- 19 Ağustos 2019
- 1.376
- 2.286
- 133
- 31
- Konu Sahibi mutlucicek
-
Çok zor bir karar , aşırı risk içeriyorHerkese merhabalar,
Uzun zamandır ikilemde kaldığımız bir konu hakkında eşimle ciddi bir konuşma yapmamız gerekiyor. Konu özetle yurtdışına taşınmak. Bir dönem ben çok konuya yakın olmasamda eşim yurtdışı için başvuru yaptı, sonrasında benimde çok hevesli olmamamdan dolayı kalalım kararı verdik ve başvuruyu kesti. Bu konuda hiç ciddi oturup konuşmadık ama her şeyimizi konuştuğumuz için her adımı yemekte bile olsa konuştuk. Bu seferde eşimin özgeçmişi basvurmasak bile İngiltere'ye farklı bir ülkeden gönderilmiş, görüşmeler çok olumlu geçti ve eşimi ortamı görmesi için davet ettiler. Biz tamam dediğimizde süreç ilerleyecek artık.
Beni geren konu ise şu. Türkiye'de iyi geliri olarak, iyi konumlarda çalışan iki insanız. Eşim mühendis, ben finans yöneticisi olarak çalışıyorum. Oraya gittiğimizde benim kariyerime ara vermem illaki gerekecek, çok hızlı iş bulabilir miyim sanmıyorum. Yaşımız 29, 13 yıldır birlikte, 3 yıldır evliyiz bir de çocuk planımız olacak bu sene. Bambaşka bir ulkedr hamileyken tek maaşla delilik mi gibi geliyor. Yurtdışına gidip tek maaşa düşen, ancak buna değer diyen var mı merak ediyorum. İnsanın işler ciddilesince aklına sadece zorluklar geliyor maalesef. Ve bu aşamaya gelmiş bir süreci yalnızca korkularimdan dolayı reddetmek istemiyorum, eşimin yalnızca kendi kariyerini bencilce düşünmediğini beni ve ileride çocuklarımızı da düşündüğünu biliyorum. Daha önce bu yoldan geçmiş ve yurtdışına yerleşmiş olanlariniz var ise içimi rahatlatmasini istiyorum sanırım
Açıkçası kal veya git demek gibi bir sorumda yok. Daha önce benzer bir şeyi yaşayan var mı varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim. Çünkü ülkedeki ekonomik belirsizlik herkesi çok yordu, zaten herkes daha istikrarlı bir hayat için uğraşıyor. Ülkede daha Yüksek maaşlı iş bulma/ yurtdışına gitme kararı alma vs hepsi daha rahat yaşamak için.Size burada kimse kal demez
Karar sizin.
Eğer olur da yapamayıp geri dönerseniz buradaki konumunuzda kısa sürede bulunabilecekseniz deneyin derim. Sizin de her türlü iş bulabileceğinizi düşünüyorum zaman içinde. Ne olur ne olmaz diye çocuk planını 1-2 sene erteleyin derim geri dönme, orda zorlanma vs ihtimaline karşın.Herkese merhabalar,
Uzun zamandır ikilemde kaldığımız bir konu hakkında eşimle ciddi bir konuşma yapmamız gerekiyor. Konu özetle yurtdışına taşınmak. Bir dönem ben çok konuya yakın olmasamda eşim yurtdışı için başvuru yaptı, sonrasında benimde çok hevesli olmamamdan dolayı kalalım kararı verdik ve başvuruyu kesti. Bu konuda hiç ciddi oturup konuşmadık ama her şeyimizi konuştuğumuz için her adımı yemekte bile olsa konuştuk. Bu seferde eşimin özgeçmişi basvurmasak bile İngiltere'ye farklı bir ülkeden gönderilmiş, görüşmeler çok olumlu geçti ve eşimi ortamı görmesi için davet ettiler. Biz tamam dediğimizde süreç ilerleyecek artık.
Beni geren konu ise şu. Türkiye'de iyi geliri olarak, iyi konumlarda çalışan iki insanız. Eşim mühendis, ben finans yöneticisi olarak çalışıyorum. Oraya gittiğimizde benim kariyerime ara vermem illaki gerekecek, çok hızlı iş bulabilir miyim sanmıyorum. Yaşımız 29, 13 yıldır birlikte, 3 yıldır evliyiz bir de çocuk planımız olacak bu sene. Bambaşka bir ulkedr hamileyken tek maaşla delilik mi gibi geliyor. Yurtdışına gidip tek maaşa düşen, ancak buna değer diyen var mı merak ediyorum. İnsanın işler ciddilesince aklına sadece zorluklar geliyor maalesef. Ve bu aşamaya gelmiş bir süreci yalnızca korkularimdan dolayı reddetmek istemiyorum, eşimin yalnızca kendi kariyerini bencilce düşünmediğini beni ve ileride çocuklarımızı da düşündüğünu biliyorum. Daha önce bu yoldan geçmiş ve yurtdışına yerleşmiş olanlariniz var ise içimi rahatlatmasini istiyorum sanırım
Çok zor bir karar , aşırı risk içeriyor
Eğer olur da yapamayıp geri dönerseniz buradaki konumunuzda kısa sürede bulunabilecekseniz deneyin derim. Sizin de her türlü iş bulabileceğinizi düşünüyorum zaman içinde. Ne olur ne olmaz diye çocuk planını 1-2 sene erteleyin derim geri dönme, orda zorlanma vs ihtimaline karşın.
