• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngiltere'ye yerleşme kararı.

Yaşınız çok genç ve böyle bir tecrübe ilerisi için çok iyi olur. Sizden çok daha ileri yaşlarda başka ülkelere taşınmışlığım var. Birkaç senede Londra da yaşadım. Sizin hangi şehre gideceğinizi bilemiyorum ama Londra da bana göre önemli olan ev olayı. Eşinizin işine yakın bir yerde tutabilirseniz iyi olur. Sizde çok rahat iş bulabilirsiniz. Çevre edinmekte sandıgınız kadar zor değil. En kolayı bitirdiğiniz okulun orada mezunlar kulübü gibi şeyleri vardır. Onlara katılırsınzı. Kahvaltı, tanışma yemeği tarzı şeyler yapıyorlar. İngiltere’ye Ankara anlaşmasıyla giden bir sürü insan var. AlaturkaLondra diye bir forum vardı. Orada yeni taşınanlar akıl danışabiliyordu. Oraya bakabilrisiniz. Tabi onların gidiş formaliteleri farklı ama yaşanacak bölgeler hakkında bilgi alabilirisiniz. Parkların, müzelerin keyfini çıkarın:))

Yorumunuz o kadar kaba ve o kadar kırıcı ki umarım hayatınızdaki insanlarla böyle konusmuyorsunuzdur. Yorumunuzu asla kişisel algılamıyorum, bana bu hayatta kimse tekmeyi basamaz, bende hadsizce kimseye gidip sana inşallah tekmeyi basmazlar demem. Az önce bütün kibarligi ile bir kadın arkadaşım benzer bir şeyi dile getirdi, siz uslupsuzsunuz.

Benim bütün ailem almanyada yaşıyor, çekirdek ailemde dahil, yurtdışına yabancı bir insan değilim sıkça çıkıyorum. Daha önce hiç temelli yurtdışına taşınmayı deneyimlemedim. Buradaki düzenimi bırakmadım, işten ayrılmadım bu yolda yürüyen ya da önce gitmiş biri varsa bana yorum yapabilir mi diye bütün samimiyetimle yazdım. Hayatı boyunca oturduğu mahalleden çıkmamıs biri değilim, Türkiye'de de sahip olduğum dil sayesinde iyi bir mevkide çalışıyorum. Yurtdışına kenara para atmaya değil bambaşka bir hayatı deneyimlemeye, hak ettiğimize inandığımız insani değerleri görme umuduyla çıkacağız. Çünkü buradaki gelirimiz zaten bizi mutlu eden bir ölçüde. Orada uzun bir süre çalışmama durumum olabilir diye düşünüyorum , çünkü aklı başında bir insan kocam beni terkeder kluplere giderse diye düşünmez buradaki ekonomik şartların altına inersek yurtdışında bir süre yasayabilir miyiz diye insanlara danışır,bende öyle yaptim. Çünkü benim ailemde çok genç yaşta ülke değiştiren yok, hepsi küçük yaştan beri oradalar orada doğdular ve onlar Türkiye şartlarını buradaki düzenimi bilmediği için yorum yapamıyorlar.

13 yıldır sevdiğim saydığım, her adımına saygı duyduğum adamda oraya gittiğimizde sizin kurguladığıniz gibi birine donusmez. Dönüşecek biri olsaydı bu kadar mutlu bir yuvam olmazdı. Dönüşürse de hayattaki en yakın arkadaşımı kaybettiğime üzülürüm.

Nasıl bir hayat yaşıyorsunuz, ne kadar mutsuzsunuz inanın bilmiyorum, ama bu hayatta ne istersek onu çekiyoruz. Daha iyi olumlu düşünürsünüz umarım. Mutlu olmak iyi bir gelecek için karı koca çabalamak, huzurlu bir ev iş hayatı kurmak mümkün. Herkesin başına felaketler gelmiyor. bir zorluk varsa süreci deneyimlemek, önceden kontrolü ele almak bizim yaptığımız.
Ben yurt dışında dogdum büyüdüm, cok da mutlu bir hayatım var cok şükür, evet baya sert uslup ile konuştum.. İnsani degerlerden bahsediyorsunuz ya hani gelin bir de siz deneyime sahip olun, burda yorum yapın beklerim...şunu belirtmek istedim. Dil bilmeyen insana, İnsan gözüyle bakılmıyor avrupada.. Güven meselesine gelince, bu sizin hayatınız. Ben genel olarak konuştum.. Cünkü buraya gelen ailelerden 10 kişiden 8 boşanarak geri dönüyor... Biz her gün burda ne hayatlar görüyor, duyuyoruz... Anlatmak istedim. Sizi korkutmak için degilll... Bazıları cünkü avrupa! Aman Allahım hemen arkamdan bakarak koşmalıyım, orası cennet vatan, hayat muhteşem, işte euro havadan iniyor diye hayallere kapıldıgı icin, biliyorum.. Bu yüzden kısaca anlattım... Şu yurt dışı gerçeklerini anlatmayanlar icin bu yorumum, hayat sizin hayatınız, karar sizin gerisi beni hiç ilgi
Ay yok artık ya
Ne attınız durup dururken
Ot gibi yaşamak sizin tercihiniz
Hangi köhne ülkede yaşiyorsunuz bilmem ama 6 dan sonra hayat yok dediğiniz yer sizinle alakalıdır
Yaşamayı bilmeyen insana heryer cehennem
Yazık eşiniz sarışın kadın görünce hemen dibi düşüyorsa çok dikkatli olun, dili bilmeniz onu çok etkilemez çünkü
Gel de gör burdaki hayatı ordan hayal edip konuşmak kolay oluyor, zaten sizin gibiler ancak cok bilmiş gibi herşey atlıyor

