• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizce öğreniyoruz (bizim kızların topiği)

Bence sohbeti ingilizce yapalım,,yani tüm konuşmaları,,,tek tek kelime ile kısa sürede sıkılırız,,,My name is Ela,,,I am a music teacher,,I am from Turkey in Antalya city,,,goodbye,,,

Bence sohbeti ingilizce yapalım,,yani tüm konuşmaları,,,tek tek kelime ile kısa sürede sıkılırız,,,My name is Ela,,,I am a music teacher,,I am from Turkey in Antalya city,,,goodbye,,,

but we aren't understanding :((
this beginner class :((

:) senin mesajını anladım ama kompleks yapıları anlamıyorum ben kendi adıma :)

Son düzenleme:
PRESENT PROGRESSIVE IN ENGLISH - İNGİLİZCE'DE ŞİMDİKİ ZAMAN

Şimdiki zaman 'to be' fiili ile gerund (fiilimsi) adı verilen özel bir fiilin birleşimidir. Gerund genellikle bir fiilin sonuna -ing eklenerek elde edilir.

I am walking. Ben yürüyorum.
They are laughing. Onlar gülüyor.

Eğer fiil smile da olduğu gibi sessiz bir 'e' ile sonlanıyorsa, ing eklenmeden önce 'e' atılır.

Jacob is smiling.
Jacob gülümsüyor.
Şimdiki zaman şu anda yapılan aktiviteleri tanımlamak için kullanılır.

You are laughing. Sen gülüyorsun.
David is smiling. David gülümsüyor.
They are frowning. Onlar kaşlarını çatıyor.
We are walking. Biz yürüyoruz.
The baby is crying. Bebek ağlıyor.
The athlete is running. Atlet koşuyor.

Bazı fiiller hiçbir zaman şimdiki zaman olarak çekilmez ve sadece geniş zaman olarak kullanılırlar. Bir kaç örnek aşağıda görülebilir.

see görmek
love sevmek
like hoşlanmak
hear duymak
hate nefret etmek
dislike hoşlanmak
prefer tercih etmek
want istememek

I see a bird. Bir kuş görüyorum.
He hears a sound. Bir ses duyar/duyuyor.
Edward loves food. Edward yiyeceği sever/seviyor.
John hates baths. John banyolardan nefret ediyor/eder.
Susan likes trains. Susan trenleri seviyor/sever.
She prefers apples. O elmaları tercih ediyor/eder.
They prefer apples to oranges. Onlar elmaları portakallara tercih eder/ediyor.
We want oranges. Biz portakalları isteriz/istiyoruz.

'to be' fiili ile oluşturulan tüm cümleler 'to be' fiili cümlenin başına getirilerek soru cümlesi yapılır.

Are you laughing? Gülüyor musun?
Is he swiming? O yüzüyor mu?

Fiiler ardarda geldiğinde, zamanı belirleyen ilk fiil olur. İkinci fiil, mastar halinde, to edatıyla birlikte cümlede yer alır. Fiiler genel olarak mastar halleriyle kullanılırlar : 'to be' ,' to hate' vb.

She likes to swim. Yüzmeyi seviyorlar.

We love to laugh. Gülmeye bayılırız.
I hate to cry. Ağlamaktan nefret ediyorum.

Look, the child cry/is crying His mother have beaten him.

You look /are looking so happy today!

I sit down / am sitting because I am so tired.

We do not work / are not working hard these days.

They study / are studiying four hours a day.

What will we do if you come / are coming late?

What does he do / is he doing ? He's a teacher.

What will you do if you fail / are failing your exam?

Don't go. Ashley still needs / is needing to talk to you.

Take your umbrella! It rains / is raining outside at the moment.

dogru olan cevapları özelden gönderirseniz süper olur :32:

Son düzenleme:
Girls, you are fabulous!

You are very clever and hardworking students. Please do your homeworks carefully.

fabulous = inanılmaz / harika
clever = zeki
hardworking = çalışkan
homework = ödev

elimizde şeker var un var yağ var ama bu malzemeleri nasıl, ne miktar, hangi sıra ile birleştireceğimizi bilmiyoruz...ama bir şeyler yapacağımızı biliyoruz sonra elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce bir şeyler yapmaya çalışıyoruz...ya bulamaç gibi bir şey çıkıyor ortaya ya da yenmeyecek, kafaya düşse yaracak kadar sert bir şey çıkıyor ortaya...

bizde zaten veli öğretmenden çok bilir, hasta doktordan daha uzmandır....

