- 30 Nisan 2012
- 307
- 2
-
- Konu Sahibi Pempe_GozLuk
pahali demeyip kursa gideceksen superr olurr senin icin aslinda en basta yapilmasi geren sey dil .. ben gidemedimm malaseff durumlarimiz musait degildii esin geliri iyise hic dusunmeden boyle bir kursa gitt..turkiyedeki kurslar burdaki gibi ortam olmuyo en azindaa siniftaki arkadaslarin ingilizcesi varr ingilizce konusmak icin kendini zorluyorssnn disari ciktigin dil lazimm hem calisip hemm kursa gidersen daha guzl praktik olurr senin icin .. ben 2 sene once thames college fiyati ogrenmeye gitimm 800 pound demislerdi 2 sene sonar daha yukselmistir diye dusunuyorum nnormalde benefit yardim alan kisiler bedavadan kurslara basvurup gidelebilion hemde full time ..thames college herkes begeniyo gidip gordumm guzel bi ortamm internete kucuk bi arastirma yapabilirsin..Narin arkadaşım sen bir aylığına eşinin dil kursu nedeniyle gitmemiş miydin oraya :44: , bakıyorum ciddi ciddi orada kalma senaryoları yazmaya başlamışsıninşallah herşey gönlüne göre olur eğer öyleyse...
dil kursu için bu topiklerden birinde bir arkadaş bin pound yazmış ( kendisi haftada iki günlük bir kursa gidip memnun kalmamış, full time olanlar için bin pound demiş... )
iyi bir dil kursuna bu paraya gidilebiliyorsa yine iyi. Ben İstanbulda iki yıl önce bir dil kursuna gitmiştim, sadece iki kur için 1600 tl ödemiştim, üstelik hiç pratik yapma imkanı da olmuyor - çünkü- kursun açtığı güya sizin seviyenize özel speaking sınıflarına katıldığınızda, bir de bakıyorsunuz ki öğrenci azlığı nedeniyle birkaç kuru birleştirmişler, speaking saatine giren ingiliz öğretmen de sizden üst seviyedeki kursiyerlerle ekonomi,politika vs sohbetlerine dalıyor, arada ayıp olmasın diye size de söz veriyor ama siz nafile çat pat anladığınız konu hakkında fikirlerinizi anlatmaya yetecek ingilizce bilmediğiniz için kem küm edip , akabinde "bana kırmızı pek yakışmıyor, iyisi mi susup dinleyeyim" diyorsunuz ve sonraki derslere de ( aynı şeyleri yaşayacağınız endişesiyle ) katılmak konusunda hevesiniz kaçıyor...
1000 pound bizim paramızla yaklaşık 3000 tl ediyor şu anda , evet az bir para değil, ama eğer o ülkede daha rahat yaşamak, iş bulmak , sosyalleşmek gibi zaruriyetler için gerekiyorsa ve tabii maddi manevi imkan da varsa bir kereliğine gözden çıkarılabilir. hem orada eğitim almanın mutlaka türkiyedeki bir dil kursunda almaktan çok daha fazla artısı olacaktır diye düşünüyorum, yanlışsam arkadaşlarım beni düzeltsin noolur. mesela ben kısmet olur da gelebilirsem, çalışmak zorunda olduğum bir işim ve bakmakla yükümlü olduğum bir çocuğum olmayacağı için ilk zamanlarda hemen araştırıp böyle bir kursa gitmeyi düşünüyorum, ben düşünmesem de eşim bunun çok gerekli olduğunu söylüyor zaten
neyse ben kaptırdım kendimi çatır çutur yazıyorum ama okuyanlar sıkılmamıştır umarım
İnşallah bitanem evet dediğin gibi hem buraları görmek hemde diger vize başvurularında kolaylık olması icin bu sene geldik yoksa iki aylik bebisler ingilterelerde ne isim var giderdim antalyanin sicacik kumsalına oh...tabi kızlar rahat verirse
pahali demeyip kursa gideceksen superr olurr senin icin aslinda en basta yapilmasi geren sey dil .. ben gidemedimm malaseff durumlarimiz musait degildii esin geliri iyise hic dusunmeden boyle bir kursa gitt..turkiyedeki kurslar burdaki gibi ortam olmuyo en azindaa siniftaki arkadaslarin ingilizcesi varr ingilizce konusmak icin kendini zorluyorssnn disari ciktigin dil lazimm hem calisip hemm kursa gidersen daha guzl praktik olurr senin icin .. ben 2 sene once thames college fiyati ogrenmeye gitimm 800 pound demislerdi 2 sene sonar daha yukselmistir diye dusunuyorum nnormalde benefit yardim alan kisiler bedavadan kurslara basvurup gidelebilion hemde full time ..thames college herkes begeniyo gidip gordumm guzel bi ortamm internete kucuk bi arastirma yapabilirsin..
