• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngiltere'ye yerleşme kararı.

Arkadasim ingiliz 5 yillik muhendis Southampton da. Aylik geliri 2400 pound. Esi bir suredir calismiyordu bebekten dolayi evi aileden kalmasina ragmen gecim sikintisi cekti. Birikimden harcadi.
Porstmouth daha uygun fiyatli guzel bir bolge. Esinizin maas teklifi ne kadar bu onemli. 2 arti 1 esyali elektrik su internet icinde ev kirasi 2 yil once bin pound civariydi.
Esiniz ne is yapiyor yani teklifin alani ne soylerseniz gecim konusunda daha net konusabilirim.
Dil ve ise girme konusunu cok sikinti etmeyin 6 ay 1 yil icinde bir isiniz olur. Ingiltere cok guzel bir yer. Londraya 2 saat mesafe de olucaksiniz bu da avantaj bence gidin deneyin 👌

Ingiltereyi bilmiyorum , fakat genel olarak şunu diyebilirim.
(Belirtmemişsiniz ama )
Türkiye’deki yaşam kalitesini başlangıçlarda ve tek maaşla bulamazsınız Avrupa’da, mesela evinize yardımcı almak gibi , lüks eşyalar pahalı kıyafetler düzenli dışarda yemekler , hatta apartman görevlisi dahi yok. Herşeyi kendiniz yapmalısınız. Güzel tarafı insanlar birbirine saygılı, bir nehir kenarına gidip oturtabilirsiniz, çıplak ayakla gezebilirsiniz, kıyafetiniz ütüsüz olsada kimse yadırgamaz.
Yani yaşam tarzınız 100 de 500 belki 1000 değişecek. Neden olmasın ki ?

Bende nişanlımdan dolayı geldim. Sonra ingiltere de evlendim. 2 yil da olsa alışamadım. Sanırım 5 sene de geçse aynı olacak. Bi kere Türkiye de ki konfor yok. Evler basık, alçak ve genellikle eski. Neden yıkıp yenilerini yapmıyorlar anlamıyorum 😖 Akşam saat 5 6 dan sonra hayat duruyo. Her milletten insan var. Benimde Türkiye’de çok iyi bir işim, çok geniş bir çevrem vardı. İngilizcem de iyi düzeyde sayılır, zaten gelmek için ilts sınavlarına girmek zorunlu. Ama gel gelelim ki, malesef ki hiç bir is başvurusuna dönüş alamadım, en son kasiyerlik işlerine başvurayım dedim, onlarda bile donmediler ☺️ Çünkü kendi yerel halkı varken beni neden tercih etsinlerki ☺️ Böylece, üni den beri hep çalışıp kendi parasını kazanan biri olarak, şimdi umutsuz ev kadinlarini izleyip yemek yapıyorum😂 Hani küçük yaşta gelip ilkokul eğitiminden itibaren yaşanacak olsa, ok derim ama belli bir yaştan sonra çevre, hele ki ülke değiştirmek çok zormuş. Şahsen ben çok pişman oldum, aile özlemini hiç saymıyorum bile. Keşke imkanınız olsa, işinizden istifa etmeden gidip görebilseniz.

