• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizce öğrenmek

meltem1966

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2022
125
370
33
Merhaba.Beş yaşında kızım var. İngilizce öğrensin istiyorum.Ana sınıfında olduğu için okumayı bilmiyor.Nasıl desteklememiz konusunda kararsız kaldık. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dil öğreten uygulamalar var, budy mesela çok güzel.once kendi söylüyor sonra çocuğun tekrar etmesini istiyor. Böyle böyle konuşma ile ilerliyor. Yani sizin yaş grubu için uygun. Ayrıca benim önerim, arasıra konuşması için yabanci oyun ablası tutun. Yabancı öğrencilerin Facebook grupları oluyor. onlara ilan açın , "çocuğumla oynamak için haftada iki gün,ikiser saat , su ücrete oyun ablası arıyorum" diye. Sonuçta onların da paraya ihtiyacı var, kabul eden çok olur. Benim İranlı bir arkadaşım,ülkesinde psikoloji okumuş,Türkiye'de yabancı dil kursunda kurs veriyordu. Böyle kendini gelistirmis bir kız. Düzenli gittigi iki cocuk vardı,oyun ablası olarak.

Dil öğreten uygulamalar var, budy mesela çok güzel.once kendi söylüyor sonra çocuğun tekrar etmesini istiyor. Böyle böyle konuşma ile ilerliyor. Yani sizin yaş grubu için uygun. Ayrıca benim önerim, arasıra konuşması için yabanci oyun ablası tutun. Yabancı öğrencilerin Facebook grupları oluyor. onlara ilan açın , "çocuğumla oynamak için haftada iki gün,ikiser saat , su ücrete oyun ablası arıyorum" diye. Sonuçta onların da paraya ihtiyacı var, kabul eden çok olur. Benim İranlı bir arkadaşım,ülkesinde psikoloji okumuş,Türkiye'de yabancı dil kursunda kurs veriyordu. Böyle kendini gelistirmis bir kız. Düzenli gittigi iki cocuk vardı,oyun ablası olarak.

Dil öğreten uygulamalar var, budy mesela çok güzel.once kendi söylüyor sonra çocuğun tekrar etmesini istiyor. Böyle böyle konuşma ile ilerliyor. Yani sizin yaş grubu için uygun. Ayrıca benim önerim, arasıra konuşması için yabanci oyun ablası tutun. Yabancı öğrencilerin Facebook grupları oluyor. onlara ilan açın , "çocuğumla oynamak için haftada iki gün,ikiser saat , su ücrete oyun ablası arıyorum" diye. Sonuçta onların da paraya ihtiyacı var, kabul eden çok olur. Benim İranlı bir arkadaşım,ülkesinde psikoloji okumuş,Türkiye'de yabancı dil kursunda kurs veriyordu. Böyle kendini gelistirmis bir kız. Düzenli gittigi iki cocuk vardı,oyun ablası olarak

Size şöyle söyleyeyim kulak aşinalığı olması çok önemli. Annem ve teyzelerim bizimle(iki kuzenim ve ben) hep Almanca konuşurdu. Küçükken hiçbir zaman konuşamadık Almanca ama lisede üçümüz de Almanca eğitim veren liselere gittik. Sadece okul eğitimiyle çok rahat öğrendik ve kendi aramizda çok hızlı konuşmaya başladık. Üstelik hiç unutmadık da.

İmkanınız varsa özel ders aldirabilirsiniz , yada en güzeli imkanınız varsa özel ana okuluna gönderebilirsiniz, pek çok okul çok başarılı İngilizce konusunda
Bunun dışında evinizde digiturk , netflix gibi platformlar varsa tüm cizgi filmleri İngilizce seyretsin , kulak asinaligi çok önemli dil edinmekte

Duolingo’nun çocuklar için olan versiyonu gayet iyi, çizgi filmleri yabancı dilde izletin. Netflix’te Peppa Pig gibi bir sürü izleyebileceği seçenek var. Yine çocuklar için bir sürü kitap da zaten var, her gün haşır neşir olmasını sağlayın. Her gün bir kelime öğretebilirsiniz, mesela o gün “duck” öğrendiyse, beraber ördek resmi çizip boyayabilirsiniz. Sonra panosuna asabilirsiniz.

Back