• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan annesinden soğur mu ....

Üzüldüm:/ Allah sabır versin. Sayılı gün çabuk geçer 🙏 çok muhatap olmamaya çalis... Evine döndüğünde iletişimini kes. En azından canın sıkılmaz
Teşekkür ederim bende kendı evime geçtigimde uzaklasıcam... zaten oda mutlu olur laf arasında hep dıyor siz yoktunuz rahattım bütün gün tekdim bana nazar degdi diye

Annenizinin psikolojisi bozuk o ayrı da sizin de derdiniz bu değil. Elaleme yapıyor bana da yapsın diye düşünüyorsunuz itiraf edin. Kadının kendi tasarrufu ister yapar ister yapmaz. Evli barklı koca kadınsınız gidin kendi evinize kocanız askerde diye ailenizin evine niye gidiyorsunuz?
Benım derdim ondan sevgi beklemek . Evim de doguda bu virusten dolayı yollar kapalı ordakı ev yenı doğalgaz sıcak su yok 6 aylık çocukla bu sıkıntılı zamanda nasıl yapabılırım

Eşim askerde ben kendi ailemın yanında kalıyorum 2 kardeşiz zaten konu işe bi evlat annesinden soğur mu ben soğudum galiba .. 24 yaşındayım 6 aylık bi oğlum var uyku konusunda baya sıkıntılıyız sabah uyudu tam yatagına yatırıyorum anmem mutfaktan bagırıyor odandakı camasırları topla diye söylenip duruyor onun sesine oglum uyandı zaten aramız bozuktu dünden iyice sinirlendım artık tartıştık nefret ediyorum şu kızdan dedi.. Aslında asıl konu buda degil içimde öyle bi öfke biriktirkş artık annem 8 sene önce bi cemaate katıldı ya düşünsenize hiç tanımadıgımız bi kadının tabi onun cemaate vekili oluyor kucuk oglunu birsürü fotografı var annemın telınde benım bebegimin magnetini watsapda profıl yaptı annem watsapda yaptım gerek yok diye galerisinden silmeye kalktı o kadının cocugunun benım çocuğumdan daha cok fotoğrafları var . Babam sorduğunda vekili ayse mi cocukların mu diye onun yeri ayrı çocuklarımın yeri ayrı diyor böyle bir cevap olabılır mı sen cocuklarını o kadınla nasıl kıyaslayabılıyorsun zamanında hizmet için cemaat evleri için o kadar kermeslere gitti temızlıklere ögrenci evlerini hizmet diye temizliyorlardı o vekıller karı koca calıstıkları halde durumları iyiyken bile halılarını yıkamalar evlerını temızlemeler ama şuanda başka bir yere taşındık 2 senedir bize gelince yaptıgı hersey zoruna gidiyor istemeyerek yapıyor iki yemek hazırlıyor bi pazara gidiyor onda bile sinirlenıypr geriliyor zamanında niye böyle değildi... bazen bana karşı o kadar sevgisiz geliyor ki cemaatindeki vekil kadını Canımın Canı diye kaydetmiş hey allahım sadece kendınden soğuttu ......
Evlenip , çocuk doğurup , aylaaaaaaarca ailesinde kalanları hiç anlamıyorum ya.
Siz artık "aile"siniz , eviniz ayrı , yolunuz ayrı.
Misafirlik 3 gündür.
Hele çocukla ...
Gidin kendi evinizde oturun.
Anneniz için de bir psikolog ile görüşün.

Annen zaten bi garip ona diyecek lafım yok cemaatler insanin beynini yıkıyor. Sevap diye öğrencilerinin evlerini temizlerine de cok güldüm. Ama sizinde beklentileriniz çok. Bu yaşıma geldim annemin telefonunda kimin fotoğrafi var diye kendime dert edinmedim, anneniz niye sizin ev isinizi yapsın ben bu mantigi da anlamıyorum. Yarin bir gün is bulup evden ayrilsam evlenip hamile kalsam asla anneme gel de evimin isine yardım et demem. Geçin kendi evinize ev üstüne ev olmaz

