ingilterede yasayanlar buraya..!!!

Kızlar ben de Londradayım ve yalnızlık çekiyorum. Nişanlımın yanına geldim kalıverdim. Çok yoğun çalışıyor sagolsun hiç bir eksiğim yok ama acaip yalnızlık çekiyorum. 27 yaşındayım.

Canım burada yemeklik malzeme TR de olan her şey burada da var. Her sokakta en az bir türk marketi var o konuda sıkıntı çekmezsiniz. İstersen bana her zaman özel mesaj atabilirsin. Ben de nişanlımın yanına geldim kalıverdim buralarda sana elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım en azından benim gibi yalnızlık çekmezsin konuşacak dertleşicek bir arkadaşın olur.
Kalıcagınız yerin bölgesini biliyorsan onu da bana yaz bakim benden ne kadar uzaklıkta olucaksınız.

Cok tesekkur ediyorum,kalacağımız ev hangi bölgede bilmiyorum ama esime sorarım

cnm londraya geldinmi nasil begendinmi buralari..inslh guzl annular birakmistir sana...gezmek icin olsa bnde gelir giderdim ama yasamaya gelince turkiyedeki gibi sosyal olamiyorsn caliyorsann zaman gecer ama calismiyosan ew kussusn:)) inglizcen yoksa suruyorsnn bnm gibi ilk geldimde calistim ama nasil en berbat yerdee calismak istiyorsn is is degil ki kole gibii kullaniyolr seni ingilizcen olmadi icin arkaya atiyolar bunu yapanda kendi insanmz ing

canim zaten en buyuk iyi bir isin olmasi yoksaa cekilcek sey degill esim 10 yildir burda gitmek istedim ben yapamam orda nerde caliscam diyoo sanslisin ama yanlizsin

Canım evet suan londradayiz itiraf etmek gerekirse daha bir sey anlayamadım manov house de kalıyoruz burada bir park var ora hoşuma gitti fisbury park degil ,onun disinda evdeydim bugün bus ile London bricd e gittik inanılmaz yorucuydu dönerken metroyla geldik fiyasko yarın esimi ikna edebilirsem primark a gidelim diyorum sana bir sey soracağım canım bizim vize multi vizeymis yani ingiltereen diger Avrupa ülkelerine de gidebilirmisiz acaba pazar gunu Fransa'ya gitsek hızlı tren ne kadar tutarki

Son düzenleme:

selamm...bence giris yapabilirsin yanliz avrupa birligindeki ulkere gecerli ..bilet fiyatlari okdr pahali bisi degildir bildigim kadariyla 40-50 poundluk biseydirr..sen iyice arastir benm pek bilgim yok bu konudaa sorry :) 2.buck senedir burdayim benddee ..malaseff .. naptinz cnm gitinizmii primarka ucuzdur ama en uygunu orasidir bazen guzel seyler bulabilirsiniz..ben su aralar pek gezemiyorum bebegim var ev kussu oldumm ..yanlizim dostlarim yanlizim yanlizzz

Yok gitmedik canım bugün gidecektik hava serindi dunden de cok yordunduk şimdilik çıkmadık

Yok gitmedik canım bugün gidecektik hava serindi dunden de cok yordunduk şimdilik çıkmadık

evet canim bi haftadir nerdese hava cok sicakdii .. turkiyeyi aratmadi.. gunduz kapi pencereyi aciyoduk amaa gece acilmiyo cok bocek sinek gelio eve sicakdan patladim ..canim burasi fena deil ama gunes yok ruzgar var oyle cok soguk hava yokk tam gezilcek hava yanii ... sen gelip gideceksin ssorun edmee bence tadini cikar asil meselee burda surekli yasamakk.. suan londra hakkinda ne dusunuyorsnn hep kalmak istedigin yermi sana ?

