- 26 Eylül 2023
- 2.259
- 3.033
- 27
diliniz varsa çağrı merkezi vs deneyebilirsiniz belki. aklıma başka çözüm gelmedi şuan.Bogaziçi mezunu olması büyük avantaj gerçekten.. Ben de o yok maalesef, bizim biraz tırnaklarımızı kazıyarak, kişisel emekle birşeyler ögrenme durumumuz söz konusu.
diliniz varsa çağrı merkezi vs deneyebilirsiniz belki. aklıma başka çözüm gelmedi şuan.
Evet hepsinde haklısınız. Ben orada çalıştığımda benim 2. İşimdi normalde başka yerde çalışıyordum ama yetmiyordu geçinmek için. Koordinatör ve müdür ikisi de şaşırdı bu cv ile niye ders saati ücretli çalışmak istiyorsunuz diye. Çok net paraya ihtiyacım var dedim. O zaman saati 15 tl idi çoğu kişinin ama ben pazarlık yaptım 21 tl den derse girdim (şu an için 200 tl ye karşı 300 gibi düşünün). Hiç bir ilana dönüş yapmadı kariyer siteleri burayı da bir arkadaş kapıdan girip sormuş onu aldılar sonra da ben gittim beni aldılar. Şansıma müdür bey çok iyi bir idareciydi. İlk günün akşamı babamı kaybettim adam hemen avans göndermiş ne zaman istersen o zaman dön dedi. Ayrılırken de çok güzel ayrıldık. Kurumda 22 yaşında da 60 yaşında da öğretmen vardı. Ataşehirde 3 şubesi olan bir kurum sahibiydi, zümre toplantılarına önem verirdi ki 60 yaş da 20 li yaşlarda olanlar da birbirimizden çok şey öğrendik. Bir de sosyal olarak da orta halli mekanlarda eğlence vb giderdik özel günlerde. Online olarak çok zor bulursunuz dersi ama kendinize yakın bir muhitte şube bulursunuz. Bi de kızınız da okul çağında onu da junior sınıfına alırlar siz dersteyken aklınız kalmaz.45 yaşından sonra durum şöyle oluyor;
1. Bu kadın yaşlı biz ne dersek yapmaz bilmişlik yapar bize herşeye eyvallah diyecek gözü açılmamış lazım.
2. Bu kadının CV'si çok dolu, acayip para ister, bize ucuz adam lazım.
3. Açıkögretim mezunu iki dil bilen ve böyle bir CV si olan biri olamaz, bazıları sırf merakına iş görüşmesine çağırır, " ya aslında biz sizi merak etmiştik, onun için çağırdık, işe alma amacımız yoktu" der.
Bu gözler neler gördü, ne saçmalıklar duydu bir bilseniz :)
Ben de yaşımın bir dezavantaj değil bol bilgi ve tecrübe getiren bilge bir anlam ifade edebilecek bir iş kolunda kariyer yapmayı düşünmeye başladım o yüzden.
Zincir kurslarda online egitime pek yanaşmıyorlar haklı olarak, o kurslarda part time iş imkanı için bir görüşme yapabilirim ama sanırım direkt kapılarını çalmam gerekecek, ilandan dönmüyorlar.