Tenha ama cok guzel bence. Zaten büyükada gibi burasi her yer guzel. Köylerin bile kendi küçük merkezleri var gene yasanir. Su an bi cok kisi londrada calisioduysa bile oralardan remote calismaya döndü insanlar guneye taşınıyor merkezin kesmekesinden kacmak icin. Portsmouth tarafinda deniz de epey sicak uk geneline göre su sıra siklikla west wittering plajindayim mesela giderseniz aklinizda bulunsun diye yaziyorum. Gel git cok oluyor bi bakiosunuz deniz önünüzden baya 500 metre falan girmis aksam geri gelmis :) ama gayet güzel yani kesinlikle yaşanır. Dediginiz bolgede kiralar londraya göre uygun ustelik yeni, içi güzel yapılı evler. 1+1 flati 800-1000£ civarina bulabilirsiniz. Bunun için zoopla ve rightmove a bakabilirsiniz. Market harcamaniz aylik 300£ civari olur alkolle falan gene 400£u gecmezsiniz. Burda da hatri sayilir bi enflasyon var bu arada. Ben geldigimde benzin litresi 1.2£tu simdi 2£ herkes devamli boykot yapip sikayet ediyor ama alim gucu hala cok yuksek tabii. Onun disinda restoranlar pahali gelcek birayi markette 1£ alirken pubda 5£a icmek koyuyor insanlar o yuzden nehrin kenarinda parkta bahcede marketten alip demleniyor. Kimse kimseye bakmiyor bile ne yapiyor diye. O rahatligi havada hissetmek tr nin geriliminden kurtulmak bile bisey yani. Insana gercekten bi rahatlama geliyor. Eşiniz 3000£ aliosa bile bu ikinizi gecindirmeye yeter. 4-5se baya rahat yasarsiniz. Siz de bi o kadar kazandiginizsa kralsınız. Morgage faizleri düşük kiralardan uyguna bile geliyor, bir ev aldin oturdun ikinciyi aldin kiraya verdin. 3den sonra kendi kendini aldirio zaten yaşınız genc cok rahat yaparsiniz. Ha baktiniz olmuo 2-3 sene calis geri dön birikim yapmış olursunuz. Caniniz sikilinca 2 saatte londraya gelirsiniz. 1 saatte Brightona gidersiniz. Zaten londradada trafikten bi yere gidilmio su an Richmondtan arabayla greenwich e döncem bekliyorum 1.5 saat yol gosterio. Biraz londranin dışında yasamak bence daha güzel.
Çok teşekkür ederim kıymetli yorumunuz için. Bölge olarak baktigimizd bizimde içimize sindi. Ben zaten illaki çalışacağım, zaten çalışmadan delirirmisim gibi geliyor. Yalnızca süreç biraz uzun sürebilir diye endisem var. Münihtende bir teklif aldık, karşılaştırma yaparken kararımızı verirken yorumlarınızı dikkate alacağız

Benim bi arkadasim jp morganda calisio 10bin£ maasla financi olarak ki standart bi muhendisten daha az kafa patlatiodur. Bi de bonuslari oluyor financlarin atiyorum yilda kişi başı 50bin£ u tak dagitiyorlar. Maksimum 3 ay ya en dil bilmeyen en okumamis insan bile 6 ayda yolunu buluyor.
İçim rahatladı çok teşekkür ederim 🥳🌸

Ben kıyas yapabiliyorum çünkü burda doğdum büyüdüm, 15 yıl Türkiyede yaşadıktan sonra geri döndüm.
Türkiyedeki bu saydıklarınız inanılmaz rahatlıklar, konforlar burda hiç biri yok. En basiti, misafir gelecek hemen gidip yufkacıdan yufka alıp börek sarardım. Burda yufkacı yok, fi tarihinden önce paketlenmiş hazır yufkalar var. Çocukların okul servisi yok, çöpünü kendin döküyorsun vs vs. O rahatlıklar burda yok evet, ama mesela burda çocuklarım güvenle bisikletle okula gidebiliyorlar, psikopatın biri önlerini kesermi derdim yok. İlerde istediği üniversitede istediği bölümü okuyabilcekler çünkü lgs yks gibi saçma sınavlara maruz kalmayacaklar. Ben şahsen çocuklarımın eğitimi için geldim. Türkiyede köklü bir kolejde okuyorlardı ama burdaki okula kıyas bile edemem. Çocuklarım olmasaydı dönmezdim sanırım, çünkü maddi manevi rahatım yerindeydi. Gerçi Türkiyenin ekonomi gücü son 1 yıldır çok geriledi, şuan durumumuz nasıl olurdu kestiremiyorum açıkcası. Belkide o eski konforumuz bizimde olmayacaktı veya zorlanacaktık. Çocuklarım burda çok mutlulular asla geri dönmek istemiyorlar mesela. Denemeden bilemezdik.

Zaten artık kendimizi kurtardigimizi düşündüğümüz bir dönemdeyiz. İşimiz gücümüz var geçtik o yollari. Ama bu dönemde bu ülkede bir çocuk yapıp onu aynı ateşlere atma fikri bizi delirtiyor. Dediğiniz bütün noktaları bizde defalarca üzerinden geçtik 🥲