Dil bilsem sorun yok ama burada kalmayı düşünmem icin kendimi rahatlıkla ifade edecek bir dil vaktimi bosa harcayamayacagim bir is ve sosyal cevre edinirsek neden olmasın kim memleketinden uzakta yasamadiki üniversitede daha zor koşullarda tek basımıza mucadele etmedik mı burayada alisirim is ciddiye binerse bugün beni sevindiren bir sey gördüm gazetede final dershanelerinin Londra'da da olduğunu gördüm ama Türkiye'deki final dershaneleriniz bağlantısı var mı bilemem çünkü ben de dershanede çalışıyorum bunu görünce cok sevindim

İftarı dışarıda yapmak ve alisveris icin çıktık yine de hissedilir bir serinlik vardı kızlarımın şansından havalar iyi gidiyor esim gecen yıl geldiginde öyle anlattı ki ben kızların tum kisliklarini getirmiştim ama olsun evet cok böcek var ve ben cok korkuyorum gecen gun misafir arkadasımız da kapıyı cok acmayın fare ve tilki girer dedi birde olan birkaç olay anlattı korkumdan pencereyi bile açamıyorum eşi. Kızıyor abartma diye ama ben korktukca mübarekler beni buluyor gece kızıma sut doldurmak icin mutfağa indiğimde yerde parkenin üzerinde sülük gördüm igrencti Allah'tan tuz taktığını ogretmislerdi

selam canim .. dedigin gibi dil , sosyal cevre , guzel bir isin oldukdan sonar neden problem edilsinki .. bunlarda olmasa burdaki hayat cekilmez oluyoo..canimm bulundugun bolgeye yakinmi dershanee.. belki bu dershane turklerin cogunlukta oldugu yerdedir arastirmak lazim...bence ingilzcen olmamasi buna engel olabilirrr .. biliyorsn buranin dili ingilizcee oyle yerde calisman icin ingilizce sart kosulurr ..ama yinedee bu konu hakkinda arastirmalar yapp derim

ingiltere gibi yerde kapi pencereyi acmak biraz zor canim sen bakma su bi kac gun havalar sicak gidiyo normelde hep yagisli ve serindirr sen bakma ona ama pencere ve kapini daima kapali tut ..ben oyle yapiyorum korkmada .. canim evet fare tilki orumcegi cok buranin onunda onlemini alirsan bisicik olmaz :) dikkat edmissindir burdaki evlerrde bir onlem yok plastic tahta kapilarr yogunlukta. turkiyede olsan celik kapilar korkuluklarr ve bir suru onlem evlerriin pencereleri asagida girilse heryerden girilirr .. Allah korusun aklina oyle seyler getirmeee derim

Selam

Topiğin ve bebeğin hayırlı olsun :13: Davetin için teşekkür ederim , artık burayı da ziyaret eder, içimden geçenleri yazarım bol bol , bak ama sonra bıkmak yok haa ona göre baştan uyarayım ben çok yazarım
Yaşlılık işte naaparsın

Aslında şimdiden başlardım ama ; ben yarın İstanbul'a kendi evime dönüyorum , salı günü kısmetse evlilik vizem için başvuru yapılıcak internetten ve süreç başlıycak, inşallah çok kısa zaman içerisinde sonuçlanır ve ben eşime bir an önce kavuşurum...
O yüzden ailemin evindeki son iftar yemeğimizi ( tabi inşallah sadece bu sene için sondur ) annemle beraber hazırlayalım diye mutfağa gidiyorum şimdi
Sonra görüşmek üzere ...

