• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngiltere'ye yerleşme kararı.

YouTube de bunla ilgili videolar var.
Direk onlardan dinleyebilirsiniz süreç içinde ne yaşadıklarını, artıları eksiler.

Açıkçası kal veya git demek gibi bir sorumda yok. Daha önce benzer bir şeyi yaşayan var mı varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim. Çünkü ülkedeki ekonomik belirsizlik herkesi çok yordu, zaten herkes daha istikrarlı bir hayat için uğraşıyor. Ülkede daha Yüksek maaşlı iş bulma/ yurtdışına gitme kararı alma vs hepsi daha rahat yaşamak için.
Siz kariyerinizi bitireceksiniz eşiniz ilerleyecek ola ki oraya yerleştikten sonra Allah korusun boşanma oldu o zaman ne olacak kendinizi de düşünmek zorundasınız

Bence hayat biraz da bu yol ayrımlarında, ben sizin yerinizde olsam konfor alanımdan çıkıp hayatın bana yeni fırsatlar getirmesine izin verirdim. İlk başlarda mutlaka zorlanabilirsiniz ama eşinizle bence bunu da halledersiniz gibi bi' enerji aldım.
Kaldı ki burada da CV'nizi güzel bir noktada bırakmış olacaksınız bir gün dönmeniz gerekirse oraya gitmiş olmak sizden bir şey götürmez. Ama yaşayacağınız bu deneyimin hayatınıza getirisi çok olur diye düşünüyorum. Olmasa da fark etmez, bu da böyle bir macera deyin yaşayın gitsin 🤭

Ay yazdığınız bana bir moral verdi :) tatile gidecekmiş gibi hissettim vallahi

Benimde aklıma sürekli bunlar geliyor :) bulamazsak yapamazsak deger mi bırakıp gitmeye. bunlar geldigi için de konuya olumlu anlamda heyecanlanamiyorum bile:KK43:
Yani şöyle düşünelim, en kötü ne olabilir ki? En kötü ihtimalle geri dönersiniz. O da zaten en kötü ihitmal yani ona gelene kadar pek çok daha iyi ihitmal doğabilir demektir bu da. Kaldı ki en kötü ihitmsl dediğimiz ihitmal bile yine aynı konumunuza dönmek zaten. Ha ne olur belki ufak tefek zaman kayıpları vs olur o da kısa sürede toparlanır

Siz kariyerinizi bitireceksiniz eşiniz ilerleyecek ola ki oraya yerleştikten sonra Allah korusun boşanma oldu o zaman ne olacak kendinizi de düşünmek zorundasınız

Merhaba, sanırım yanlış anlaşıldım, öyle anlaşılmak istemem. Kariyerini bitirmek gibi bir durum olacağını dusunmuyorum. Mesleğimde iyiyim, burada da işimi ingilizcem sayesinde yurutebiliyoru. ancak gider gitmez hızlı bir şekilde iş bulamayabilirim. Belki yıl belki sürecek bir süreç. Tek maaşla idare edeceğimiz bir süreç yaşayacağız bunu da düşünmek idare edebilir miyiz bilmemiz gerekiyor.

Ay yazdığınız bana bir moral verdi :) tatile gidecekmiş gibi hissettim vallahi
Tanıdığım bir hanımefendi de sizin gibi eşinden dolayı yurtdışına taşındı, o da pazarlama konusunda uzman bir pozisyonda çalışıyordu. İngilizce konuşulmayan bir ülkeye hem de. 1 yıl içinde işini buldu, birkaç yıl içinde güzel bir evde yaşamaya başladılar. İlk bebeklerini ilk yıl orada, dilini bilmediği bir ülkede dünyaya getirdi ailesinin desteğiyle. Çok güzel bir kızları var şimdi kızının arkadaşlarıyla konuşmak için bulunduğu ülkenin dilini de öğrenmeye çalışıyor.

Hiçbir şey kolay değil inanın ve bu ülkede maalesef birkaç yıl sonra ne olacağını öngörmek çok zor.