Arkadasim ingiliz 5 yillik muhendis Southampton da. Aylik geliri 2400 pound. Esi bir suredir calismiyordu bebekten dolayi evi aileden kalmasina ragmen gecim sikintisi cekti. Birikimden harcadi.
Porstmouth daha uygun fiyatli guzel bir bolge. Esinizin maas teklifi ne kadar bu onemli. 2 arti 1 esyali elektrik su internet icinde ev kirasi 2 yil once bin pound civariydi.
Esiniz ne is yapiyor yani teklifin alani ne soylerseniz gecim konusunda daha net konusabilirim.
Dil ve ise girme konusunu cok sikinti etmeyin 6 ay 1 yil icinde bir isiniz olur. Ingiltere cok guzel bir yer. Londraya 2 saat mesafe de olucaksiniz bu da avantaj bence gidin deneyin 👌

Net bir maaş teklifi alamadık onay aldıkları tutarın üstüne çıkacaklar. Ancak 2400 pound bizim için çok az. İlk aşamada 3600-4000 pound altına inmeyecegimizi ilettikmistik zaten.

Bölge olarak Londra'da olmaktan benim içinde çok daha iyi, zaten burada şehir gürültüsünun içindeyiz, bundanda kaçmak istiyoruz

Eğer geri döndüğünüzde eski hayatınıza devam edebilecekseniz gidin. En azından denemiş olursunuz, aklınız kalmaz, gitmeden bilemezsiniz, belki de iyi ki gitmişiz dersiniz.

Ingiltereyi bilmiyorum , fakat genel olarak şunu diyebilirim.
(Belirtmemişsiniz ama )
Türkiye’deki yaşam kalitesini başlangıçlarda ve tek maaşla bulamazsınız Avrupa’da, mesela evinize yardımcı almak gibi , lüks eşyalar pahalı kıyafetler düzenli dışarda yemekler , hatta apartman görevlisi dahi yok. Herşeyi kendiniz yapmalısınız. Güzel tarafı insanlar birbirine saygılı, bir nehir kenarına gidip oturtabilirsiniz, çıplak ayakla gezebilirsiniz, kıyafetiniz ütüsüz olsada kimse yadırgamaz.
Yani yaşam tarzınız 100 de 500 belki 1000 değişecek. Neden olmasın ki ?
Türkiyenin o devasa evleri burda hayal
Bahçelide olsa tam gönlüne göre olması için arsa alıp yapacaksın
Bizim niyetinimiz o şekilde, ama arsa almak ev yaptırmak en az 3 yıl. Çünkü inşaat firmaları 2025e kadar dolu, yeni proje kabul etmiyorlar.
İnanılmaz bir ev yapımı ve tadilatı var son yıllarda, iş yetiştiremiyorlar.
O konfordan çıkıyorsunuz evet ilk zaman insan ariyor yalan değil, ama herşeyede çok çabuk alışıyor insan oda bir gerçek.
Ama ben herzaman keşke deneseydim demektense İyiki denedim veya denedim ama istediğim gibi olmadı demeyi tercih ediyorum. Sizinde kayıpedeceğiniz birşey olmaz yapamazsınız geri dönersiniz, tecrübeli elemansınız her şekilde iş bulursunuz

Ay bu ev meselesi beni o kadar üzüyor ki. Burada binbir emekle yaptırdığımız bir evimiz var. Evet satmayacağız ama yine de orada gönlümüze göre bir yer bulamayız ilk başta. İngiltere'de ve münihte baktım, hele münihte kiralar beğendiğim tarzda ama kendi evimin yanından geçmeyen evler bile 2400 Euro kirası. İngiltere'de baktığımız bölgede bir tık daha düşük mesela. Ailem almanyada olmasına rağmen gelir gider dengesi ve ev fiyatlarına bakmak zorundayız:(

Bende nişanlımdan dolayı geldim. Sonra ingiltere de evlendim. 2 yil da olsa alışamadım. Sanırım 5 sene de geçse aynı olacak. Bi kere Türkiye de ki konfor yok. Evler basık, alçak ve genellikle eski. Neden yıkıp yenilerini yapmıyorlar anlamıyorum 😖 Akşam saat 5 6 dan sonra hayat duruyo. Her milletten insan var. Benimde Türkiye’de çok iyi bir işim, çok geniş bir çevrem vardı. İngilizcem de iyi düzeyde sayılır, zaten gelmek için ilts sınavlarına girmek zorunlu. Ama gel gelelim ki, malesef ki hiç bir is başvurusuna dönüş alamadım, en son kasiyerlik işlerine başvurayım dedim, onlarda bile donmediler ☺️ Çünkü kendi yerel halkı varken beni neden tercih etsinlerki ☺️ Böylece, üni den beri hep çalışıp kendi parasını kazanan biri olarak, şimdi umutsuz ev kadinlarini izleyip yemek yapıyorum😂 Hani küçük yaşta gelip ilkokul eğitiminden itibaren yaşanacak olsa, ok derim ama belli bir yaştan sonra çevre, hele ki ülke değiştirmek çok zormuş. Şahsen ben çok pişman oldum, aile özlemini hiç saymıyorum bile. Keşke imkanınız olsa, işinizden istifa etmeden gidip görebilseniz.

