E
EU1
Ziyaretçi
-
- Konu Sahibi EU1
- #1.121
ben var inek öğrenci olmak pazar pazar sabahın köründe idiom aramak sen var sayfaya gelmek hoşgelmek Şeniz:roflol:sila it see only u are in here :))) are you good
ı am here too my dear,ben var inek öğrenci olmak pazar pazar sabahın köründe idiom aramak sen var sayfaya gelmek hoşgelmek Şeniz:roflol:
sila it see only u are in here :))) are you good
Dinleme becerisini geliştimek- Developing the skill of listening
1. Listen as much as possible. Although live viewing of satellite TV can be fun and helps to train your ear, for effective language learning the use of recorded material presents have two advantages : You have a much greater choice of subject, you can pause and rewind. Don't forget you can develop one skill just by experiencing it!
dinlemenin kulak dolgunluğu yapacağından çok faydalı olacağından bahsetmiş, ayrıca çeşitli kayıtları durdurarak yada tekrar dinleyerek kulağı iyice alıştırmak gibi yararlarından bahsetmiş.
2. Think about the subject before you start. Make a list of words and phrases you expect to hear, and tick them off as they come up. Having some background knowledge make you understand what you listen easily. Try to listen the things which you have some information. For example if you do not know anything about bsketball, it will surely be difficult to understand anything you listen about it. Even sometimes in Turkish you may not understand easily.
diyorki, konuya başlamadan önce kafanızda bi düşünün. ilgili kelimelerin listesinin çıkartın, dinlerken karşılaştıkça işaretleyin. altyapınınz varsa konuyla ilgili, anlamanız daha kolay olacak, bilginiz olan kısımları dinleyin diyor, mesela basketbolla ilgili birşey bilmiyorsanız dinlerken birşey anlamanız zor olacak diyor. hatta türkçe bile olsa bilginiz yoksa anlayamazsınız.
3. Listen actively. Don't just let the language wash over you. Always have a pen and paper with you to note interesting vocabulary, language points etc.
diyorki hani bi kulaktan girer öbüründen çıkaya öyle dinlemeyin dikkatli dinleyin, yanınında laem kağıt olsun, ilginç sözcükleri güzel noktaları not alın.4. Take your notes in the target language. When listening to normal speech you do not have time to translate everything. Working only in the target language will train your brain to THINK in that language.
notlarınızı öğrenmeye çalıştığınız dille alın diyor yani nigilizce. dinlerken çevirmeye vaktiniz olmaz diyor, hem ingilizce notlar alarak çalışmak o dilde düşünmeniz için beyninizi eğitecektir diyor.
5. Don't worry if you can't understand everything. Concentrate instead on what you understand. This can help you try to understand as much as possible insead of getting worried for the things you do not understand.
brşey anlamasanız da endişelenmeyin diyor, onun yerine ankladığınız şeylere odaklanın diyor. bu sizin anlamadığınız şeyler için endişelenmeniz yerine anlamaya çalışmanıza yardım eder diyor.
6. The first time, listen to the whole item without stopping. This will give you a better understanding of the overall context before concentrating on the detail. Having intervals can cause some concentration problems and surely will take longer time.
ilk önce hepsini durdurmadan bir dinleyin diyor, bütün metin hakkında kaba taslak bi bilginiz olur diyor detaylara takılmadan önce. ara vermek konsantrasyon problemlerine yol açabilir ve daha çok zamanınızı alır diyor.
7. If a transcript is available, DO NOT look at it until the end of your activity. Your last step should be to listen again, reading the transcript simultaneously. You will normally understand the transcript more easily than the tape, and this exercise helps you link the written word to its spoken form. You should not however study the transcript as a written text.
eğer dinlediğiniz şeyin yazılı hali varsa diyor, işiniz bitenre kadar bakmayın. son yapacağınız iş tekrar dinlemek, ve aynı anda metne bakmak diyor. metni daha kolay anlayacaksınız dinlediğinizden diyor. ve bu size kelimelerin okunuşlarıyla yazılışlarını bağlaştıracaksınız diyor. yinede yazılı metni bir yazılı metin olarak çalışın siz diyor :))))
8. Try using a monolingual dictionary when checking vocabulary. Often a definition is more useful than a translation, especially for items which are difficult to translate directly, and it is good practice to work entirely in the target language.
tek dilli yani nigilizceden ingilizceye sözlük kullanın diyor. onun tanımı çevirisinden daha iyidir diyor. direk olarak çevirelemeyen şeyler için özellikle. ve hep öğrenilen dilde çalışmak çok iyi olacaktır diyor.
