• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan annesinden soğur mu ....

Çocuk ağaçtan düşmedi herhalde doğmadan ne yapıyordunuz? Yaptırsaydınız annenizin yanına gelene kadar. Herkes evde, yemeği temizliği çamaşırı, bunaldı insanlar artık kişisel alan malan kalmadı. Bi de siz gitmişsiniz yani kusura bakmayın da sevgi istemek olmuyor bunun adı anne kullanmak oluyor.
Ne alakası var. Komşudan bahsetmiyoruz. Anne ve evlat söz konusu. Geçici bir durum neticede. Anneye de sığınılmayacaksa kime sığınılacak. Ben de takihsizlerdenim bu hususta. Çok mesqfeliyim ailemle o ayrı. Benimki ve konu sahibininki normal değil. Bir de sizin düşünceniz

Eşim askerde ben kendi ailemın yanında kalıyorum 2 kardeşiz zaten konu işe bi evlat annesinden soğur mu ben soğudum galiba .. 24 yaşındayım 6 aylık bi oğlum var uyku konusunda baya sıkıntılıyız sabah uyudu tam yatagına yatırıyorum anmem mutfaktan bagırıyor odandakı camasırları topla diye söylenip duruyor onun sesine oglum uyandı zaten aramız bozuktu dünden iyice sinirlendım artık tartıştık nefret ediyorum şu kızdan dedi.. Aslında asıl konu buda degil içimde öyle bi öfke biriktirkş artık annem 8 sene önce bi cemaate katıldı ya düşünsenize hiç tanımadıgımız bi kadının tabi onun cemaate vekili oluyor kucuk oglunu birsürü fotografı var annemın telınde benım bebegimin magnetini watsapda profıl yaptı annem watsapda yaptım gerek yok diye galerisinden silmeye kalktı o kadının cocugunun benım çocuğumdan daha cok fotoğrafları var . Babam sorduğunda vekili ayse mi cocukların mu diye onun yeri ayrı çocuklarımın yeri ayrı diyor böyle bir cevap olabılır mı sen cocuklarını o kadınla nasıl kıyaslayabılıyorsun zamanında hizmet için cemaat evleri için o kadar kermeslere gitti temızlıklere ögrenci evlerini hizmet diye temizliyorlardı o vekıller karı koca calıstıkları halde durumları iyiyken bile halılarını yıkamalar evlerını temızlemeler ama şuanda başka bir yere taşındık 2 senedir bize gelince yaptıgı hersey zoruna gidiyor istemeyerek yapıyor iki yemek hazırlıyor bi pazara gidiyor onda bile sinirlenıypr geriliyor zamanında niye böyle değildi... bazen bana karşı o kadar sevgisiz geliyor ki cemaatindeki vekil kadını Canımın Canı diye kaydetmiş hey allahım sadece kendınden soğuttu ......
Abzürt bir anneniz var.ciddi sıkıntılı cokta normal degl

Kendileri var olamayıp ancak birilerinin arkasına takılarak var olduğunu zanneden insancıklar
Zamanında ismi lazım değil cemaate az mı insan tapındı şimdi onun farklı versiyonları var
Geri zekalılar sürüsü
Kendi hayatınızı çizin annenizden bir halt olmaz

Hem evinde oturup imkanlarindan yararlaniyorsunuz hem de annenizi begenmiyorsunuz. Anneniz ne olursa olsun,nasil davranirsa davransin Size,hangi cemaate giderse gitsin bu onemli degil hepsi onun problemi sonucta. Gidin o zaman dogalgazsiz susuz evinizde oturun. Bu kadar basit. Cok kiziyorum nankor insanlara

Annen piskolojik olarak kendini yetersiz hissediyor onun için başkalarını kendisini kanıtlamak için saçma sapan şeyler yapıyor bir şekilde tedavi olmasını sağla eziklik piskolojisi

Bu dini bir cemaat mi cok degisik annenin beyni mi yıkanmış. Allahim insallab sizi bu günlerden cikarir babanız bişey demiyor mu?

Aslında artık var eşim ücretli askerlik yapıyor maaş alıyor ama evim doğuda virüsten dolayı ıstesemde gidemem şuanda da normalde o evde daha dogalgaz ve sıcak su yok burda ailemle rahat olurum diye düşünmüştük ...
Küçük olsun soğuk olsun sizin olsun kafa rahatlığı başka bir şey

Bir de eve nasıl Doğalgaz bağlanamadı ya?
3 gün içinde gelip kuruyorlar
Eşiniz askere gitmeden bu işleri halledebilirdiniz
Sizin hatanız o evi benimsememiş biraz Annenize güvenmişsiniz

Evlenip , çocuk doğurup , aylaaaaaaarca ailesinde kalanları hiç anlamıyorum ya.
Siz artık "aile"siniz , eviniz ayrı , yolunuz ayrı.
Misafirlik 3 gündür.
Hele çocukla ...
Gidin kendi evinizde oturun.
Anneniz için de bir psikolog ile görüşün.
Bende anlıyamicagim bunu
Etrafimda okadar cok oyle insan varki

