İnsan evlenmeden hiç bir şeyi göremiyor...!!!Eşim var iyiki...

foreveryours

Çınar'ım....
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2010
1.091
88
363
Öncelikle merhaba herkese daha önceki konularıma bakabılırsınız anlatıcagımı anlamazsanız..Ben evlenmeden önce kaynanamlarla oturucaktım.Bir evin tek kızıyydım ve annemle babam ayrı oldugu için rahatlığa çok alışmış biriydim.Herkes bana gitme yapamazsın demişti..Bende yok aman şöyle iyiler aman böyle iyiler bir şeye karışmıyor demiştimm..Meğerse evlendıkten sonra yapıcaklarına sayıyormuş..Aslında belki abartıyosun dyenler olabilir ama kimse kimsenin içini bilemez.Neyse herşey güzel geçti evlendik.Evlendiğimiz gün gittiğim için pişman olmuştum.Daha sonra balayına gittik annemi aramış cocuklar aradı benı yanı senı aramadıysa önce benıa radıd emış.halbuki o oyle zannediyo once bızımkılerı aramıstık :)neyse balayındangeldıkben evde patlıyorum.bir kac kere anneme gıttık esımle laf yaptı.araba var eşım aldı ama babası kullanıyor arabayı bıze laf yaparak verıyolar felan benım aileme laf yapıyo.işte bız senın gıbı değiliz ailemiz dağınık değil.insan bunu solermı.biz bağlı aileyiz diyor.yanı anne baba ayrı olunca dagınıkmı oluyorsun.allahtan cok şükür eşim okadar iyi bana destek çıktıkı 3 ay ıcınde ayrı eve cıktık.benı sucladılar.bende hıc azımı acmadım onlara.saygısızlık yapmadm.onlar bana soledı sustum hep sonrada yuzume vurmasın dıye.sonra esım delırdı apar topar ayrı eve cıktık.4 ay oturduk ama bana ölüm gibi geldi.kyanan gelınıne ailesini kötülermi.Allah sabır verdi bana.Bizimkilerle görüşmek istemiyolarmış şimdi sanı benım ailem yollarda beklıyolar..Burda siz, keşke dinleseydım..Şu an kendi evimin kraliçesiym :) Saygısızlık yapmıyorum ama mesafemı koruyorum..Ev ev üstüne olmuyormuş.Evlenmeden önce insanın gözü kara oluyo.Ama yok anam valla yapamıyosun..Burdaki ablalarım kardeşlerim çook haklymş.Önce kızmıştım nerden bilicekler diye ama hayat tecrübesi demekkiii...

evet canım doğru yazmışsın hayat tecrübesi
ev ev üstüne olmaz bunu hep diyoruz burada umarım genç kızlarımız dikkate alırlar

Sen dua et eşin iyimiş tatlım eşinin kıymetini bil bir dediğini iki etme elinde tutmaya bak en ufak bi soğukluk girerse aranıza ailesi hemen kendi tarafına çekmeye çalışabilir. Ailesi için hiç laf açma kötüleme o konu açarsa sinirlenmeden konuş haklı olduğunfan bahset o açmazsa hiç açma amma çene varmış kötüleyip duruyo dedirtme kızsa da ailesidir tamamen silmesini bekleyemezsin. Onların yüzünü görüp seni savunmuş bunu her erkek yapamıyor hatta bugün bi haber aldım arkadaşımı eşi 15 günlük sezeryanlı haliyle kucağında bebekle kapının önüne koymuş bebek içinde çok çabalamışlardı çok mutluydu çabuk bıkmış heralde sebepte eve yerleşen ve kıza hiç yardım etmeyen aksine iş yaptıran kaynana ve görümce yatıya kalmasınlar gidip gelsinler demiş diye adam onlar değil sen gitceksin al çocuğunuda git demiş! Çok üzüldüm kızın ailesi var bereket ama böyle adamlarda var işte. Hep mutlu olun inşallah...

aynen canım ev ev üstüne olmuyor. bende kaynanamlarla oturdum 3 yıllllll... işte o yıllar bana asır gibi geldi.
allaha şükür bende 5 ay önce çıktım evime yinede insanın eşi iyi olsun diğerleri hep kapı arkasında kalıyo,,tabi bunu yapacak olan eşlerimiz yani biz şanslıyız aslında bide anlayışsız eşlere sahip olanlar var,, allah yardım etsin..

Allah yuvana huzur sevgi saygı versinhep canım..

ev üstüne ev olmazı tecrübe edinerek öğrenmişsin ama belki böyle düsünenlere örnek olur.

kayınvalidenlere karşı yine gerekli şekilde görevini yerine getirirsin hem eşin memnun olur hem de sen onlara laf vermemiş olursun.

huzurun bol olsun eşinle.

Allah eşin ile ağzısınızın tadını bozmasın inşallah...

Senin adına sevindim, durumdan anlayan, iki arayı tutmasını bilen ve sana değer veren bir eşin var.
Sen bu şekilde, eşinin ailesine saygısızlık yapmadan ve sukunetini koruyarak devam edersen, bir sorun yaşamazsınız.
İnsanların bir birlerini anlaması ve tanıması zaman alıyor.