ben şu anda burada sinirbilim alanında doktora yapan, akademide çalışan biriyim. vize mize işleri yolunda giderse eylülde yurtdışında anaokulu öğretmeni olarak gideceğim. pozisyon olarak şu anki gidişatımdan çok daha geride evet, ama defalarca farklı ülkelerde uzun süre yaşamış biri olarak görüşüm, yurtdışında bir hayat kurmanın sapandaki taşa benzediği. başta biraz standart düşürüyormuş gibi görünsede uzun vadede çok daha hayrıma/hayrımıza olacağına inanıyorum. evet risk ama alınmayacak bir risk değil bence, hele bu zamanlarda.

Ben yurt dışında dogdum büyüdüm, cok da mutlu bir hayatım var cok şükür, evet baya sert uslup ile konuştum.. İnsani degerlerden bahsediyorsunuz ya hani gelin bir de siz deneyime sahip olun, burda yorum yapın beklerim...şunu belirtmek istedim. Dil bilmeyen insana, İnsan gözüyle bakılmıyor avrupada.. Güven meselesine gelince, bu sizin hayatınız. Ben genel olarak konuştum.. Cünkü buraya gelen ailelerden 10 kişiden 8 boşanarak geri dönüyor... Biz her gün burda ne hayatlar görüyor, duyuyoruz... Anlatmak istedim. Sizi korkutmak için degilll... Bazıları cünkü avrupa! Aman Allahım hemen arkamdan bakarak koşmalıyım, orası cennet vatan, hayat muhteşem, işte euro havadan iniyor diye hayallere kapıldıgı icin, biliyorum.. Bu yüzden kısaca anlattım... Şu yurt dışı gerçeklerini anlatmayanlar icin bu yorumum, hayat sizin hayatınız, karar sizin gerisi beni hiç ilgi

Gel de gör burdaki hayatı ordan hayal edip konuşmak kolay oluyor, zaten sizin gibiler ancak cok bilmiş gibi herşey atlıyor
Hayatınız Türk mahallelerinde geçmiş sanırım...gettolari anlatıyorsunuz.

Burdaki göç konularını okuyunca gerçekten üzülüyorum, arkadaş bu ülkenin gençlerinin gözünün feri kaçmış tek dertleri geçinmek. Konu sahibesi iyi işim var diyor, yaşı da genç macera olsun, farklı deneyim olsun, farklı iş deneyimi olsun kimse yazmıyor ks.nin de mesajları maaş, birikim vb hiçbir heves yok varsa yoksa geçim kaygısı😶

Konu sahibesi bence gidin. Finans işi yapıyorum demişsiniz, çok iyi işler bulursunuz. Çok iyi master programları var, her şey var korkacak bir şeyiniz yok😁😁Türkiyede zaten eviniz varmış satmazsınız, geçim derdiniz yok ki bu kadar düşünüyorsunuz. Gençken farklı kültürü deneyimlerin birikim birikim diye hayatı ıskalamayın.

Herkese merhabalar,

Uzun zamandır ikilemde kaldığımız bir konu hakkında eşimle ciddi bir konuşma yapmamız gerekiyor. Konu özetle yurtdışına taşınmak. Bir dönem ben çok konuya yakın olmasamda eşim yurtdışı için başvuru yaptı, sonrasında benimde çok hevesli olmamamdan dolayı kalalım kararı verdik ve başvuruyu kesti. Bu konuda hiç ciddi oturup konuşmadık ama her şeyimizi konuştuğumuz için her adımı yemekte bile olsa konuştuk. Bu seferde eşimin özgeçmişi basvurmasak bile İngiltere'ye farklı bir ülkeden gönderilmiş, görüşmeler çok olumlu geçti ve eşimi ortamı görmesi için davet ettiler. Biz tamam dediğimizde süreç ilerleyecek artık.

