İngilizce sertifikam var ama nedense kendime hiç güvenim yok :(

Kedibochi

"May the bridges I burn, light the way"
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2011
14.500
23.162
Merhaba Kızlar,

Az önce açtığım konudan da anlaşılacağı üzere bekar anne kediboçi yine işsiz, yine eksi bakiyelerde..

22 senedir iş hayatındayım, dünyada amerika haric bulunmadığım kıta kalmadı, aksansıza yakın akıcı ingilizce konusuyorum ve 2020 de pandemide aldığım TESOL yani ingilizce egitmenlik sertifikam var.

Öğrenci bulmakta zorlanıyorum, boşandıktan sonra kirası düşük diye anadolu yakasının apaçileri ile meşhur bir ilçesinde yaşıyorum, zaten sosyal olarak bir çok zorlukla mücadele ediyorum, bunlardan birincisi boşanmış olduğum için beni potansiyel cinsel partner olarak gören ırz düşmanları ve oğullarına ses edemeyecekleri için bana çık iki ay mühletin var diyen cahil cühela ev sahibi eşleri. Neyse sorunlaaar sorunlar.

Ben ingilizce dersi verebilirim, sıfırdan başlayıp speaking derslerine kadar, fakat ögrenci bulmakta zorlanıyorum. Sosyal medya üzerinden bu iş sanırım daha kolay yapılıyor. Ama nedense bende medeni cesaret sıfır. Bunu nasıl aşacağımı bilmiyorum.
Sizce ne yapabilirim ? Universite çevrelerine ilan mı assam ? İnsta hesabımı daha aktif hale mi getirsem ? Youtube kanalı mı açsam? Önerilerinize açığım.
Özellikle de online eğitim verebilen varsa içinizde akıl verirseniz çok memnun olurum.

45 yaşından sonra kimse iş vermiyor, veren de bir kaç ay sonra kolay lokma deyip postalıyor, kediboçi oldu mu size pinpon topu :)

Sosyal medyada bir sayfa oluşturabilirsiniz. Kısa videolar ilgi çekecektir. Fakat sosyal medya bir yana, başlangıçta öğrencileri kendi kendinize bulmaktan ziyade aracı bir şirketle çalışmanızı öneririm. Sayamayacagim kadar var bunlardan. Teach English online diye aratınca bir sürü çıkar karşınıza yurtdışı merkezli online eğitim siteleri. Eşzamanlı olarak sosyal medyada da takipçi kitlesine ulaşırsaniz yavaş yavaş birkaç koldan trafiğiniz olur.

Kesinlikle! Bu konuda araştırmalarım devam ediyor, yarın bir firma ile part time iş için online görüşme yapacağım. Part time başlarım ilerletirim diye düşünüyorum. Öneri için çok teşekkürler!

Tekrar yurt dışına çıkma şansınız yok mu ? Birçok ülkede öğretmenlik yapabilirsiniz bu sertifikayla. Buradaki özel okullarla görüştünüz mü hiç ? Benim çalıştığım okulda sertifikası olanlar speaking dersine girebiliyordu.

Ben lisansta ogrenciyken (10 sene once) ozel ders siteleri vardi profil olusturuyordunuz. Ogrenci olunca biraz uygun fiyat veriliyordu, ogretmenler normal fiyattan ilan veriyordu. Hala mevcutsa bir bakin isterseniz

Ben kendi almanca hocamı da, ders verdiğim alandaki kişileri de ozelders com gibi sitelerden buldum. O şekilde deneyebilirsiniz. Ya da belli bir hedefe yönelik kurs verebilirsiniz. Mesela toefl formatında ya da ingiltereye gidecek doktorlara vs vs gibi spesifik alanlara yönelirseniz hedef kitleniz oluşur ve tavsiye ile gelen çoğalır.

