ya sorma çalıştıktan sonra kafam allak bullak oluyor :))
ama kpds ye girmeyi düşünüyorum ya o yüzden çalışıyorum :))
temel kısmında çok bir problemim yok ama tekrar etmeyince unutuyorum ben
o yüzden bunlara da tabiki çalışacağım..
sen anlattıkça konuyu içinden bilmediklerimi keşfediyorum :))
zaten kpds de bana konuş demeyecekler şıkları işaretliycem burdada konuşmayı öğrenirim diyorum
ı worked modals today :)
and ı'm very tired,
there are a lot of modal :))
he sende temel var yani bende tuttum en baştan başladımpardon cicim..konusma kısmını ben halledemedim valla..içinde yaşamak lazım onun..sorduklarında pat diye cevap vermek lazım.çalıştıgım yere yurt dışından tel geliyor 2 kelimeyi üst üste koyup cümle kuramıyorum
olur mu punchse ben zaten bılmıyormuş gibi davranırım sıze
cok nankör cokk ,cok cabuk unutuluyor..
mesela ben aylarda ,eylüül-ekim-kasımı cok karıstırırdım onu da şu sekılde ögrendım..
September.................. Eylül
October...................... Ekim
November................... Kasım
December.................... Aralık
bende öyle ögretiyorum. ben ingilizce öğretmeniyim arkadaslar istersenşz yardımcı olabilirim
if you want ı can help you.
:) pakala present perfect ile present perfect prograssive arasındaki fark nedir??
i have lived in istanbul for two years...
i have been living in istanbul for two years..
ikiside aynı anlama geliyor ama kpds de ben bu farkı nasıl anlarım
canım öğretmen varken yanlış bişey söylemiyeyim.
ama
i have lived ..... yaşamışsın, bitmiş. süreç tamamlanmış (-ed takısı zaten geçmiş zaman biliyorsun )
i have been living.... : süreç hala devam ediyor. (-ing takısı da şimdiki zaman)
maalesef ikinci cümleyi türkçe de karşılayan bir zaman kavramı yok. o sebepten kafa karışıyor.
canım işte çevirince yaşamışsın bitmiş olmuyor
ikiside 2 yıldır istanbulda yaşamaktayım anlamına geliyor
sanırım
bende anlam karmaşasına düştüm hemde çok pis
evet ya öğretmenimiz nereye gitti ???
kesinlikle katılıyorum sana bende kalıp olarak hepsini ezbere biliyorum ama iş konuşmaya gelince sözün bittiği yerdeyim :)):86::86:
benim profesyonelce konuşan birinden kastım veya öğretmenden kastım gidin özel ders alın hoca tutun falan değildiki. bu herkesin aklına gelir elbette niye böyle bişeyi size söyliym? forumda birsürü yardımsever ingilizce öğretmeni var, onlar size yardım edebilirdi. zaten profesyonel yardım alınca da cabalamazsan hiç bişey olmaz arkadaşların neden böyle bişey desin ki, ama en azından hataların düzeltilebilir. benim söylemek istediğim, burda emek veriyosunuz ama yaptığınız yanlışların farkında değilsiniz.
ben gelip de hata yapıyosunuz o öyle değil böyle olur diye düzeltsem çok mu şık bi hareket olucaktı sence? bi açıklama falan yapmadan?
bunlar tamam en temel örnekler ama, bazıları var, bölgeden bölgeye değişir
mesela on the plane de derler in the plane de derler veya on a ship/ at a ship
ama şunlar pek deişmez: on the bus, at the bus stop
bu yüzden in at ve on'a fazla takılmayın derim temel şeylerden başka. zaten devam ederseniz kulak dolgunluğuyla oturur
ama mesela günlerden önce ''on'' geliyo evet bu önemli
yıllardan önce ''in'' geliyo (in 1989)
bu arada filmleri ingilizce alt yazılı izlesen cok daha yararlı olur
ALA will quiz tomorrow.. bu cümlede fiil yok bu arada :)) sen sec dogru fiili, ben hemen söylemiym
bunlar tamam en temel örnekler ama, bazıları var, bölgeden bölgeye değişir
mesela on the plane de derler in the plane de derler veya on a ship/ at a ship
ama şunlar pek deişmez: on the bus, at the bus stop
bu yüzden in at ve on'a fazla takılmayın derim temel şeylerden başka. zaten devam ederseniz kulak dolgunluğuyla oturur
ama mesela günlerden önce ''on'' geliyo evet bu önemli
yıllardan önce ''in'' geliyo (in 1989)
bu arada filmleri ingilizce alt yazılı izlesen cok daha yararlı olur
ALA will quiz tomorrow.. bu cümlede fiil yok bu arada :)) sen sec dogru fiili, ben hemen söylemiym
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?