- 20 Mart 2013
- 252
- 1
-
- Konu Sahibi Pempe_GozLuk
Merhaba arkadaslar biz de Temmuz da bir aylığına Londra'ya gideceğiz ama cok endiseliyim çünkü esim dil icin kurstayken ben biri bir aylik digeri 3 yasindaki iki yavrucakla ne yapacagım aslında gitmek bana cazip gelmiyor ama esim benim gitmemi cok istiyor hava muhtemelen küçüğüme göre soğuk olacak oradaki yemeklik malzeme tedarik olayı nasil olacak evinde kalacağımız arkadas o sırada Türkiye'de olacak of umarım bir sorun olmaz
Canım burada yemeklik malzeme TR de olan her şey burada da var. Her sokakta en az bir türk marketi var o konuda sıkıntı çekmezsiniz. İstersen bana her zaman özel mesaj atabilirsin. Ben de nişanlımın yanına geldim kalıverdim buralarda sana elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım en azından benim gibi yalnızlık çekmezsin konuşacak dertleşicek bir arkadaşın olur.
Kalıcagınız yerin bölgesini biliyorsan onu da bana yaz bakim benden ne kadar uzaklıkta olucaksınız.
Merhaba arkadaslar biz de Temmuz da bir aylığına Londra'ya gideceğiz ama cok endiseliyim çünkü esim dil icin kurstayken ben biri bir aylik digeri 3 yasindaki iki yavrucakla ne yapacagım aslında gitmek bana cazip gelmiyor ama esim benim gitmemi cok istiyor hava muhtemelen küçüğüme göre soğuk olacak oradaki yemeklik malzeme tedarik olayı nasil olacak evinde kalacağımız arkadas o sırada Türkiye'de olacak of umarım bir sorun olmaz
Herkes buraya gelmek istiyor bende oraya gelmek istiyorumerkek arkadaşımı bir türlü ikna edemiyorum yurtdışında yaşama konusuna burada iyi işi geliri var bırakıp gitmek istemiyor orada da iş bulursun diyorum zor diyor hep hevesimi kırıyor acaba ben çok mu hayalperenstim :) gerçekten zor mu anadili gibi ingilizce biliyor 10 yıla aşkın iş tecrübesi var (satış-pazarlama ) gerçekten olmaz mı ? bide orada yaşayanlardan duymak istiyorum....
cnm londraya geldinmi nasil begendinmi buralari..inslh guzl annular birakmistir sana...gezmek icin olsa bnde gelir giderdim ama yasamaya gelince turkiyedeki gibi sosyal olamiyorsn caliyorsann zaman gecer ama calismiyosan ew kussusn:)) inglizcen yoksa suruyorsnn bnm gibi ilk geldimde calistim ama nasil en berbat yerdee calismak istiyorsn is is degil ki kole gibii kullaniyolr seni ingilizcen olmadi icin arkaya atiyolar bunu yapanda kendi insanmz ing
Canım evet suan londradayiz itiraf etmek gerekirse daha bir sey anlayamadım manov house de kalıyoruz burada bir park var ora hoşuma gitti fisbury park degil ,onun disinda evdeydim bugün bus ile London bricd e gittik inanılmaz yorucuydu dönerken metroyla geldik fiyasko yarın esimi ikna edebilirsem primark a gidelim diyorum sana bir sey soracağım canım bizim vize multi vizeymis yani ingiltereen diger Avrupa ülkelerine de gidebilirmisiz acaba pazar gunu Fransa'ya gitsek hızlı tren ne kadar tutarki
selamm...bence giris yapabilirsin yanliz avrupa birligindeki ulkere gecerli ..bilet fiyatlari okdr pahali bisi degildir bildigim kadariyla 40-50 poundluk biseydirr..sen iyice arastir benm pek bilgim yok bu konudaa sorry :) 2.buck senedir burdayim benddee ..malaseff .. naptinz cnm gitinizmii primarka ucuzdur ama en uygunu orasidir bazen guzel seyler bulabilirsiniz..ben su aralar pek gezemiyorum bebegim var ev kussu oldumm ..yanlizim dostlarim yanlizim yanlizzz
Yok gitmedik canım bugün gidecektik hava serindi dunden de cok yordunduk şimdilik çıkmadık
evet canim bi haftadir nerdese hava cok sicakdii .. turkiyeyi aratmadi.. gunduz kapi pencereyi aciyoduk amaa gece acilmiyo cok bocek sinek gelio eve sicakdan patladim ..canim burasi fena deil ama gunes yok ruzgar var oyle cok soguk hava yokk tam gezilcek hava yanii ... sen gelip gideceksin ssorun edmee bence tadini cikar asil meselee burda surekli yasamakk.. suan londra hakkinda ne dusunuyorsnn hep kalmak istedigin yermi sana ?
