• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizce ve gramer ....topiğimiz hayırlı olsun :)

I want to tell somethings.
True or false, it doesnt matter.
I must learn and speak English...
If i am wrong, correct me please. (Buraya kadar iyi geldim sanki):1:

I went to school at 1.30 pm. I woke up to very difficult because i am not used.
I was in school until the evening (bundan emin olamadım...)
I came to home and i made a dinner.
When i studied, my husband was watching matches. (Whenin kullanımı konusunda da emin olamadım.)

Öff moralim bozuldu valla:ssz:

Bu topigi takip ediyorum da basindan beri katilmadigim icin burnumu soktugumu dusunuyorum ama ingilizceye ilgim var ve esim yabanci zaten. Ama eksiklerim var.
Ilk cumlenizde "somethings" kelimseindeki s takisi fazla. something zaten cogul anlami tasiyor.
Ikinci paragrafta ikinci cumlede to yanlis yerde kullanilmis, I woke up very difficult because i am not used to diye olmaliydi.
School icin at kullanilir, I ws at school till evening diye olmali, untilden sonra daha cok cumle yazilir, tillden sonra da kesin bir zaman, mesela till sunday, till december gibi.
I came to home and i made a dinner cumlenizden kararsiz kaldim, ben olsam I came home and prepared dinner derdim. Dinnerden once a geldigini hic gormedim ama belki geliyordur.
When kullanimi dogru, ama siz esiniz maclari izlerken calismayi surdurdugunuz icin, when i was studying demeniz gerekir, when yerine while da kullanabilirsiniz.

Eksigim olabilir, yanlisim da olabilir, kusura bakmayin. Ben ogrendiklerime, bildiklerime gore yazdim.

senin cümlelerini kullanarak düzeltmek istiyorum ama biraz zor olacak.

I would like to write about my day. (Günüm hakkında yazmak isterim)
Right or wrong, it doesn't matter. true or false gerçek mi yalan mı gibi bir anlam taşıyor, right or wrong, doğru mu yanlış mı.
I must learn and speak English.
If i am wrong, correct me please.

I went to school at 1.30. It was very difficult to wake up early as i am not used to.
I was at school until the evening.
I came home and prepared dinner.
My husband watched matches while i was studying.

Siz daha guzel yazmissiniz :9:

Çook teşekkür ederim öncelikle yanlışlarımı düzelttiğiniz için.

"Till" kelimesini ilk kez duydum, yeni bir kelime öğrendiğim için de çok sevindim.

"To" yu neden sonda kullandığımızın bir açıklaması var mıdır, yoksa öğrendikçe/kullandıkça oturacak bir şey midir bunu merak ettim. :26:

While cümlesi benim de aklıma gelmişti ama bunu yazdım. Whenden sonraki cümlenin sürekliliği olmaması gerektiğini bile bile yazdım hatta :27:

Normal zamanda vakit bolken öğrenemiyorum, çalışmıyorum daha doğrusu... Buraya her gün yazıcam, inşallah ilerletebilirim.

Çook teşekkür ederim öncelikle yanlışlarımı düzelttiğiniz için.

"Till" kelimesini ilk kez duydum, yeni bir kelime öğrendiğim için de çok sevindim.

"To" yu neden sonda kullandığımızın bir açıklaması var mıdır, yoksa öğrendikçe/kullandıkça oturacak bir şey midir bunu merak ettim. :26:

While cümlesi benim de aklıma gelmişti ama bunu yazdım. Whenden sonraki cümlenin sürekliliği olmaması gerektiğini bile bile yazdım hatta :27:

Normal zamanda vakit bolken öğrenemiyorum, çalışmıyorum daha doğrusu... Buraya her gün yazıcam, inşallah ilerletebilirim.

Rica ederim, zaten bana gore ingilizceniz fena degil.
"to"nun sonda olmasi used to kalibindan dolayi. yani eskiden yapmaya aliskin oldugumuz seyleri artik yapmadigimiz zaman used to kalibini kullandigimiz icin.
when de olur while da olur da, +ing li cumlelerde while kullaniliyor.
until ve till de ayni anlamdalar, aslinda untill de olur ama, ben hep boyle kesin zamanlarda till, cumle varsa until kullaniyorum, esimden kaynaklaniyor galiba, o da oyle yapiyor :9:
Ben de yeni seyler ogreniyorum burda, cok faydali bir konu olmus burasi.

Nacizane fikrim ;

My husband watched matches while i was studying

2 cümlede de süreklilik olduğu için '' while I was studying, my husband was watching match '' de kullanılabilirdi.

to be used to yerine de get used to daha mı uygun olurdu ne ???

Nacizane fikrim ;

2 cümlede de süreklilik olduğu için '' while I was studying, my husband was watching match '' de kullanılabilirdi.

Evet, ikisi de surekli oldugu icin, bence de while i was studying, my husband was watching match olmali.
Ve evet, get used to daha uygun olur cunku simdiki zamanda get used to kullaniliyor, to be used to gecmis zamanla ilgili. Ben de gozden kacirmisim.:9:

Şöyle anlatayım, başlangıçta kullanılmaz.
Yani upper intermediate seviyesine kadar, öğrencilerin kullanmasını istemezler.
Ama anlam olarak, eğer bir kişinin rutini ise, hangi aralıklarla yaptığı farketmeden kullanılır.
İlla ki haftada 5 kere yapılan bir eylem için geçerli değildir.
Her yılın temmuz ayında tatile gidiyorsanız, bunu belirtmek adına usually kullanırız.
Yani zaman aralığı değil, eylemin tekrarı önemlidir.

Evet, sizin dediğiniz gibi olsa gerek çünkü daha önce hiç rastlamamıştım.

Yardımcı olan herkese teşekkürler. :kkk:

Nacizane fikrim ;

Teşekkürler,

Yine aynı anlamama mı çıkıyor. Ben ders çalışıyorken eşim maç izliyordu mu oluyor anlamı?

Get used ile nasıl kullanabilirdim, cümlem üzerinde gösterebilir misiniz zahmet vermezse?:31:

Sinir oluyorum şu erkeklere ya. Tweety de bu yüzden gitti.

Ebuş, yazdıklarını okudum.

Burayı okursan eğer, sakın iptal etme üyeliğini ama eşin evdeyken de hiç girme siteye.

gizli gizli girmesi sorun çıkartabılır:27: ama iptal etmeyeceğim dedi, zaten 1-2 hafta sonra eşi sakinleşir.

Back