• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizce öğreniyoruz (bizim kızların topiği)

2 günder 25 kelime diye yapmaya çalışalım
ben yapabiliyorum ama diğer arkadaşların iş ev çocuk gibi sorunları nedeniyle bitiremiyor,

tourmaline ben kısa bişey sanmıştım ne kadar uzunmuş yaa :((
neyse ben onu kopyalayıp dosyama yapıştırıyımda sakin bir kafayla incelerim sırayla

inci_tanesi bir çoğumuzun kelime dağarcığı okadar az ki bırak cümle içinde ne anlama geldiğini cümle dışında bile ne anlama geldiğini bilemiyoruz bazen:1: ben bazen cevaba yaklaşıyorum ama kelimeleri bilmediğimden yapamıyorum
özelliklede kelime yerleştirme türünden sorularda doğru kelimeyi doğru yere koyamıyorum çünkü kelimeleri bilmiyorum..

zaten çalışmamız sırf kelime çalışması değil :)
normal konu yanı sıra 2 günde 25 kelime de çalışıcaz ki hem kelime hem konu çalışmış olalım :))

kızlarrrr yaa aranızda en çok ders çalışan benmiyim neyim herkes nere kaybolduu :)
ben passiveleri bitirdim arkasından dün 2 tanede alıştırma buldum onlarıda yaptım
causutive de çalıştım bitti :) forumada konuyu özetledim kitabınızda bulamadıysanız diye :) ama kimseden ses yok..
ben bugün gerunds lara geçmek zorundayım artık

inci_tanesi senin kelimeleri cümle içindeki kullanımlarını tanıyabilmemiz için önerebileceğin bir yöntem varmı yada bir alıştırma falan varsa paylaşırmısın..

gözleriiim ağrıyor artık tourmaline :)) face teki o gruptanda hergün 10 15 soruya bakıyorum ben olsam nasıl çözerdim diye :) sonra milletin çözüm yollarını okuyorum sonrada seyfi hocanın çözümüne bakıyorum bazen okadar kolay şeylerden çözüyorki :) yalnız farkettim ki bende diğer sorulara geçtikçe o yöntemleri soruya uygulamaya başladım hatta 2-3 tanede yakalayıp çözebildim

mutlupinar ve sumak nerdesiniz?? :(((
mai beyaz sana kelime testi hazırlayım mı bakalım ne kadar aklında kalmış :)

birde :) ben ezberlemeye çalışmaktan çok şey yaptım
önce kelimeyi defterime yazdım yazarken okunuşunu kendime bi kaç defa sesli sesli söyledim sonra kelimenin hikyesini şöyle bi okuyup resmine baktım resimle komik bir şekilde ilişkilendirdim
sonra hikayeyi okurken kelimeyi aklımda bırakacak olan şeyleri tekrardan seslendirdim :)
örneğin;
testimony
bu kelimenin yanında bi karadenizli temel resmi var :) kestim onii kestim oni diye bağırıyor :)testimony deyince aklıma hemen kestimoni geliyor :) temel katil olduğundan polisde onun İFADEsini alıyor :)
bunuda ezberden yazdım yanı aklımda kalan bu şekli

ha yalan olmasın 75 kelimenin hepsi aklımda kalmadı çünkü bazı kelimelerin iişkileri güçlü değildi akılda kalıcı değildi :) bende onları yazdığım defterden sık sık kontrol edip aklıma getirmeye çalışıyorum..

Son düzenleme:
when you arrive at the place you …………..by our men.They will take you to the exact place.

a)will meet
b)will be met
c)are met
d)meet
e)are going to meet

2-My little brother …………..a ticket before we went to the cinema.

a)is given
b)had been given
c)has been given
d)will be given
e)would be given

3-There isn’t any ice cream in the refrigerator now.It …………..all ……………. .

a)was/been eaten
b)has/eaten
c)has/been eaten
d)had/eaten
e)had/been eaten

4-Since his death,John Milton’s poems …………..translated into several languages.

a)was
b)has been
c)have been
d)were
e)had been

5-You are the one …………..at because either you don’t hear me or you pretend so.

a)is to be shouted
b)shouting
c)shout
d)be shouted
e)to be shouted

6-The Prime Minister …………..about every particular detail per every five minutes during the operation by the team.

a)informed
b)have informed
c)
having been informed
d)is to be informed
e)is informing

7-As you knew everything about the deep government,you …………before that TV programme.

a)are informed
b)were informed
c)should be informed
d)are being informed
e)must have been informed