Beni geren konu ise şu. Türkiye'de iyi geliri olarak, iyi konumlarda çalışan iki insanız. Eşim mühendis, ben finans yöneticisi olarak çalışıyorum. Oraya gittiğimizde benim kariyerime ara vermem illaki gerekecek, çok hızlı iş bulabilir miyim sanmıyorum. Yaşımız 29, 13 yıldır birlikte, 3 yıldır evliyiz bir de çocuk planımız olacak bu sene. Bambaşka bir ulkedr hamileyken tek maaşla delilik mi gibi geliyor. Yurtdışına gidip tek maaşa düşen, ancak buna değer diyen var mı merak ediyorum. İnsanın işler ciddilesince aklına sadece zorluklar geliyor maalesef. Ve bu aşamaya gelmiş bir süreci yalnızca korkularimdan dolayı reddetmek istemiyorum, eşimin yalnızca kendi kariyerini bencilce düşünmediğini beni ve ileride çocuklarımızı da düşündüğünu biliyorum. Daha önce bu yoldan geçmiş ve yurtdışına yerleşmiş olanlariniz var ise içimi rahatlatmasini istiyorum sanırım
burda aylık 100 bin tl de gelirin olsa git derim cunku oturumun olucak cocuklar cifte vatandas vs zaten sen turksun yarın doktor icin gelirsin derdim ama 2023 te bence suan gidenden daha fazla doktor gidice yurt dısına o yuzden arkana bile bakma

Yurt dışında yaşayan biri olarak diyebilirim ki, İstersen hakim, savcı ol.... Dilin yoksa sana insan gözüyle bakmıyorlar, her yerde eziyorlar.. Mesleğinin hic bir önemi yok, dilin yoksa.. Üstelik Irkcılık da cabası.. Aileden uzak tek başına bir de cocuk yetiştireceksin, bırakacak kimsen olmayacak, sene de bir izine gelebilirsin, paran varsa...gideceğin ülkenin ekonomik şartlarını bilmiyorum ama, aylık ne kadar para kenara koyabileceksiniz, Türkiye dekinden fazla mı buna bak, deger mi, avrupa da saat 6 dan sonra hayat yok, her yer kapalı, hafta sonlarıda bazı marketler 5 kadar acıktır...ot gibi hayat kısaca, umarım eşin orda başka birini bulup, sana tekmeyi basmaya kalkmaz, genelde buraya gelen Türk erkeklerinin, sarışın kadın görünce kendini cennette zannedip ilk iş karını aldatmak oluyor, çünkü eşi dil bilmeyen, olunca adam kendini kral zannediyor... Avrupa eşin ayrılmış, cocukları icin mücadele veren bayanlarla dolu... Erkeklerde gece kulüplerinden cıkmıyor...
Bu bayanin yorumunu ciddiye almayin derim. Avrupada dogup buyumus yada evlenerek gelmis diye tahmin ediyorum. Genelde bu kafada olanlar bu anlattigi sekilde yasiyor. Kendi cevresi ve yapamadıklarından dolayi bu kizginligi... kendini gelistirmis muhendis insanlardan bahsediyoruz. Senin cevrendeki gibi issizlik maasiyla gecinen erkeklerin o sarisin senin bu esmer benim halay night larda takilma derdi olan insanlar degil. Kendini gelistirmis okumus insanlar emin olun irkciliga yada ezilmeye maruz kalmiyor. Cunku nerde nasil davranmasi gerektigini iyi bilen insanlar oluyor. Bir ayagi Türkiye de bir ayagi almanyada senenin yarisini almanyada geciren biri olarak yapiyorum bu yorumu.

Eşiniz orada ne kadar alacak? İkinizi idame etmeye yeterli bir tutar ise bence gidin. Yurt dışını ben de çok araştırdım ailem yüzünden kalmak zorundayım burda. Yerinizde olmak isteyecek milyonlarca insan vardır, kıymetini bilin :)

Bende konuya hiç bir zaman eşim kadar yakın olamadım. Buradaki ailemi ve arkadaşlarımı bırakıp gitme noktasında bizde üzgünüz. Ama gidip bir gün kendi sirketimizi kurup dönme ihtimalimiz hep var. Ben sonsuza kadar orada kalacağımızi düşünmüyorum

O zaman gidin tabiki. Ne kaybedersiniz ki.

