• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizce öğreniyoruz (bizim kızların topiği)

by the time the American government steps in...........

A) The slaughter reached its peak in the middle of 1800's
B) It was thought that the American buffalo was headed for extinction
C) The American buffalo is a symbol of the United States, much like the bald eagle
D) It is estimated that there were once over 60 million buffalo in the United States.
E) Hunters will have killed thousands of buffalo.

bunun gibi mi soru kızlar? yani seviyenizin ne olduğunu bilemediğim için kendi çözdüğüm şeylerden sordum.ayrıca siz bi sınava filan mı giriceksiniz öyleyse söyleyin de ona göre sorular yazıyım??

Son düzenleme:
by the time the American government steps in...........

A) The slaughter reached its peak in the middle of 1800's
B) It was thought that the American buffalo was headed for extinction
C) The American buffalo is a symbol of the United States, much like the bald eagle
D) It is estimated that there were once over 60 million buffalo in the United States.
E) Hunters will have killed thousands of buffalo.

bunun gibi mi soru kızlar? yani seviyenizin ne olduğunu bilemediğim için kendi çözdüğüm şeylerden sordum.ayrıca siz bi sınava filan mı giriceksiniz öyleyse söyleyin de ona göre sorular yazıyım??

şimdi biz konu konu gidiyoruz.konu sonunda soru ekliyoruz bulabildiğimiz kadar aynı zamanda kelime çalışıyoruz bu görsel anlatımla kelime çalışması.Aslına bakarsan puncshe kpds ye hazırlanıyor ben yardımcı olmak adına giriyorum diğer arkadaşlarda bildiklerini hatırlamak amaçlı

şimdi biz konu konu gidiyoruz.konu sonunda soru ekliyoruz bulabildiğimiz kadar aynı zamanda kelime çalışıyoruz bu görsel anlatımla kelime çalışması.Aslına bakarsan puncshe kpds ye hazırlanıyor ben yardımcı olmak adına giriyorum diğer arkadaşlarda bildiklerini hatırlamak amaçlı

hm anladım ..o zaman ben konularınızı takip edip ona göre eklerim..dilforum.com diye bi site var. çook işinize yarar diye düşünüyorum.üye olun orda bırakın ingilizceyi tüm diller mevcut ayrıca sorular konu anlatımları falan baya bi çok..tavsiye ederim.

dilforumu biliyorum ama oradakiler hep zaten biliyorlar direkt kpds ye çalışıyorlar
ben onların bahsettikleri şeylerin a sından bile anlamıyorum
ben şimdi önce basit bir şekilde
konu çalışıp konu ardından soru çözüyorum ki
önce bir temel oluşturuyum
sonra ardından da kpds taktiklerine yani dilforumdakilerin yaptıkları gibi çalışmalara başlayacağım
ben oraya üyeyim ama orda benim gibi sıfırdan ders çalışanlara yardım etmiyorlar yada ben öyle bir kısım bulamadım :)
o yüzden orada da kaynakları takip ediyorum
kelime çalışmasını yapıyorum hızlı bir şekilde..
hedef 60 50 yetiyor ama 60 olsun benim olsun diyorum
garanti yapabileceğim şeyleri yapmak istiyorum kpds de
ayrıca eğer benim çalıştığım konu hakkında soru yada alıştırma yazarsanız burda çözerim bana yapamadıklarımı açıklarsanızda sevinirim
dediğim gibi şimdi gerunds ve infinitives leri bitirdim

hadi sıfatlar tamamda :) büyük küçük falan gibi
zarflar nedir ezelden beri kafam basmıyo zaten ne gereği varsa :1: 2+2 dört işte :) ne gerek varki ayrıntıya kızmayın bana valla sayısalcı olanları :1:çoğu böyle ben gibi :1: türev integral analitik trigonometri derken ne türkçesi konuşmaya bile zamanımız yoktu bizim ya :1:
evet gerçekten o yüzden ben çok zor öğreniyorum :) dil yeteneğim yani sözelim çok kötü benim ama artık şuna karar verdim kpds de benden konuşmamı istemeyecekler ozaman konuşacak kadar değilde herşeyi formulleştirip soruları çözecek kadar öğrensem yeter :)):1:

Çoğu bilim insanı, yıllarca, gezegenimizdeki eko-
lojik sistemlerin dengesinin gerçekten ne denli
hassas olduğunun önemini kavramamıştır.
A) For years, most scientists have underestimated
just how delicate the balance of the ecological
systems on our planet really is.
B) The question as to whether the ecological
systems on our planet have a delicate balance
has in fact been overlooked for years by many
scientists.
C) The ecological systems on our planet are so
delicate that, for years, most scientists have not
really taken them into account.
D) Our planet’s ecological systems, which are really
extremely delicate, have been neglected for
years by various scientists.
E) Many scientists have failed for years to
understand that our planet’s ecological systems
are indeed very delicate.