Evlenip , çocuk doğurup , aylaaaaaaarca ailesinde kalanları hiç anlamıyorum ya.
Siz artık "aile"siniz , eviniz ayrı , yolunuz ayrı.
Misafirlik 3 gündür.
Hele çocukla ...
Gidin kendi evinizde oturun.
Anneniz için de bir psikolog ile görüşün.
Bende meraklı degıldim böyle ev ev üstüne ama evim doguda eşım hamıleyken gitti askere . Durumumuz olmadıgı icin 6 ayda paralı uzattı evim doguda yeni bına dogalgaz yok sıcak su yok bu virusten dolayı yollar kapalıı eşimin ailesi orda ama sahip cıkıp destek olmazlar . Bazı seylerde mecburiyetten çekiliyor cekmeyen bilmez

Annen zaten bi garip ona diyecek lafım yok cemaatler insanin beynini yıkıyor. Sevap diye öğrencilerinin evlerini temizlerine de cok güldüm. Ama sizinde beklentileriniz çok. Bu yaşıma geldim annemin telefonunda kimin fotoğrafi var diye kendime dert edinmedim, anneniz niye sizin ev isinizi yapsın ben bu mantigi da anlamıyorum. Yarin bir gün is bulup evden ayrilsam evlenip hamile kalsam asla anneme gel de evimin isine yardım et demem. Geçin kendi evinize ev üstüne ev olmaz
Annem işimi yapsın demıyorum zaten bn kendı camasırlarımı katlıycam ama orda bebegimi uyuttum aynı seyi 1000 kere tekrarlamasına sinir oldum bazı maddiyatsızlıklardan dolayı gelmek zorunda kalmıstık zaten başta. Öyle demeyin insanın annesi evladından cok başkasını sevdiğini görünce emin olun insan böyle hissediyor. Bi ınsan yaşı kac olurs olsun herzaman anne sevgisi beklıyor

Annem işimi yapsın demıyorum zaten bn kendı camasırlarımı katlıycam ama orda bebegimi uyuttum aynı seyi 1000 kere tekrarlamasına sinir oldum bazı maddiyatsızlıklardan dolayı gelmek zorunda kalmıstık zaten başta. Öyle demeyin insanın annesi evladından cok başkasını sevdiğini görünce emin olun insan böyle hissediyor. Bi ınsan yaşı kac olurs olsun herzaman anne sevgisi beklıyor
Valla benim annemde babamda evlat ayrimi yapıyor bana hizmetci muamelesi yapıyor herkesin yanında ama ben kendimi bildim bileli bu durumda olduğum için kabullendim artık. Beklentim kalmadı. Sizinde kalmasin gerçekten sevgiden geçin artık. Beklentiniz kalmayınca daha mutlu olacaksinız. Kendi cocugunuzu sevin. Annenizin size düsüncesizlik,kabalık etmesine çare yok. Annenizle konusun derdim ama anlayacak olsa zaten yapmaz. Kendi evinize de maddiyatsizliktan gecemiyormussunuz. 3 maymunu oynayın ona laf verecek bir sey bulmamaya çalışın daha az söylenir

Mecbur olduguna gore bir sure idare edeceksin. Muhtemelen annen de senin cocukla gelmeni istemedi tek basina rahatti. Ondan sana sıkıntı yapiyor.

Valla benim annemde babamda evlat ayrimi yapıyor bana hizmetci muamelesi yapıyor herkesin yanında ama ben kendimi bildim bileli bu durumda olduğum için kabullendim artık. Beklentim kalmadı. Sizinde kalmasin gerçekten sevgiden geçin artık. Beklentiniz kalmayınca daha mutlu olacaksinız. Kendi cocugunuzu sevin. Annenizin size düsüncesizlik,kabalık etmesine çare yok. Annenizle konusun derdim ama anlayacak olsa zaten yapmaz. Kendi evinize de maddiyatsizliktan gecemiyormussunuz. 3 maymunu oynayın ona laf verecek bir sey bulmamaya çalışın daha az söylenir
Ne acı ama gercek suanda içime batıyor ama yaşım 23 ilerde buda gecicektir inş bende sizin gibi olurum aynı benımde erkek kardeşim var ünv geldi içtigi bardagı bile kaldırmaz ama onunla hep iyi

Ne acı ama gercek suanda içime batıyor ama yaşım 23 ilerde buda gecicektir inş bende sizin gibi olurum aynı benımde erkek kardeşim var ünv geldi içtigi bardagı bile kaldırmaz ama onunla hep iyi
Oğlan çocuklarinin yeri ayri oluyor sanirim kutsal sayıyorlar. İçten ice üzüldüğünüzü biliyorum. Ama ben sizin yerinizde olsam gerekirse kettle da su isitirdim aç yatardım genede ailemin yaninda yasamazdım. Erzak alicak paranız iyi kötü birikiminiz varsa ikâmeti sebep gösterip gidin derim.