8-He is known to ……………for mafia for a long time.

a)worked
b)
be worked
c)having been worked
d)have worked
e)work

9-Nothing ………….if the wisest man proclaims his wisdom in the middle of the Sahara Desert.

a)has accomplished
b)can accomplish
c)must be accomplished
d)had been accomplished
e)will have accomplish

10-Freedom of spech …………best …………by having in midn the Picture of an assembly where opposing views ……………. .

a)has conceived/have represented
b)can be conceived/represent
c)is conceived/are represented
d)may conveice/represent
e)may be conceived/are representing

11-He doesn’t speak in order to speak.His advice ……………attention when he speaks.

a)might pay
b)could have paid
c)should have paid
d)must be paid
e)may be paid

12-A famous scientsit,Listler ……………marvellously in the field of observation by the books he had read.

a)prepared
b)has prepared
c)to be prepared
d)prepares
e)was prepared

13-A great deal of research …………to find a cure for cancer,but so far no perfect cure ………………….. .

a)has to be done/is found
b)need have been done/is to be found
c)has been done/has been found
d)was done/was found
e)is being done/is being found

14-There are no English books on the shelves now.They ………….all ………….to the new library.

a)were/taken
b)had/been taken
c)have/been taken
d)had/taken
e)have/taken

15-He is known to …………five people in the war four years ago.

a)be killed
b)have been killed
c)be killing
d)kill
e)have killed

16-Have you reminded the receptionist that you want …………..at 7 o’clock?

a)to awake
b)to have awaken
c)to have been awaked
d)to be awaken
e)to have awakened

17-You said you went to the Office last Thursday but I found out that you……….. at the cinema.

a)will be seen
b)saw
c)would be seen
d)have seen
e)were seen

18-Is this the police station? I am phoning from my car.I ………..by a car for the last twenty minutes.

a)was followed
b)am followed
c)am being followed
d)have been followed
e)have been following

19-The Prime Minister claimed that inflation ………….to 10% in two years’ time.

a)is going to be reduced
b)would be reduced
c)will be reduced
d)has been reduced
e)would have been reduced

20-The number of universities ………….to …………….. .

a)is expected/increase
b)expected/be increased
c)has expected/to increase
d)was expected/be increasing
e)is expected/to be increases

scevapları kırmızı olarak işaretledim.Bazılarını bulamadım malesef.Diğer arkadaşlar yardım eder umarım onlar içinde...

1. 1-Large deposits of platinum ...........in South America in the eighteenth century.

a)was discovered

b)discovered
    c)have discovered
    d)were discovered

2-Because it ............so many substances,alchol .............as a solvent in making varnishes for wood.

a)dissolves/is used
    b)dissolved/used
    c)is dissolved/using
    d)dissolving/was used

3-As a rule,members of this tribe .............to marry with each other.

a)isn't allowed
    b)don't allow
    c)aren't allow
    d)haven't allowed

4-While that great tower .............,many people .............there due to the accidents.

a)was built/were died
    b)built/died
    c)was being built/died
    d)has been built/had died

5-In future,most probably,such creature in the forests,since most have begun to die one by one.

a)may not be seen
    b)might have been seen
    c)cannot see
    )will be seen

6-The pain of a stomatch ulcer ..............by eating something.

a)can be relieved
    b)may relieve
    c)should have been relieved
    d)had better relieve

7-A person who ..............by everybody .............more careful about his behaviors.

a)is known/should be
    b)known/has to be
    c)knowing/can be
    d)has known/must have been

8-In the experiment,the cylinder .............by a layer of tin foll.

a)covers
    b)covered
    c)was covered
    d)are covered

9-The illustration of books,which ............"illumination", ..............by the artists.

a)called/was practised
    b)is called/is practised
    c)was called/practised
    d)called/was practising

10-Advertising ............with the invention of printing and ..........as an art now.

