İngilizce pratik yapalım diyenler burası sizin mekanınız artık

hi, honey
is it ok for you if I correct sth?
sometimes i watching = sometimes I watch
but i dont watching yet = but I do not watch it any more
las vegas was finish = las vegas was finished

hi girls,
I am glad that I see somebody chatting herea.s.
I also like watching tv series, my bests are Friends, Two and a Half Men, Criminal minds and of course The 24kaydirigubbakcemile2 delikafadulden

"artık izlemiyorum. las vegas bitti ama belki izlerim" demek istedimbilmiyorumkismile

thank you so much for helpopuyorumnanaktan
prison break was really good.
i loved lost but it was finished:gitme:
when i watch films or tv series i listen what did they say and (anlamaya çalışıyorum nasıl diyebilirim?bilmiyorumkismile)
and i'm 18 years old.
how old are you?

thank you so much for help tooopuyorumnanaktan
sometimes i watch two and a half man. i think it's funnykaydirigubbakcemile5

and (anlamaya çalışıyorum nasıl diyebilirim?bilmiyorumkismile) = and I try to understand

yeah, it is really funny, so is friendsyerimseniben comedy or crime films or series are more interesting for meşakkıdı

and (anlamaya çalışıyorum nasıl diyebilirim?bilmiyorumkismile) = and I try to understand

yeah, it is really funny, so is friendsyerimseniben comedy or crime films or series are more interesting for meşakkıdı

i try understand ı buldum da bişey eksik diyorum kendi kendimekaydirigubbakcemile3
you are right, crime films or series are really goodkaydirigubbakcemile5
i sometimes watch cold case, the closer and csi series. i think cold case is the bestyerimseniben

ı have watched all series which published on cnbce for ten years . and dexter is my favoriteşakkıdı.. and has anyone watch How ı Met Your Mother????

i agree with you dexter is awesomekaydirigubbakcemile5
and i love how i met your mother. it's so funnyyerimseniben

by the way, I really enjoy watching "Supernanny"
I've learnt a lot from this show in terms of parenting:hulya: and it is also really funny sometimes
there is one more thing that I may suggest:
Tonight Show with Jay Lenokaydirigubbakcemile2

Son düzenleme:
kızlar cumartesi final sınavım var çok gerildim 72fln alıp geçmeyi garantilemem lazım ama alamam biliyorum:gitme:
yıl sonu ortalamam 69:gitme:
sizce ne yapayım yani şunu kesinlikle öğren dediğiniz, mutlaka çıkar diye düşündüğünüz bi tense fln varmı?fisfisfis

canım inşallah hayırlısıyla atlatırsın sınavını iyi bir şekilde .ay pardon I wish You passed your exam easily Every tense is very important but if you see the keyword of the sentence,you can easily realize which tense it is. The keyword usually can be ''time'' ,for example: every night ,last week ,since,yet, for two weeks.... And if a sentence starts with simple past tense ,the other sentence will be the past most probably. I hope I could explain it in a simple way.Good luck sweet girl :1hug:

Son düzenleme:

thank you so much dearopuyorumnanaktan
bunlara dikkat edicem sınavda ama bazen anlamadığım şeyler oluyor yani mesela iki past herzaman yanyana kullanılır mı?fisfisfis
dün was finish yazmıştım doğrusu was finished mış. sınavda olsam hiç aklıma gelmezdi bu:gitme:
atılmam inş. topikten türkçe yazdığım içineyvahedigeldismile

canım bu yazdığın simple past tense değil .Was were+ v3 Passive voice konusudur.

For example: Mary wrote her book last year. (düz cümle)
passive voice: Her book was written last year by her.

Passive voice olup olmadığını da nesnenin başta olup olmadığına dikkat ederek anlayabilirsin canım.Yazdığım cümlede nesne başta(her book) ,böyle durumlarda üstteki cümlenin tense ine bakarsın ,eğer simple present tense ise cümle is-are+v3 olur.Ama past tense ise was-were+v3 olur.

Son düzenleme:

şimdi anladım canım çok teşekkürleropuyorumnanaktan

"artık izlemiyorum. las vegas bitti ama belki izlerim" demek istedimbilmiyorumkismile
Ok, şimdi anladım, hızlı okuyordum da tam çözemedim kusura bakma :) .

prison break was really good.
...
and i'm 18 years old.
how old are you?
I'm 20. You'll be great in English in 2 years I guess. When I was 18, I wasn't trying that hard to learn English. Ay vaktim yok hızlı yazıcam hiç çevirmekle uğraşamam şimdi. Demek istediğim, ben bile öyle çok çok çalışmadığım halde son zamanlarda bayağı ilerletebildiysem İngilizcemi, sen kesin zamanla daha iyi olursun. Yalnız birazcık sabretmen gerek, bazı şeyler çalışarak değil alışkanlıkla oluyor. Mesela ben eskiden ufak şeylere çok takıyordum, artık takmıyorum çünkü zamanla oturuyor, misal; "You're a sweet little thing" cümlesi doğru biliyorum, "You're funny a little thing" yanlış, yanlış olduğunu da biliyorum ama işte neden yanlış açıklayamam :) . Böyle şeyler de zamanla olur. Arkadaşımın bana bu konuda çok katkısı oldu, bana şunları tavsiye etmişti:
1-İngilizce film izlemek. Ki sen zaten bunu yapıyorsun :) .
2-İngilizce program izlemek, bana American Idol ve Dancing with the Stars'ı önermişti, bayağı işime yaradı. Artık Amerikan değil İngiltere aksanını bile çok az çözebiliyorumkaydirigubbakcemile3.
3-Bilgisayar oyunları. Bunların da çok yararı oluyor, özellikle Adventure tarzı oyunlar oynarsan, ama ilgin yoksa da kasma boşuna.
4-İngilizce kitap okumak.
5-Amerikan forumlarına yazmak.
Son saydığım ikisi çok çok çok yararlı. Arkadaşım demişti ki "ben çok fazla recap(dizilerin bölümlerinin özetleri gibi bir şey) okuyunca ister istemez basit cümleleri İngilizce düşünmeye başlıyorum, kafamda direk İngilizce kuruyorum", ben de dedim ki "yapma yaw(böyle demedim de tabi, şaşırdığımı belirttim kibar bir şekilde)" ama gerçekten öyle oluyormuş, denenmiş onaylanmıştır :) .
Evet uzun yazdım ama işinize yarar umarım. Tamam bir daha Türkçe yazmamaya çalışacağım bu topiğe :) .

By the way, Prison Break was a great tv show. But I think after the first two seasons it was boring and funny(not in a good way). It was just awkward, all that Don Self stuff, collecting cards stuff and so on...:1closedeyes: But the first two seasons were greatsengözlerimebaksanab.

hey girls, nobody has been here for a long time...where are youuuuu

I think they're busy with exams. Dunno...

So, what subject should we talk now, any ideas?

üfff ı hate english!!!!! oofff ı am not working english ......offffffffff
how should study english.............................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…