İngiltereye gitmek mi Türkiyede okumak mı?

Artık İngiltere’de ikamet/çalışma vizesi almak aşırı zorlaştı. Brexit kapsamında aranan meslek gruplarında yer almıyor ve sponsorlu iş teklifi almıyorsanız, yıllık maaş da belli kotayı doldurmuyorsa vize vermiyor İngiltere.

Hayal ettiğiniz gibi gideyim garsonluk yapayım gibi bir dünya yok yani.

5 yıl sonra 27 yasında oluyorum orada :KK70: Haklısınız hayat boyu garsonluk çok da güzel bir fikir değil. Orada kafe açacaklarmıs tabı akrabam eş vizesiyle gidiyor. Bu akıl da onun tarafından verildi. Bıktım bu yanlış yönlendirmelerden...
Arkadaşınız eş vizesiyle gidiyor onun bile oturma izni şartları değişti. Oturum alırken o 5 sene boyunca eşi senelik 18.600 pound göstermek zorunda. Öyle eskisi gibi 6 ay gösterelim 5 sene sonra oturum alırız olmuyor. Eskiden 10 sene ülkede yaşadım kaçak göçek diyip başvuru yapılıyordu. Şimdi yaşamasaydınız beni bağlamaz ülkene döneceksin diyorlar. Yani boş insani kimse istemiyor anlayacağınız😀

Artık İngiltere’de ikamet/çalışma vizesi almak aşırı zorlaştı. Brexit kapsamında aranan meslek gruplarında yer almıyor ve sponsorlu iş teklifi almıyorsanız, yıllık maaş da belli kotayı doldurmuyorsa vize vermiyor İngiltere.

Hayal ettiğiniz gibi gideyim garsonluk yapayım gibi bir dünya yok yani.
Yine turist vizesiyle gider çalışır da, oturum mümkün değil. Vizesi bitip gitmezse bir daha da giremez o ülkeye. Yakalandığı yerde bye bye sana yaparlar zaten😀

5 yıl sonra 27 yasında oluyorum orada :KK70: Haklısınız hayat boyu garsonluk çok da güzel bir fikir değil. Orada kafe açacaklarmıs tabı akrabam eş vizesiyle gidiyor. Bu akıl da onun tarafından verildi. Bıktım bu yanlış yönlendirmelerden...
eskiden, çok eskiden 5-8 -10 sene kaçak köçek bir şekilde orada bulunmuş olanlara oturumu veriyorladı
zaten vermeseler bile insanlar genelde o süre içine evleniyor ve çocuk yapıyordu çocuk/eş üzerinden oturum alıyordu
dahası, ben inglitereyi süper iyi bilmiyorum ama gettolarda böyle varmış diye duyuyorduk fransayı filan biliyorum çocuğu okul çağına gelmiş ama kendisinin oturumu olmayan insanlar vardı Fransada bol miktarlara- belki fransada hala vardır.

ama şimdilerde durumlar zorlaşmış durumda
1- geçim zorlaştı normal işi olan insanlar bile alt düzeyde maaş alıyorsa zor yetiştiriyor. enerji vs. gibi kalemler için sosyal yardımlar verecek çoğu ülke - sana tabi kimse bir şey vermeyecek kayıtlı olmadığın için.
2- sen nerede kalacaksın?
böyle giden insanlar nerelerde kalıyor hiç fikrin var mı?
bir kere avrupada zaten ev bulmak korkunç bir sorun. sen kaçak olacaksın kesinlikle evin mevin olmayacak..hiç öyle işe git eve gel yat uyu bir hayatın olmayacak bi kere unut unu.
ben söyleyeyim nerde kalacaksın
o kafe lokanta neyse onun deposunda çatısında 15 m2 bir yeri size yatak serip verecekler.
erkek-kadın personel de orada kalacak
erkek personel mümkün olduğunca kadın arkadaş ağırlıycak orada ki birinden birini evliliğe razı etsin oturum alsın.

memleketine gidemeceksin
ingiltere artık AB üyesi olmadığı için hiçbir yere gidemeyeceksin
o depoda hayatın geçecek.

erkekler 2-3 aya bir hatunun evine kapağı atıyor genelde de... sen ne yapacaksın hiç düşündün mü? yanlış anlama sen de biriyle birlikte yaşayabilirsin tabii ki de yırtık karakterde biri değilsen seni orada çiğ çiğ yerler.