Söylenecek çok şey var da banlanırım. Bu cemaat denilen pislikler insanların beyinlerini yıkayıp robot gibi kontrol ediyorlar. Anneniz artık sizin bildiğiniz anneniz değil beyni yıkanmış. İki çözüm var ya bir şekilde annenizi o cemaatten ayıracaksınız ya da annenizle görüşmeyeceksiniz.

Benım derdim ondan sevgi beklemek . Evim de doguda bu virusten dolayı yollar kapalı ordakı ev yenı doğalgaz sıcak su yok 6 aylık çocukla bu sıkıntılı zamanda nasıl yapabılırım
Çocuk ağaçtan düşmedi herhalde doğmadan ne yapıyordunuz? Yaptırsaydınız annenizin yanına gelene kadar. Herkes evde, yemeği temizliği çamaşırı, bunaldı insanlar artık kişisel alan malan kalmadı. Bi de siz gitmişsiniz yani kusura bakmayın da sevgi istemek olmuyor bunun adı anne kullanmak oluyor.

Bende meraklı degıldim böyle ev ev üstüne ama evim doguda eşım hamıleyken gitti askere . Durumumuz olmadıgı icin 6 ayda paralı uzattı evim doguda yeni bına dogalgaz yok sıcak su yok bu virusten dolayı yollar kapalıı eşimin ailesi orda ama sahip cıkıp destek olmazlar . Bazı seylerde mecburiyetten çekiliyor cekmeyen bilmez
Eşinizin gönderdiği para ile annenize yakın bi eşyalı apart tutun o zaman ,
Ev ev üstüne olmaz deyip , aynı evde yaşamaya devam etmek de ayrı bi şey ...

Çocuk ağaçtan düşmedi herhalde doğmadan ne yapıyordunuz? Yaptırsaydınız annenizin yanına gelene kadar. Herkes evde, yemeği temizliği çamaşırı, bunaldı insanlar artık kişisel alan malan kalmadı. Bi de siz gitmişsiniz yani kusura bakmayın da sevgi istemek olmuyor bunun adı anne kullanmak oluyor.
Dogmadan önce eşim vardı hamıleyken eşim askere gitti ondan geldim

Virüs bitene kadar dayanın sonra evinize gider iletişiminizi azaltır hatta isterseniz kesersiniz. Ailesi iyi insanlar olduğu halde kafa yapısı uyuşmadığı için yanlarında mutlu olmayan birçok insan var ki bu gayet normal bir şey, üstüne annenizin sergilediği olumsuz davranışlar... Evlisiniz eviniz var ne güzel, gider evinize görüşmezsiniz

Dogmadan önce eşim vardı hamıleyken eşim askere gitti ondan geldim
Ya dediniz ya doğalgaz yok diye onun için dedim. O zaman da yoktu herhalde nasıl hallediyordunuz eşiniz varken? Siz basbaya evde tek kalmamak için annenize gelmişsiniz. Haklı olabilirsiniz belki yalnız kalmak istemekte ama hayatınızın sorumluluğunu almak istemiyor demek ki anneniz. Siz kendinize göre planlayacaksınız. Eşiniz askerlik yapmadan evlenip çocuk yapmasaydınız mesela madem evinizde bile tek başınıza duramıyorsunuz. Annenizin cemaat olaylarından dolayı psikolojisi bozulmuş o ayrı ama siz de kişisel sorumluluklarını annenize yıkmak istiyorsunuz istediğiniz olmayınca da soğuyorsunuz haklıymış gibi. İnanılmaz hayatlar gerçekten.

Annenin evinde kalamamak bence çok üzücü bir durum. Ve daha önceki yorumlara katılmıyorum. Ev ev üstüne olmaz evet, ama geçici bir durum için bir annenin kızını evine sığdıramaması normal değil.

benim kızım doğuda 6 aylık bebekle, eşi Olmadan yalnız kalacaksa, en başta ben rahat etmem, çağırırım yanıma. Evlenmiş olabilir, el olmadı ya. Çevremde çoğu anne bunun çok daha fazlasını yapıyor, eşleriyle hiç de yalnız olmayan kızlarına.

konu sahibi, ben de bu konuda çok da farklı durumda değilim. Hatta eski bir konumda da yazmıştım. Benim ailemin de yaklaşımı böyle olduğu için, Onların yakınına taşınma ihtimalim olduğu Ve çok daha iyi imkanlarım olacağı halde, yalnız kalıp taşınmamayı tercih ettim.

