• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngiltere'ye yerleşme kararı.

Mühendis veya doktor değilseniz hiç kariyerinize güvenmeyin derim özellikle ingiltere için konuşuyorum sıfırdan başlamaya razıysanız deneyin. Yurtdışı eğitim konusunda uzman, londrada ajansı olan bir hocamdan yakinen dinlediklerime dayanarak söylüyorum bunu.

Yaşınız çok genç ve böyle bir tecrübe ilerisi için çok iyi olur. Sizden çok daha ileri yaşlarda başka ülkelere taşınmışlığım var. Birkaç senede Londra da yaşadım. Sizin hangi şehre gideceğinizi bilemiyorum ama Londra da bana göre önemli olan ev olayı. Eşinizin işine yakın bir yerde tutabilirseniz iyi olur. Sizde çok rahat iş bulabilirsiniz. Çevre edinmekte sandıgınız kadar zor değil. En kolayı bitirdiğiniz okulun orada mezunlar kulübü gibi şeyleri vardır. Onlara katılırsınzı. Kahvaltı, tanışma yemeği tarzı şeyler yapıyorlar. İngiltere’ye Ankara anlaşmasıyla giden bir sürü insan var. AlaturkaLondra diye bir forum vardı. Orada yeni taşınanlar akıl danışabiliyordu. Oraya bakabilrisiniz. Tabi onların gidiş formaliteleri farklı ama yaşanacak bölgeler hakkında bilgi alabilirisiniz. Parkların, müzelerin keyfini çıkarın:))
.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim, sanırım her şeyin bir kulübü veya sosyal medya hesabı var aktif olarak kullanılan. Boş kaldıkça girip bakıyorum fikrim olması açısından. Evet ev bence de sıkıntı olacak, ama bir kaç sene göze almaya değer diye umuyorum. Umarım dediğiniz gibi keyif çıkarabileceğimiz bir durum olur :)

Evet ve o ghettodan bi markete gitmiş bide türk düğünlerine. 2-3 senede bir de Türkiyeye izine gitmiş, cebinde parasıyla orda hava atıp doğru ghettoya geri

Benim ailemde yurtdışında yaşıyor, açıkçası kime fikir danışsam Türkiye'den daha iyi olabileceğini söyledi. Ama dediğim gibi orada doğup büyüdüler, buradaki şartlarımı hiç biri bilemediği için karşılaştırma yapamıyor. Online market, sürekli istediğim saatte açık bir yerden misafire yemek söylemem, apartman görevlisinin gelip çöpleri alması kuzenlerime çok lüks gibi geliyor mesela, ama onların hiç düşünmeden öğrenci maaşıyla araba alması da bana çok lüks çok uzak bir fikir. O yüzden sağlıklı bir yorum yapamıyoruz oturup konuştuğumuzda. Ben burada sağlıklı yorum bulabileceğime inanıyordum ki buldum da zaten, böyle yorum yapan insanlar dışında. İnsanlar kaygılarımı veya ne demek istediğimi anladığı için.

Burdaki göç konularını okuyunca gerçekten üzülüyorum, arkadaş bu ülkenin gençlerinin gözünün feri kaçmış tek dertleri geçinmek. Konu sahibesi iyi işim var diyor, yaşı da genç macera olsun, farklı deneyim olsun, farklı iş deneyimi olsun kimse yazmıyor ks.nin de mesajları maaş, birikim vb hiçbir heves yok varsa yoksa geçim kaygısı😶