3-yaşın çok küçük. türkiyede günde 14 saat çalıştığın bir işin oldu mu mesela hiç? kaçak çalışma avrupada normal çalışma gibi değil. aynı yerin hem tuvatlerini temizler hem mutfağı çevirir hem servisini yapar hem akşam temizliğini yaparsın çünkü kalacak yer de verecekleri için sen onlara %100 bağımlı olursun...bu arkadaşlar bunları bilmeyen gençleri avlıyorlar orada 3 kuruş paraya çalıştırıyorlar.

evet eskiden kaçak giden çoktu. ama bu gidenler ortaokul diplomasını zor almış ..ailesinde kışın eve soba kurma imkanı olmayan belki babası hapiste annesi başkasına kaçmış..aile darmaduman veya kendisinin kafası 1 milyon, türlü bağımlılıkları olan vs vs olan arkdaşlardı. zaten ben bu anlattıklarımı hep onlardan öğrendim.

genç ve türkiyede bir ortam görmemiş bir kız için senin planın çok tehlikeli.
bak ben iltica etmiş kadın da çok tanıyorum (kürt alevi vs olmaktan) o zamanlar geçti...şimdiki nesil olarak senin o şartlara tahammül edebilmen imkansız.

eskiden, çok eskiden 5-8 -10 sene kaçak köçek bir şekilde orada bulunmuş olanlara oturumu veriyorladı
zaten vermeseler bile insanlar genelde o süre içine evleniyor ve çocuk yapıyordu çocuk/eş üzerinden oturum alıyordu
dahası, ben inglitereyi süper iyi bilmiyorum ama gettolarda böyle varmış diye duyuyorduk fransayı filan biliyorum çocuğu okul çağına gelmiş ama kendisinin oturumu olmayan insanlar vardı Fransada bol miktarlara- belki fransada hala vardır.

ama şimdilerde durumlar zorlaşmış durumda
1- geçim zorlaştı normal işi olan insanlar bile alt düzeyde maaş alıyorsa zor yetiştiriyor. enerji vs. gibi kalemler için sosyal yardımlar verecek çoğu ülke - sana tabi kimse bir şey vermeyecek kayıtlı olmadığın için.
2- sen nerede kalacaksın?
böyle giden insanlar nerelerde kalıyor hiç fikrin var mı?
bir kere avrupada zaten ev bulmak korkunç bir sorun. sen kaçak olacaksın kesinlikle evin mevin olmayacak..hiç öyle işe git eve gel yat uyu bir hayatın olmayacak bi kere unut unu.
ben söyleyeyim nerde kalacaksın
o kafe lokanta neyse onun deposunda çatısında 15 m2 bir yeri size yatak serip verecekler.
erkek-kadın personel de orada kalacak
erkek personel mümkün olduğunca kadın arkadaş ağırlıycak orada ki birinden birini evliliğe razı etsin oturum alsın.

memleketine gidemeceksin
ingiltere artık AB üyesi olmadığı için hiçbir yere gidemeyeceksin
o depoda hayatın geçecek.

erkekler 2-3 aya bir hatunun evine kapağı atıyor genelde de... sen ne yapacaksın hiç düşündün mü? yanlış anlama sen de biriyle birlikte yaşayabilirsin tabii ki de yırtık karakterde biri değilsen seni orada çiğ çiğ yerler.

3-yaşın çok küçük. türkiyede günde 14 saat çalıştığın bir işin oldu mu mesela hiç? kaçak çalışma avrupada normal çalışma gibi değil. aynı yerin hem tuvatlerini temizler hem mutfağı çevirir hem servisini yapar hem akşam temizliğini yaparsın çünkü kalacak yer de verecekleri için sen onlara %100 bağımlı olursun...bu arkadaşlar bunları bilmeyen gençleri avlıyorlar orada 3 kuruş paraya çalıştırıyorlar.

evet eskiden kaçak giden çoktu. ama bu gidenler ortaokul diplomasını zor almış ..ailesinde kışın eve soba kurma imkanı olmayan belki babası hapiste annesi başkasına kaçmış..aile darmaduman veya kendisinin kafası 1 milyon, türlü bağımlılıkları olan vs vs olan arkdaşlardı. zaten ben bu anlattıklarımı hep onlardan öğrendim.