Yani şöyle düşünelim, en kötü ne olabilir ki? En kötü ihtimalle geri dönersiniz. O da zaten en kötü ihitmal yani ona gelene kadar pek çok daha iyi ihitmal doğabilir demektir bu da. Kaldı ki en kötü ihitmsl dediğimiz ihitmal bile yine aynı konumunuza dönmek zaten. Ha ne olur belki ufak tefek zaman kayıpları vs olur o da kısa sürede toparlanır

Eşiminde görüşü bu yönde. En kötü ihtimal dediğimiz noktada kendi evimize ailemize ülkemize döneceğiz. Bir süreliğine maddi/zamansal kayıp yasayabiliriz ki bu da bir süre yurtdışında yaşamaya değer görüşünde. eşimin kararı ve istediği tamamen gitmek yönünde, sadece benim mutsuz olacağım bir işe girişmekten çekiniyor. bende hadi diyemiyorum, sizinde yazdiklarinizi burada yazılan çoğu şeyi göze alıp deneyelim diyebiliyorum

Kuzenımın esı de muhendıs heryerden teklıf gelıyordu esıne kız da muhendıs calısamam dıye ıstemıyordu. Sonra bu kız londraya gıttı bısey ıcın bır ay geldı tutturdu ıngıltere olursa gıderım baskası olmaz. Sımdı de bır arkadasın kızı gıttı ıkı hafta dıl okuluna yurtdısı unıversıte dusunmem dıyen ve daha once on ulke goren kız tutturdu ıngılterede okuyacagım dıye. Demem o kı ne var ıngılterede bılmıyorum ama hatta aklıma geldi bir cift arkadas yerlestı ıkı arkadasım da cok mutlu

Kuzenımın esı de muhendıs heryerden teklıf gelıyordu esıne kız da muhendıs calısamam dıye ıstemıyordu. Sonra bu kız londraya gıttı bısey ıcın bır ay geldı tutturdu ıngıltere olursa gıderım baskası olmaz. Sımdı de bır arkadasın kızı gıttı ıkı hafta dıl okuluna yurtdısı unıversıte dusunmem dıyen ve daha once on ulke goren kız tutturdu ıngılterede okuyacagım dıye. Demem o kı ne var ıngılterede bılmıyorum ama hatta aklıma geldi bir cift arkadas yerlestı ıkı arkadasım da cok mutlu

Sanırım ana dili konuşuyor olmak insanı rahatlatıyor. Eşime Münih ten teklif geldi, daha önce Almanya'ya bir kac hafta tatil yaptığımız için biz İngiltereye daha yakınız çünkü tatilde bile insanlarla ingilizce konuşmaya çalıştığımızda cevap vermedikleri oluyordu. Ama İngiltere'de ana dillerini biliyor giden insan ingilizce konuşabiliyorsa

Tanıdığım bir hanımefendi de sizin gibi eşinden dolayı yurtdışına taşındı, o da pazarlama konusunda uzman bir pozisyonda çalışıyordu. İngilizce konuşulmayan bir ülkeye hem de. 1 yıl içinde işini buldu, birkaç yıl içinde güzel bir evde yaşamaya başladılar. İlk bebeklerini ilk yıl orada, dilini bilmediği bir ülkede dünyaya getirdi ailesinin desteğiyle. Çok güzel bir kızları var şimdi kızının arkadaşlarıyla konuşmak için bulunduğu ülkenin dilini de öğrenmeye çalışıyor.

Hiçbir şey kolay değil inanın ve bu ülkede maalesef birkaç yıl sonra ne olacağını öngörmek çok zor.

Burada önümüzü görmek yatırım yapmak, iş yaratmak çok sancılı bir süreç. Yoksa burada ki düzenimizi bırakıp gitmeyi hen inanin hiç istemiyorum. Ama yazdığınız gibi ingilizce konuşulan bir yere gidiyor olmamız beni de mutlu ediyor, farklı bir ülkeye bu kadar sıcak değilim

Herkese merhabalar,

Uzun zamandır ikilemde kaldığımız bir konu hakkında eşimle ciddi bir konuşma yapmamız gerekiyor. Konu özetle yurtdışına taşınmak. Bir dönem ben çok konuya yakın olmasamda eşim yurtdışı için başvuru yaptı, sonrasında benimde çok hevesli olmamamdan dolayı kalalım kararı verdik ve başvuruyu kesti. Bu konuda hiç ciddi oturup konuşmadık ama her şeyimizi konuştuğumuz için her adımı yemekte bile olsa konuştuk. Bu seferde eşimin özgeçmişi basvurmasak bile İngiltere'ye farklı bir ülkeden gönderilmiş, görüşmeler çok olumlu geçti ve eşimi ortamı görmesi için davet ettiler. Biz tamam dediğimizde süreç ilerleyecek artık.

