E
EU1
Ziyaretçi
-
- Konu Sahibi EU1
hoşgeldin canım aramızaaa...
hep beraber öğrenelim şu ingilizceyi...a.s.
QUANTİTİVE PRONOUNS-NİCELİK ZAMİRLERİ
bütün sayılar hem sıfat hem de zamir olarak kullanılabilirler
the second house is theirs, and the third is ours.
ikinci ev onlarınkidir, ve üçüncü ev bizimkidir.
örneğin ilk kısmındaki house kelimesinin önündeki second kelimesi sıfat olarak kullanılmıştır. ikinci cümledeki third sayısı ise ismin yerini aldığı içn yani house anlamını da taşıdığı için zamir olarak kullanılmıştır.
merhaba arkadaşlar
bende aranıza katılmak ve ingilizce için start vermek istiyorum
benide aranıza alırmısınız a.s.
peki öğrenmek için neler yapıyorsunuz
nasıl bilgi transferinde bulunuyorsunuz
yapmamız gerekenler hakkında bilgi verirmisin
hoşgeldin arkadaşım aramıza. inşallah birbirmiize faydalı oluruz.a.s.merhaba arkadaşlar
bende aranıza katılmak ve ingilizce için start vermek istiyorum
benide aranıza alırmısınız a.s.
güzelim kuralları ezbeleyelim diye değil de buradaki kullanılışa yani isim yazmamış ismin yerine kullanılmış onun için açıklama var zaten herşeyi kitaptan aynen aktardım. ben zaten ezberleyemem böyle maşallah film izlerken anlıyorsan iyi ben çoğu şeyi anlamıyorumda.Silacim simdi verdigin ornegi inceledimde boyle aciklayarak anlatinca inan cok karisik gibi gorunmus bu konu.. Sadece cumlenin turkce tercemesine bakin derim cunku kurallarini ezberlemeye calistikca insanin kafasi karisiyo ve morali bozuluyo ben sahsen oyleyimBen bu konuyu aslinda hic calismadim ama dinleye dinleye yerlesmis.. Mesela film izlerken veya hikaye okurken konunun gidisatindan ne demek istedigini anliyosun zaten bu tip konulari pratik yaparak ogrenmenizi tavsiye ederima.s.
THE LOST RING.
MANY BAD THINGS HAPPEN IN THIS LIFE.
EVERY DAY WE READ IN THE NEWSPAPERS.
SOMETIMES THEY HAPPEN TO US .
THEN WE THINK.
THERE ARE SOME BAD PEOPLE.
THEY ARE DOING BAD THINGS.
THEN WE GET VERY ANGRY.
IF WE ARE ANGRY.
WE ARE UNHAPPY.
IF WE ARE UNHAPPY.
WE MAKE OTHER PEOPLE UNHAPPY.
NOW YOU WILL READ A REAL STORY.
IT HAPPENED TO ME.
I WAS GOING TO STAY WITH A FRIEND .
I WENT LIVERPOOL STATION.
I WANTED TO BUY SOMETHING IN A SHOP.
BIG STATIONS HAVE SHOPS.
I WENT INTO ONE OF THE SHOPS.
AND I BOUGHT TWO BOOKS AND A NEWSPAPER.
THEN I WENT BACK TO THE OTHER SIDE OF THE STATION.
I SAT IN THE TRAIN.
I STARTED TO READ THE NEWSPAPER.
JUST THEN, I LOOKED AT MY HAND.
MY GOLD RING WAS NOT THERE.
IT MADE SAD ME VERY MUCH TO LOSE THE RING .
THIS RING WAS GIVEN TO ME BY A DEAR FRIEND
KAYIP YUZUK
Bu hayatta cok kotu seyler oluyor. Hergun gazetelerde okuyoruz. Bazen bizede oluyor. Sonra dusunuyoruz. Birkac kotu insan var. Kotu seyler yapiyorlar. Sonrasinda biz cok kiziyoruz. Eger biz sinirli olursak, mutsuz oluruz. Mutsuz olursak diger insanlarida mutsuz yapariz. Simdi gercek bir hikaye okuyacaksin. O (hikaye)bana oldu. Arkadasimla birlikte olacaktim. Liverpool istasyonuna gittim. Magazadan birseyler almak istedim. Buyuk istasyonlarda magazalar vardir. Magazalardan birine girdim. Bir gazete ve iki kitap satin aldim. Sonra tren istasyonunun diger tarafina dondum. Trende oturdum. Gazeteyi okumaya basladim ve sonra elelrime baktim. Altin yuzugum ellerimde yoktu. Kaybolan yuzugum beni cok uzmustu. Bu yuzuk bana degerli bir arkadasim tarafindan verilmisti..
Heartbrokencim, yanlislarimi duzeltirsen cok mutlu olurum. If you correct my wrong words or sentences, I will be happya.s.
Silacim hikayenin devamini merakla bekliyorum bu hikaye tam benim seviyem sozluge bakmaya hic ihtiyacim olmadi:dance: tesekkurlera.s.
hangi çizgi film mesela alayım ben de. nasıl izliyorsun ing altyazılımı yoksa türkçe altyazılı mı? bilmem ki hikayenin devamını yarın mı koysak tatoş çevircen mi nasıl yapalım ?Yok cnm filmleri cokda anladigim soylenemez ama cizgifilm izlemekten sikilmiyorsan onlar daha basit oldugu icin faydali oluyor..
THE LOST RING.
MANY BAD THINGS HAPPEN IN THIS LIFE.
EVERY DAY WE READ IN THE NEWSPAPERS.
SOMETIMES THEY HAPPEN TO US .
THEN WE THINK.
THERE ARE SOME BAD PEOPLE.
THEY ARE DOING BAD THINGS.
THEN WE GET VERY ANGRY.
IF WE ARE ANGRY.
WE ARE UNHAPPY.
IF WE ARE UNHAPPY.
WE MAKE OTHER PEOPLE UNHAPPY.
NOW YOU WILL READ A REAL STORY.
IT HAPPENED TO ME.
I WAS GOING TO STAY WITH A FRIEND .
I WENT LIVERPOOL STATION.
I WANTED TO BUY SOMETHING IN A SHOP.
BIG STATIONS HAVE SHOPS.
I WENT INTO ONE OF THE SHOPS.
AND I BOUGHT TWO BOOKS AND A NEWSPAPER.
THEN I WENT BACK TO THE OTHER SIDE OF THE STATION.
I SAT IN THE TRAIN.
I STARTED TO READ THE NEWSPAPER.
JUST THEN, I LOOKED AT MY HAND.
MY GOLD RING WAS NOT THERE.
IT MADE SAD ME VERY MUCH TO LOSE THE RING .
THIS RING WAS GIVEN TO ME BY A DEAR FRIEND