- 30 Nisan 2012
- 307
- 2
- Konu Sahibi Pempe_GozLuk
pahali demeyip kursa gideceksen superr olurr senin icin aslinda en basta yapilmasi geren sey dil .. ben gidemedimm malaseff durumlarimiz musait degildii esin geliri iyise hic dusunmeden boyle bir kursa gitt..turkiyedeki kurslar burdaki gibi ortam olmuyo en azindaa siniftaki arkadaslarin ingilizcesi varr ingilizce konusmak icin kendini zorluyorssnn disari ciktigin dil lazimm hem calisip hemm kursa gidersen daha guzl praktik olurr senin icin .. ben 2 sene once thames college fiyati ogrenmeye gitimm 800 pound demislerdi 2 sene sonar daha yukselmistir diye dusunuyorum nnormalde benefit yardim alan kisiler bedavadan kurslara basvurup gidelebilion hemde full time ..thames college herkes begeniyo gidip gordumm guzel bi ortamm internete kucuk bi arastirma yapabilirsin..Narin arkadaşım sen bir aylığına eşinin dil kursu nedeniyle gitmemiş miydin oraya :44: , bakıyorum ciddi ciddi orada kalma senaryoları yazmaya başlamışsın inşallah herşey gönlüne göre olur eğer öyleyse...
dil kursu için bu topiklerden birinde bir arkadaş bin pound yazmış ( kendisi haftada iki günlük bir kursa gidip memnun kalmamış, full time olanlar için bin pound demiş... )
iyi bir dil kursuna bu paraya gidilebiliyorsa yine iyi. Ben İstanbulda iki yıl önce bir dil kursuna gitmiştim, sadece iki kur için 1600 tl ödemiştim, üstelik hiç pratik yapma imkanı da olmuyor - çünkü- kursun açtığı güya sizin seviyenize özel speaking sınıflarına katıldığınızda, bir de bakıyorsunuz ki öğrenci azlığı nedeniyle birkaç kuru birleştirmişler, speaking saatine giren ingiliz öğretmen de sizden üst seviyedeki kursiyerlerle ekonomi,politika vs sohbetlerine dalıyor, arada ayıp olmasın diye size de söz veriyor ama siz nafile çat pat anladığınız konu hakkında fikirlerinizi anlatmaya yetecek ingilizce bilmediğiniz için kem küm edip , akabinde "bana kırmızı pek yakışmıyor, iyisi mi susup dinleyeyim" diyorsunuz ve sonraki derslere de ( aynı şeyleri yaşayacağınız endişesiyle ) katılmak konusunda hevesiniz kaçıyor...
1000 pound bizim paramızla yaklaşık 3000 tl ediyor şu anda , evet az bir para değil, ama eğer o ülkede daha rahat yaşamak, iş bulmak , sosyalleşmek gibi zaruriyetler için gerekiyorsa ve tabii maddi manevi imkan da varsa bir kereliğine gözden çıkarılabilir. hem orada eğitim almanın mutlaka türkiyedeki bir dil kursunda almaktan çok daha fazla artısı olacaktır diye düşünüyorum, yanlışsam arkadaşlarım beni düzeltsin noolur. mesela ben kısmet olur da gelebilirsem, çalışmak zorunda olduğum bir işim ve bakmakla yükümlü olduğum bir çocuğum olmayacağı için ilk zamanlarda hemen araştırıp böyle bir kursa gitmeyi düşünüyorum, ben düşünmesem de eşim bunun çok gerekli olduğunu söylüyor zaten
neyse ben kaptırdım kendimi çatır çutur yazıyorum ama okuyanlar sıkılmamıştır umarım
İnşallah bitanem evet dediğin gibi hem buraları görmek hemde diger vize başvurularında kolaylık olması icin bu sene geldik yoksa iki aylik bebisler ingilterelerde ne isim var giderdim antalyanin sicacik kumsalına oh...tabi kızlar rahat verirse
canim esin gelirii guzelsee burda kalabilmen iciin bi sebep olabilir.. ve en guzeli cocuklarinizin bir dilli olmasi.. Eger cocuklarinz yasi buyuksee veya buyurlersede inslh ozmnda siz gitmek istersnz cocuklar gitmezz cunku onlar buraya bizden cabuk adapte oluyor .. ama cocuklarmz icin guzel bi ortamm yok burayin gencleri cok berbatt