a)begins/considers
    b)was begun/was considered
    c)has been begun/considered
    d)began/is considered
2 soruda yazım hatası olmuş o yüzden boş geçtim

nişanlım öğretmen senin için öğretmen arkadaşlarından kpds hazırlık soruları istemesini söyledim ben soru bulamıyorum ya kelimeler için soru yazayım diyorum çok basit geliyor. inş yardım ederler kaynak verirlerde bol bol sorarım sana

nişanlım öğretmen senin için öğretmen arkadaşlarından kpds hazırlık soruları istemesini söyledim ben soru bulamıyorum ya kelimeler için soru yazayım diyorum çok basit geliyor. inş yardım ederler kaynak verirlerde bol bol sorarım sana

inşallah :)

diğer kızlardan ses soluk yok ben tek kalldım

ben de şu ara pek ders çalışamıyorum akşam 9:30-10:00 gibi ancak vaktim oluyor, kelime ezberlemek zor geldi bana :(((( konu olarak da zaten konu çalışamıyorum, ben üdsye gireceğim için fazla vaktim kalmadı , şimdilik hedefim şu : sana söylediğim yerden feysten o soruları çözmek , sonra son yapılan üdsleri çözmek , fırsat buldukçada bana gönderdiğin kaynaklardan kelime çalışıp alıştırmaları çözmek ordan..bir de kitaptaki sınav taktiklerine çalışmak,nasıl yetiştiricem üdsye kadar bilmiyorum,bugün çok panik oldum:18: :(((

ben de şu ara pek ders çalışamıyorum akşam 9:30-10:00 gibi ancak vaktim oluyor, kelime ezberlemek zor geldi bana :(((( konu olarak da zaten konu çalışamıyorum, ben üdsye gireceğim için fazla vaktim kalmadı , şimdilik hedefim şu : sana söylediğim yerden feysten o soruları çözmek , sonra son yapılan üdsleri çözmek , fırsat buldukçada bana gönderdiğin kaynaklardan kelime çalışıp alıştırmaları çözmek ordan..bir de kitaptaki sınav taktiklerine çalışmak,nasıl yetiştiricem üdsye kadar bilmiyorum,bugün çok panik oldum:18: :(((

Çalışıyomusun??

eğer çalışmıyorsan ciddi bir şekilde silkelen zaten az zaman kaldı üds ye :(
ama eğer çalışıyorsan birşey diyemem çünkü hem çalışıp hem sınava hazırlanmak çok zor oluyor:44:

bugün ders çalışmadım kızlar beni affedin kendimi bir suçlu gibi hissediyorum
ama napıyım regl dönemimden dolayı hem biraz ağrılıyım hem midem bulanıyor hem halsizim hem isteksizim bende bugünü kendime tatil ilan ettim
dedim bugün çalışmayım
azcık kitap okudum baya bir süre tv izledim
hem bugün birazda erken uyanabildim buda güzel bir duyguydu
vee :) forumda bi konuya takıldım oku babam oku bitirene kadar
ama neyse bitti şimdi azcıkta kişisel bakım yapıp kendimi motive edip yarııın bomba gibi döneceğim aranıza :) ders çalışıcam yine..:69:

bende hıc nete gırmedım bugun

ve calısmadım da,kelımelerım bıttı sayılır..

benımde regl gunlerım kapıda melankolık hallerdeyım cnım bırsey ıstemıyor hıc

kısmet.

Kelime çalışması yaparken kelimelerin hangi grupta olduğunu mutlaka bilin. Sıfat mı zarf mı fill mi isim mi vs. Çünkü hepsinin kullanım şekli farklıdır. Kelimeleri bu şekilde (eğer bir kelime defteriniz varsa) gruplandırmanızı va yazarken karşısına bir de örnek cümle yazmanızı öneririm. Size basit bir örnek vereyim. "book" kelimesi hem fiildir hem de isim.

I have booked a table in a very nice hotel by the sea.
I have a lot of books to read, but I do not have enough time because of my other duties.

Kelime çalışması yaparken kelimelerin hangi grupta olduğunu mutlaka bilin. Sıfat mı zarf mı fill mi isim mi vs. Çünkü hepsinin kullanım şekli farklıdır. Kelimeleri bu şekilde (eğer bir kelime defteriniz varsa) gruplandırmanızı va yazarken karşısına bir de örnek cümle yazmanızı öneririm. Size basit bir örnek vereyim. "book" kelimesi hem fiildir hem de isim.