Keşke öyle bir imkanımız olsa ama maalesef yok. O yüzden riski alıp gitmemiz gerekiyor. Veya hiç risk almamız gerekiyor.

3 sene önce bütün hayatımız değiştirip bir şehir değişikliği yaptım, o yüzden şuan çevre değiştirmek yeniden çevre yaptırmak o kadar gözümu korkutmuyor yinede her Zaman mutsuz olma riski var evet :(

Eğer geri döndüğünüzde eski hayatınıza devam edebilecekseniz gidin. En azından denemiş olursunuz, aklınız kalmaz, gitmeden bilemezsiniz, belki de iyi ki gitmişiz dersiniz.

Donme kararı alırsak Türkiye'de mühendisleri geri alma için belirli programlar var, hızlı bir şekilde dönüş yaparız. Birimiz iş bulmadan dönmeyiz ki hu eşim olur doye düşünüyorum. Buraya döndüğümüzde benim bir kaç ay iş arama sürecim olur, bunu da göze almak zorundayız gitme kararı aldığınimizda

Ay bu ev meselesi beni o kadar üzüyor ki. Burada binbir emekle yaptırdığımız bir evimiz var. Evet satmayacağız ama yine de orada gönlümüze göre bir yer bulamayız ilk başta. İngiltere'de ve münihte baktım, hele münihte kiralar beğendiğim tarzda ama kendi evimin yanından geçmeyen evler bile 2400 Euro kirası. İngiltere'de baktığımız bölgede bir tık daha düşük mesela. Ailem almanyada olmasına rağmen gelir gider dengesi ve ev fiyatlarına bakmak zorundayız:KK43:
Ben münihe yakinim , biraz cevre illerden hatta köylerden ev bakabilirsiniz, 1000 € fark ediyor. Trenle ulasim kolay. Eger münihi tercih ederseniz fikir verebilirim.
Birde burdaki Evleri Türkiye deki yeni yapilarla asla kiyaslamayin. Hem kücük Hem konforsuzlar, 3 oda 100 mq ev bulursaniz Sakin kacirmayin :)

Ay bu ev meselesi beni o kadar üzüyor ki. Burada binbir emekle yaptırdığımız bir evimiz var. Evet satmayacağız ama yine de orada gönlümüze göre bir yer bulamayız ilk başta. İngiltere'de ve münihte baktım, hele münihte kiralar beğendiğim tarzda ama kendi evimin yanından geçmeyen evler bile 2400 Euro kirası. İngiltere'de baktığımız bölgede bir tık daha düşük mesela. Ailem almanyada olmasına rağmen gelir gider dengesi ve ev fiyatlarına bakmak zorundayız:KK43:
Malesef sizi çok iyi anliyorum
Ben doğuma büyüme buralı olmama rağmen Türkiyedeki evlere alıştıktan sonra burdakiler bana çok vasat geliyor.
Ailemin evi çok güzel, zamanında kendileri yaptırdılar. Benimde kendime ait evim var ama temelli geldikten sonra bize küçük gelmeye başladı. Ev bakıyoruz ya çok eski ya çok küçük, hepsi bisürü tadilat istiyor
Arsa alıp kendimiz yaptırmayı düşünüyoruz ki gönlümüze göre olsun
Arsa hariç 700bin€ fiyat çıkardı mimar.
Ki bizim bulunduğumuz yer küçük, arsa fiyatları daha uygun münihle kıyaslamak mümkün bile değil
Bazen bende düşünüyorum, cağınım evleri, konforumu bırakıp geldiğime değdimi diye. Ama herşey ev değil işte. Evimin konforunu haftada 3 gün gelen yardıma, sitedeki görevli ve güvenliklere borçluydum. Aidatımız en son asgari ücret zamları ile aylık 1200 lira olmuş, 2500 lira yardımcıma verecektim. Ivırı zıvırı derken belkide bunları öderken zorlanacaktım zamanla çünkü çocuklar koleje gidiyorlardı ve sade ikisinin servisleri aylık 1300-1500 tutacaktı. Daha okulun kendisi, kıyafeti, kitapları, özel kurslarını saymiyorum bile. Resmen çılgın paralar. Ve aldıkları eğitimden çok aşırı memnun bile değildim. Ki benim buraya dönme sebebim çocuklarımın eğitimiydi.
Bizde evleri satmadık, birini kiraya verdik diğerini gittikçe kendimiz kullanıyoruz. Bi ara satmayı düşündük ama kıyamadık demeniz gibi binbir emekle hevesle zamanına her ayrıntısını düşünerek kendimiz yaptırmıştık. Ama belki ilerde onuda kiraya veririz veya gerçekten satarız. Zaman ne gösterir bilinmez.
Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Allah vereceğiniz karardan pişman etmesin inşallah.

