Nacizane fikrim ;
My husband watched matches while i was studying
2 cümlede de süreklilik olduğu için '' while I was studying, my husband was watching match '' de kullanılabilirdi.
to be used to yerine de get used to daha mı uygun olurdu ne ???
kitaplarda while kalıp olarak öğretilirken biri continious biri past olarak verildiğini zannediyorum, hatta kurallı gidersek benim yazdığım da yanlış olmuş galibadoğrusu past continious ve past perfect olabilir gibime geliyor :26: ama anlam olarak bakarsak ikisini de past continous kullanmak da olabilir ama sınavda yazarsanız olmaz
diğer cümleyi "get used to" ile kullanır mısınız? ben beceremedim.
aynı cümleyi ben kursam;
i am not used to waking up so early, it was so difficult to get out of the bed
gibi bir şey kullanırdım herhalde
Şimdi şöyle anlatayımm,
when ' li cümleler past tense while ' li cümleler past cont. tense olarak kullanılır. Örneğin ben eve geldiğimde eşim maç seyrediyordu deseydik '' when I came home, my husband was wathing match '' demeliydik ama burda şöyle bir durum var ders çalışması boyunca eşide maç seyrediyordu o yüzden 2 cümlele de süreklilik var ve süreklilik cümlelerinde while kullanılır.
bu '' used to '' lar biraz komplike kalıplardır. O yüzden türkçe düşünmemek gerekir. Mesela cümleyi çevirdiğimizde to be used to doğru gibi geliyor ki yanlış olduğunu da söyleyemem zaten. Ama Ben cümleyi yazan arkadaşın tam olarak demek istediğini bilmediğim için get used to daha uygun olur dedim niye derseniz '' to be used to '' bir şeye alışkın olmak, get used to da bir şeye alışmak demek. For ex: I don't get used to getting up early.
Ebuş, derse devam edebilecek misin? Bundan sonraki rotan ne olcak?
Ebuş, derse devam edebilecek misin? Bundan sonraki rotan ne olcak?
Edeceğim tatlım benden kurlulamazsın
Bugün belki yapamamda en geç pazartesi kapındayım
Özledin mi yoksam beni
Bir yanlışları bol olan cümleyle daha karşınızdayım sevgili dostlar
If i m listen to music and subtitles films for develop my english, faydası olur mu diyecektim buraya da, yapamadım
Kurmak istediğim cümle, ingilizcemi geliştirmek için müzik dinlersem ve altyazılı film izlersem faydası olur mu ? idi...
Bunlar da bende olsun
You can find information this book.
John can sing a song.
Doruk can't speak.
Nisa can walk but can't run.
soru soralım mı
Yarın tatlım, sen bana 8 soru hazırla, ben de sana hazırlayayım.
Yarınki çalışmamız da bu olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?