ben hala iddia ediyorum ki yöntem bu değildir ve şu iyi niyetle yapılan şeylerde bile bir çok yöntem hatası var...eleştiri değil amaç sadece yol göstermektir...

ben açık söyleyeyim dün gece çok heveslenmiştim...bir sürü plan yapmıştım kafamda, nasıl yapabilirim sanal nasıl bir yöntem uygularım vsvs diye ama görüyorum ki yine herkes öğretmenden daha çok biliyor....ben yine yol göstermeye çalışacağım...

dün Puncshe ile başlamıştık helvanın ununu kavurmaya devam etmek istiyorsa bu akşam şerbetini eklemeden rengini biraz daha koyulaştıralım...

daha çok tense den önce elimizdekini bir sağlamlaştıralım bakalım başka şeyler varmı bununla ilgili...ve ayrıca unutmamalı İngilizce tense leren ibaret değil biirrr sürü minik tefek ayrıntı var...

geleceğim bir kaç saat sonra

elimizde şeker var un var yağ var ama bu malzemeleri nasıl, ne miktar, hangi sıra ile birleştireceğimizi bilmiyoruz...ama bir şeyler yapacağımızı biliyoruz sonra elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce bir şeyler yapmaya çalışıyoruz...ya bulamaç gibi bir şey çıkıyor ortaya ya da yenmeyecek, kafaya düşse yaracak kadar sert bir şey çıkıyor ortaya...

ben hala iddia ediyorum ki yöntem bu değildir ve şu iyi niyetle yapılan şeylerde bile bir çok yöntem hatası var...eleştiri değil amaç sadece yol göstermektir...

ben açık söyleyeyim dün gece çok heveslenmiştim...bir sürü plan yapmıştım kafamda, nasıl yapabilirim sanal nasıl bir yöntem uygularım vsvs diye ama görüyorum ki yine herkes öğretmenden daha çok biliyor....ben yine yol göstermeye çalışacağım...

dün Puncshe ile başlamıştık helvanın ununu kavurmaya devam etmek istiyorsa bu akşam şerbetini eklemeden rengini biraz daha koyulaştıralım...

daha çok tense den önce elimizdekini bir sağlamlaştıralım bakalım başka şeyler varmı bununla ilgili...ve ayrıca unutmamalı İngilizce tense leren ibaret değil biirrr sürü minik tefek ayrıntı var...

çiğdem örtmenim

Subject + Verb +Object kuralını anladım birsürü örnekte yazmıştım dün gece

yardımınızın devam etmesini istiyorum ben şahsen adıma,
çünkü herzaman profösyönel yardımın beni hatalardan krutaracağını düşünüyorum

bunun yanı sıra diğer arkadaşlarımın yağtığı yardımlarıda göz ardı edemem gün içinde boşluk doldurma çalışması falan yaptık...
ben bilen arkadaşlardan yardım istediğim için onlarda benden yardımlarını esirgemediler canım arkidaşlarım benim :70::70:

belki sizin kadar profosyonel ders anlatamazlar ama gün içinde boş durmaktansa verimli birşeyler yapmamıza yardımcı oluyorlar :69:
e birde siz varsınız örtmenim :69: siz bize iişin tarifini verin biz çırpıp karıştırıp ekmek yapalım

(benim daha önceden ingilizce kurs temelim var ama işte tekrar etmediğim ve zamanında önemsemediğim için unutuluyor)

inanın hepinizin verdiği bilgileri bir şekilde yiyip yutmaya çalışıyorum

şuanda içinde bulunduğum psikolojik durumu bilseniz benim tek mutlu olma kaynağımın şuanda bunu öğrenmeye çalışmak olduğunu bilirdiniz :43: )

i am bored ( evdeki özel durumlar)

peki en azından şöyle bir şey yapılamazmı hocam?
siz günün konusunu verseniz.
mesela bugün şu konu öğrenilecek ve örneklerle pekiştirilecek gibi.
konuyu anlatsanız.
anlatıma biz karışmasak.
gün içinde bol bol örneklerle konuyu pekiştirsek nasıl olur*

yani siz bize rehberlik etseniz biz de sizi takip etsek???