Konu sahibesi bence gidin. Finans işi yapıyorum demişsiniz, çok iyi işler bulursunuz. Çok iyi master programları var, her şey var korkacak bir şeyiniz yok😁😁Türkiyede zaten eviniz varmış satmazsınız, geçim derdiniz yok ki bu kadar düşünüyorsunuz. Gençken farklı kültürü deneyimlerin birikim birikim diye hayatı ıskalamayın.
Arkadaş grubumuzda hemen hemen herkesin görüşü aynı. Herkes gerçekten daha iyi şartlarda yaşayabilmek için didiniyor. Hepimiz devlet okullarında okuduk ki ben master dahil tamamen devlette eğitim almış biriyim ama şimdi çocuğum olsa hangi okula göndereceğim kaygısı yaşarım. Yaşarım yani eminim. Geçen sene yurtdışına gitmek istedik. vize al, sıra bekle vize çıksın otel uçak para biriminin on katı ver, iltica talebinde bulunsak gerçekten gam yemem, üç hafta yurtdışına çıkabilmek için ev araba ispatla maaş ispatla. Yaşamak istediğin deneyim varsa da ne paran yetiyor ne zamanın ne de imkanın var.
Yorum için çok teşekkür ederim, evet mesleğim finans, umarım her şey olumlu gider, eşimin kesinleştiği anda bende iş bakmaya başlayacağım.

Yaşınız genç, hazır cocuk da yokken neden böyle bir fırsatı kaçırasınız ki ?

Zaten buradaki düzeninizi bozmayacakmıssınız olmadı geri dönersiniz.
En azından deneyimlemiş olursunuz .

Mühendis veya doktor değilseniz hiç kariyerinize güvenmeyin derim özellikle ingiltere için konuşuyorum sıfırdan başlamaya razıysanız deneyin. Yurtdışı eğitim konusunda uzman, londrada ajansı olan bir hocamdan yakinen dinlediklerime dayanarak söylüyorum bunu.

Mühendis veya doktor değilim, açıkcası bambaşka bir ülkede al kızım hadi bakalım bütün finansı sen yönet kimse de demez diye düşünüyorum, ülkede yeni olan birine. Ancak ikinci bir master programına başlayabilir, gönüllü olarak bir yerlerde çalışabilirim. Geçmişte Birleşmiş Milletler bünyesinde çalıştığım belki bir avantajım olabilir.

Eşiniz orada ne kadar alacak? İkinizi idame etmeye yeterli bir tutar ise bence gidin. Yurt dışını ben de çok araştırdım ailem yüzümden kalmak zorundayım burda. Yerinizde olmak isteyecek milyonlarca insan vardır, kıymetini bilin :)

Eşimin alacağı ücreti bildirdiler bir de pazarlık payı olacak. Yaptığımız araştırmaya göre, kira da verdiğimiz durumda bizi aç açıkta bırakmaz ancak Türkiye'deki gibi ekonomik anlamda bir sene çok rahat olamayız. Benim çalışmadığım durumda. Ben iş bulursam da Türkiyedekinden çok daha rahat bir alım gücü bizi bekliyor olacak. . Bizim ailemiz gitmemizi destekliyor, yoksa bizde eşimle geri vites yapardık kesin.

Herkese merhabalar,

Uzun zamandır ikilemde kaldığımız bir konu hakkında eşimle ciddi bir konuşma yapmamız gerekiyor. Konu özetle yurtdışına taşınmak. Bir dönem ben çok konuya yakın olmasamda eşim yurtdışı için başvuru yaptı, sonrasında benimde çok hevesli olmamamdan dolayı kalalım kararı verdik ve başvuruyu kesti. Bu konuda hiç ciddi oturup konuşmadık ama her şeyimizi konuştuğumuz için her adımı yemekte bile olsa konuştuk. Bu seferde eşimin özgeçmişi basvurmasak bile İngiltere'ye farklı bir ülkeden gönderilmiş, görüşmeler çok olumlu geçti ve eşimi ortamı görmesi için davet ettiler. Biz tamam dediğimizde süreç ilerleyecek artık.

