İnsan eşini sonradan sevebilir mi?

dipsiz kuyu

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
2.339
5.042
358
39
Herkese merhaba. Haziranda 5 yılı dolacak evliliğimin 3 yaşında da bir oğlum var. Eşimle ikimizde memuruz. Eşimle aynı zamanda atandık o beni görmüş beğenmiş sevmişti. Ben ilk gördüğümde hiç beğenmemiştim elektrik olayı tutmamıştı. Ama çevremden çok tepki alıyordum neden beğenmiyorsun kabul etmiyosun işte boylu poslu terbiyeli çocuk diye. Evet eşim gerçektende kötü bir huyu yok evine bağlı beni oğlumu seviyor. İşte o zamanlar insanların bu söyledikleri beni etkiledi çünkü ben babasız büyümüştüm. Babam annemi ve 3 çocuğunu sebepsiz yere 4 duvar ardında bırakıp gitmişti. Hayal meyal hatırlıyorum yüzünü hiç tanımıyom yani. Çok sıkıntılı bir hayatım oldu annemin okuma yazması işi yoktu. İnsanları zekatları fitreleriyle bigün aç bigün tok büyüdük çok şükür. Ama ben babasız büyüdüğüm için hep aradığım erkek modeli işte ailesine bağlı olsun beni sevsin yeter şeklindeydi. Nitekimde öyle oldu eşimin temiz kalpli dürüst ahlaklı bir insan olması onunla evlenmeme yetti. Ama evlendikten sonra gördümki sadece bu özellikler yetmiyormuş. Uyumlu olmak (her anlamda cinsellikte dahil), karşındakini çekici bulmak, en önemlisi sevmek (eşimi bi insan olarak seviyorum ama bir erkeği sever gibi bir eşi sever gibi sevemiyorum) Boşanmayı çok düşünüyorum ama ortada boşanmak için sebep yok. Yani arkadaşlarıma boşanmak istediğimi söylediğimde ne adamlar var eşinin içkisi yok kumarı yok evden işe işten eve daha ne istiyosun boşanılırmı gibi tepkilerle karşılaşıyorum. O zaman sevmeyi deneyeyim diyorum. Ama oda olmuyo bikaç gün zorluyom kendimi sonra yine eskisi gibi. Benim durumumu yaşayan var mı aranızda yada tavsiyesi olan. İş yerinde olduğum için çok sık cevap yazamayabilirim şimdiden mesajlarınız için teşekkürler.

Eskiden insanlar için bu geçerliymiş sonradan sevmek filan görücü usülü olduğundan. Sizin hatanız içinizin ısınmadığı adamla sırf iyi birisi diye evlenmeniz. Babasız da büyüseniz başkalarını dinlememeliydiniz. Akşam yatağa onlar değil siz giriyorsunuz sonuçta...

Merhabalar.Evlendijten sonra seçebilmek mümkündür.Ancak eşiniz bunun için bir çaba gösteriyor mu?Birlikte ne kadar nitelikli zaman geciriyorsunuz?Eşiniz iyi biri olabilir ancak sizin ona ilginizden onu sevmediginizi anlayabilirsiniz.Bunu anlayamiyorsa ortada bir iletişim problemi vardir

Çocuk olmasaydı boşanıp ikiniz de hayatınıza bakın derdim ama çocuk var ve ortada dayak, kumar, hakaret, içki gibi bir sorun yok. Ben olsam eşimin iyi özelliklerine odaklanmaya çalışırdım. Birlikte yapabileceğimiz, zevk aldığımız şeyleri bulmaya çalışırdım. Belki bundan sonra aşık olamazsınız ama sevgi dolu bir aile olabilirsiniz.
Sizinkinin yaşında çocuğum var. Anne baba çocuk olduğumuzda nasıl mutlu olduğunu görüyorum.

Herkese merhaba. Haziranda 5 yılı dolacak evliliğimin 3 yaşında da bir oğlum var. Eşimle ikimizde memuruz. Eşimle aynı zamanda atandık o beni görmüş beğenmiş sevmişti. Ben ilk gördüğümde hiç beğenmemiştim elektrik olayı tutmamıştı. Ama çevremden çok tepki alıyordum neden beğenmiyorsun kabul etmiyosun işte boylu poslu terbiyeli çocuk diye. Evet eşim gerçektende kötü bir huyu yok evine bağlı beni oğlumu seviyor. İşte o zamanlar insanların bu söyledikleri beni etkiledi çünkü ben babasız büyümüştüm. Babam annemi ve 3 çocuğunu sebepsiz yere 4 duvar ardında bırakıp gitmişti. Hayal meyal hatırlıyorum yüzünü hiç tanımıyom yani. Çok sıkıntılı bir hayatım oldu annemin okuma yazması işi yoktu. İnsanları zekatları fitreleriyle bigün aç bigün tok büyüdük çok şükür. Ama ben babasız büyüdüğüm için hep aradığım erkek modeli işte ailesine bağlı olsun beni sevsin yeter şeklindeydi. Nitekimde öyle oldu eşimin temiz kalpli dürüst ahlaklı bir insan olması onunla evlenmeme yetti. Ama evlendikten sonra gördümki sadece bu özellikler yetmiyormuş. Uyumlu olmak (her anlamda cinsellikte dahil), karşındakini çekici bulmak, en önemlisi sevmek (eşimi bi insan olarak seviyorum ama bir erkeği sever gibi bir eşi sever gibi sevemiyorum) Boşanmayı çok düşünüyorum ama ortada boşanmak için sebep yok. Yani arkadaşlarıma boşanmak istediğimi söylediğimde ne adamlar var eşinin içkisi yok kumarı yok evden işe işten eve daha ne istiyosun boşanılırmı gibi tepkilerle karşılaşıyorum. O zaman sevmeyi deneyeyim diyorum. Ama oda olmuyo bikaç gün zorluyom kendimi sonra yine eskisi gibi. Benim durumumu yaşayan var mı aranızda yada tavsiyesi olan. İş yerinde olduğum için çok sık cevap yazamayabilirim şimdiden mesajlarınız için teşekkürler.
Esinize karsi kullandiginiz kelimelere gore seviyorsunuz aslinda ama asik degilsiniz sonradan asik olunurmu bilmiyorum eskiler nasil yasamis gorucu usulu sevmeden bile cinselligi merak ediyorum bende.
Cinselligi yasarkende cekici gelmiyormu size.