genç ve türkiyede bir ortam görmemiş bir kız için senin planın çok tehlikeli.
bak ben iltica etmiş kadın da çok tanıyorum (kürt alevi vs olmaktan) o zamanlar geçti...şimdiki nesil olarak senin o şartlara tahammül edebilmen imkansız.
Dediklerinize katılıyorum... Yırtık bir karakterde değilim. Çok ezerler beni haklısınız. Hayır hiç çalışmadım. Dediklerinizi düşününce benim planım hiç mantıklı değilmiş

Valla Almanyada tüm Nijerliler buluyor bir Alman abla koluna takıyor :sampiyon:Erkekler hemen buluyor

Bir akrabam İngiltere'ye taşınıyor temelli, eşi falan orada. Eşinin kuzeni İngiltere'ye gidip kaçak çalışacakmış. 5 sene sonra da oturum izni alacakmış. Bana da aynısını sordular, gidip çalışabilirsin 5 sene sonra da oturum iznini alır orada yaşarsın diye. Hayallere kapılıp da kötü şeylerle karşılaşmak istemem
Saçmalama lütfen :) bes senede bes defa yakalanir deport edilirsin. Milletin akliyla is yapma sakın. Kaldi ki o şartlarda çalışmak tam bi eziyet ingilterede kan alırlar bi yerinden.

Dediklerinize katılıyorum... Yırtık bir karakterde değilim. Çok ezerler beni haklısınız. Hayır hiç çalışmadım. Dediklerinizi düşününce benim planım hiç mantıklı değilmiş
Otur oturdugun yerde evladim milletin 250 gram aklina bakma sen. Yirtik da olsan pirtik da olsan gene zor. O durumdakileri burda asgari ücretin altina köpek gibi calsitiriolar. Ustelik de turkler turklere yapio bunu. Yabanciya saatine 10£ oderken türkü 5ten kacak çalıştırıo. Gelen kullanacak gecen kullanacak. It gibi calisirken de seni ileriye tasiyacak imkanlari arastiramayacak göremeyecek kaciracaksin, hayatini mahvedeceksin. Guzelce arastir gerekirse sor burdan cevaplayalim. Illegal islerle bu hayatta uzamazsin hic, hep kisalirsin. Kestirmeyi düşünmeyin. Ogrenci vizesiyle gelebilirsin okul fiyatları yillik 10-15bin£ arasinda degisiyor imkanin varsa burs bulursan fln o olur, 2 yil da oturum/calisma izni alirsin. O iki yıllık sure zarfinda da bi sponsor sirket bulman lazim. Son gectigin vize turunde 5 yilini doldurursan ILR i alabilirsin ancak. Yani hadi bi ihtimal 5 yil yakalanmadan durdun diyelim. Bes yilin sonunca oooo bravo valla bes yildir yakalanmadan durdunuz alin size süresiz oturum demiyolar :D 5 yilin sonumda deport ediliosun bu sefer de. Koca falan bulman lazim anca ki onda da burda erkekler pek evlenmek tarafi degiller yani. Anca birlikte yasamaktan bi kazanclari varsa evlenirler.

Son düzenleme:
Ben kaçak gideceğinizi anlamamıştım. Kaçaksa hiç bulaşmayın. Bir daha asla almazlar. Üniversitenizi okurken erasmusa katılırsınız. Ardından yüksek lisansa gidersiniz. Hele de İngiltere gibi sıkı bir ülke asla kaçak yoldan vatandaşlık falan vermez.

memleketine gidemeceksin
ingiltere artık AB üyesi olmadığı için hiçbir yere gidemeyeceksin.
Sadece şunu düzelticem gerisine kaşe mühür imza :) İngiltere schengen bölgesinde olmadığı için, AB üyesiyken de gene schengen almadan ingilterede oturum izni olan turk vatandasi ab üyesi bi ülkeye gidemezdi vizesiz. Kacak yaşayan birinin bi yere gitmesi söz konusu degil zaten de hani tuh treni kacirdim gibi hissedilmesin. Bi ab ülkesine okumak icin gitmek daha mantikli olabilir amac avrupayi gezmekse.

İngiltereye gidip orada okuma
Eğer orada okuma şansın yoksa burada oku , okurken birikim yap ve orada yüksek lisansa falan başvur
Orada vasıfsız bir eleman olarak kalsan da çok parlak bir yaşam süreceğine inanmıyorum

Back
X