Doğum yapiyolar 3,4 ay annesine gidip yerlesiyolar
Şaşirıp kalıyorum

Dediğin cemaati bir akrabam öve öve anlatmıştı işte herkes hizmet ediyor onlara halı yıkayanlar masa yıkayanlar falan diye.Ee dedim neden ev sahipleri yapmıyor onlar peygamber mi ? Yapanlar hizmet olarak yapıyor ne alaka demişti 🙄 annemle birbirimize bakışmıştık bu nasıl yanık bir kafa diye.Allah dinden kurandan uzaklaştırmasın eyvallah ama cemaatlerin elinde de oyuncak etmesin kimseyi anneniz normal gelmedi bana hiç.Kayınvalidenize gitme imkanınız yok mu ?

Annenin evinde kalamamak bence çok üzücü bir durum. Ve daha önceki yorumlara katılmıyorum. Ev ev üstüne olmaz evet, ama geçici bir durum için bir annenin kızını evine sığdıramaması normal değil.

benim kızım doğuda 6 aylık bebekle, eşi Olmadan yalnız kalacaksa, en başta ben rahat etmem, çağırırım yanıma. Evlenmiş olabilir, el olmadı ya. Çevremde çoğu anne bunun çok daha fazlasını yapıyor, eşleriyle hiç de yalnız olmayan kızlarına.

konu sahibi, ben de bu konuda çok da farklı durumda değilim. Hatta eski bir konumda da yazmıştım. Benim ailemin de yaklaşımı böyle olduğu için, Onların yakınına taşınma ihtimalim olduğu Ve çok daha iyi imkanlarım olacağı halde, yalnız kalıp taşınmamayı tercih ettim.

Annem eşimin ailesine dahi, beni kötüleyip dururdu, her sıkıntısında ben koştuğum, 5 senemi onların düğün dernek işlerine verdiğim, her ameliyatında haftalarca yanında kaldığım halde. o unutmuştur şimdi, ama ben unutmuyorum.

yine de kırgınlıkları bir yana bırakıp, kendi evimde, kendi düzenimde yaşayıp, haftada bir Güler yüzle ziyaretimi yapıp gelmeyi iki taraf açısından da Daha sağlıklı buluyorum.

beklentiyi sıfırlarsan, çok da incinmezsin. İnsanlardan kendi kapasitelerinden daha fazlasını beklemek, senin hatan olur.

şu durumda, eşin gelip kendi evinize yerleşene kadar, idare edeceksin. Kimin resmini koymuş, koymamış bakmayacaksın. Senin de önceliğin, kendi çocuğun Ve kendi ruh sağlığın. Evin işine gücüne yardım ederek, yük olmamaya dikkat ederek geçireceksin bu dönemi.

sonrasında teşekkürünü edip dönersin kendi evine. Yuvana, huzuruna kavuşursun Allah ın izniyle.

ama benim tavsiyem; hiç kırılıp incinme. Onların kapasitesi bu, ben bundan daha iyiyim ve değerliyim, kimin ne yaptığı umrumda değil de içinde ve yoluna devam et.
Ayy teşekkür ederim canım mesajını okuyunca benı o kadar iyi anladıgını hissettim ki içimi huzurla doldurdun sanki ❤️

İşte böyleleri direk Allah a ulaşmak varken aracıları daha çok sevip Allah ı ve onun emirlerini unutuyor. Üzülüyorum böyle hacı hoca cemaat uğruna kendini onlara adayıp asıl mesajı ve mesajı yollayanı unutanlara. Bunun bir versiyonu benim babam vardı. ama cemaat için değil de bir arkadaşının gözüne girmek için bize ayakkabı almaz başka çocuklara ayakkabı yollardı. Biz paramız olduğu halde yırtık ayakkabı ile gezer, birde o kadar giymeye dayanamayan ayakkabı eskidi dşye dayak yerdik. Benim aldığım bursu elimden alır başkalarına burs dşye verir bide hava atardı. Şimdi görüşmüyorum onunla. Adı da kendi de batsın
Cok haklısınız ınsanların beynını yıkıyorlar ...