canim esin gelirii guzelsee burda kalabilmen iciin bi sebep olabilir.. ve en guzeli cocuklarinizin bir dilli olmasi.. Eger cocuklarinz yasi buyuksee veya buyurlersede inslh ozmnda siz gitmek istersnz cocuklar gitmezz cunku onlar buraya bizden cabuk adapte oluyor .. ama cocuklarmz icin guzel bi ortamm yok burayin gencleri cok berbatt
pahali demeyip kursa gideceksen superr olurr senin icin aslinda en basta yapilmasi geren sey dil .. ben gidemedimm malaseff durumlarimiz musait degildii esin geliri iyise hic dusunmeden boyle bir kursa gitt..turkiyedeki kurslar burdaki gibi ortam olmuyo en azindaa siniftaki arkadaslarin ingilizcesi varr ingilizce konusmak icin kendini zorluyorssnn disari ciktigin dil lazimm hem calisip hemm kursa gidersen daha guzl praktik olurr senin icin .. ben 2 sene once thames college fiyati ogrenmeye gitimm 800 pound demislerdi 2 sene sonar daha yukselmistir diye dusunuyorum nnormalde benefit yardim alan kisiler bedavadan kurslara basvurup gidelebilion hemde full time ..thames college herkes begeniyo gidip gordumm guzel bi ortamm internete kucuk bi arastirma yapabilirsin..
canim esin gelirii guzelsee burda kalabilmen iciin bi sebep olabilir.. ve en guzeli cocuklarinizin bir dilli olmasi.. Eger cocuklarinz yasi buyuksee veya buyurlersede inslh ozmnda siz gitmek istersnz cocuklar gitmezz cunku onlar buraya bizden cabuk adapte oluyor .. ama cocuklarmz icin guzel bi ortamm yok burayin gencleri cok berbatt
anladim ozmn isiniz zorr simdikden diyimm canim.. neden dersen sen yeni gelmissin esinn bi muddet sana bakmak zorunda aynisi benim basima geldigi icin bunlari soyluyorum.. ben geldimdee etrafimda kimse yoktu arkds fln sonrada edindim kii burdaki arkdslik ortamidaa biraz zor istedigin zmn gorusemiyorsn ..musait olmalari llazim.. simdi geldin diyelim nolcak esin evi varsaa en guzeli buu.. ben geldim esim baska kisilerle yasiyorduu halada oyleyiz esimn kuzeniylee yasiyoruz aile olmak nedir ben daha o duyguyu tatmadim inslh sen oyle olmasinn burda cok insan ayni durumda .. burdaki en buyuk SIKINTI evv cunku cok pahalii .. bir oda bi salon faturalarla bin 250 poundu goruyoo ..onun icin bi cok kisii bu sIKINTILARI cekiyyoo.. biz simdi devlet yardimina basvurdukk belediye evine gecicez Allah kismet ederse.. bende calistimm yapacagin isi soyleyim coffe shopda garson olcaksin yada temizlikci ki onudaa yapabilirmisin bilmem cunku address gonderiyolar sen gidiyorsn sabit bi yer bulursan sukur ettCanım eşimin geliri iyi değil aslını sorarsanAma ben oraya gelince iyi kötü part time falan bir iş bulup çalışayım, o arada da kursa gideyim diye düşünüyorum, sonrası için belki daha düzgün bir iş imkanı bulabilirim umuduyla... Hatta o günleri düşünerek evliliğimizi bile mümkün olduğunca masrafsız halletmeye çalıştık, nişan-düğün falan yapmaya kalksak çok maliyetli olacak diye, nikah yapıp arkasından yakınlarımızdan oluşan küçük bir grup ile gezi yaptık, gelinlikti davetiyeydi şekerdi falan olabilecek en hesaplısını seçmeye çalıştık vs vs. Ama işte yarınları düşünmek gerek, çocuk sahibi olalım istiyoruz en kısa zamanda , çocuğun da bayaa bi maliyeti olacak, benim mutlaka çalışmam lazım yani işin özü. Belki türkiyedeki mesleğimi yapamayacağım ama yine de dil sorununu ne kadar çabuk halledersem o kadar çabuk düzgün bir iş bulma umudum olur diye düşünüyorum.