Beni geren konu ise şu. Türkiye'de iyi geliri olarak, iyi konumlarda çalışan iki insanız. Eşim mühendis, ben finans yöneticisi olarak çalışıyorum. Oraya gittiğimizde benim kariyerime ara vermem illaki gerekecek, çok hızlı iş bulabilir miyim sanmıyorum. Yaşımız 29, 13 yıldır birlikte, 3 yıldır evliyiz bir de çocuk planımız olacak bu sene. Bambaşka bir ulkedr hamileyken tek maaşla delilik mi gibi geliyor. Yurtdışına gidip tek maaşa düşen, ancak buna değer diyen var mı merak ediyorum. İnsanın işler ciddilesince aklına sadece zorluklar geliyor maalesef. Ve bu aşamaya gelmiş bir süreci yalnızca korkularimdan dolayı reddetmek istemiyorum, eşimin yalnızca kendi kariyerini bencilce düşünmediğini beni ve ileride çocuklarımızı da düşündüğünu biliyorum. Daha önce bu yoldan geçmiş ve yurtdışına yerleşmiş olanlariniz var ise içimi rahatlatmasini istiyorum sanırım
Yurt dışında yaşayan biri olarak diyebilirim ki, İstersen hakim, savcı ol.... Dilin yoksa sana insan gözüyle bakmıyorlar, her yerde eziyorlar.. Mesleğinin hic bir önemi yok, dilin yoksa.. Üstelik Irkcılık da cabası.. Aileden uzak tek başına bir de cocuk yetiştireceksin, bırakacak kimsen olmayacak, sene de bir izine gelebilirsin, paran varsa...gideceğin ülkenin ekonomik şartlarını bilmiyorum ama, aylık ne kadar para kenara koyabileceksiniz, Türkiye dekinden fazla mı buna bak, deger mi, avrupa da saat 6 dan sonra hayat yok, her yer kapalı, hafta sonlarıda bazı marketler 5 kadar acıktır...ot gibi hayat kısaca, umarım eşin orda başka birini bulup, sana tekmeyi basmaya kalkmaz, genelde buraya gelen Türk erkeklerinin, sarışın kadın görünce kendini cennette zannedip ilk iş karını aldatmak oluyor, çünkü eşi dil bilmeyen, olunca adam kendini kral zannediyor... Avrupa eşin ayrılmış, cocukları icin mücadele veren bayanlarla dolu... Erkeklerde gece kulüplerinden cıkmıyor...
Bana anlattıklarınız çok değişik geldi 50li yıllarda köyünden Almanya’ya çalışmaya gelip dil öğrenmeden sadece Türk mahallesinde oturup kendi akrabalarıyla görüşen insanların tarzında konuşmuşsunuz.
Dil yoksa kimsenin sizi kabul etmemesi çok doğal zaten adamların memleketine gidiyorsanız iyi kötü dil öğrenmek zorundasınız. Bu Türkiye’ye gelen Afganlar Suriyeliler için de geçerli. Kimse size devlet hizmetini eğitim hizmetini sağlık hizmetini Türkçe vermek zorunda değil.
Ot gibi hayat demişsiniz neden ot gibi yaşıyorsunuz ki? Pek çok restoran var pek çok spor aktivitesi var konserler etkinlikler var Avrupa’nın diğer illerini gezip görme fırsatınız var. Biz de yurtdışına taşındık eskiden yapmadığımız pek çok aktiviteyi yapıyoruz ve ben Türkiye’de aktivite diye boş boş avm gezdiğim günlere acıyorum.
Bir de eş için söyledikleriniz çok çirkin. Hiç kadın görmemiş gibi başka kadın görünce eşine tekmeyi basacak adam bunu bağcılarda da yapar New York’ta da.

Durumumuz iyi diyorsun, gitmek isteme sebebiniz nedir?