Yok hırsızlıktan korkmuyorum böcekten fare vb cok korkarım ben zaten memlekette derhanede öğretmenim eğer bizim kuruluşun uzantısıysa sorun olmaz galiba ama once dil

Yok hırsızlıktan korkmuyorum böcekten fare vb cok korkarım ben zaten memlekette derhanede öğretmenim eğer bizim kuruluşun uzantısıysa sorun olmaz galiba ama once dil

Narin arkadaşım sen bir aylığına eşinin dil kursu nedeniyle gitmemiş miydin oraya :44: , bakıyorum ciddi ciddi orada kalma senaryoları yazmaya başlamışsın inşallah herşey gönlüne göre olur eğer öyleyse...
dil kursu için bu topiklerden birinde bir arkadaş bin pound yazmış ( kendisi haftada iki günlük bir kursa gidip memnun kalmamış, full time olanlar için bin pound demiş... )
iyi bir dil kursuna bu paraya gidilebiliyorsa yine iyi. Ben İstanbulda iki yıl önce bir dil kursuna gitmiştim, sadece iki kur için 1600 tl ödemiştim, üstelik hiç pratik yapma imkanı da olmuyor - çünkü- kursun açtığı güya sizin seviyenize özel speaking sınıflarına katıldığınızda, bir de bakıyorsunuz ki öğrenci azlığı nedeniyle birkaç kuru birleştirmişler, speaking saatine giren ingiliz öğretmen de sizden üst seviyedeki kursiyerlerle ekonomi,politika vs sohbetlerine dalıyor, arada ayıp olmasın diye size de söz veriyor ama siz nafile çat pat anladığınız konu hakkında fikirlerinizi anlatmaya yetecek ingilizce bilmediğiniz için kem küm edip , akabinde "bana kırmızı pek yakışmıyor, iyisi mi susup dinleyeyim" diyorsunuz ve sonraki derslere de ( aynı şeyleri yaşayacağınız endişesiyle ) katılmak konusunda hevesiniz kaçıyor...
1000 pound bizim paramızla yaklaşık 3000 tl ediyor şu anda , evet az bir para değil, ama eğer o ülkede daha rahat yaşamak, iş bulmak , sosyalleşmek gibi zaruriyetler için gerekiyorsa ve tabii maddi manevi imkan da varsa bir kereliğine gözden çıkarılabilir. hem orada eğitim almanın mutlaka türkiyedeki bir dil kursunda almaktan çok daha fazla artısı olacaktır diye düşünüyorum, yanlışsam arkadaşlarım beni düzeltsin noolur. mesela ben kısmet olur da gelebilirsem, çalışmak zorunda olduğum bir işim ve bakmakla yükümlü olduğum bir çocuğum olmayacağı için ilk zamanlarda hemen araştırıp böyle bir kursa gitmeyi düşünüyorum, ben düşünmesem de eşim bunun çok gerekli olduğunu söylüyor zaten

neyse ben kaptırdım kendimi çatır çutur yazıyorum ama okuyanlar sıkılmamıştır umarım

Merhaba,

Senin ozel mesaj atma hakkin varsa bana yaz mailini. Buraya mail adresimi yazmak istemiyorum:))

Biz Dogudayiz.

Insallah gelirsiniz x

Merhaba arkadaşlar,

epeydir yazmamışsınız artık bu topiğe girmiyor musunuz bilmiyorum ama isterseniz tanışmak sohbet etmek isterim...

Canim esimin ingilizce kursuna gitme sebebi zaten firmada terfi etmek ve ingiltereye tayin istemek icin .bundan dolayı yakın veya uzak vadede buraya yerleşme planlarımız var benim KPSS ye yüklenmeme nedenlerimden biri de bu rahatlık kurslar evet cok pahalı eşimde memlekette gittiği kursun neredeyse iki katını burada bir ayda ödeyecek

aa bak bu güzel haber işte bence :13:
eşin hem terfi edecek hem de tayinle ingiltereye gideceksiniz, seni de oraları gör tanı ona göre adımlarınızı ortak kararla atın diye götürmüş herhalde, ne güzell çok sevindim sizin adınıza
umarım sen de seversin ve orada yaşama fikrine ısınırsın bir an önce

İnşallah bitanem evet dediğin gibi hem buraları görmek hemde diger vize başvurularında kolaylık olması icin bu sene geldik yoksa iki aylik bebisler ingilterelerde ne isim var giderdim antalyanin sicacik kumsalına oh...tabi kızlar rahat verirse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…