Beni geren konu ise şu. Türkiye'de iyi geliri olarak, iyi konumlarda çalışan iki insanız. Eşim mühendis, ben finans yöneticisi olarak çalışıyorum. Oraya gittiğimizde benim kariyerime ara vermem illaki gerekecek, çok hızlı iş bulabilir miyim sanmıyorum. Yaşımız 29, 13 yıldır birlikte, 3 yıldır evliyiz bir de çocuk planımız olacak bu sene. Bambaşka bir ulkedr hamileyken tek maaşla delilik mi gibi geliyor. Yurtdışına gidip tek maaşa düşen, ancak buna değer diyen var mı merak ediyorum. İnsanın işler ciddilesince aklına sadece zorluklar geliyor maalesef. Ve bu aşamaya gelmiş bir süreci yalnızca korkularimdan dolayı reddetmek istemiyorum, eşimin yalnızca kendi kariyerini bencilce düşünmediğini beni ve ileride çocuklarımızı da düşündüğünu biliyorum. Daha önce bu yoldan geçmiş ve yurtdışına yerleşmiş olanlariniz var ise içimi rahatlatmasini istiyorum sanırımis

Herkese merhabalar,

Uzun zamandır ikilemde kaldığımız bir konu hakkında eşimle ciddi bir konuşma yapmamız gerekiyor. Konu özetle yurtdışına taşınmak. Bir dönem ben çok konuya yakın olmasamda eşim yurtdışı için başvuru yaptı, sonrasında benimde çok hevesli olmamamdan dolayı kalalım kararı verdik ve başvuruyu kesti. Bu konuda hiç ciddi oturup konuşmadık ama her şeyimizi konuştuğumuz için her adımı yemekte bile olsa konuştuk. Bu seferde eşimin özgeçmişi basvurmasak bile İngiltere'ye farklı bir ülkeden gönderilmiş, görüşmeler çok olumlu geçti ve eşimi ortamı görmesi için davet ettiler. Biz tamam dediğimizde süreç ilerleyecek artık.

Beni geren konu ise şu. Türkiye'de iyi geliri olarak, iyi konumlarda çalışan iki insanız. Eşim mühendis, ben finans yöneticisi olarak çalışıyorum. Oraya gittiğimizde benim kariyerime ara vermem illaki gerekecek, çok hızlı iş bulabilir miyim sanmıyorum. Yaşımız 29, 13 yıldır birlikte, 3 yıldır evliyiz bir de çocuk planımız olacak bu sene. Bambaşka bir ulkedr hamileyken tek maaşla delilik mi gibi geliyor. Yurtdışına gidip tek maaşa düşen, ancak buna değer diyen var mı merak ediyorum. İnsanın işler ciddilesince aklına sadece zorluklar geliyor maalesef. Ve bu aşamaya gelmiş bir süreci yalnızca korkularimdan dolayı reddetmek istemiyorum, eşimin yalnızca kendi kariyerini bencilce düşünmediğini beni ve ileride çocuklarımızı da düşündüğünu biliyorum. Daha önce bu yoldan geçmiş ve yurtdışına yerleşmiş olanlariniz var ise içimi rahatlatmasini istiyorum sanırım
Yurt dışında yaşayan biri olarak diyebilirim ki, İstersen hakim, savcı ol.... Dilin yoksa sana insan gözüyle bakmıyorlar, her yerde eziyorlar.. Mesleğinin hic bir önemi yok, dilin yoksa.. Üstelik Irkcılık da cabası.. Aileden uzak tek başına bir de cocuk yetiştireceksin, bırakacak kimsen olmayacak, sene de bir izine gelebilirsin, paran varsa...gideceğin ülkenin ekonomik şartlarını bilmiyorum ama, aylık ne kadar para kenara koyabileceksiniz, Türkiye dekinden fazla mı buna bak, deger mi, avrupa da saat 6 dan sonra hayat yok, her yer kapalı, hafta sonlarıda bazı marketler 5 kadar acıktır...ot gibi hayat kısaca, umarım eşin orda başka birini bulup, sana tekmeyi basmaya kalkmaz, genelde buraya gelen Türk erkeklerinin, sarışın kadın görünce kendini cennette zannedip ilk iş karını aldatmak oluyor, çünkü eşi dil bilmeyen, olunca adam kendini kral zannediyor... Avrupa eşin ayrılmış, cocukları icin mücadele veren bayanlarla dolu... Erkeklerde gece kulüplerinden cıkmıyor...