Neyseki sen bu açıdan da şanslısın. Mesafeni korursan en büyük faydayı sen ve eşin görürsünüz.

kayınvalideyla aynı evde oturmayı düşünenler varsa evlenince

bu konudan onlarda kendilerine pay çıkarsın..kayınvalideniz melek bile olsa ev ev üstüne olmuyor işte..olmuyorda olmuyor arkadaş..

kesinlikle eşini taktir ettim seni ezdirmemiş.. ama sende çok sabırlıymışsın helal olsun valla mutlu huzurlu bi yaşantınız olsun her daim. kaynananda ayıp etmiş doğrusu hiç yakışmıyor koskoca kadınlara böyle huzursuzluk çıkartmalar sanırsınki çocuklar

siz gecsiniz bazi seyleri yasayarak ögreniyorsunuz
size söylediklerimiz bir kulanizdan giriyor öbüründen cikiyorr
simdi sana iki ögüt daha kayin validene ne olursa olsun saygili ve mesafeli ol
calis ayaklarinin dur bilmiyorum calisiyormusun

Hepinize çok teşekkür ederim..Oturmak isteyen varsada kesinlikle düşünmesin insanın gözü kör oluyor evlenmeden önce sonra çok üzülüyosunuz.Herkes benim kadar şanslı olamayabilir..Allah'ım hepimize ağız tadı versin.Hepimiz çok mutlu olalım inş.

Yok canım çalışmıyorum ama bir kaç güne başlıcam allah izin verirse.

Ve şöyle birşey var kaynanamla oturucam diye hiç birşeyim yoktu..Ailem bütün eşyalarımı aldı onlar hiç bir şey yapmadı..İnsan bir arayıp teşekkür eder.Bende kayınvalıdeme dedımkı kayınpederim benim ailemle görüşmek istemiyormuş.Aileme bunu söyledim sizi kac kere iftrara cagıracaklardı ama istemediğinizi söyledim.Çünkü niye gelmiyorlar hiç aramıyolar diyor..Bende nereye kadar saklıcam ki asla aileme hiç bir şey yansıtmam.Tamam durumunuz olmayabılır ama görümcem calısıyo kayınpederimde az da olsa eve yardım edyr.Ama biz para veriyoruz gene istiyolar...Bizden cok paraları var nerdeyse.Ama napıcaksın iste bişey desen sen kötü olursun.Allahdan diyorum ya eşim çok iyi Allah başımdan eksik etmesn.

benim de erkek arkadaşım annesinin tek çocuğu. ayrıca annesi de babası ile çocuk 4 yaşındayken boşanmışlar. yani bu kadar senedir hayatına anlam katan sadece oğlu var. evlense de evlenmese de kesinlikle onunla yaşamak istiyormuş.. erkek arkadaşım da annemi sokağa atamam diyor. haklı buluyorum o yaşta bir insanı yalnız bırakmaya benim de gönlüm elvermiyor. ancak benim önerim karşılıklı 2 ev tutalım birbrimize çok yakın olalım. en azından banyolar filan ayrı olsun rahat rahat yaşayalım. istediği zaman gelsin oturalım gezelim. aynı evde ev ev üstüne çok zor olur.. bir mutfakta 2 kadın olmaz diye düşünüyorum.. ama o şekilde de sokağa atmış olurmuşuz kadının derdi akşamları yalnız olmamakmış. bence gelir gideriz de yeterki düzenimiz ayrı olsun. şimdi senin konunu okuyunca yine endişelendim. bilmiyorum ki nolcak

allah mutlulukla ve sağlıkla oturmayı nasip etsin

onlardan da hiç birşey bekleme. verdiklerinin de kat be katını çıkarırlar. bu sefer de başka eve taşınmanın hiçbir anlamı kalmaz.
kendin çalış kendin kazan evini döşe ama başkasının ağzına ben yaptım kozunu verme.

bir de şöyle birşeyi fark ettim tabii katılmayan olabilir ama; ülkemizin bazı nadide erkekleri ne hikmetse kendi düzenlerini bozup eşleriyle ayrı evde yaşamaya yanaşmıyorlar. kadın kendi ailesinin evine uyum sağlasın istiyorlar ama onlar zoru görünce olmaza sığınıyorlar.

cahillik diyelim...tecrubesizlik diyelim..diyelimde diyelim...

kocan iyi bir insanmiski 3-4 ayda seni cekip kurtarmis. ne kocalar var anasinin lafi olmadan gikini cikaramayan

valla canım dua et senin kocan iyi biriymiş,görmüş gerçeği seni de kendini de aile olarak algılamış .Ama ben neye kızıyorum biliyorum biliyor musun senin gibi evlenmeden gözü görmeyen kızlar yüzünden ben çok çekiyorum yahu.Nişanlım durmadan gözü kara hatunları örnek gösteriyor yok biri nişanlısı işsizken evlenmiş,beri ki her doğum gününde nişanlısının yanındaymış falan filan.Gözümüz kara değil,ileri için düşündüğümüz için de suçlu oluyoruz.Velhasıl kelam hadi gözünüz kara bunu herkesin gözüne sokmayın ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…