Burada iki kişi çalışıp belirli bir ekonomik rahatlık içinde yaşayabiliyoruz. Ancak bu bizim kendimizin kazıyarak yarattığı bir durum. Çocuğumuz olunca aynı ekonomik refahta kalıp kalamayacağımız, herhangi bir ekonomik krizde işimizden olup olmayacağımız maalesef belirsiz. Yalnızca ekonomik sebepleri düşünüyor olsak burada kalmamız daha rahat aslında kendi evimiz ve ikimizinde işi var. Ancak kendimizi geliştirebileceğimiz bir ülkeye gitmek için daha iyi bir yaşta ve rahatlıkta bir daha olamayabiliriz. Çocuk / ülkenin durumu sebebiyle.

Bana anlattıklarınız çok değişik geldi 50li yıllarda köyünden Almanya’ya çalışmaya gelip dil öğrenmeden sadece Türk mahallesinde oturup kendi akrabalarıyla görüşen insanların tarzında konuşmuşsunuz.
Dil yoksa kimsenin sizi kabul etmemesi çok doğal zaten adamların memleketine gidiyorsanız iyi kötü dil öğrenmek zorundasınız. Bu Türkiye’ye gelen Afganlar Suriyeliler için de geçerli. Kimse size devlet hizmetini eğitim hizmetini sağlık hizmetini Türkçe vermek zorunda değil.
Ot gibi hayat demişsiniz neden ot gibi yaşıyorsunuz ki? Pek çok restoran var pek çok spor aktivitesi var konserler etkinlikler var Avrupa’nın diğer illerini gezip görme fırsatınız var. Biz de yurtdışına taşındık eskiden yapmadığımız pek çok aktiviteyi yapıyoruz ve ben Türkiye’de aktivite diye boş boş avm gezdiğim günlere acıyorum.
Bir de eş için söyledikleriniz çok çirkin. Hiç kadın görmemiş gibi başka kadın görünce eşine tekmeyi basacak adam bunu bağcılarda da yapar New York’ta da.

Ben yorumu çok anlamıyorum, açıkçası üstüme de almıyorum. Hali hazırda yurtdışında yaşayan birine sizin gibi eminim daha tuhaf geliyordur. Benim ailem 1960 işçi göçüyle Almanya'ya yerleşenlerden. Dedem zamanında tuvalet temizleyerek iş yapmış, çocuklarını götürtmüş okutmuş, iş sahibi etmiş. Hiç bir aile bireyimden bu tarz bir şey duymadım, hele eş konusunda. Ailemin orada yaşayan kısmında büyük aileyi de düşündüğümde hiç boşanan yok, huzurlular çünkü. Bana yalnızca Türkiye'deki alıştığım sosyal ortamı burada kurmamın ve sosyalleşmemin biraz uzun olabileceğini, Türkiye'deki gibi işlerin hızlı yürümediği için zorlanabileceğimi söylediler.

M mutlucicek İngiltere'de yaşamış, çalışmış biri olarak gitmenizi tavsiye ederim. Siz bakmayın sadece doktor, mühendisseniz gidin diyenlere. Finans alanında sertifikalar almanız gerekebilir ama maaşları mühendislerden yüksektir genelde 🤭 ne güzel yaşınız genç, eğitiminiz ve İngilizce yetkinliğiniz var. Ben gayet mutlu ve başarılı olacağınızı düşünüyorum. Olmaz ama diyelim ki geri döndünüz daha kötü işlerde çalışmazsiniz merak etmeyin. Bol şans diliyorum, keşke bende geri dönebilsem 🤗

M mutlucicek İngiltere'de yaşamış, çalışmış biri olarak gitmenizi tavsiye ederim. Siz bakmayın sadece doktor, mühendisseniz gidin diyenlere. Finans alanında sertifikalar almanız gerekebilir ama maaşları mühendislerden yüksektir genelde 🤭 ne güzel yaşınız genç, eğitiminiz ve İngilizce yetkinliğiniz var. Ben gayet mutlu ve başarılı olacağınızı düşünüyorum. Olmaz ama diyelim ki geri döndünüz daha kötü işlerde çalışmazsiniz merak etmeyin. Bol şans diliyorum, keşke bende geri dönebilsem 🤗
merhaba birmuhendisanne birmuhendisanne içimi rahatlatan yorumunuz için çok teşekkür ederim, kendimi geliştireceğim bir yaştayım, burada bile hala hergün kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Umarım dediğiniz gibi gider ve çok mutlu oluruz dilerim istediğiniz buysa sizde geri dönersiniz :)