Yurt dışında yaşayan biri olarak diyebilirim ki, İstersen hakim, savcı ol.... Dilin yoksa sana insan gözüyle bakmıyorlar, her yerde eziyorlar.. Mesleğinin hic bir önemi yok, dilin yoksa.. Üstelik Irkcılık da cabası.. Aileden uzak tek başına bir de cocuk yetiştireceksin, bırakacak kimsen olmayacak, sene de bir izine gelebilirsin, paran varsa...gideceğin ülkenin ekonomik şartlarını bilmiyorum ama, aylık ne kadar para kenara koyabileceksiniz, Türkiye dekinden fazla mı buna bak, deger mi, avrupa da saat 6 dan sonra hayat yok, her yer kapalı, hafta sonlarıda bazı marketler 5 kadar acıktır...ot gibi hayat kısaca, umarım eşin orda başka birini bulup, sana tekmeyi basmaya kalkmaz, genelde buraya gelen Türk erkeklerinin, sarışın kadın görünce kendini cennette zannedip ilk iş karını aldatmak oluyor, çünkü eşi dil bilmeyen, olunca adam kendini kral zannediyor... Avrupa eşin ayrılmış, cocukları icin mücadele veren bayanlarla dolu... Erkeklerde gece kulüplerinden cıkmıyor...
Ay yok artık ya
Ne attınız durup dururken
Ot gibi yaşamak sizin tercihiniz
Hangi köhne ülkede yaşiyorsunuz bilmem ama 6 dan sonra hayat yok dediğiniz yer sizinle alakalıdır
Yaşamayı bilmeyen insana heryer cehennem
Yazık eşiniz sarışın kadın görünce hemen dibi düşüyorsa çok dikkatli olun, dili bilmeniz onu çok etkilemez çünkü

Herkese merhabalar,

Beni geren konu ise şu. Türkiye'de iyi geliri olarak, iyi konumlarda çalışan iki insanız. Eşim mühendis, ben finans yöneticisi olarak çalışıyorum. Oraya gittiğimizde benim kariyerime ara vermem illaki gerekecek, çok hızlı iş bulabilir miyim sanmıyorum. Yaşımız 29, 13 yıldır birlikte, 3 yıldır evliyiz bir de çocuk planımız olacak bu sene. Bambaşka bir ulkedr hamileyken tek maaşla delilik mi gibi geliyor. Yurtdışına gidip tek maaşa düşen, ancak buna değer diyen var mı merak ediyorum. İnsanın işler ciddilesince aklına sadece zorluklar geliyor maalesef. Ve bu aşamaya gelmiş bir süreci yalnızca korkularimdan dolayı reddetmek istemiyorum, eşimin yalnızca kendi kariyerini bencilce düşünmediğini beni ve ileride çocuklarımızı da düşündüğünu biliyorum. Daha önce bu yoldan geçmiş ve yurtdışına yerleşmiş olanlariniz var ise içimi rahatlatmasini istiyorum sanırım
Yaşınız çok genç
Yeni tecrübler yeni deneyimler için çok ideal
Evet çok kolay olmaz ama inanılmaz vizyon genişler
Her zorluk bir tecrübe kazandırır
Kendi alanızda iş bulmanız belki çok kolay olmaz ama başka alanlarda kesin bulursunuz
Deneyip yapamazsanız yine dönersiniz
Evinizi bozmayın ilk etapta
Siz en zorlancağınız konuyu söyleyeyim: ev
Ev bulmak çok sıkıntı
İstediğiniz gibi bulmaktan bahsetmiyorum
Öyle bir ev yok zaten, kiralık olarak
Satın almak isteseniz bile istediğiniz gibi yok
Türkiyede o deniz, doğa manzaralı siteler, büyük büyük salonulu evler buralarda sade hayal
Ben 1 yıl oldu Türkiyeden taşınalı, en büyük sorunum bu.
Birtek ordaki evimi, evimin konforonu özlüyorum desem yalan olmaz.
Ama onu dışında yaşamayı bilene hayatdan keyif almayı bilene heryer ayak uydurur
Eşinizin maaşı iyise tek maaşla zorlanmassınız