Evet hepsinde haklısınız. Ben orada çalıştığımda benim 2. İşimdi normalde başka yerde çalışıyordum ama yetmiyordu geçinmek için. Koordinatör ve müdür ikisi de şaşırdı bu cv ile niye ders saati ücretli çalışmak istiyorsunuz diye. Çok net paraya ihtiyacım var dedim. O zaman saati 15 tl idi çoğu kişinin ama ben pazarlık yaptım 21 tl den derse girdim (şu an için 200 tl ye karşı 300 gibi düşünün). Hiç bir ilana dönüş yapmadı kariyer siteleri burayı da bir arkadaş kapıdan girip sormuş onu aldılar sonra da ben gittim beni aldılar. Şansıma müdür bey çok iyi bir idareciydi. İlk günün akşamı babamı kaybettim adam hemen avans göndermiş ne zaman istersen o zaman dön dedi. Ayrılırken de çok güzel ayrıldık. Kurumda 22 yaşında da 60 yaşında da öğretmen vardı. Ataşehirde 3 şubesi olan bir kurum sahibiydi, zümre toplantılarına önem verirdi ki 60 yaş da 20 li yaşlarda olanlar da birbirimizden çok şey öğrendik. Bir de sosyal olarak da orta halli mekanlarda eğlence vb giderdik özel günlerde. Online olarak çok zor bulursunuz dersi ama kendinize yakın bir muhitte şube bulursunuz. Bi de kızınız da okul çağında onu da junior sınıfına alırlar siz dersteyken aklınız kalmaz.
Param olsa ben sizden ders alırdım ne güzel olurdu. Öğrenciyim ben de speakinge çok ihtiyacım var. Youtube kanalı açmayı düşündünüz mü ?
Kesinlikle kovmazlar ama iyi pazarlık yapın eğer ciddi düşünürseniz. Ders saati ücretleri başkasının yarısı olanlar var piyasada. Bir de sizin avantajınız kurulu düzeniniz olması, yani gençler 3 ayda bile iş değişikliği yapıyo, siz bi kuru alıp bitirene kadar devam edebilirsiniz. Sektörden geldiğiniz için yetişkin grupları ile iletişiminiz iyi olur vb. Her şey satış pazarlama işi biliyorsunuzGünaydınlar,
Yaa ne güzel öneriler bunlar bayıldım, tabi ki bana yakın şubelerde var, sanırım biraz tabiri caizse kendimce " yırtık" olup kapılarını çalmam gerekecek. Bi sularını içip biraz sohbet ederim, kapıdan kovacak halleri yok ya
istanbul işletme enstitüsi ben sertifikalarımı onlınedan bu sayfadan almıştım güzel bi linkedin sayfası doldurup eğitmen olmak için başvuru yapsanız sadece evlerinden onlıne eğitim veriyorlar öğrencilere bence yaparsınız çevirmenlik olabilir yani şimdilik aklıma gelen bunlar:)Merhaba Kızlar,
Az önce açtığım konudan da anlaşılacağı üzere bekar anne kediboçi yine işsiz, yine eksi bakiyelerde..
22 senedir iş hayatındayım, dünyada amerika haric bulunmadığım kıta kalmadı, aksansıza yakın akıcı ingilizce konusuyorum ve 2020 de pandemide aldığım TESOL yani ingilizce egitmenlik sertifikam var.
Öğrenci bulmakta zorlanıyorum, boşandıktan sonra kirası düşük diye anadolu yakasının apaçileri ile meşhur bir ilçesinde yaşıyorum, zaten sosyal olarak bir çok zorlukla mücadele ediyorum, bunlardan birincisi boşanmış olduğum için beni potansiyel cinsel partner olarak gören ırz düşmanları ve oğullarına ses edemeyecekleri için bana çık iki ay mühletin var diyen cahil cühela ev sahibi eşleri. Neyse sorunlaaar sorunlar.
Ben ingilizce dersi verebilirim, sıfırdan başlayıp speaking derslerine kadar, fakat ögrenci bulmakta zorlanıyorum. Sosyal medya üzerinden bu iş sanırım daha kolay yapılıyor. Ama nedense bende medeni cesaret sıfır. Bunu nasıl aşacağımı bilmiyorum.
Sizce ne yapabilirim ? Universite çevrelerine ilan mı assam ? İnsta hesabımı daha aktif hale mi getirsem ? Youtube kanalı mı açsam? Önerilerinize açığım.
Özellikle de online eğitim verebilen varsa içinizde akıl verirseniz çok memnun olurum.
