- 19 Haziran 2015
- 1.594
- 2.858
- 31
- Konu Sahibi bogurtlenkusu
I studied "Translation Studies" in college.
What did you study?
I am studying Mining Engineering.
I hope that 2016 is my last year in college as an undergraduate. :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
I studied "Translation Studies" in college.
What did you study?
I am studying Mining Engineering.
I hope that 2016 is my last year in college as an undergraduate. :)
Yeah, hurry up to catch the real life.
You're gonna miss your college years soon after you graduate.
realgar, could you please answer hayatdenizolmasa 's question?Don't say that. I've already got depressed. The famous depression of last year.
ben şunu merak ederim hep ingilizce öğrenirken kelime ezberlemek iyi bişeymidir
Açıkçası, ben ezberlemedim. Çünkü çok sıkıcı ve asıl öğrenilmesi gereken şeyden, yani cümle kurmaktan uzaklaştırıyor.
Ama sürekli, elimde sözlük, yazı yazdım. Günde 5-6 sayfa yazı yazdığım olurdu. Yaza yaza da ezberledim.
İlkokulda Türkçe derslerinde, kelimenin anlamını yazar örnek cümle kurardık ya hani. İşte öyle yapmak lazım İngilizce'de de. Boş boş ezberleyince çabuk unutuluyor.
Reading kitapları var. Akademik ve temiz bir İngilizce kullanılır onlarda. Okurken bütün bilmediğiniz kelimeleri çıkarmak saçma ve sıkıcı olur. Çok temel ve kullanılabilir kelimeleri çekmek gerek aradan.
Bir de İngilizce kelimeleri ezberlemekten ziyade, kelime yapılarını çözmek lazım. Bir kelimenin sıfat halini, fiil halini ve nasıl kullanılacağını öğrendiğinizde, yarın başka benzer bir kelimede tahmin yoluyla onun diğer formlarını bulabilirsiniz.
Ayrıca bir tavsiye daha. En azından başlangıç için internet sözlüklerini değil, kapsamlı bir basılı sözlük kullanın.
Bunlar benim görüşlerim. Elbette ki, bogurtlenkusu daha iyi bilir. Yanlışım varsa düzeltilmesini rica ediyorum. :)
Hm. Kusura bakmayın, kendiniz için sordunuz sandım.teşekkürler cevabınız için
oğlumiçin sormuştum sorumu kelime ezberlemek mantıklı olabilirmi diye
That makes two of usGuys please someone tell kavun kokusu not to distract me with such filthy expressions. I'm a naughty girl, and I may go off the rails.
Not at all, I don't suggest that. I think memorization is quite boring, isn't it? You'll forget easily. You have to do listening and speaking exercises and you have to read for example a novel in English and plus, do some writing exercises, really. In my opinion writing, reading, listening and speaking are a package so you have to do all for increase your vocabulary and your English of course. It's a process and in this process my advise is include English to your normal life. Don't see that learning English as lesson, okay? Include it your life and enjoy it. It will be really really fun when you're starting to understand.ben şunu merak ederim hep ingilizce öğrenirken kelime ezberlemek iyi bişeymidir