Malesef sizi çok iyi anliyorum
Ben doğuma büyüme buralı olmama rağmen Türkiyedeki evlere alıştıktan sonra burdakiler bana çok vasat geliyor.
Ailemin evi çok güzel, zamanında kendileri yaptırdılar. Benimde kendime ait evim var ama temelli geldikten sonra bize küçük gelmeye başladı. Ev bakıyoruz ya çok eski ya çok küçük, hepsi bisürü tadilat istiyor
Arsa alıp kendimiz yaptırmayı düşünüyoruz ki gönlümüze göre olsun
Arsa hariç 700bin€ fiyat çıkardı mimar.
Ki bizim bulunduğumuz yer küçük, arsa fiyatları daha uygun münihle kıyaslamak mümkün bile değil
Bazen bende düşünüyorum, cağınım evleri, konforumu bırakıp geldiğime değdimi diye. Ama herşey ev değil işte. Evimin konforunu haftada 3 gün gelen yardıma, sitedeki görevli ve güvenliklere borçluydum. Aidatımız en son asgari ücret zamları ile aylık 1200 lira olmuş, 2500 lira yardımcıma verecektim. Ivırı zıvırı derken belkide bunları öderken zorlanacaktım zamanla çünkü çocuklar koleje gidiyorlardı ve sade ikisinin servisleri aylık 1300-1500 tutacaktı. Daha okulun kendisi, kıyafeti, kitapları, özel kurslarını saymiyorum bile. Resmen çılgın paralar. Ve aldıkları eğitimden çok aşırı memnun bile değildim. Ki benim buraya dönme sebebim çocuklarımın eğitimiydi.
Bizde evleri satmadık, birini kiraya verdik diğerini gittikçe kendimiz kullanıyoruz. Bi ara satmayı düşündük ama kıyamadık demeniz gibi binbir emekle hevesle zamanına her ayrıntısını düşünerek kendimiz yaptırmıştık. Ama belki ilerde onuda kiraya veririz veya gerçekten satarız. Zaman ne gösterir bilinmez.
Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Allah vereceğiniz karardan pişman etmesin inşallah.

Ben gerçekten anlayamıyorum, Avrupada neden yeni ev yapılmıyor, mezbelelik evler neden yıkılmıyor :ruh:
Gerçekten inanıllır gibi değil, refah ülkesi olarak bilinen tüm ülkelerde ev=sefalet. Sefillik yani, evler ya çok küçük ya çok dar ya çok eski, İngiltere zaten ayrıca iğrenç evler yaşanılır gibi değil evler artık küf mü kokuyor nem mi kokuyor nedir, çoğu ev berbat kokuyor ve mezbelelik şeklinde. Avrupa evlerinin kaliteleri gerçekten yerlerde. Avrupalılar neden bir kez bile bu sefalet için protesto yapmadı ve bu sefiliiği kabul ediyor bilmiyorum :KK57:

Merhabalar,
Burada bir çok arkadaşım fikir verdi görüştük o sebeple güncelleme yapmak istedim. İngiltere'ye taşınma kararımızdan vazgeçtik çünkü gelen teklifle Türkiye'deki yaşam standartımızı sürdüremeyeceğimizi gördük. Benzer zamanlarda Almanya'dan eşime gönlümüze göre bir teklif geldi ve kabul ettik. Benim ailemde Almanya'da yaşadığı için bir tık daha rahatım İngiltere'ye göre.