45 yaşından sonra kimse iş vermiyor, veren de bir kaç ay sonra kolay lokma deyip postalıyor, kediboçi oldu mu size pinpon topu :)
Armuta vs baktınız mı arkadaşım özel eğitimci tüm özel dersleri ordan ayarladiYurtdışına çıkışım iş amaçlı olmuştu, kısa süreli olarak. Evet bu sertifika ile bir çok ülkede öğretmenlik yapılabilir ama tayvan, çin v.s gibi ana dili ingilizce olmayan ülkeler de olabilir ki bu da ne kadar mümkün bilemiyorum.
Çünkü talep çok falza.
Ders sitelerine ilan verdim, iş çıkıyor ama nedense çok zor ikna ediliyor ögrenciler. Son dakika iptal edenler vesaire can sıkıcı oluyor. O sitelerden birinde iki ay italyanca dersi de verdim. Bir de ders alacağım bahanesi ile iş atanlar filan oluyordu canım sıkılıyor o durumlardan benim çok.
Çok teşekkürler, oldukça güzel öneriler.
Düşünürüm ama formasyon isteyenler oluyor Tesol sertifikam var ise de bir kurumda ders vermediğim için pek başvurularım ciddi dönüş alamadım. Epey uğraşmıştım bu konuda.
Ders materyalleri çok hızlı değişiyor, o dönem kurslarda hangisi popüler ise o kullanılıyor. Ben Oxford!un 1977 serisi bir kitapla ögrenmiştim, sonra başka kitaplar kullanıldı, şimdi güncelde hangi gramer kitapları var bana bir tüyo verirsen çok makbule geçer.Kesinlikle kovmazlar ama iyi pazarlık yapın eğer ciddi düşünürseniz. Ders saati ücretleri başkasının yarısı olanlar var piyasada. Bir de sizin avantajınız kurulu düzeniniz olması, yani gençler 3 ayda bile iş değişikliği yapıyo, siz bi kuru alıp bitirene kadar devam edebilirsiniz. Sektörden geldiğiniz için yetişkin grupları ile iletişiminiz iyi olur vb. Her şey satış pazarlama işi biliyorsunuzbir de 20 dk örnek ders hazırlayın şansa koordinatör varsa ders dinlemek isteyebilir. Genelde teenage gruba ya da adult a uygun hazırlanır. Simple present tense i pekiştirecek oyun hazırlamıştım ben mesela çok sevmişti koordinatör
O siteyi biliyorum, çok keyifli derslerle aldığım a1 ve a2 almanca sertifikalarımı oradan aldım, önerileriniz de çok mantıklı, teşekkürler.istanbul işletme enstitüsi ben sertifikalarımı onlınedan bu sayfadan almıştım güzel bi linkedin sayfası doldurup eğitmen olmak için başvuru yapsanız sadece evlerinden onlıne eğitim veriyorlar öğrencilere bence yaparsınız çevirmenlik olabilir yani şimdilik aklıma gelen bunlar:)
Armuta vs baktınız mı arkadaşım özel eğitimci tüm özel dersleri ordan ayarladi
Şöyle söyleyeyim arkadaşım bir 4 ay orayı kullandı , her güne 2 öğrenci buldu ve sağlam kazandı . İstanbul'dasiniz bu avantaj. Ücret alma kısmından emin değilim ama öğrenip yazarım size deArmuta bakmadım, önerenler oldu ama teklif başına ücret alıyormuş sanırım, yine de güzel fikir, kaz gelen yerden tavuk esirgenmez.
Her teklif için değişiyor 2 lira da oluyor 60 da neye göre değişiyor anlamıyorum.Armuta bakmadım, önerenler oldu ama teklif başına ücret alıyormuş sanırım, yine de güzel fikir, kaz gelen yerden tavuk esirgenmez.
Harika!Her teklif için değişiyor 2 lira da oluyor 60 da neye göre değişiyor anlamıyorum.