Daha ne istiyorsun madem eşinle evlenmedim veteriner beterine aşık olsaydın katlanırim tıpkı anne dizisindeki Şule gibi..Kocası ölmüstu yalnız kalmıştı kızıyla sora saplantılı aşık olduğu adamla evlendi dayak yedi yetmedi evliliği sürdürmeye devam etti kızini bile unutmuştu işte onun gibi mı olmak istiyorsun

Sevmek başka aşık olmak başka ama. Görücü usullerinde de hiç tanımadığı kişilerle tanışıp aşık olanlar da olabiliyor ama çoğunluk iyi bir insansa sevip saygı duyuyor. Cinsel açıdan hiç çekim yoksa, görev gibi sevişiyorsanız zor biraz aşık olmanız maalesef. Belki biraz daha başbaşa kalarak, eşinizin size özel ilgi göstermesiyle tutkunuzu arttırabilirsiniz.

bunun kararını siz vermelisiniz,ömür boyu eşinizle yaşamak istiyor musunuz?

sevmediğiniz biriyle nasıl sevişebildiniz ve çocuk yapabildiniz.aklım almıyor gerçekten...
babanız sizi terk etti diye kızgınsınız. şimdi eşinizle boşansanız çocuğunuzda aynılarını sizin için hissedecek belki ileride. babamdan ayırdın beni ortada sebep yokken diyecek. keşke çocuk bari yapmasaymışsınız. iki ucu çoklu denklem sizinkisi. kalsanız sevgisiz bir ortamda kalmak zor. gitseniz çocuk var daha zor. allah kurtarsın ne diyeyim.

tesbihte hata olmaz ben olsam bu adami basimin uzerine koyardim. ne erkekler var...
ama bosanabilirsin. bu sekilde olan iliskide de adama da yazik oldugunu dusunuyorum...

Ben senin durumundayim. Ailem ilgili bir aile ama ailemde cok siddet gordum, hep annemden babamdan dayak yiyerek buyudum. Esimle de internetten tanistim, gordugumde hic begenmedim, o bana asik oldu. Sirf o beni cok seviyor diye, zaten hic sevenim, sefkat gosterenim yok diye esimle evlenmeyi goze aldim. Kendim ettim, kendim buldum.

Ama var ya itmek kakmak 5 yil mi dayandiriyor insani nedir bilmiyorum. Evlilikte 5. yilim, kizim 2 yasinda, esim iyi bir insan, iyi bir baba gel gor ki bizim uyumumuz, auramiz, muhabbetimiz si-fir! Bizi bir arada tek tutan sey cocugumuz!

Anneme cocuk olmadan once bosanmak istiyorum dedim, ickisi yok kumari yok, aldatmasi yok, dayagi yok, hem sen kendin istedin biz de verdik dedi, agladi. O aglayinca usteleyemedim.

Simdi de cocuk var. Cocuga kiyamiyorum. Ama ruhen, kalben cok yiprandim, bir tane hayatim var, onu da sirf ailemin sefkatsizligi yuzunden uyumun olmadigi adamla evlenerek curuttum, cok mutsuzum evliligimde.

bulmuşta bunuyorsun diyemem asla.
Evlilikte en önemli şey sevgi; eve geldiğinde mutlu olmayacaksam, ona baktığımda huzur duymayacaksam neden evli olayım ki?
Hatayı en başta yapmışsınız. Evine bağlı olur diye bir adamla evlenmek ne kadar yanlış.
Ama bir yandan da bu kararı verebildiyseniz az da olsa bir sevgi varmış arada.
Bu kuvvetlenir mi evet bence kuvvetlenir. Birbirinize daha çok vakit ayırıp, birlikte gülebildiğiniz eğlenebildiğiniz şeyleri yapmayı deneyin.

İllakı içimizde ki kadın kabullenmeli piskolojisini atamıyoruz millet olarak.
Bulmuşsun bunama nedir gercekten biri bana acıklasın.
Bunu bıraksan illakı kötü olan mı cıkıcak karsısına. Örneklere bak dizideki şule vah vah tüh tüh.
Kadın bişeyeleri açıklıyo babasızdım baskı ardı üzerimde falan.
Sevmek için iyi bir insan olması yeterli mi ?
Canım merak ediyorum beraber olurken sıkıntı yaşıyor musun ?
Ya illakı ondan ayrılıp başkasıyla olmak zorunda değilsin.
Ama sevsen zaten 5 yıla kadar severdin aklında soru işarretleri dolaşmazdı.

Back