I have a lot of books to read, but I do not have enough time because of my other duties.

evet bu güzel bir yöntem öğrenmek açısından lisede sınavda kelimlerin anlamlarını bildiğim halde ne olduğunu sıfat fiil isim bilmediğimden düşük almıştım :1: ya bende sizin için kitap istedim ama kızcağız ingilizce işletme okuyomuş dersanede ölesine derse giriyomuş öğretmen değilmiş normalde yani o yüzden kpds ile işi yokmuş :14: herkes kelimeleri bitirmiş sanırım yarın bir test daha yapalım o zaman pazartesi yeni kelimelere geçelim mi

bana uyar :)
ama ben bugünde çok hastayım :)
çok hastayım ve bana bakacak kimsecikler yok evde... ama bugün ders çalışıcam kesin..
kelimeleri bi tekrar ederim
inci_tanesi onuda yapmaya çalışırım ama ben onu yaparken çok zorlanırım
çünkü benim türkçe dilbilgiside çok kötüydü :)
sıfatları zarfları falan bul deseniz bulamam ki :)
varsa özne birde yüklem

bu arada ben Gerunds&İnfinitives leri bitirdim
aslında karışık bir konu olmasına karşın özeti şu

türkçede fiilden isim yapan ekler nasıl bir fiili isim haline getiriyorsa
bunlarda fiili isim nesne tamamlayıcı gibi şeyler yapıyor

Gerunds V ing şeklinde yapılıyor
Learning is a never-ending process
örneğe bakacak olursak
learn aslında fiildir ama learning olup özne konumuna geçmiş
:)

I enjoy travelling by bus
cümledeki fiil enjoy
travelling ise nesne konumuna geçmiştir

They are good at playing tennis
prepositionlardan sonra gelerek nesne konumundadır

be+Ving
go+Ving olursa özneyi tamamlar
His biggest leisure time activity is reading detective stories

possesive adjectives + V ing tamamlayıcıdır
I am happy about my sister's getting married

İnfinitives leri biraz sonra özetlerim yazamıyorum şuanda :2:

evet ben buna çok dikkat ederim,çok doğru..
evet bu güzel bir yöntem öğrenmek açısından lisede sınavda kelimlerin anlamlarını bildiğim halde ne olduğunu sıfat fiil isim bilmediğimden düşük almıştım :1: ya bende sizin için kitap istedim ama kızcağız ingilizce işletme okuyomuş dersanede ölesine derse giriyomuş öğretmen değilmiş normalde yani o yüzden kpds ile işi yokmuş :14: herkes kelimeleri bitirmiş sanırım yarın bir test daha yapalım o zaman pazartesi yeni kelimelere geçelim mi
olur canım ,kelime ezberleme için ne kadar süre veriyorsun, yani ben işte 1 haftada 25 kelimeyi anca tamamlayabildim ama beni baz almasan da olur,punchshe göre ayarlayabilirsin kendini..arada başka şeyler de çalışmam gerekiyor çünkü..
bana uyar :)
ama ben bugünde çok hastayım :)
çok hastayım ve bana bakacak kimsecikler yok evde... ama bugün ders çalışıcam kesin..
kelimeleri bi tekrar ederim
inci_tanesi onuda yapmaya çalışırım ama ben onu yaparken çok zorlanırım
çünkü benim türkçe dilbilgiside çok kötüydü :)
sıfatları zarfları falan bul deseniz bulamam ki :)
varsa özne birde yüklem

bu arada ben Gerunds&İnfinitives leri bitirdim
aslında karışık bir konu olmasına karşın özeti şu

türkçede fiilden isim yapan ekler nasıl bir fiili isim haline getiriyorsa
bunlarda fiili isim nesne tamamlayıcı gibi şeyler yapıyor

Gerunds V ing şeklinde yapılıyor
Learning is a never-ending process
örneğe bakacak olursak
learn aslında fiildir ama learning olup özne konumuna geçmiş
:)

I enjoy travelling by bus
cümledeki fiil enjoy
travelling ise nesne konumuna geçmiştir

They are good at playing tennis
prepositionlardan sonra gelerek nesne konumundadır

be+Ving
go+Ving olursa özneyi tamamlar
His biggest leisure time activity is reading detective stories

possesive adjectives + V ing tamamlayıcıdır
I am happy about my sister's getting married

İnfinitives leri biraz sonra özetlerim yazamıyorum şuanda :2:

canım geçmiş olsun, sen başarıcaksın emin ol :))
o kitapta zaten kelimeleri altta cümle içinde kullanmış ya ordan sıfat mı fiil mi isim mi ne olduğu anlaşılabiliyor cümlelerden aslında keşke kelimelerin yanına türlerini yazsaymış çok daha iyi olurmuş neden bunu düşünmemişler acaba kitapta ilginç..alıştırmaları çözerken de bizden sıfat mı adverb mü isim mi ne isteniyor önce onu bilmek avantaj sağlıyor şıkları elerken..