Ama tek seferlik bir kesinti
Böyle bi cevap attı arkadaş
Önceki konunuzu kapattığınız için oradan yazamadım. Fransızlar iş hayatında en çalışılmak istenmeyen kişilerdir. Çinli Hintliyle Afrikalıyla bile geçinilir iş yapılır (alfabe farklılığı kültür vs açısından) ama Fransız'dan yaka silkersin. Benim eşim Almanya doğumlu ve Alman pasaportu var, İng-Alm-Fra. bilir şimdiye kadar kimle sorun yaşadıysa Fransız çıktı. Türk olmanızla ilgisi yok, Fransız olmamanız yeterli. Kendilerini ve lisanlarını çok önemsiyorlar ve İngilizce konuşmak zorunda olmaktan hiç memnun değiller. Kesin sizi baştan geçici olarak aldılar. İşler birikti ve baskı oluştu bir an önce birini bulup işi rahatlattılar ama aradıkları kişiyi bulunca sizi çıkarttılar. Sözleşmenizde deneme süresi olarak 6 ay yazıyordur tahminime göre. Yaş tahtaya basmazlar bir inceleyin sözleşmenizi.Kesinlikle! Bu konuda araştırmalarım devam ediyor, yarın bir firma ile part time iş için online görüşme yapacağım. Part time başlarım ilerletirim diye düşünüyorum. Öneri için çok teşekkürler!
Önceki konunuzu kapattığınız için oradan yazamadım. Fransızlar iş hayatında en çalışılmak istenmeyen kişilerdir. Çinli Hintliyle Afrikalıyla bile geçinilir iş yapılır (alfabe farklılığı kültür vs açısından) ama Fransız'dan yaka silkersin. Benim eşim Almanya doğumlu ve Alman pasaportu var, İng-Alm-Fra. bilir şimdiye kadar kimle sorun yaşadıysa Fransız çıktı. Türk olmanızla ilgisi yok, Fransız olmamanız yeterli. Kendilerini ve lisanlarını çok önemsiyorlar ve İngilizce konuşmak zorunda olmaktan hiç memnun değiller. Kesin sizi baştan geçici olarak aldılar. İşler birikti ve baskı oluştu bir an önce birini bulup işi rahatlattılar ama aradıkları kişiyi bulunca sizi çıkarttılar. Sözleşmenizde deneme süresi olarak 6 ay yazıyordur tahminime göre. Yaş tahtaya basmazlar bir inceleyin sözleşmenizi.
İngilizce iş aramayı sadece Türkiye olarak düşünmeyin, hatta saat farkını avantaja çevirebilirsiniz. Mesela başka ülkede okul saatinde özel ders veren öğretmen neredeyse yok gibidir. Sizin için saat önemli olmaz akşam 8-9 da bile ders verebilirsiniz. Online ders diyenlere katılıyorum araştırın. Boğaziçi üni mezunuyum yazdnız sanki, yok mu mezunlar derneği vs?
Tatlım bazen yırtık olmak zorunlu hele de çocuk varsa. Bu çekingenlik vs eski eşten mi kaynaklanıyor, yani cesaretinizi o mu kırdı?
Genelde kendi kitapları var ama gramer konularında işleyiş temelde aynıdır. İşin matematiği anlatılır vb. Ama konu anlatımı yapıldıktan sonra pekiştirme ve aktif kullanma için çok fazla etkinlik var. Grupların 8-15 kişi olacağını farzedip herkesin bir iki cümle konuşabileceği bir etkinlik planlayabilirsiniz.Ders materyalleri çok hızlı değişiyor, o dönem kurslarda hangisi popüler ise o kullanılıyor. Ben Oxford!un 1977 serisi bir kitapla ögrenmiştim, sonra başka kitaplar kullanıldı, şimdi güncelde hangi gramer kitapları var bana bir tüyo verirsen çok makbule geçer.
O siteyi biliyorum, çok keyifli derslerle aldığım a1 ve a2 almanca sertifikalarımı oradan aldım, önerileriniz de çok mantıklı, teşekkürler.
