İngilizce.. Tek kelime.. Lütfen yardımcı olun..

teşekkür ederimmm.
işte keske senın gibi bir ortamım olsa çünkü cevher var ihracat departmanınki müdür çalısanlar söylüyor hep bir ortamda olman lazım diye ,diyorum ya how are you seviyesinde olsam hiç bu kadar çabalamazdım ama bu ışık varken neden üstüne gitmiyim (
çok sevindim senin adına darısı benim basıma :)
yabancı kız arkadasların varsa bana ozel mesajla atabılırsın her yardıma acıgım yazarakta olsa konusuruum:)

teşekkür ederim inceliyorum şimdi.
cocuk niyetimiz var bizimde inşallah ondan önce su ingilizce olayını çözebilirim
:))

Ben olayım mektup arkadaşın. Bir türk ile yazışmak saçma gelecek biliyorum ama işim gereği sürekli yabancılarla beraberim ve günlükk hayatımda ingilizceyi normal türkçe gibi aktif kullanıyorum.
Yardımcı olmak isterim.

Son düzenleme:

teşekkür ederim öğretmenim değerli yorumun için,,
lisede bir ingilizce öğretmenim vardı bayan , ama hiç yurtışına çıkmamıştı. çıkmadan bunu başarmıştı ve ona baya imrenmiştim
iletişimim koptuğu için ondan yardım alamıyorum. yurt dışına çıkma ve bulunma imkanımda yok. ilerde bir gün kısmet olur belki . ama şimdi gerçekten desteğinize ihtiyacım var.
peki sizin skype vb bir hesabnız varmı vaktiniz varmı her zaman olmasada sizinle konuşssma bana yeter.
çünkü calıstığım sirkette ihracat departmanındakilerle ingilizce anlasmaya calsııyorum her zaman vakit olmasada yardımı oluyor.
veya önerebileceğiniz yabancı birileri varmı pratik yapıp konusabılecegım.

:)) olsun yinede deneyeceğimm :)
teşekkür ederim verdiğin siteleri inceleyeceğim :)

tamda bunu ıstıyordum arkadasım tesekkurler :)
endonezyalı arkadasın benımlede konusurmu acaba :))

cokkkk tesekkur ederımmmm cokk guzel bır yorum yapmıssın bayıldımmm.
bende chatle cok seyın gelıstıgının farkındayım yurt dısına gıtmıs gıbı oluyorsun zaten ama ben bırtane bıle duzgun bırını bulamadım. busuu lıvemocha hepsıne gırıyorum yok, tanıstıgın arkadasların benımlede konusurlarmı acaba ne guzel sen gelıstırmıssın dılını cokk sevindim senin adına..

gerçekten mi?
çok sevinirim hep ingilizce konustugumuz takdirde türk veya yabancı olman farketmez ki :))
skype vb adresin varsa özel mesaj atarmısın

Offf bende aynı dertten muzdaribim, üstüne ingilizceyi de tamamen unuttum nerdeyse
Bi ara kolay lisan diye bir şeye denk gelmiştim facede ordan üye oldum bir haftalık videolar geldi ama ben sallamadığım için daha doğrusu inanmadığım için videolardan birini dinledim bir kere sonrada bıraktım.
Ama meğer o bir derste bile bana etkisi olmuş. İmdb de falan gezinirken içimden sürekli telaffuz ettiğimi fark ettim. Önceden sadece bakar geçerdim. :)Şimdi yeniden dinlemek istedim videolar kaldırılmış.
Yapabiliyosan onu bir dene derim canım.
Ben şu an o beş videoda bakalım nasıl bir ilerleme kaydedeceksin.
Sürekli tekrar var.
Ben şimdilik kpss düşündüğüm için erteledim ama sonra yine düşünücem

Son düzenleme:
gerçekten mi?
çok sevinirim hep ingilizce konustugumuz takdirde türk veya yabancı olman farketmez ki :))
skype vb adresin varsa özel mesaj atarmısın

Ben buralarda yeniyim, özel mesaj atamıyorum o yüzden skype, msn gibi şeylerim yoktu. gmail kullanıyorsan gtalk kullanıyorum yada msn yükleyebilirim. buradan yazarım yine mail adresimi :)

bi sorayım canım ekleriz derlerse senin adresi veririm onlara...
hatta o bahsettiğim arkadaşların tavsiye ettiği bi siteden bulmuştum diğerlerini...englishbaby diye bi site...üye oluyorsun...sonrasını bilirsin zaten...eğer istersen senin için birkaç tane bulabilirim :) ama skyp vermen lazım bana ki onlara vereyim eklesinler...
elimden geldiğince güvenilir olmalarına dikkat ederim..

Konuşma imkanın yoksa bol bol İngilizce okuyup dinleyebilirsin.
Konuşmaya başlayınca çok etkisi olur.
Mesela İngilizce dergiler,siteler,bloglar okumak,diziler indirmek.
Özellikle dizi izlemek,günlük konuşma konusunda çok yardımcı olur.

Biz Türkçe düşünüyoruz ve İngilizceyi kalıplarıyla,yazı diliyle konuşmaya çalışıyoruz.
Oysa kendi dilimizde bile yazı diliyle konuşmuyoruz.
Yani konuşmak için konuşma diline hakim olmak lazım.
Sürekli okumak ve dinlemek,biraz olsun İngilizce düşünmeye yardımcı olabilir.

İstedikten sonra her türlü olur.
Bir gün dolmuştaydım,arkamda bir yabancı bir Türk vardı.Meğer yabancı olan bir kursta hocaymış.
Türk olan kız İngilizcesini geliştirmeyi çok istediğini ama pratik yapamadığını anlattı.
Hoca telefonunu verdi,istediğin zaman beni arayabilirsin sohbet ederiz dedi:)

arkadaşlarınızı benımlede paylasırmısınız :))
benımle de mektup arkdsı olurmusunuz lutfeeen

6 yil once internette ingilizcemi gelistirmek isterken esimle tanistim. ingilizcem cok gelisti yalan yok ama sohbet biraz amacini asti galiba

kızın ayagına talıh kusu gelmıs cok sanslıymıs :)))
evet dedklerini mümkün olduğunca yapmaya çalışıyorum cnbc e deki dizileri izliyorum yabancı sarkı sevmıyorum ama bazen dınleyıp takıp etmeye calısıyorum dedıgın gıbı gercekten cok faydalı oluyor pratige, bazen esım bıle kulak mısafırı oluyor anladıgında cok mutlu oluyor ve ızlemeye baslıyor :)
ama su cnbc enin dizilerini indireceğim bir yer arıyorum suan ingilizce türkçe alt yazılı olarak bakalım

Birçok kursun konuşma kulüpleri var, kurs gibi değil sadece sohbet ortamı. Haftada bir akşamı buna ayırıverin. Zaten bir süre sonra o kurs ortamını bırakıp kendi grubunuzla etkinlikler planlamaya başlayacaksınız.

Bahsettiğiniz chat programları çok işinize yaramaz. Yine düşünüp yazacaksınız. Konuşma pratiği hiç olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…