Eşim askerde ben kendi ailemın yanında kalıyorum 2 kardeşiz zaten konu işe bi evlat annesinden soğur mu ben soğudum galiba .. 24 yaşındayım 6 aylık bi oğlum var uyku konusunda baya sıkıntılıyız sabah uyudu tam yatagına yatırıyorum anmem mutfaktan bagırıyor odandakı camasırları topla diye söylenip duruyor onun sesine oglum uyandı zaten aramız bozuktu dünden iyice sinirlendım artık tartıştık nefret ediyorum şu kızdan dedi.. Aslında asıl konu buda degil içimde öyle bi öfke biriktirkş artık annem 8 sene önce bi cemaate katıldı ya düşünsenize hiç tanımadıgımız bi kadının tabi onun cemaate vekili oluyor kucuk oglunu birsürü fotografı var annemın telınde benım bebegimin magnetini watsapda profıl yaptı annem watsapda yaptım gerek yok diye galerisinden silmeye kalktı o kadının cocugunun benım çocuğumdan daha cok fotoğrafları var . Babam sorduğunda vekili ayse mi cocukların mu diye onun yeri ayrı çocuklarımın yeri ayrı diyor böyle bir cevap olabılır mı sen cocuklarını o kadınla nasıl kıyaslayabılıyorsun zamanında hizmet için cemaat evleri için o kadar kermeslere gitti temızlıklere ögrenci evlerini hizmet diye temizliyorlardı o vekıller karı koca calıstıkları halde durumları iyiyken bile halılarını yıkamalar evlerını temızlemeler ama şuanda başka bir yere taşındık 2 senedir bize gelince yaptıgı hersey zoruna gidiyor istemeyerek yapıyor iki yemek hazırlıyor bi pazara gidiyor onda bile sinirlenıypr geriliyor zamanında niye böyle değildi... bazen bana karşı o kadar sevgisiz geliyor ki cemaatindeki vekil kadını Canımın Canı diye kaydetmiş hey allahım sadece kendınden soğuttu ......
Benim annemde el iyisiydi Bızım cocuklarımız sevmez baskasinin cocuguna torunum derdi hepsinde de kazık yedi uslandı mı hayır. Kendını bosuna yıpratma degısmıcek sen onune bak

Ne kadar merhametsiz halden anlamayan insanlar var.. Yorumlara baktım da insanlar bu kadar taşlaştı mı ya?
Hanımefendi 'mecburiyetten' kalıyorum diyor. Ayrıca bir insanın zor durumlarda ailesi yanında olmayacaksa neyleyim öyle aileyi.
Sabredin eşinizin gelmesine az kalmış. Rabbim rızkınızı bereketlendirsin, refaha erdirsin inşaAllah. Bol bol dua edin. Kalpler yalnızca Allah'ı anmakla huzur bulur.

Bence her ne kadar düşünceleri yaptıkları size mantıklı gelmese de, her ne kadar yanlış adımlar atsa da o sizin anneniz. Benim annem ve babam inanın yapmadıkları şey kalmadı bana diyebilirim. Çok çektim onlarda. Bu kadar alttan almasam hala da çekerim. Ama insanları degistiremeyiz malesef ve atsan atılmaz satsan satılmaz aile sonuçta. O yüzden 3 maymunu oynayın. Ben öyle yapıyorum ruh sağlığım için ve faydalı oluyor :) He deyip geçin yani. Seviyor muyum sevmiyor muyum soğudum mu acaba niye şöyle yaptı diye düşünmeyin bile...

Allah akıl fikir versin. Bu cemaatlere vs ayar olduğum kadar hiçbir şeye olmuyorum zira ne idüğü belirsiz oluşumlar oluyorlar. Hepsinden de mutlaka bir şey çıkıyor. Bireyin dinini öğrenmesi, yaşaması kendi elinde zira bunları yapamayacak durumdaysa bile devletin diyanet diye bir kurumu var. Arapça kursları, Kur’an-ı Kerim kursları, sohbetleri her şeyi oluyor. Ona katılsınlar? Ama hayır... İlla bunlar gibi bireyi ailesinden, toplumdan uzaklaştıran kendi topluluklarına bağlayan şeylere katılacaklar. Allah akıl fikir versin.

Hemen evine gidiyorsun annende kalmiyorsun.tepkini koy.caninin canıyla yaşasın gitsinde bağrına bassın.ben şunu anladimki anne dogurmakla olmuyor.iki kızım var benim canimin işçiler hayattimin anlamı.tek ama tek temennim ve hep gayem bu ilerdede onalrla arkadaş gibi candan bağlı bir ilişkimiz olsun.her lafima dikkat ediyorum adaletli oluyorum hep konuşuyorum onalrla .onalrin fikri duauncesi benim için şu an bile çok önemli.biri iki biri 10 yaşında .bunları belirtmwmin nedeni benimde kalbimde sizi bu tür davranialri bende annem ve ablamda gördüm
Samimiyetsizlik sahte ilişki yaşıyoruz hep yaptığımız formalite ilişki arıyoruz laf olsun diye meslea gorusuyoru ama yine laf olsun diye sirf el için ama ben istersimki gönülden candan secelim ama yok bu kalpten gelmeli olmuyor .yaşanmışlık var, adaletsizlik var, kalp kırdık ,laflar var olmuyor .kalpler parçalandı düzelmez

Ben anlamıyorum gerçekten bazı anneler yaş geçtikçe tuhaflasiyor.Benim annemde teyzelerimin torunlarına ayılır bayılır teyzelerim bizim çocukları hiç umursamaz anlamak çok zor varsa sevgin kendi torunlarına ver başkasından önce..Değişik tipler ama değişmezler bunu bilir bunu söylerim.

Back