Yanliz kanadayi fln dusunmezmisiniz? Bunu su sebeple soyluyorum. Hernekadar suan avrupa her acidan cok iyi gibi gorunsede(ki oyle aslinda) bu rusya ukrayna savasindan en cok darbeyi alacak avrupa gibi gorunuyor. Ozellikle bu sonbahar dananin kuyrugu kopacak gibi. Ben suan riski en az ülke kanada gibi goruyorum. Her nekadar hersey yolunda gibi gorunsede savas gercegi var 😔 ve asil savas henuz baslamadi sanirim...

Bu bayanin yorumunu ciddiye almayin derim. Avrupada dogup buyumus yada evlenerek gelmis diye tahmin ediyorum. Genelde bu kafada olanlar bu anlattigi sekilde yasiyor. Kendi cevresi ve yapamadıklarından dolayi bu kizginligi... kendini gelistirmis muhendis insanlardan bahsediyoruz. Senin cevrendeki gibi issizlik maasiyla gecinen erkeklerin o sarisin senin bu esmer benim halay night larda takilma derdi olan insanlar degil. Kendini gelistirmis okumus insanlar emin olun irkciliga yada ezilmeye maruz kalmiyor. Cunku nerde nasil davranmasi gerektigini iyi bilen insanlar oluyor. Bir ayagi Türkiye de bir ayagi almanyada senenin yarisini almanyada geciren biri olarak yapiyorum bu yorumu.
Sen beni tanımıyorsun ki, bilmeden hakkımda yorum yapıyorsun... Eşim mühendis, ben de dil ögretmen iyim burda... 3 dil biliyorum.. Cok mukemmel denecek yerde yaşıyoruz.. Türkçeyide cok güzel konuşuyorum, Ama sizin ki burda dogup büyümemiş, her şeyi bilen gibi atıp tutmuyorum... Avrupa da yaşamıyorsunuz, buraları bilmiyorsunuz.. Lütfen kendi mahallenize göre yorum yapmayın... Biliyorum sizin kafa yapasındaki insanları, ancak oturdugunuz yerden ahkam kesersiniz.. Bu yüzden ilerleyemiyor bu ülke... Okumadan. Konuşmak sizin ki

Tekrar yorumumu yeniliyorum. Yazdığınız yorum beni korkutmuyor tarzınız rahatsız ediyor. Şuan yazdığınızda. Kimse Avrupa diye atlamiyor, atlayacak olsa zaten kafasında bu tarz sorular olan insanlardan olmayız.

ben şu anda burada sinirbilim alanında doktora yapan, akademide çalışan biriyim. vize mize işleri yolunda giderse eylülde yurtdışında anaokulu öğretmeni olarak gideceğim. pozisyon olarak şu anki gidişatımdan çok daha geride evet, ama defalarca farklı ülkelerde uzun süre yaşamış biri olarak görüşüm, yurtdışında bir hayat kurmanın sapandaki taşa benzediği. başta biraz standart düşürüyormuş gibi görünsede uzun vadede çok daha hayrıma/hayrımıza olacağına inanıyorum. evet risk ama alınmayacak bir risk değil bence, hele bu zamanlarda.

Gidişat bizi de sürekli düşündürdugu için bizde bu yola girmeye karar verdik. Başlarda bende kendi işimi yapabileceğimi sanmıyorum ama dediğiniz gibi alınmayacak bir risk değil.

Hangi şehir olacak? Ikinizin de meslegi var burda da cok geçerli üstelik. Ben Londradayim bana sorsan sırf havası icin bile gelinir. Kışın soğuk degil yazın çok sicak degil. Tam alanın olmasa bile work permitin olcak illa ki bi is bulursun. Dil bile bilmeyen insanlar gözleme satip günde 200-300£ kazaniyor. Bence sen tek maas gibi düşünme hic donanimlisin. Kalifiye bir insanin burda is bulmasi maksimum 3 ay surer. Özellikle brexitten sonra ab vatandaslari ulkeden ciktigi icin baya eleman ihtiyaci dogdu. Zaten gelirseniz 6 ay sonra cocuk yaparsin parklar kucuk cocuk evcil hayvan huzur icinde yari ciplak guneslenen ve en önemlisi banane diyebilen insan dolu. Hangi sehri dusundugunuzu soylersen kabaca kira market yasam giderlerini soyleyebilirim.
Merhabalar, yorumunuz için çok teşekkür ederim. Orada olan birinden bunu duymak inanin çok iyi geldi. Southampton Portsmouth arası bir yerden iş teklifi aldı eşim. Brexit sonrası olan kalifiliye eleman ihtiyaci büyük olduğu için sanırım teklif çok hızlı geldi ve görüşmeler oldu. Eşim kısa bir süre içerisinde görüşme yapıp bölgeyi görmek için gidecek ancak benden de olumlu olarak son kararımı bekliyor. Çok teşekkürler tekrardan

Doğma büyüğüme Almanyadayım. Hikaye anlatma

Back