İnsan evlenmeden hiç bir şeyi göremiyor...!!!Eşim var iyiki...

Ben sana söyliyim canım sana kendin hayatın nasıl istersen yap diyemiyorum.İnanki çok zor.Biyere gitmek istesen hemen nereye derler.Bir arkadsınızda kalsanız yanlız kalmak istemez..Gerçekten çok zor oluyor..3 4 ay yaşadım ve bana asır gibi geldi.Şmdi evime paşa paşa yaşıyorum.Evim dağınık olsa hemen toplamak zorunda değilim yarım saat geçsin toplarım.Ve en zorda ailenle dertleşemiceksin biri gelse odana tıkılmak zorundasın.Zaten genellikle ailene sen gidersin oturmaya bizde öyleydi.Ben gidiyordum.Ama şimdi isteyen geliyo rahatlıkta.Ailemde evli insanlar gec saatlere kadar oturabiliyor.Yapma derim ben.iyi olabilir doğrudur ama olmuyor işte.Burdaki arkadaşlarımızın sözünü dinle herkes doğruyu söylüyor.

Ne güzel kurtulmuşsun cnm.. Ben de kalmak istemiyorum evlendiğimde,inş senin gibi şansım açık gider.. mutluluklar

senin eşin çok anlayışlı çok şanslısın. ya ben zorlanacağımı düşünüyorum. mesela kırmadan söylemeye çalışıyorum örnekler veriyorum. ben bi konuda çok titiz olabilirim onun davranışını sevmem, başka bi konuda çok rahat olabilirim o beni dağınık bulur. evde rahat rahat dolaşamam.
bide ev düzeni zevkini hiç beğenmedim açıkçası. erkek arkadaşım onu karıştırmam diyor. ama ne kadar karıştırmayacak, o da insan değil mi kendi evinde bi şeyler katmak ister. çok ufak ayrıntılar var örneğin ben fırçada asla kıl bırakmam saçımı taradıktan sonra her seferinde sonuna kdr temizlerim. onların banyosunda ilk buna baktım tüm saç fırçaları ve küvet kıl dolu. benim içim kalkar bunlardan açıkçası. böyle bi durumda eşini uyarabilirsin ama başka kadına böyle yapma diyemem ki. o da karşılık olarak sende mutfakta şunu şunu yapma der. çünkü ben de mükemmel değilim.
normalde ailelere uzak yaşamayı tercih ederdim ama karşılıklı 2 evde yaşamaya bile razı oldum yeterki herkesin kapısı olsun banyosu kendini salacağı yer ayrı olsun. onu önerdim, annesi kendini terk edilmiş hissedermiş. ben aynı banyoda ömrümü geçirmek istemiyorum, veya aynı mutfak veya aynı salon. kendi zevkime göre döşeyeyim istersem dağıtayım, istediğim gibi evin içinde salaş sulaş dolaşayım eşime sırnaşayım falan. erkekler anlamıyo bunu işte, bunları söyledigimde bu söylediklerin çok basit konualr diyor..

""herkesin kapısı olsun banyosu kendini salacağı yer ayrı olsun. onu önerdim, annesi kendini terk edilmiş hissedermiş. ben aynı banyoda ömrümü geçirmek istemiyorum, veya aynı mutfak veya aynı salon. kendi zevkime göre döşeyeyim istersem dağıtayım, istediğim gibi evin içinde salaş sulaş dolaşayım eşime sırnaşayım falan."" canım valla ne güzel anlatmışsın.. Aynen ben de bunların kısıtlı olduğu bi hayat düşünemiyorum

evet mercan şuan ikimiz de aynı problemle yüzyüzeyiz
senin kendi konunu da okuyup oraya da yorum yaptım. ben de yaşlılığımı düşünerek yalnız bi insanı tek başıma bırakmak istemiyorum, ama gönlümden geçen bu da değil aynı ev.. senin arkadaşının çok kardeşi varmış benimki tek çocuk, o yüzden belki sen kalmaması için ısrar edebilirsin. ben tek çocuğu olan ve boşanmış bi kadını hayatında yalnız bırakmayı istemiyorum. karşılıklı evlere ikna etmek zorundayız, ki bu bile bence bir fedakarlıktır. istanbulda yeni evlenenler tanıdıklarım ne cazgırlıklar yapıp aynı semtte bile tutmuyorlar. ben sevdigim insan için ve annesi için bunu yaparım sorun değil. ama aynı evde yaşamak her kız için mutsuzluğa bir başlangıç. bizim annemlerin köyünde bile gelin giden kızlar ayrı ev şartı koşuyorlar. artık devir değişti. bunu bile söyledim. hepsini anladığını ama annesini sokağa atamayacağını söyledi. ben de kimseyi sokağa filan atmak istemiyorum vicdanım da elvermez. ama önümdeki en az 30 yılı da bu şekilde harcamak istemiyorum..

üstüste yazmış olacağım ama
mesela ona ayrı banyo olsa odası en azından üst katta olsa daha iyi olurdu bu şekilde tek banyo ile nasıl kullanıcaz dedim. ne var aynı anda mı banyoya gireceksiniz biriniz girer biriniz çıkar diyo.
allahım ya
diyecek şey bulamıyorum bu erkek milletine

Evet suna problemimiz aynı.. Benimkinin kardeşi çok ama eşi de var senin kaynanan yanlız dolayısıyla tek kalmak istememesine bişey demek zor.. Ben kayınpederimden daha çok rahatsız olurum.. Rahat giyinemem oturamam kaynanamı takmam o konuda şahsn kadın o da sonuçta.. Şortla da çıkılır bornozla da ama kayınpedr öyle değil işte.. umarım karşılıklı daireye ikna edebiliriz canım.. sende haklısın kaynanan bile olsa sırnaşamazsın,tek kalmak gibi olmaz sonuçta,,her lafı can sıkar,mutlaka karışır,herşeye yorum yaparlar.. Bilmiyorum belki biz de öyle olcaz yaşlanınca... Allah yardımcımız olsun

dediğin gibi biz de öyle olacağız belki haklısın,ama ben başkasının evinde yaşamak istemezdim diye düşünüyorum. kendi arkadaşlarımla gezerdim eğlenirdim şu anda da oğlu ile herhangi bir sosyal bağı yok ki. çok fazla kardeşi var , ne bileyim yaşı da çok ilerlemiş değil 55 yaş çok genç bence. kendi annemi düşünüyorum aktif ötesi. kimsenin de hayatını sadece kendisi için mutsuz etmek istemez bir de kendisi istemez başkası ile evini paylaşmayı, belki zihniyetimiz farklı diye anlayamıyorum işte.. sen kayınpederini öner sürerek biraz ısrarcı ol, 1 kişi zaten zor 2 kişiyle yaşamak daha da zor. eviniz müstakil filan olmayacak sanırım apartman dairesi dimi? boğulursun küçücük evde en az 4 kişi, bunun geleni gideni olacak

öncelikle yeni evin hayırlı uğurlu olsun Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin :)
senin konunu büyük harflerle yazıp şöyle demirbaş konuların arasına koymak lazım
ki yarın öbür gün ''bi arada oturucam ama korkuyorum hadi beni ikna edin'' diyen arkadaşlarımıza hiç yorulmadan senin konunu gösterebilelim rahatlıkla
kayınvalidenlerle aran nasıl peki şu anda? gelip gidiyolar mı?

Esin anlayisliymis sen daha cok üzülmeden ayri ev tutmayi o istemis.

Hayirli olsun senin adina sevindim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…