Merhabalar, yorumunuz için çok teşekkür ederim. Orada olan birinden bunu duymak inanin çok iyi geldi. Southampton Portsmouth arası bir yerden iş teklifi aldı eşim. Brexit sonrası olan kalifiliye eleman ihtiyaci büyük olduğu için sanırım teklif çok hızlı geldi ve görüşmeler oldu. Eşim kısa bir süre içerisinde görüşme yapıp bölgeyi görmek için gidecek ancak benden de olumlu olarak son kararımı bekliyor. Çok teşekkürler tekrardan
Tenha ama cok guzel bence. Zaten büyükada gibi burasi her yer guzel. Köylerin bile kendi küçük merkezleri var gene yasanir. Su an bi cok kisi londrada calisioduysa bile oralardan remote calismaya döndü insanlar guneye taşınıyor merkezin kesmekesinden kacmak icin. Portsmouth tarafinda deniz de epey sicak uk geneline göre su sıra siklikla west wittering plajindayim mesela giderseniz aklinizda bulunsun diye yaziyorum. Gel git cok oluyor bi bakiosunuz deniz önünüzden baya 500 metre falan girmis aksam geri gelmis :) ama gayet güzel yani kesinlikle yaşanır. Dediginiz bolgede kiralar londraya göre uygun ustelik yeni, içi güzel yapılı evler. 1+1 flati 800-1000£ civarina bulabilirsiniz. Bunun için zoopla ve rightmove a bakabilirsiniz. Market harcamaniz aylik 300£ civari olur alkolle falan gene 400£u gecmezsiniz. Burda da hatri sayilir bi enflasyon var bu arada. Ben geldigimde benzin litresi 1.2£tu simdi 2£ herkes devamli boykot yapip sikayet ediyor ama alim gucu hala cok yuksek tabii. Onun disinda restoranlar pahali gelcek birayi markette 1£ alirken pubda 5£a icmek koyuyor insanlar o yuzden nehrin kenarinda parkta bahcede marketten alip demleniyor. Kimse kimseye bakmiyor bile ne yapiyor diye. O rahatligi havada hissetmek tr nin geriliminden kurtulmak bile bisey yani. Insana gercekten bi rahatlama geliyor. Eşiniz 3000£ aliosa bile bu ikinizi gecindirmeye yeter. 4-5se baya rahat yasarsiniz. Siz de bi o kadar kazandiginizsa kralsınız. Morgage faizleri düşük kiralardan uyguna bile geliyor, bir ev aldin oturdun ikinciyi aldin kiraya verdin. 3den sonra kendi kendini aldirio zaten yaşınız genc cok rahat yaparsiniz. Ha baktiniz olmuo 2-3 sene calis geri dön birikim yapmış olursunuz. Caniniz sikilinca 2 saatte londraya gelirsiniz. 1 saatte Brightona gidersiniz. Zaten londradada trafikten bi yere gidilmio su an Richmondtan arabayla greenwich e döncem bekliyorum 1.5 saat yol gosterio. Biraz londranin dışında yasamak bence daha güzel.

Benim bi arkadasim jp morganda calisio 10bin£ maasla financi olarak ki standart bi muhendisten daha az kafa patlatiodur. Bi de bonuslari oluyor financlarin atiyorum yilda kişi başı 50bin£ u tak dagitiyorlar. Maksimum 3 ay ya en dil bilmeyen en okumamis insan bile 6 ayda yolunu buluyor.