Diliniz varsa bulursunuz iş ya finansın merkezi oralar. Kıskandım
Benim bir kadın olarak tek tedirginliğim şu olurdu olur da bosanirsam çocuğumla kendi ayaklarimin üstünde durabilir miyim ? Bunu garantiye alın öyle gidin.Dilim var, iyi derecede İngilizce konusabiliyorum. Ama dil benim ülkemde bu kadar kıymetli, onlara is İngilizcem yeterli gelir mi bilmiyorum. Burada kanuna kurallara hakimim iş anlamında orayı bilemiyorum. Üniversiteden beri Çalışan parasını kazanan biri olduğum için bu tedirginligim sanırım, insan güven alanından çıkacağı zaman kendisini yetersiz hissediyor. Bende özgüvenle hallederim ya diyebilen insanları kıskanıyorum şuan :)
Benim bir kadın olarak tek tedirginliğim şu olurdu olur da bosanirsam çocuğumla kendi ayaklarimin üstünde durabilir miyim ? Bunu garantiye alın öyle gidin.
Anlayabiliyorum ben de çekinirdim sanırım. Ama bir de şöyle düşünün, insanlar burdaki mesleklerini, okullarını bırakıp da gidiyor oralarda bambaşka işlerde çalışıyor. Sizin en azından mesleğinize emeklerinize tamamen sırtınızı dönme durumunuz yok kendi işinizden devam edebilme ihtimaliniz var. Bu da büyük bir şey bence. Çünkü düşününce ben de mesleğimi hiçe sayıp sıfırdan başka alakasız işlerde başlayamazdım sanırım. Benim aklıma işin bu noktası da çok geliyor nedendir bilmemDilim var, iyi derecede İngilizce konusabiliyorum. Ama dil benim ülkemde bu kadar kıymetli, onlara is İngilizcem yeterli gelir mi bilmiyorum. Burada kanuna kurallara hakimim iş anlamında orayı bilemiyorum. Üniversiteden beri Çalışan parasını kazanan biri olduğum için bu tedirginligim sanırım, insan güven alanından çıkacağı zaman kendisini yetersiz hissediyor. Bende özgüvenle hallederim ya diyebilen insanları kıskanıyorum şuan :)
Var var. Ama dönersekte yine ilk aşamada yalnızca birimiz iş bulur ve döneriz. Yani bir süre Türkiye'de de tek maasta oluruz. Ne olur ne olmaz diye evimizi satmayacagiz ve dagitmayacagiz diye konuştuk eşimle, kendisi gittikten bir kaç ay sonra ben istifa edeceğim zaten, garantiye almak için ne kadar şey varsa düşünmeye çalışıyorum.Yapamazsanız geri dönme ihtimaliniz var mı?
Çok bilmiyorum ama Kanada'ya yerleşen bir aile var tanıdığım çoluk çocuk hepsinin gözünün içi gülüyor. Bizim insanımızın ise mağlum kendimizi kesmediğimize dua etmeli
Bence biraz zaman alsa da iş bulursunuz alanınız bulmaya çok müsaitmiş.
Anlayabiliyorum ben de çekinirdim sanırım. Ama bir de şöyle düşünün, insanlar burdaki mesleklerini, okullarını bırakıp da gidiyor oralarda bambaşka işlerde çalışıyor. Sizin en azından mesleğinize emeklerinize tamamen sırtınızı dönme durumunuz yok kendi işinizden devam edebilme ihtimaliniz var. Bu da büyük bir şey bence. Çünkü düşününce ben de mesleğimi hiçe sayıp sıfırdan başka alakasız işlerde başlayamazdım sanırım. Benim aklıma işin bu noktası da çok geliyor nedendir bilmem
Bence gidin oldu da yapamadınız döndüğünüzde zaten yine iyi bir işe sahip olabilirsiniz. Ve her şey başta zordur alışınca neden geç kaldık dersiniz eminim
Benim eşimde gitmek istiyor başvurduğu yerler var ama ben gitmek istemiyorum. Büyük konusmayayim ama asla gitmem. Kendimi taniyorum depresyona girerim. Bilmediğim bir dil,çevre insanlar kolay adapte olamam. Kendi küçük cevremde kendi kabugumda yaşayan bir insanım böyle mutluyum ne kadar şikayetçi olsamda ülkeden. Siz kolay adapte olan bir insansanız deneyin sansinizi tabi ki. Her insanin karakteri farklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?