Endişelerinizde haklısınız sonuçta her şeyi değiştireceksiniz. Ancak yılların iş tecrübesine ve anladığım kadarıyla yeterli bir dil bilgisine sahipsiniz. Hemen olmasa da eninde sonunda iş bulabileceksiniz geçiş aşaması sizi biraz yıpratır ama yepyeni bir deneyim sizi de çok geliştirecek size yeni ufuklar tecrübeler beceriler kazandıracak. Kaldı ki oradaki şartlar çok güzel yani bunu kimse reddedemez. Hem kişisel hem kariyer bazında çok gelişeceğinize eminim bence cesur olup bu adımı atmakta fayda var hayat eğer fırsatınız varsa tek bir noktaya tek düzene çakılı kalmak için fazla kısa. Çocuk planınızı biraz daha erteleyebilirsiniz belki sonuçta oraya alışma yerleşme yeni düzen kurmaya çabalarken üstüne bir de çocuk sorumluluğu sizi fazlaca yıpratacak. Ama gerçekten bu adımın sizi de eşinizi de çok iyi yerlere taşıyacağını düşünüyorum. En kötü ihtimalle sevmez ve geri dönersiniz Türkiye yi her türlü tanıyıp bılıyorsunuz yolunuzu burda herşeyinizi satmış olsanız bile hemencecik tekrar çizebilirsiniz. Burası cepte, ama daha ilerisini deneyimlemeden yerinizde oturursanız belki daha güzelini kaçıracaksınız.

Yorumunuz o kadar kaba ve o kadar kırıcı ki umarım hayatınızdaki insanlarla böyle konusmuyorsunuzdur. Yorumunuzu asla kişisel algılamıyorum, bana bu hayatta kimse tekmeyi basamaz, bende hadsizce kimseye gidip sana inşallah tekmeyi basmazlar demem. Az önce bütün kibarligi ile bir kadın arkadaşım benzer bir şeyi dile getirdi, siz uslupsuzsunuz.

Benim bütün ailem almanyada yaşıyor, çekirdek ailemde dahil, yurtdışına yabancı bir insan değilim sıkça çıkıyorum. Daha önce hiç temelli yurtdışına taşınmayı deneyimlemedim. Buradaki düzenimi bırakmadım, işten ayrılmadım bu yolda yürüyen ya da önce gitmiş biri varsa bana yorum yapabilir mi diye bütün samimiyetimle yazdım. Hayatı boyunca oturduğu mahalleden çıkmamıs biri değilim, Türkiye'de de sahip olduğum dil sayesinde iyi bir mevkide çalışıyorum. Yurtdışına kenara para atmaya değil bambaşka bir hayatı deneyimlemeye, hak ettiğimize inandığımız insani değerleri görme umuduyla çıkacağız. Çünkü buradaki gelirimiz zaten bizi mutlu eden bir ölçüde. Orada uzun bir süre çalışmama durumum olabilir diye düşünüyorum , çünkü aklı başında bir insan kocam beni terkeder kluplere giderse diye düşünmez buradaki ekonomik şartların altına inersek yurtdışında bir süre yasayabilir miyiz diye insanlara danışır,bende öyle yaptim. Çünkü benim ailemde çok genç yaşta ülke değiştiren yok, hepsi küçük yaştan beri oradalar orada doğdular ve onlar Türkiye şartlarını buradaki düzenimi bilmediği için yorum yapamıyorlar.

13 yıldır sevdiğim saydığım, her adımına saygı duyduğum adamda oraya gittiğimizde sizin kurguladığıniz gibi birine donusmez. Dönüşecek biri olsaydı bu kadar mutlu bir yuvam olmazdı. Dönüşürse de hayattaki en yakın arkadaşımı kaybettiğime üzülürüm.

Nasıl bir hayat yaşıyorsunuz, ne kadar mutsuzsunuz inanın bilmiyorum, ama bu hayatta ne istersek onu çekiyoruz. Daha iyi olumlu düşünürsünüz umarım. Mutlu olmak iyi bir gelecek için karı koca çabalamak, huzurlu bir ev iş hayatı kurmak mümkün. Herkesin başına felaketler gelmiyor. bir zorluk varsa süreci deneyimlemek, önceden kontrolü ele almak bizim yaptığımız.

Yaşınız çok genç
Yeni tecrübler yeni deneyimler için çok ideal
Evet çok kolay olmaz ama inanılmaz vizyon genişler
Her zorluk bir tecrübe kazandırır
Kendi alanızda iş bulmanız belki çok kolay olmaz ama başka alanlarda kesin bulursunuz
Deneyip yapamazsanız yine dönersiniz
Evinizi bozmayın ilk etapta
Siz en zorlancağınız konuyu söyleyeyim: ev
Ev bulmak çok sıkıntı
İstediğiniz gibi bulmaktan bahsetmiyorum
Öyle bir ev yok zaten, kiralık olarak
Satın almak isteseniz bile istediğiniz gibi yok
Türkiyede o deniz, doğa manzaralı siteler, büyük büyük salonulu evler buralarda sade hayal
Ben 1 yıl oldu Türkiyeden taşınalı, en büyük sorunum bu.
Birtek ordaki evimi, evimin konforonu özlüyorum desem yalan olmaz.
Ama onu dışında yaşamayı bilene hayatdan keyif almayı bilene heryer ayak uydurur
Eşinizin maaşı iyise tek maaşla zorlanmassınız

