5 yıl sonra 27 yasında oluyorum orada

Haklısınız hayat boyu garsonluk çok da güzel bir fikir değil. Orada kafe açacaklarmıs tabı akrabam eş vizesiyle gidiyor. Bu akıl da onun tarafından verildi. Bıktım bu yanlış yönlendirmelerden...
eskiden, çok eskiden 5-8 -10 sene kaçak köçek bir şekilde orada bulunmuş olanlara oturumu veriyorladı
zaten vermeseler bile insanlar genelde o süre içine evleniyor ve çocuk yapıyordu çocuk/eş üzerinden oturum alıyordu
dahası, ben inglitereyi süper iyi bilmiyorum ama gettolarda böyle varmış diye duyuyorduk fransayı filan biliyorum çocuğu okul çağına gelmiş ama kendisinin oturumu olmayan insanlar vardı Fransada bol miktarlara- belki fransada hala vardır.
ama şimdilerde durumlar zorlaşmış durumda
1- geçim zorlaştı normal işi olan insanlar bile alt düzeyde maaş alıyorsa zor yetiştiriyor. enerji vs. gibi kalemler için sosyal yardımlar verecek çoğu ülke - sana tabi kimse bir şey vermeyecek kayıtlı olmadığın için.
2- sen nerede kalacaksın?
böyle giden insanlar nerelerde kalıyor hiç fikrin var mı?
bir kere avrupada zaten ev bulmak korkunç bir sorun. sen kaçak olacaksın kesinlikle evin mevin olmayacak..hiç öyle işe git eve gel yat uyu bir hayatın olmayacak bi kere unut unu.
ben söyleyeyim nerde kalacaksın
o kafe lokanta neyse onun deposunda çatısında 15 m2 bir yeri size yatak serip verecekler.
erkek-kadın personel de orada kalacak
erkek personel mümkün olduğunca kadın arkadaş ağırlıycak orada ki birinden birini evliliğe razı etsin oturum alsın.
memleketine gidemeceksin
ingiltere artık AB üyesi olmadığı için hiçbir yere gidemeyeceksin
o depoda hayatın geçecek.
erkekler 2-3 aya bir hatunun evine kapağı atıyor genelde de... sen ne yapacaksın hiç düşündün mü? yanlış anlama sen de biriyle birlikte yaşayabilirsin tabii ki de yırtık karakterde biri değilsen seni orada çiğ çiğ yerler.
3-yaşın çok küçük. türkiyede günde 14 saat çalıştığın bir işin oldu mu mesela hiç? kaçak çalışma avrupada normal çalışma gibi değil. aynı yerin hem tuvatlerini temizler hem mutfağı çevirir hem servisini yapar hem akşam temizliğini yaparsın çünkü kalacak yer de verecekleri için sen onlara %100 bağımlı olursun...bu arkadaşlar bunları bilmeyen gençleri avlıyorlar orada 3 kuruş paraya çalıştırıyorlar.
evet eskiden kaçak giden çoktu. ama bu gidenler ortaokul diplomasını zor almış ..ailesinde kışın eve soba kurma imkanı olmayan belki babası hapiste annesi başkasına kaçmış..aile darmaduman veya kendisinin kafası 1 milyon, türlü bağımlılıkları olan vs vs olan arkdaşlardı. zaten ben bu anlattıklarımı hep onlardan öğrendim.
genç ve türkiyede bir ortam görmemiş bir kız için senin planın çok tehlikeli.
bak ben iltica etmiş kadın da çok tanıyorum (kürt alevi vs olmaktan) o zamanlar geçti...şimdiki nesil olarak senin o şartlara tahammül edebilmen imkansız.