Benim ailemde yurtdışında yaşıyor, açıkçası kime fikir danışsam Türkiye'den daha iyi olabileceğini söyledi. Ama dediğim gibi orada doğup büyüdüler, buradaki şartlarımı hiç biri bilemediği için karşılaştırma yapamıyor. Online market, sürekli istediğim saatte açık bir yerden misafire yemek söylemem, apartman görevlisinin gelip çöpleri alması kuzenlerime çok lüks gibi geliyor mesela, ama onların hiç düşünmeden öğrenci maaşıyla araba alması da bana çok lüks çok uzak bir fikir. O yüzden sağlıklı bir yorum yapamıyoruz oturup konuştuğumuzda. Ben burada sağlıklı yorum bulabileceğime inanıyordum ki buldum da zaten, böyle yorum yapan insanlar dışında. İnsanlar kaygılarımı veya ne demek istediğimi anladığı için.
Ben kıyas yapabiliyorum çünkü burda doğdum büyüdüm, 15 yıl Türkiyede yaşadıktan sonra geri döndüm.
Türkiyedeki bu saydıklarınız inanılmaz rahatlıklar, konforlar burda hiç biri yok. En basiti, misafir gelecek hemen gidip yufkacıdan yufka alıp börek sarardım. Burda yufkacı yok, fi tarihinden önce paketlenmiş hazır yufkalar var. Çocukların okul servisi yok, çöpünü kendin döküyorsun vs vs. O rahatlıklar burda yok evet, ama mesela burda çocuklarım güvenle bisikletle okula gidebiliyorlar, psikopatın biri önlerini kesermi derdim yok. İlerde istediği üniversitede istediği bölümü okuyabilcekler çünkü lgs yks gibi saçma sınavlara maruz kalmayacaklar. Ben şahsen çocuklarımın eğitimi için geldim. Türkiyede köklü bir kolejde okuyorlardı ama burdaki okula kıyas bile edemem. Çocuklarım olmasaydı dönmezdim sanırım, çünkü maddi manevi rahatım yerindeydi. Gerçi Türkiyenin ekonomi gücü son 1 yıldır çok geriledi, şuan durumumuz nasıl olurdu kestiremiyorum açıkcası. Belkide o eski konforumuz bizimde olmayacaktı veya zorlanacaktık. Çocuklarım burda çok mutlulular asla geri dönmek istemiyorlar mesela. Denemeden bilemezdik.

Buradan ev ilanlarına bakmaya ve yaşayabileceğimiz bir ev var mı diye bakmaya başladık. Türkiye'deki evimin konforunu asla yakalayamacagim biliyorum. Ancak yine de madem bir köklü değişikliğe gidiyoruz diye bahçeli en azından müstakil evlere bakıyoruz tutarlar hakkında bilgimiz olsun diye istediğimiz mevkide yok mesela ilan. Önce küçük bir daireye gidip alışma durumuna göre ev alma/daha büyük bir eve çıkma kararı alacağız. Ama ev konusu/ işleri yetistiremeyibca yardımcı alma konforu/ apartman görevlisi vb gibi konularda konfordan çıkacağız biliyorum. :KK43:
Türkiyenin o devasa evleri burda hayal
Bahçelide olsa tam gönlüne göre olması için arsa alıp yapacaksın
Bizim niyetinimiz o şekilde, ama arsa almak ev yaptırmak en az 3 yıl. Çünkü inşaat firmaları 2025e kadar dolu, yeni proje kabul etmiyorlar.
İnanılmaz bir ev yapımı ve tadilatı var son yıllarda, iş yetiştiremiyorlar.
O konfordan çıkıyorsunuz evet ilk zaman insan ariyor yalan değil, ama herşeyede çok çabuk alışıyor insan oda bir gerçek.
Ama ben herzaman keşke deneseydim demektense İyiki denedim veya denedim ama istediğim gibi olmadı demeyi tercih ediyorum. Sizinde kayıpedeceğiniz birşey olmaz yapamazsınız geri dönersiniz, tecrübeli elemansınız her şekilde iş bulursunuz

Back