infinitives
gerundslarla aynı işlevi görüyor sadece yapısı farklı
to+ Vo
özne olabilir
to be a student is a really difficult job.
Nesne olabilir
I would like to be an engineer
tamamlayıcı olabilir
be + to Vo
My only aim is to get a high score

sıfatlardan sonra gelebilirler
it is important to take the necessary precautions

Adjective+for+Noun phrase + to Vo şeklinde olabilir
it is important for me to learn a foreign language
Adjective+of+Noun phrase+ to Vo şeklinde olabilir

daha ayrıntısına girmeyeceğim çünkü çok ayrıntı kafamı karıştırıyor
bukadar bilgi yeter :)
ha birde şu var onemlii
*** too.......to Vo kalıbı olumsuz anlam taşırmış :))

the firstly
the only gibi şeylerden sonrada to Vo gelebilirmiş :)
the best
yani anlıycağınız o ki buradaki Fiillere dikkat etmek gerekiyor gerçek fiille karıştırmamak gerekiyor
gerundslar ve infinitivesler gerçek fiil değil

infinitiveleri yani to ile başlayanları çoğu zaman kullanıyorduk ama ne olduğunu bilmiyorduk :)ben artık cümlede görürsem yakalaarım :)
tabi eğer cümledeki gerçek fiiili yakalarsam

bu arada ben kelime konusunda 2-3 günde rahat bitiriyorum
ve çoğuda aklımda kalıyor

şimdi kafam karıştı bu sıfatlar bilmem neleri nasıl ayırt etcez ya :((

infinitives
gerundslarla aynı işlevi görüyor sadece yapısı farklı
to+ Vo
özne olabilir
to be a student is a really difficult job.
Nesne olabilir
I would like to be an engineer
tamamlayıcı olabilir
be + to Vo
My only aim is to get a high score

sıfatlardan sonra gelebilirler
it is important to take the necessary precautions

Adjective+for+Noun phrase + to Vo şeklinde olabilir
it is important for me to learn a foreign language
Adjective+of+Noun phrase+ to Vo şeklinde olabilir

daha ayrıntısına girmeyeceğim çünkü çok ayrıntı kafamı karıştırıyor
bukadar bilgi yeter :)
ha birde şu var onemlii
*** too.......to Vo kalıbı olumsuz anlam taşırmış :))

the firstly
the only gibi şeylerden sonrada to Vo gelebilirmiş :)
the best
yani anlıycağınız o ki buradaki Fiillere dikkat etmek gerekiyor gerçek fiille karıştırmamak gerekiyor
gerundslar ve infinitivesler gerçek fiil değil

infinitiveleri yani to ile başlayanları çoğu zaman kullanıyorduk ama ne olduğunu bilmiyorduk :)ben artık cümlede görürsem yakalaarım :)
tabi eğer cümledeki gerçek fiiili yakalarsam

bu arada ben kelime konusunda 2-3 günde rahat bitiriyorum
ve çoğuda aklımda kalıyor

şimdi kafam karıştı bu sıfatlar bilmem neleri nasıl ayırt etcez ya :((
canım sıfatları zarfları ayırt edebilmen için Türkçe dil bilgisini iyi bilmen gerekiyor..biri kendi dil kurallarını bilmeden başka dilleri öğrenmekte güçlük çeker..her ne kadar dilimiz İngilizceden farklıda olsa sıfatları zarfları zamirleri ayırt etme konusunda aynı özelliği taşıyolar sonuçta;)

kızlar ben lise 3 dil öğrencisiyim . Yardıma ihtiyacınız olursa yardım ederim seve seve:):71:
bol bol soru ekleyebilirsin o zaman sen biz bulmakta zorlanıyoruz birazcık.

Puncshe kelimelerin anlamlarını öğrenirken sıfatmı isim mi fiilmi öğrenirsen anlamlarından yola çıkarak cümlede yakalayabilirsin.anlatamadım sanırım ama şöyle düşün cümle verilmiş boş bırakılmış uygun kelimeyi bul demiş sen cümleden oraya sıfat isim gelmesini biliyorsun.seçenklerde 2 tane eylem kelimesi var mesela oynamak ve çalmak cümle anlamından eylem kelimesi olmaması gerektiğini çıkarabilirsen ikisini direk eleyebilirsin.
Kelimeler için 2 gün demiştik ama siz kaç gün isterseniz sorun değil ben size soru bulmaya çalışıyorum sadece çok çalışmıyorum çalışamıyorum daha doğrusu işle zor oluyor birde düğün hazırlığı filan

Back