• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizce öğreniyoruz (bizim kızların topiği)

[ı]gunaydın,mutlupınar masallah..[/ı]

[ı]cevırılere hızlıca baktım ve cevabımın bı kacını not ettım ..[/ı]

[ı]sırasıyla bakıcam herkesle aynı anda mı cevap verelım ..benım ıcın farketmez kelıme ben sozlukten bakarım..[/ı]

[ı]dıger kelımelerde en son sordukların aklımda kalmıs valla..hıkayelerı ıle hatırladım hemde..[/ı]

[ı]zamanım bol oldugunda bu soruları talan etmek ıstıyoruuuuum[/ı]

valla ben yazdım siz nasıl isterseniz öyle yapalım amaç sizin soru çözmeniz ben sadece sizin için giriyorum ben hazırlanmıyorum :1:

bende hazırlanmıyorum :)

bende sen gıbıyım yanı benım ıcın unuttuklarımı hatırlamak amac :)

ıslerımı bıtırdım eger zaman kalırsa bakıcam tekrar tekrar :)

Bende kafamı toplayıp bu akşama cevapları yazmaya çalışıırm
ama bana bundan sonraki günler için 4-5 gün izin verin lütfen
eşimle ayrılıyorum biliyorsunuz artık eşyalarımı toplama aileme haber verip onların yanına geçme aşamasına geldim rica edicem beni mazur görün ben kendimi toparlayıp annemlere internet alana kadar siz bana yetişmeye çalışın lütfen:43:

Mesela kelimleri şöyle yapabiliriz bana şu kelimelerin anlamlarını söylermisiniz.Birde hikayelerini hatırlıyormusunuz hatırlayabildiklerinizi yazarmısınız.

versatile:
testimony:
annihilation:
surmount:
deceptive:
smooth:

versatile:adaptable (her işe uygun alet,insan..)
testimony:statement (ifade)
annihilation:destruction (yok etme)
surmount:overcome (üstesinden gelme)
deceptive:deceitful (kandırıcı)
smooth:even (yumuşak pürüzsüz )

eşimle ayrılıyorum biliyorsunuz artık eşyalarımı toplama aileme haber verip onların yanına geçme aşamasına geldim rica edicem beni mazur görün ben kendimi toparlayıp annemlere internet alana kadar siz bana yetişmeye çalışın lütfen:43:

canım benım cnımm
sen merak etme 4-5 gun degıl ne zaman kendıne gelırsen o zaman gel
cok yıpranmadan atlatırsın ınsallah cnım ,cok üzüldüm inan ki.

Modals soruları ekliyorum kızlar kpds çıkmış sorular kolay gelsin hem konu tekrarı olur hem çıkan sorulara bakarız cevapları tartışırız.

modal verbleri kendimce cevapladım..
b
b
b
c
e

diyorum çok zormuş bunlar sanırım yanlışlarım çıkıcak..

mutlupınar çıkmış çözümlü üds soruları var mı sende ?

canım inşallah herşey bir an evvel yoluna girer ,
kaç yaşındasın merak ettim?

evet master yada yüksek lisans yapacağım ama şahsen yaşadıklarımdan sonra yurtdışını terch ederim :((
en azından yeni bir yer hem dilim iyice gelişir hem tecrübe olur hemde acılarımı unuturum bi nebze

evet master yada yüksek lisans yapacağım ama şahsen yaşadıklarımdan sonra yurtdışını terch ederim :((
en azından yeni bir yer hem dilim iyice gelişir hem tecrübe olur hemde acılarımı unuturum bi nebze

canım ama yurtdışı için tofel gerekmiyor mu ? kpds yurtdışında geçerli olucak mı ? bölümün ne bu arada?

canım ben kpds geçer notla yüksek lisansa başvup kabul edersemde erasmusla geçmek istiyorum
yani direk master olarak yurtdışı okullarına başvuramam tofel istiyorlar hemde ileri derecede
ama erasmusta yeterli ingilice bilirsem zaten buşvurana kadarda baya ilerletirim
giderim

hu huuu kızlar nereledesınız ..hanı nerede sınava gırecekler..

benım yarın annem gelıyor onla vakıt gecırecegım ıcın nete gıremem :)

haber vermek ısedım cevırelerın bı kısmı zor geldı bana ya :26:

Kızlar gitti ya punchshe durumu belli bende cevapları vermiyorum ki çözesiniz diye kelimelere kimse çalışmıyor sanırım

Arkadaşlar ben zaten bu kafayla şuanda hiçbişey çalışamıyorum
biliyorum ara vermemem lazım ama
mecburen vereceğim
cuma ankaradayım haftasonu internet bağlamazlar oyüzden pazartesi başvururum çarşambaya bağlarlar sanırım interneti :)
artık önümüzdeki haftaya kadar bensiz çalışırsınız
eksikleriniz vardı onları falan tamamlayın
bana bukadarcık tatil izni verebilirsiniz değil mi ??
sizi terkettiğimi gelmeyeceğimi falan düşünmeyin en kısa zamanda geleceğim

kızlar sizden birşey rica etsem olur mu ?

bana ingilizcedeki devrik cümleleri ;

if clauseların ve relative clauseların indirgenmiş halleri nasıl oluyor anlatabilir misiniz ?

Back