Burada yorum yazan, fikrini benimle paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim tekrardan.

Merhabalar,
Burada bir çok arkadaşım fikir verdi görüştük o sebeple güncelleme yapmak istedim. İngiltere'ye taşınma kararımızdan vazgeçtik çünkü gelen teklifle Türkiye'deki yaşam standartımızı sürdüremeyeceğimizi gördük. Benzer zamanlarda Almanya'dan eşime gönlümüze göre bir teklif geldi ve kabul ettik. Benim ailemde Almanya'da yaşadığı için bir tık daha rahatım İngiltere'ye göre.

Burada yorum yazan, fikrini benimle paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim tekrardan.
Çok daha iyisi olmuş Hakkınızda en hayırlısı olsun her zaman ailenizde orda daha ne

Herkese merhabalar,

Uzun zamandır ikilemde kaldığımız bir konu hakkında eşimle ciddi bir konuşma yapmamız gerekiyor. Konu özetle yurtdışına taşınmak. Bir dönem ben çok konuya yakın olmasamda eşim yurtdışı için başvuru yaptı, sonrasında benimde çok hevesli olmamamdan dolayı kalalım kararı verdik ve başvuruyu kesti. Bu konuda hiç ciddi oturup konuşmadık ama her şeyimizi konuştuğumuz için her adımı yemekte bile olsa konuştuk. Bu seferde eşimin özgeçmişi basvurmasak bile İngiltere'ye farklı bir ülkeden gönderilmiş, görüşmeler çok olumlu geçti ve eşimi ortamı görmesi için davet ettiler. Biz tamam dediğimizde süreç ilerleyecek artık.

Beni geren konu ise şu. Türkiye'de iyi geliri olarak, iyi konumlarda çalışan iki insanız. Eşim mühendis, ben finans yöneticisi olarak çalışıyorum. Oraya gittiğimizde benim kariyerime ara vermem illaki gerekecek, çok hızlı iş bulabilir miyim sanmıyorum. Yaşımız 29, 13 yıldır birlikte, 3 yıldır evliyiz bir de çocuk planımız olacak bu sene. Bambaşka bir ulkedr hamileyken tek maaşla delilik mi gibi geliyor. Yurtdışına gidip tek maaşa düşen, ancak buna değer diyen var mı merak ediyorum. İnsanın işler ciddilesince aklına sadece zorluklar geliyor maalesef. Ve bu aşamaya gelmiş bir süreci yalnızca korkularimdan dolayı reddetmek istemiyorum, eşimin yalnızca kendi kariyerini bencilce düşünmediğini beni ve ileride çocuklarımızı da düşündüğünu biliyorum. Daha önce bu yoldan geçmiş ve yurtdışına yerleşmiş olanlariniz var ise içimi rahatlatmasini istiyorum sanırım
Istanbulda maddi imkanlari iyi, meslegi iyi olup, esinin istegi ile yurtdisina tasinmis biri olarak deneyimlerimi paylasmak isterim.
1. Cocuk icin tabi ki Ingiltere. Yalniz kalirim diye dusunmeyin, zira 2 anadili olan bir cocugunuz olacak.
2. Belki bir Sure is bulamazsiniz, ingilizceniz iyi der olsa, gittiginiz sehirde mesleki ingilizce kurslarina katilip, kendinizi gelistirirsiniz.
3. Bu Ingiltere icin gecerli mi bilmiyorum, ama bulundugum ulkede gerekirse mesleki degistirebilmek icin kurslar var.
4. Ilk zamanlar bunalima girilme ve "ben geri donecegim" diye krize girme olasiligi var ve bu cok normal. Benim kanaatimce, biryerde en az 1 yil yasamak gerekiyor ki adaptasyon sureci baslasin.
5. Ilk tatilimizde solugu Turkiyede alacaksiniz, vatan bu ozlenmez mi, daha sonra yakin ulkelere seyehat baslayacak ve bir bakmissiniz yillar gecmis, cocuk dogmus buyumus, hatta ingiliz aksaniyla konusacagi icin sizlerin ingilizcesini begenmiyor olacak.
Ilk aklima gelen yasanmisliklar :)

Merhabalar,

Bu so'n guncellemenizi gormedim, e madem Almanya, aileniz de orda, dusunmeye gerek bile yok :)
Simdiden hayirli olsun

Back