Son düzenleme:
hadi ya :((( A şıkkında çok gitti geldi kafam olumsuzluğu sadece ada yakaladım ama many scientits kelimesi şaşırttı benii uff ya
çevirmelerden nefret ediyorum

Çoğu bilim insanı, yıllarca, gezegenimizdeki eko-
lojik sistemlerin dengesinin gerçekten ne denli
hassas olduğunun önemini kavramamıştır.
A) For years, most scientists have underestimated
just how delicate the balance of the ecological
systems on our planet really is.
B) The question as to whether the ecological
systems on our planet have a delicate balance has in fact been overlooked for years by many scientists.
b şıkkı gezegenimizdeki hassas ekolojik sistem sorunu/ sorusu yıllardır bilimadamları tarafından araştırılıyor gibi anlam var b de

Son düzenleme:
-) They might just as well close the cafe for this year, as the tourists have all left.

A) They can’t be bothered to run the cafe after the tourist-season is over.

B) Once the season is over and the tourists have gone, they’ll probably decide to close the cafe.

C) I think they plan to close the cafe once the tourists have all gone away.

D) There’s no point in keeping the cafe open now, since the season is over and there are no more tourists about.

E) Since the tourists have gone, they find it hardly profitable to keep the cafe open.

haftada 2 gün oluyor böyle birazdan çıkarım.sana msnden dosya yolluyorum çeviri teknikleri.

canım buraya dikkat edersen sıfatlar genelde bir isimle beraber kullanılıyor..yani sıfatlar isimleri nitelerler,zarflar da ya sıfatları niteler ya da eylemleri..

İNGİLİZCE'DE ZARFLAR (ADVERBS)

Zarflar eylemleri niteleyen sözcüklerdir. Eylemlerin nasıl yapıldığı veya nasıl olduğu hakkında bilgi veren sözcüklerdir. Zarflar genellikle sıfatlardan türerler.

Dikkat: Zarflar fiilleri (yüklemi) niteler; sıfatlar isimleri niteler..

beautiful (sıfat) güzel

beautifully (zarf) güzelce, güzel bir şekilde

careful (sıfat) dikkatli "He is a careful one." (O, dikkatli birisi.)

carefully (zarf) dikkatlice "He walks carefully." (O, dikkatle yürüyor.)

good (sıfat) iyi "He's a good person." (O, iyi birisi.)

well (zarf) iyi bir şekilde "She sings well." (O, iyi şarkı söyler.)

Hem sıfat hem zarf özelliğine sahip sözcükler de vardır.

fast (sıfat) hızlı "He is fast." (O hızlı)

fast (zard) hızlı bir şekilde "He runs fast." (O hızlı koşar)

Zarflar genellikle cümlenin sonuna veya fiillerden hemen sonra getirilir.

He studies English diligently. (Harıl harıl ders çalışıyor.)

I get up early in the mornings. (Sabahları erken kalkarım.)

He plays football very well. (Futbolu çok iyi oynar.)

Örnek Bazı Cümleler

* It's an easy language.
O kolay bir dil.

Bu örnek cümlede görüleceği gibi, 'easy' sıfatı, bir isimden önce gelmiş ve o ismi 'kolaylık' yönünden nitelemiştir.

* You can learn this language easily.
Sen bu dili kolayca öğrenebilirsin.

Bu örnek cümlede ise, dilin ne şekilde öğrenileceği anlatılmıştır. Yani 'easily' burada zarfdır.

The music is slow
Müzik yavaş. (Sıfat)

The pianist is playing slowly.
Piyanist yavaşça çalıyor. (Zarf)

Joe looked hungry.
Joe aç görünüyor. (Sıfat)

Joe ate hungrily.
Joe çok acıkmış gibi yemek yedi. (Zarf)

This is a slow train.- It stops everywhere.
Bu yavaş bir tren. Heryerde duruyor. (Zarf)

You walked away quickly.
Hızlıca uzaklaştın. (Zarf)

You have cooked the meat beautifully.
Eti çok güzel pişirmişsin.(Zarf)

I sing very badly.
Ben çok kötü şarkı söylüyorum. (Zarf)

Could you talk more quietly, please?
Daha yavaşça konuşurmusun lütfen? (Zarf)

Son düzenleme:
tourmaline ellerine sağlık canım çoook güzel anlatmışsın vallahi şu yaşıma kadar hiçbir türkçe dersinde hocalar bana zarfın ne olduğunu anlatamamıştı:1:
şuanda anladım vallahi ingilizce örnekle daha iyi anladım ben bunlara çalışıyım
bidahaki kelimeleride sınıflandırırım artık
fiil sıfat zarf diye :))

rica ederim sevindim bu işi de çözdüğüne :D
benim eskiden türkçem de çok iyiydi ama işte insan unutuyor giderek, sayende ben de zarfı hatırlamış oldum :D

hmm biraz araştırmak lazım
soruları öysm den bulabilirsin ama çözümleri belki kitapçılarda çözümlü kitapçılardan arayabilirsin
bana 5 dakika müsade edersen şöyle interneti bi talan ediyim senin için

link yasaklıymış canım özelde atıyım
buldum bitane çok güzel bişey sende indir olmadı msn aç istersen ordan atıyım

linki kaldıracağım belki yasaktır

Son düzenleme:
ee nerede kaldık..cok gıremem belkı aMA TAKIP ETMeye calısırım..ıkıncı kelımeleremı gecılıyor..

Back