Yurtdışına çıkışım iş amaçlı olmuştu, kısa süreli olarak. Evet bu sertifika ile bir çok ülkede öğretmenlik yapılabilir ama tayvan, çin v.s gibi ana dili ingilizce olmayan ülkeler de olabilir ki bu da ne kadar mümkün bilemiyorum.
Çünkü talep çok falza.
Ben lisansta ogrenciyken (10 sene once) ozel ders siteleri vardi profil olusturuyordunuz. Ogrenci olunca biraz uygun fiyat veriliyordu, ogretmenler normal fiyattan ilan veriyordu. Hala mevcutsa bir bakin isterseniz
Ders sitelerine ilan verdim, iş çıkıyor ama nedense çok zor ikna ediliyor ögrenciler. Son dakika iptal edenler vesaire can sıkıcı oluyor. O sitelerden birinde iki ay italyanca dersi de verdim. Bir de ders alacağım bahanesi ile iş atanlar filan oluyordu canım sıkılıyor o durumlardan benim çok.
Çok teşekkürler, oldukça güzel öneriler.
Özel okullarda speaking dersi vermeyi düşündünüz mü
Düşünürüm ama formasyon isteyenler oluyor Tesol sertifikam var ise de bir kurumda ders vermediğim için pek başvurularım ciddi dönüş alamadım. Epey uğraşmıştım bu konuda.

İngilizce bilen birinin bu sıkıntıları yasaması çok üzücü ne diyeyim Allah yardımcıniz olsun Linkedin e filan baktınız mı

Sahibinden de ilan paylaşılıyordu, birde ilk baslar grup ders yaparsanız fiyat olarak müşteriyi zorlamaz hem de sizi tanımış olurlar ona göre bire bir e geçebilirler.

Ya sahibinden de ilan açmıştım, foto yok birşey yok, gelen mesajlar aa bende orada yaşıyorum, bi kahve içelim mi den öteye geçmiyordu. Tek orada yazan cinsiyetim yani. Türkiye, cinsel açlığın afrikası :)

Öncelikle kolay gelsin diyorum, tr de 45 yaş neden sorun oluyor bilmiyorum ama genelde ucuz diye yeni mezun çalıştırıyo kurumlar. İlk etapta ücret az görünse de pratik geliştirme ve çevre edinme açısından zincir kursları tavsiye ederim (Amerikan kültür, İngiliz kültür, british english gibi). Genelde tesollü eğitmenler oluyor. Ben çalışırken Eğitim Fakültesi mezunu tek ben vardım düşünün hepsi tesol vb ile sertifika almıştı. Oradan baya özel ders isteyen çıkmıştı ama ben kuruma yönlendirdim. Şu an haftasonu full çalışıp bir de hafta içi tek grup alsanız asgari ücreti geçer ücretiniz. Hem de çekingenliğiniz artar çevreniz oluşur..

İtalyanca dersi verdim demişsiniz. İngilizce dışında başka hangi dilleri biliyorsunuz?

İngilizce italyanca biraz da başlangıc almancam var. Ama ilerletemedim. Bir de çıkarıldığım yer merkezi olarak Almanya idi, ders almak istedim işten çıkardılar

İngilizce bilen birinin bu sıkıntıları yasaması çok üzücü ne diyeyim Allah yardımcıniz olsun Linkedin e filan baktınız mı

Sürekli bakıyorum, yarın sabah bir online speaking işi için / part time/ mülakatım olacak. Ücretini bakmadan o işi kabul edeceğim. Bu konuda kariyerimi geliştirmek istiyorum.

45 yaşından sonra durum şöyle oluyor;

1. Bu kadın yaşlı biz ne dersek yapmaz bilmişlik yapar bize herşeye eyvallah diyecek gözü açılmamış lazım.
2. Bu kadının CV'si çok dolu, acayip para ister, bize ucuz adam lazım.
3. Açıkögretim mezunu iki dil bilen ve böyle bir CV si olan biri olamaz, bazıları sırf merakına iş görüşmesine çağırır, " ya aslında biz sizi merak etmiştik, onun için çağırdık, işe alma amacımız yoktu" der.
Bu gözler neler gördü, ne saçmalıklar duydu bir bilseniz :)

Ben de yaşımın bir dezavantaj değil bol bilgi ve tecrübe getiren bilge bir anlam ifade edebilecek bir iş kolunda kariyer yapmayı düşünmeye başladım o yüzden.
Zincir kurslarda online egitime pek yanaşmıyorlar haklı olarak, o kurslarda part time iş imkanı için bir görüşme yapabilirim ama sanırım direkt kapılarını çalmam gerekecek, ilandan dönmüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…