evet canim bi haftadir nerdese hava cok sicakdii .. turkiyeyi aratmadi.. gunduz kapi pencereyi aciyoduk amaa gece acilmiyo cok bocek sinek gelio eve sicakdan patladim ..canim burasi fena deil ama gunes yok ruzgar var oyle cok soguk hava yokk tam gezilcek hava yanii ... sen gelip gideceksin ssorun edmee bence tadini cikar asil meselee burda surekli yasamakk.. suan londra hakkinda ne dusunuyorsnn hep kalmak istedigin yermi sana ?
Dil bilsem sorun yok ama burada kalmayı düşünmem icin kendimi rahatlıkla ifade edecek bir dil vaktimi bosa harcayamayacagim bir is ve sosyal cevre edinirsek neden olmasın kim memleketinden uzakta yasamadiki üniversitede daha zor koşullarda tek basımıza mucadele etmedik mı burayada alisirim is ciddiye binerse bugün beni sevindiren bir sey gördüm gazetede final dershanelerinin Londra'da da olduğunu gördüm ama Türkiye'deki final dershaneleriniz bağlantısı var mı bilemem çünkü ben de dershanede çalışıyorum bunu görünce cok sevindim
İftarı dışarıda yapmak ve alisveris icin çıktık yine de hissedilir bir serinlik vardı kızlarımın şansından havalar iyi gidiyor esim gecen yıl geldiginde öyle anlattı ki ben kızların tum kisliklarini getirmiştim ama olsun evet cok böcek var ve ben cok korkuyorum gecen gun misafir arkadasımız da kapıyı cok acmayın fare ve tilki girer dedi birde olan birkaç olay anlattı korkumdan pencereyi bile açamıyorum eşi. Kızıyor abartma diye ama ben korktukca mübarekler beni buluyor gece kızıma sut doldurmak icin mutfağa indiğimde yerde parkenin üzerinde sülük gördüm igrencti Allah'tan tuz taktığını ogretmislerdi
ingiltere gibi yerde kapi pencereyi acmak biraz zor canim sen bakma su bi kac gun havalar sicak gidiyo normelde hep yagisli ve serindirr sen bakma ona ama pencere ve kapini daima kapali tut ..ben oyle yapiyorum korkmada .. canim evet fare tilki orumcegi cok buranin onunda onlemini alirsan bisicik olmaz :) dikkat edmissindir burdaki evlerrde bir onlem yok plastic tahta kapilarr yogunlukta. turkiyede olsan celik kapilar korkuluklarr ve bir suru onlem evlerriin pencereleri asagida girilse heryerden girilirr .. Allah korusun aklina oyle seyler getirmeee derim
Yok hırsızlıktan korkmuyorum böcekten fare vb cok korkarım ben zaten memlekette derhanede öğretmenim eğer bizim kuruluşun uzantısıysa sorun olmaz galiba ama once dil
Merhaba,
Senin ozel mesaj atma hakkin varsa bana yaz mailini. Buraya mail adresimi yazmak istemiyorum:))
Biz Dogudayiz.
Insallah gelirsiniz x
london da nerdesiniz biz minnacık bie evde woodgreen de kalmılştık ama dünyam çok büyüktü herşey çok güzeldi ama inanıyorum yine gelicez yine herşey güzel olacak buarada bende bankadayım memurum email varmı acaba daha uzun yazmak için
Canim esimin ingilizce kursuna gitme sebebi zaten firmada terfi etmek ve ingiltereye tayin istemek icin .bundan dolayı yakın veya uzak vadede buraya yerleşme planlarımız var benim KPSS ye yüklenmeme nedenlerimden biri de bu rahatlık kurslar evet cok pahalı eşimde memlekette gittiği kursun neredeyse iki katını burada bir ayda ödeyecek
aa bak bu güzel haber işte bence :13:
eşin hem terfi edecek hem de tayinle ingiltereye gideceksiniz, seni de oraları gör tanı ona göre adımlarınızı ortak kararla atın diye götürmüş herhalde, ne güzell çok sevindim sizin adınıza
umarım sen de seversin ve orada yaşama fikrine ısınırsın bir an önce