İngilizce Öğrenmek İsteyenlere Yardım :)

ben şunu merak ederim hep ingilizce öğrenirken kelime ezberlemek iyi bişeymidir

Açıkçası, ben ezberlemedim. Çünkü çok sıkıcı ve asıl öğrenilmesi gereken şeyden, yani cümle kurmaktan uzaklaştırıyor.
Ama sürekli, elimde sözlük, yazı yazdım. Günde 5-6 sayfa yazı yazdığım olurdu. Yaza yaza da ezberledim.

İlkokulda Türkçe derslerinde, kelimenin anlamını yazar örnek cümle kurardık ya hani. İşte öyle yapmak lazım İngilizce'de de. Boş boş ezberleyince çabuk unutuluyor.

Reading kitapları var. Akademik ve temiz bir İngilizce kullanılır onlarda. Okurken bütün bilmediğiniz kelimeleri çıkarmak saçma ve sıkıcı olur. Çok temel ve kullanılabilir kelimeleri çekmek gerek aradan.

Bir de İngilizce kelimeleri ezberlemekten ziyade, kelime yapılarını çözmek lazım. Bir kelimenin sıfat halini, fiil halini ve nasıl kullanılacağını öğrendiğinizde, yarın başka benzer bir kelimede tahmin yoluyla onun diğer formlarını bulabilirsiniz.

Ayrıca bir tavsiye daha. En azından başlangıç için internet sözlüklerini değil, kapsamlı bir basılı sözlük kullanın.

Bunlar benim görüşlerim. Elbette ki, bogurtlenkusu bogurtlenkusu daha iyi bilir. Yanlışım varsa düzeltilmesini rica ediyorum. :)

Açıkçası, ben ezberlemedim. Çünkü çok sıkıcı ve asıl öğrenilmesi gereken şeyden, yani cümle kurmaktan uzaklaştırıyor.
Ama sürekli, elimde sözlük, yazı yazdım. Günde 5-6 sayfa yazı yazdığım olurdu. Yaza yaza da ezberledim.

İlkokulda Türkçe derslerinde, kelimenin anlamını yazar örnek cümle kurardık ya hani. İşte öyle yapmak lazım İngilizce'de de. Boş boş ezberleyince çabuk unutuluyor.

Reading kitapları var. Akademik ve temiz bir İngilizce kullanılır onlarda. Okurken bütün bilmediğiniz kelimeleri çıkarmak saçma ve sıkıcı olur. Çok temel ve kullanılabilir kelimeleri çekmek gerek aradan.

Bir de İngilizce kelimeleri ezberlemekten ziyade, kelime yapılarını çözmek lazım. Bir kelimenin sıfat halini, fiil halini ve nasıl kullanılacağını öğrendiğinizde, yarın başka benzer bir kelimede tahmin yoluyla onun diğer formlarını bulabilirsiniz.

Ayrıca bir tavsiye daha. En azından başlangıç için internet sözlüklerini değil, kapsamlı bir basılı sözlük kullanın.

Bunlar benim görüşlerim. Elbette ki, bogurtlenkusu bogurtlenkusu daha iyi bilir. Yanlışım varsa düzeltilmesini rica ediyorum. :)

teşekkürler cevabınız için
oğlumiçin sormuştum sorumu kelime ezberlemek mantıklı olabilirmi diye:KK45:

• Beğen
Reactions: K_G
ben şunu merak ederim hep ingilizce öğrenirken kelime ezberlemek iyi bişeymidir
Not at all, I don't suggest that. I think memorization is quite boring, isn't it? You'll forget easily. You have to do listening and speaking exercises and you have to read for example a novel in English and plus, do some writing exercises, really. In my opinion writing, reading, listening and speaking are a package so you have to do all for increase your vocabulary and your English of course. It's a process and in this process my advise is include English to your normal life. Don't see that learning English as lesson, okay? Include it your life and enjoy it. It will be really really fun when you're starting to understand.

Kelime ezberlemeyi tavsiye etmem ve bence ezber işi çok sıkıcı, kolaylıkla unutabilirsin. Dinleme, konuşma, yazma ve okumaya yönelik alıştırmalar yapman lazım mesela İngilizce bir roman alıp okuyabilirsin. Yazma alıştırmaları falan yap. Bana kalırsa bunların hepsi bir bütün, bir paket, öyle düşün yani. Bu saydıklarımı yapman lazım kelime bilgini ve İngilizce bilgini geliştirmen için. Bu bir süreç ve benim tavsiyem, İngilizce'yi hayatına dahil et ve ders gibi görme. Hayatına dahil et ve keyif almaya bak.
Öğrenmeye başladığın zaman yabancı dildeki konuşmaları dinlemek, yazılanları okumak falan çok keyifli oluyor. Ben kurs öğretmeni falan değilim eğer içimizde varsa onlar daha iyi tavsiyeler verebilirler ama bu benim düşüncem. Bir süre sonra gerçekten öğrenmeye başladığın zaman gelişmelere daha da açık hale geliyorsun ve dinlediğin o yabancı konuşmaları, yazılan yazıları falan hiç tek tek tercüme etmene gerek kalmadan direkt olarak anlamaya başlıyorsun. Eğer herhangi bir sınava falan girmeyeceksen ya da iş mektubu falan yazmayacaksan gramerle canını sıkmana fazla gerek yok, ben konuşurken ve yazarken gramere pek takılmam mesela, onlar da takılmıyorlar.

X