Bunu tavsiye etmiyorum çünkü bir şey değişmez, üstüne sizi daha çok sinirlendirecek bir cevap alabilirsiniz Dediğim gibi yaş tahtaya basmazlar ve canınız daha çok sıkılır. Bunu tecrübe olarak kabul edin ve önünüze bakın. Mail yollarsınız okurlar belki yönetime de gider ama size aynı cevabı verirler. Sizden yeterli verin alamadık yazarler. Tüh biz haksızlık yapmışız demelerini beklemeyin. 20 senedir dünyanın hemen hemen her tarafında iş hayatını görmüş tecrübe etmiş biri olarak yazıyorum bunu.şimdi ciddi anlamda globalde müdürlerine e-mail ile ulaşıp derdimi anlatmayı, işe geri alınmak için değil ama şirkette neler olup bitiyor bilmeleri açısından paylaşmayı filan düşünüyorum. Çünkü yapılan haksızlık
Bakın bu bile kesin değil, 2ay da olsa deneme süresini uzatabilirler, kesin işe alındı sayılmaz. Size kesin iş sözleşmesi verdiler mi yani deneme süreniz bitti artık bizim çalışanımızsınız... var mı böyle imzalanmış 2. sözleşme?IK müdürü de aslında deneme süren iki aydı geçti ama vs vs geveledi
Bunu tavsiye etmiyorum çünkü bir şey değişmez, üstüne sizi daha çok sinirlendirecek bir cevap alabilirsiniz Dediğim gibi yaş tahtaya basmazlar ve canınız daha çok sıkılır. Bunu tecrübe olarak kabul edin ve önünüze bakın. Mail yollarsınız okurlar belki yönetime de gider ama size aynı cevabı verirler. Sizden yeterli verin alamadık yazarler. Tüh biz haksızlık yapmışız demelerini beklemeyin. 20 senedir dünyanın hemen hemen her tarafında iş hayatını görmüş tecrübe etmiş biri olarak yazıyorum bunu.
Bakın bu bile kesin değil, 2ay da olsa deneme süresini uzatabilirler, kesin işe alındı sayılmaz. Size kesin iş sözleşmesi verdiler mi yani deneme süreniz bitti artık bizim çalışanımızsınız... var mı böyle imzalanmış 2. sözleşme?
Merhaba Kızlar,
Az önce açtığım konudan da anlaşılacağı üzere bekar anne kediboçi yine işsiz, yine eksi bakiyelerde..
22 senedir iş hayatındayım, dünyada amerika haric bulunmadığım kıta kalmadı, aksansıza yakın akıcı ingilizce konusuyorum ve 2020 de pandemide aldığım TESOL yani ingilizce egitmenlik sertifikam var.
Öğrenci bulmakta zorlanıyorum, boşandıktan sonra kirası düşük diye anadolu yakasının apaçileri ile meşhur bir ilçesinde yaşıyorum, zaten sosyal olarak bir çok zorlukla mücadele ediyorum, bunlardan birincisi boşanmış olduğum için beni potansiyel cinsel partner olarak gören ırz düşmanları ve oğullarına ses edemeyecekleri için bana çık iki ay mühletin var diyen cahil cühela ev sahibi eşleri. Neyse sorunlaaar sorunlar.
Ben ingilizce dersi verebilirim, sıfırdan başlayıp speaking derslerine kadar, fakat ögrenci bulmakta zorlanıyorum. Sosyal medya üzerinden bu iş sanırım daha kolay yapılıyor. Ama nedense bende medeni cesaret sıfır. Bunu nasıl aşacağımı bilmiyorum.
Sizce ne yapabilirim ? Universite çevrelerine ilan mı assam ? İnsta hesabımı daha aktif hale mi getirsem ? Youtube kanalı mı açsam? Önerilerinize açığım.
Özellikle de online eğitim verebilen varsa içinizde akıl verirseniz çok memnun olurum.
45 yaşından sonra kimse iş vermiyor, veren de bir kaç ay sonra kolay lokma deyip postalıyor, kediboçi oldu mu size pinpon topu :)