Buradan ev ilanlarına bakmaya ve yaşayabileceğimiz bir ev var mı diye bakmaya başladık. Türkiye'deki evimin konforunu asla yakalayamacagim biliyorum. Ancak yine de madem bir köklü değişikliğe gidiyoruz diye bahçeli en azından müstakil evlere bakıyoruz tutarlar hakkında bilgimiz olsun diye istediğimiz mevkide yok mesela ilan. Önce küçük bir daireye gidip alışma durumuna göre ev alma/daha büyük bir eve çıkma kararı alacağız. Ama ev konusu/ işleri yetistiremeyibca yardımcı alma konforu/ apartman görevlisi vb gibi konularda konfordan çıkacağız biliyorum. :(

Endişelerinizde haklısınız sonuçta her şeyi değiştireceksiniz. Ancak yılların iş tecrübesine ve anladığım kadarıyla yeterli bir dil bilgisine sahipsiniz. Hemen olmasa da eninde sonunda iş bulabileceksiniz geçiş aşaması sizi biraz yıpratır ama yepyeni bir deneyim sizi de çok geliştirecek size yeni ufuklar tecrübeler beceriler kazandıracak. Kaldı ki oradaki şartlar çok güzel yani bunu kimse reddedemez. Hem kişisel hem kariyer bazında çok gelişeceğinize eminim bence cesur olup bu adımı atmakta fayda var hayat eğer fırsatınız varsa tek bir noktaya tek düzene çakılı kalmak için fazla kısa. Çocuk planınızı biraz daha erteleyebilirsiniz belki sonuçta oraya alışma yerleşme yeni düzen kurmaya çabalarken üstüne bir de çocuk sorumluluğu sizi fazlaca yıpratacak. Ama gerçekten bu adımın sizi de eşinizi de çok iyi yerlere taşıyacağını düşünüyorum. En kötü ihtimalle sevmez ve geri dönersiniz Türkiye yi her türlü tanıyıp bılıyorsunuz yolunuzu burda herşeyinizi satmış olsanız bile hemencecik tekrar çizebilirsiniz. Burası cepte, ama daha ilerisini deneyimlemeden yerinizde oturursanız belki daha güzelini kaçıracaksınız.

Endiselenmeyip direkt atlayan insanlar olsak belki hayat daha kolay ama tehlikeli olabilirdi biz mecbur her adımımızı hesaplayan insanlardaniz. Çocuk fikrini kısa bir süre ertelemek bizim konuşacağımiz bir konu oldu, zaten bir kaç ay önden eşim gideceği için süreci burada tek geçirmek istemiyorum. Kendi ailemde yurtdışında benim çünkü.

Ehliyet, kariyerinizde çıktığımız yer, kendi evimize sahip olma konforu vs. Geride bırakacağımız her şeyi 18 yaşına başlamış gibi tekrar kazıyarak edinecegiz. Ancak buradaki sizin gibi yorum yapan insanlar sayesinde biraz daha heveslendim. insanlarda benimle aynı agrimda kalırdı ama cesaret ederdi hevesine kapıldım. Çok teşekkür ederim

Hangi şehir olacak? Ikinizin de meslegi var burda da cok geçerli üstelik. Ben Londradayim bana sorsan sırf havası icin bile gelinir. Kışın soğuk degil yazın çok sicak degil. Tam alanın olmasa bile work permitin olcak illa ki bi is bulursun. Dil bile bilmeyen insanlar gözleme satip günde 200-300£ kazaniyor. Bence sen tek maas gibi düşünme hic donanimlisin. Kalifiye bir insanin burda is bulmasi maksimum 3 ay surer. Özellikle brexitten sonra ab vatandaslari ulkeden ciktigi icin baya eleman ihtiyaci dogdu. Zaten gelirseniz 6 ay sonra cocuk yaparsin parklar kucuk cocuk evcil hayvan huzur icinde yari ciplak guneslenen ve en önemlisi banane diyebilen insan dolu. Hangi sehri dusundugunuzu soylersen kabaca kira market yasam giderlerini soyleyebilirim.

Back