemez..Gerçekten çok zor oluyor..3 4 ay yaşadım ve bana asır gibi geldi.Şmdi evime paşa paşa yaşıyorum.Evim dağınık olsa hemen toplamak zorunda değilim yarım saat geçsin toplarım.Ve en zorda ailenle dertleşemiceksin biri gelse odana tıkılmak zorundasın.Zaten genellikle ailene sen gidersin oturmaya bizde öyleydi.Ben gidiyordum.Ama şimdi isteyen geliyo rahatlıkta.Ailemde evli insanlar gec saatlere kadar oturabiliyor.Yapma derim ben.iyi olabilir doğrudur ama olmuyor işte.Burdaki arkadaşlarımızın sözünü dinle herkes doğruyu söylüyor.
senin eşin çok anlayışlı çok şanslısın. ya ben zorlanacağımı düşünüyorum. mesela kırmadan söylemeye çalışıyorum örnekler veriyorum. ben bi konuda çok titiz olabilirim onun davranışını sevmem, başka bi konuda çok rahat olabilirim o beni dağınık bulur. evde rahat rahat dolaşamam.
bide ev düzeni zevkini hiç beğenmedim açıkçası. erkek arkadaşım onu karıştırmam diyor. ama ne kadar karıştırmayacak, o da insan değil mi kendi evinde bi şeyler katmak ister. çok ufak ayrıntılar var örneğin ben fırçada asla kıl bırakmam saçımı taradıktan sonra her seferinde sonuna kdr temizlerim. onların banyosunda ilk buna baktım tüm saç fırçaları ve küvet kıl dolu. benim içim kalkar bunlardan açıkçası. böyle bi durumda eşini uyarabilirsin ama başka kadına böyle yapma diyemem ki. o da karşılık olarak sende mutfakta şunu şunu yapma der. çünkü ben de mükemmel değilim.
normalde ailelere uzak yaşamayı tercih ederdim ama karşılıklı 2 evde yaşamaya bile razı oldum yeterki herkesin kapısı olsun banyosu kendini salacağı yer ayrı olsun. onu önerdim, annesi kendini terk edilmiş hissedermiş. ben aynı banyoda ömrümü geçirmek istemiyorum, veya aynı mutfak veya aynı salon. kendi zevkime göre döşeyeyim istersem dağıtayım, istediğim gibi evin içinde salaş sulaş dolaşayım eşime sırnaşayım falan. erkekler anlamıyo bunu işte, bunları söyledigimde bu söylediklerin çok basit konualr diyor..
evet mercan şuan ikimiz de aynı problemle yüzyüzeyiz
senin kendi konunu da okuyup oraya da yorum yaptım. ben de yaşlılığımı düşünerek yalnız bi insanı tek başıma bırakmak istemiyorum, ama gönlümden geçen bu da değil aynı ev.. senin arkadaşının çok kardeşi varmış benimki tek çocuk, o yüzden belki sen kalmaması için ısrar edebilirsin. ben tek çocuğu olan ve boşanmış bi kadını hayatında yalnız bırakmayı istemiyorum. karşılıklı evlere ikna etmek zorundayız, ki bu bile bence bir fedakarlıktır. istanbulda yeni evlenenler tanıdıklarım ne cazgırlıklar yapıp aynı semtte bile tutmuyorlar. ben sevdigim insan için ve annesi için bunu yaparım sorun değil. ama aynı evde yaşamak her kız için mutsuzluğa bir başlangıç. bizim annemlerin köyünde bile gelin giden kızlar ayrı ev şartı koşuyorlar. artık devir değişti. bunu bile söyledim. hepsini anladığını ama annesini sokağa atamayacağını söyledi. ben de kimseyi sokağa filan atmak istemiyorum vicdanım da elvermez. ama önümdeki en az 30 yılı da bu şekilde harcamak istemiyorum..
Evet suna problemimiz aynı.. Benimkinin kardeşi çok ama eşi de var senin kaynanan yanlız dolayısıyla tek kalmak istememesine bişey demek zor.. Ben kayınpederimden daha çok rahatsız olurum.. Rahat giyinemem oturamam kaynanamı takmam o konuda şahsn kadın o da sonuçta.. Şortla da çıkılır bornozla da ama kayınpedr öyle değil işte.. umarım karşılıklı daireye ikna edebiliriz canım.. sende haklısın kaynanan bile olsa sırnaşamazsın,tek kalmak gibi olmaz sonuçta,,her lafı can sıkar,mutlaka karışır,herşeye yorum yaparlar.. Bilmiyorum belki biz de öyle olcaz yaşlanınca... Allah yardımcımız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?