çiğdem örtmenim

Subject + Verb +Object kuralını anladım birsürü örnekte yazmıştım dün gece

yardımınızın devam etmesini istiyorum ben şahsen adıma,
çünkü herzaman profösyönel yardımın beni hatalardan krutaracağını düşünüyorum

bunun yanı sıra diğer arkadaşlarımın yağtığı yardımlarıda göz ardı edemem gün içinde boşluk doldurma çalışması falan yaptık...
ben bilen arkadaşlardan yardım istediğim için onlarda benden yardımlarını esirgemediler canım arkidaşlarım benim :70::70:

belki sizin kadar profosyonel ders anlatamazlar ama gün içinde boş durmaktansa verimli birşeyler yapmamıza yardımcı oluyorlar :69:
e birde siz varsınız örtmenim :69: siz bize iişin tarifini verin biz çırpıp karıştırıp ekmek yapalım

(benim daha önceden ingilizce kurs temelim var ama işte tekrar etmediğim ve zamanında önemsemediğim için unutuluyor)

inanın hepinizin verdiği bilgileri bir şekilde yiyip yutmaya çalışıyorum

şuanda içinde bulunduğum psikolojik durumu bilseniz benim tek mutlu olma kaynağımın şuanda bunu öğrenmeye çalışmak olduğunu bilirdiniz :43: )

i am bored ( evdeki özel durumlar)

peki en azından şöyle bir şey yapılamazmı hocam?
siz günün konusunu verseniz.
mesela bugün şu konu öğrenilecek ve örneklerle pekiştirilecek gibi.
konuyu anlatsanız.
anlatıma biz karışmasak.
gün içinde bol bol örneklerle konuyu pekiştirsek nasıl olur*

yani siz bize rehberlik etseniz biz de sizi takip etsek???

ben de bunu söylemeye çalışıyorum zaten :))) benim amacım eleştirmek değil dün de söyledim ama birileri birşeylerin yanlış gittiğini söylediğinde "acaba gerçekten öyle mi?" demek yerine tepkiler oluşuyor...

şimdi kelime kısmını gün içinde çok güzel halledebilirsiniz sonra öğrendiğiniz yapıları kullanarak ingilizce dedikodu yapabilirsiniz....ama size tavsiyem Türkçe düşünüp cümleleri çevirmek yerine öğrendiğim şeyleri nasıl kullanabilirim diye düşünün...kelimeler ekleyin bol bol...TV izleyin, şarkı dinleyin. işin büyük kısmı sizde zaten...ben yol gösteririm hata gördüğümde doğru öğrenmeniz için düzeltirim ve şunu açık bir şekilde söyleyeyim kk da en çok ilgimi çeken konulardan bir tanesi oldu...sadece İngilizce öğretmeni olduğum için değil...

bir de bu akşam ben izinliyim bugün 2. kez yenge oldum bir oğluşumuz oldu...akşama kadar ayaktaydım ve ilk kez bir doğum mucizesinin her anına şahit oldum... hala şaşkın ve yorgunum o yüzden siz şimdi kaldığınız yerden devam edin...see you soooooon...görüşmek üzere

ben de bunu söylemeye çalışıyorum zaten :))) benim amacım eleştirmek değil dün de söyledim ama birileri birşeylerin yanlış gittiğini söylediğinde "acaba gerçekten öyle mi?" demek yerine tepkiler oluşuyor...

şimdi kelime kısmını gün içinde çok güzel halledebilirsiniz sonra öğrendiğiniz yapıları kullanarak ingilizce dedikodu yapabilirsiniz....ama size tavsiyem Türkçe düşünüp cümleleri çevirmek yerine öğrendiğim şeyleri nasıl kullanabilirim diye düşünün...kelimeler ekleyin bol bol...TV izleyin, şarkı dinleyin. işin büyük kısmı sizde zaten...ben yol gösteririm hata gördüğümde doğru öğrenmeniz için düzeltirim ve şunu açık bir şekilde söyleyeyim kk da en çok ilgimi çeken konulardan bir tanesi oldu...sadece İngilizce öğretmeni olduğum için değil...

bir de bu akşam ben izinliyim bugün 2. kez yenge oldum bir oğluşumuz oldu...akşama kadar ayaktaydım ve ilk kez bir doğum mucizesinin her anına şahit oldum... hala şaşkın ve yorgunum o yüzden siz şimdi kaldığınız yerden devam edin...see you soooooon...görüşmek üzere

öncelikle tebrik ediyoruz.
yeni bebişimize sağlıklı bir ömür, anne babasına mutluluk diliyoruz.
ben özellikle basit hatta geniş zamanlı cümleler kurmaya çalışıyorum iyice kafalar karışmasın.
sanırım ilk olarak geniş ve şimdiki zamanlar kullanılmalı değil mi hocam?

Son düzenleme:

See you soon.
Have a good night and sleep.

Ha bu arada diğer konularda (öğretmenlerle ilgili) rastladığım İngilizce öğretmeni arkadaşları da bu isteğinizden hevesinizden haberdar edeceğim belki yardım etmek isteyen başkaları da olabilir...:21::29:

Son düzenleme:
Back