Tavsiyen için çok teşekkür ederim , thames college hemen inceleyeyim , bir yerden başlayıp araştırmayı düşünüyordum ben de çok sağol :)
Cocuklarım kucuk ,arkadasım söyledi buradaki ogrenciler arasındaki sorunu ben de biraz fazla oteriterim galiba öyle bir ortamda galiba cocuklara daha dikkat ederim
canim zaten en buyuk iyi bir isin olmasi yoksaa cekilcek sey degill esim 10 yildir burda gitmek istedim ben yapamam orda nerde caliscam diyoo sanslisin ama yanlizsin
Merhabalar ben de ingilterede yaz tatilimi değerlendirmek en önemlisi ingilizce öğrenmek istiyorum. Okullar çok pahalı ben bir türk yanında kalıp hatta mümkün olursa küçük bir işte çalışıp gündelik yaşam içerisinde ingilizce öğrenmek istiyorum. Bu konuda büyük bir istek ama evini açabilecek yardımcı olabilecek birisi var mı bana?
olay gazetesine bak derim ben orada bu tur ilanlar au pair vs arayanlar cok oluyor
merhaba pembegozluk arkadasim nasilsin bebisin nasil... ben geldim londra ya tanimaya ve alismaya calisiyorum. Bu arada da dil okulu bakiyoruz esimle birlikte benim icin. Ama ben senin tavsiye ettigin thames collegeanladim ozmn isiniz zorr simdikden diyimm canim.. neden dersen sen yeni gelmissin esinn bi muddet sana bakmak zorunda aynisi benim basima geldigi icin bunlari soyluyorum.. ben geldimdee etrafimda kimse yoktu arkds fln sonrada edindim kii burdaki arkdslik ortamidaa biraz zor istedigin zmn gorusemiyorsn ..musait olmalari llazim.. simdi geldin diyelim nolcak esin evi varsaa en guzeli buu.. ben geldim esim baska kisilerle yasiyorduu halada oyleyiz esimn kuzeniylee yasiyoruz aile olmak nedir ben daha o duyguyu tatmadim inslh sen oyle olmasinn burda cok insan ayni durumda .. burdaki en buyuk SIKINTI evv cunku cok pahalii .. bir oda bi salon faturalarla bin 250 poundu goruyoo ..onun icin bi cok kisii bu sIKINTILARI cekiyyoo.. biz simdi devlet yardimina basvurdukk belediye evine gecicez Allah kismet ederse.. bende calistimm yapacagin isi soyleyim coffe shopda garson olcaksin yada temizlikci ki onudaa yapabilirmisin bilmem cunku address gonderiyolar sen gidiyorsn sabit bi yer bulursan sukur ettgarson oldugunda napicaksin onuda diyimm arkada bulasik yikaycaksinn...cay kahve yapp musteriyle ilgilen helede dil olmayinca elin ayagina dolasacak patronun gozune girmek istersen kendini parcalayarak calismalisinn ... ben ing yoktu arkaya gecip bulasik yikadim ellerim kuruduu catladii patron derdi sen arkaya gec hani inglizce konusma firsata yok domuz kizarticaksinn 10 sat oturmak yokk canim seni bunlarla strese koymak istemem sen en basta college gittt cat pat konustukdan sonraaa is ara yoksa ezilirssinn diyeyiimm...zatenn iyi bi hayatin yoksa butun gunun stresle gecirceksin inslhh size yardim eden birileri olur bize yardimci kimse olmadi bebegimiz olduu 50 gun once evide bebek icin veriyolarr .. ve suan evlilik vizesi le gelen kisiler bes yil sonar oturuma basvurcaklarr.. benm zamanimda iki yildii ..suan 5 yill yardim icin 5 yil bekliyceksinzz burda cogu kisi yardimla geciniyolarr kusura bakmaa canim cok konustumm umarim sen ben gibi olmasin
evet canim aman dikkat et bebeleree onlarin gelecegini korumak bizler icin cok onemli bir konuu ...kac tanee cocugun var cnm?
Merhaba arkadaslar ;-)
Ben artik londra dayim kismetse uzun bir sure. Eger tanismak gorusmek isteyen olursa dil okuluna baslayana kadar bir iki hafta bosum. Haber verin tanisalim goruselim
Yalniz bu arada ben ancak aksam saat 8-9 siralarinda nete Girebiliyorum belirteyim bastan..
Sana iyi yolculuklar o zaman tatil icin gidiyorsan da keyifli gecmesini dilerim.dondugunde gorusuruz kismet olursa. Ben east dulwic teyim bu arada sen neredesintrye gidiyorum bu hafta, yoksa tanismak isterdim :) londrada nerdesin?
Merhaba arkadaslar hepinize . Ben cok sukur londra ya geldim ve esime kavustum yaklasik bir aydir buradayim simdilik hersey yolunda cok sukur. Evi duzene koydum iyi kotu cikip alisveris yapiyorum eksikleri ufak ufak tamamliyorum ya da parka gidiyor gol krnarinda yuruyus yapiyorum. Haftasonu da esimle biryerlere gidiyoruz ben burayi cok sevdim dogrusu pahali olmasi disinda tabii :-( simdi de dil okulu arastiriyoruz benim icin, bir de part time is olsa cok guzel olucak ama dilim yetersiz oldugu icin esim part time is bulamayiz diyo. Neyse hayirlisi bakalim. Simdilik hepiniz hoscakalin gorusmek uzre...