Annem eşimin ailesine dahi, beni kötüleyip dururdu, her sıkıntısında ben koştuğum, 5 senemi onların düğün dernek işlerine verdiğim, her ameliyatında haftalarca yanında kaldığım halde. o unutmuştur şimdi, ama ben unutmuyorum.

yine de kırgınlıkları bir yana bırakıp, kendi evimde, kendi düzenimde yaşayıp, haftada bir Güler yüzle ziyaretimi yapıp gelmeyi iki taraf açısından da Daha sağlıklı buluyorum.

beklentiyi sıfırlarsan, çok da incinmezsin. İnsanlardan kendi kapasitelerinden daha fazlasını beklemek, senin hatan olur.

şu durumda, eşin gelip kendi evinize yerleşene kadar, idare edeceksin. Kimin resmini koymuş, koymamış bakmayacaksın. Senin de önceliğin, kendi çocuğun Ve kendi ruh sağlığın. Evin işine gücüne yardım ederek, yük olmamaya dikkat ederek geçireceksin bu dönemi.

sonrasında teşekkürünü edip dönersin kendi evine. Yuvana, huzuruna kavuşursun Allah ın izniyle.

ama benim tavsiyem; hiç kırılıp incinme. Onların kapasitesi bu, ben bundan daha iyiyim ve değerliyim, kimin ne yaptığı umrumda değil de içinde ve yoluna devam et.

Eşim askerde ben kendi ailemın yanında kalıyorum 2 kardeşiz zaten konu işe bi evlat annesinden soğur mu ben soğudum galiba .. 24 yaşındayım 6 aylık bi oğlum var uyku konusunda baya sıkıntılıyız sabah uyudu tam yatagına yatırıyorum anmem mutfaktan bagırıyor odandakı camasırları topla diye söylenip duruyor onun sesine oglum uyandı zaten aramız bozuktu dünden iyice sinirlendım artık tartıştık nefret ediyorum şu kızdan dedi.. Aslında asıl konu buda degil içimde öyle bi öfke biriktirkş artık annem 8 sene önce bi cemaate katıldı ya düşünsenize hiç tanımadıgımız bi kadının tabi onun cemaate vekili oluyor kucuk oglunu birsürü fotografı var annemın telınde benım bebegimin magnetini watsapda profıl yaptı annem watsapda yaptım gerek yok diye galerisinden silmeye kalktı o kadının cocugunun benım çocuğumdan daha cok fotoğrafları var . Babam sorduğunda vekili ayse mi cocukların mu diye onun yeri ayrı çocuklarımın yeri ayrı diyor böyle bir cevap olabılır mı sen cocuklarını o kadınla nasıl kıyaslayabılıyorsun zamanında hizmet için cemaat evleri için o kadar kermeslere gitti temızlıklere ögrenci evlerini hizmet diye temizliyorlardı o vekıller karı koca calıstıkları halde durumları iyiyken bile halılarını yıkamalar evlerını temızlemeler ama şuanda başka bir yere taşındık 2 senedir bize gelince yaptıgı hersey zoruna gidiyor istemeyerek yapıyor iki yemek hazırlıyor bi pazara gidiyor onda bile sinirlenıypr geriliyor zamanında niye böyle değildi... bazen bana karşı o kadar sevgisiz geliyor ki cemaatindeki vekil kadını Canımın Canı diye kaydetmiş hey allahım sadece kendınden soğuttu ......
İşte böyleleri direk Allah a ulaşmak varken aracıları daha çok sevip Allah ı ve onun emirlerini unutuyor. Üzülüyorum böyle hacı hoca cemaat uğruna kendini onlara adayıp asıl mesajı ve mesajı yollayanı unutanlara. Bunun bir versiyonu benim babam vardı. ama cemaat için değil de bir arkadaşının gözüne girmek için bize ayakkabı almaz başka çocuklara ayakkabı yollardı. Biz paramız olduğu halde yırtık ayakkabı ile gezer, birde o kadar giymeye dayanamayan ayakkabı eskidi dşye dayak yerdik. Benim aldığım bursu elimden alır başkalarına burs dşye verir bide hava atardı. Şimdi görüşmüyorum onunla. Adı da kendi de batsın

Anneniz menapozdan mi yapıyor bunlari acaba ? Ve siz oraya gelmeden önce daha mı iyi anlaşıyordinuz

Back