heartbroken bu yazıda kısaca ne yazmış yazar mısın? mümkünse[/QUOT
canım kabaca yazdım yerimseniben
gabrielsin günlüğü
silviya güzel bir kızdı..silviyanın annesi çok hasta ..onun arkadaşı marco.silviya onu sevmiyor..o beni seviyor.ben diğer adam..bende sılviyayı seviyorum.marco SADECE para istiyor..BEN silviyaYLA sinemaya gitmek istediM fakat marcoyla GELDİ VE beraber silviyaY ÇIKTILAR, onlar çok iyi BİR lokantaya gittiler..ben yalnız BAŞIMA sinemaya gittim..aniden deprem oldu..marko öldü ama silviya HAYATTA KALDI..başım ağrıdı ve kolum kırıldı..sılviyea ve annesiNE yardım etMEK İSTEDİM. EVDE DEĞİLLERDİ. FAKAT ORDA BİR HIRSIZ VARDI. EVİ KURTARMAK İSTEDİM. SONUNDA BİRBİRMİZE RASTLADIK/BİRBİRMİZİ BULDUK.
:[/QUOTE
WOOOWWW you are almost excellent!a.s.
My Bonnie lies over the ocean------------------------------benim bonnie m okyanusun üzerinde yatıyor : uzanıyor olcek canım ama farketmez ...
My Bonnie lies over the sea---------------------------------benim bonnie m denizin üzerine uzanmış
My Bonnie lies over the ocean
Oh bring back my Bonnie to me------------------------benim bonnie mi bana geri getirin
Bring back, bring back
Bring back my Bonnie to me, to me
Bring back, bring back
Bring back my Bonnie to me
Last night as I lay on my pillow-------------------------son gece benim yastığımda yatarken : geçen gece yastığımda yatarken
Last night as I lay on my bed---------------------------son gece benim yatağımda yatarken : Geçen gece yatağımda yatarken
Last night as I lay on my pillow
I dreamed that my Bonnie was dead--------------------- rüya gördüm benim bonnie m ölüydü : Sevdiğimin öldüğünü gördüm ( burda bonnie sevdiği kişi olarak kullanılmış)
Bring back, bring back
Bring back my Bonnie to me, to me---------------------geri getirin benim bonimi bana
Bring back, bring back
Oh blow ye the winds o'er the ocean-------------------ah esin rüzgarlar okyanusun üzerinde
And blow ye the winds o'er the sea-------------------ah esin rüzgarlar denizin üzerinde
Oh blow ye the winds o'er the ocean
And bring back my Bonnie to me----------------------geri getirin bana benim bonnie mi
Bring back, bring back
Bring back, bring back
The winds have blown over the ocean--------------- okyanus üzerinde rüzgarlar esti
The winds have blown over the sea-------------------denizin üzerinde rüzgarlar esti
The winds have blown over the ocean
And brought back my Bonnie to me------------------geri getirdi benim bonnie mi
Bring back, bring back
Bring back, bring back
hee aldım elime mikrofonu bonni söyleyyom...:roflol:sözleri güzel beğendim..Teşekkürler canem gayet iyi çevirmişsin müzik eğitimi nasıldı bakem :roflol:
candy nerden dinleyebiliriz bu parçayı? plak1 de yok aradım bulamadım.
candy nerden dinleyebiliriz bu parçayı? plak1 de yok aradım bulamadım.
evet buldum gündüz aramıştım zaten netten bulamamıştım açılmayan bir video vardı açıldı az önce. yazıcıdan çıkartayım tatoşla senin parçayı kelimeleri bulup yazdım mı çok faydasını görürüm..a.s. çok sağol.canım bulabildinmi şarkıyı dinleyebildinmi
thanks dear how are you? see you soon..Şenizgoodmornig everybody .have a nice day.
study hard .try to do your best.
best wishes.
i have a pain in my kidney and ear. but i am sure they will get better soon..Şenizfine thank you.are you sick?it is written in your spirit positıon
you are right. there isnot stone. it is urinary tract infection. i feel better now. yes i drink much water. if i dont drink water i feel a pain in my kidney. i wear sock ,slipper,athlete, feather(yelek). but i have a cold last evening. i drank persley tea nightfull. i had undergo an operation in my ear while i was 16 years old. it was middle ear inflammation. it was time and time again . because one has to i was undergo an operation. the drugs ameliorate very diffucult to my ear. then five year it was not ill. but then it was inflammation again.the pain on the kidney is more important than ear .ı think.
have you had any problem with your kidney before.?stone is a so common in kidnay or infection.
please go to doctor.drink much water and try to keep warm yourself.not to get cold. especially your feet
i am sorry i am not writing fast. i look for dictionary. good night kind ladies.Şeniz