- 8 Haziran 2021
- 71
- 24
Merhaba öncelikle kafanıza göre diyet yapmamalısınız çünkü psikolojik olarak insan etkileniyor. Biyolojik olarak da öğün sayısı haliyle "ne yicem ben şimdi" kafasında yaşamaya başlanınca azalıyor. Haliyle süt de azalmaya başlıyor. Benim oğlum 5 aylık ara ara kakasında kılcal damar şeklinde kan görmeye başlamıştım 2.5 aylık olduğundan beri. Kaka mukuslu popo deliğinin çevresinde hafif kızarıklık var baika hiçbir şikayeti yok. Alerji uzmanı bir prof.'a gittim geçen hafta her yediğimi detaylı olarak sabah akşam kağıda yazmamı istedi. Kendi kendime başladığım 1 haftalık diyeti sonlandırdı. Ben bu süreçte yumurtaya abanmıştım ve diyet yaparken kan görmüştüm. Şuan yazarak takip ediyorum ve sanırım yumurta alerjisi var. Haşlama ve kırma yiyince oluyor ama bir şeylerin içinde yumurta varsa ve tüketirsem kan olmuyor. Mesela 2 tabak yoğurt çorbası yediğimde daha büyük bir kan görmüştüm ama şuan süt ürünü tüketiyorum ve kan olmuyor yani miktar bile etkiliyor olabilir. Yarın doktora listeyi atacağım çok kan olmazsa ek gıdaya başlatacağını söylemişti. Kafanıza göre diyet yapmayın yani siz de yazarak takip edebilirsiniz ve doktora gidin muhakkak. Probiyotik kullanıyordu onu değiştirdi başka marka verdi. Mukusa iyi geldi. Çook alerjik bebekler var dert etmeyin diyet psikolojik yıpratıyor ve siz de uzman görüşü almadan başlamışsınız benim gibi bu yanlış. Ek gıdaya ne kadar erken başlanırsa alerjik durumlar o kadar erken kalkıyormuş ortadan.Merhabalar
Bebeğim 3,5 aylık, artan reflüsü ve kakasında mukus var. 10 gün önce çocuk doktoruna götürdük, inek sütü alerjisi olabileceğini söyledi. Henüz alerji bölümüne gidemedik fakat ben hemen diyete başladım. Süt ürünlerini hiçbir şekilde tüketmiyorum. Fakat bebeğimin kakasında mukus azalacağı yerde artıyor Neden böyle anlayamadım?
Bu arada ilk 2 ay bebeğim gayet güzel emiyordu, kakası normal ve hiçbir şekilde mukus yoktu. 2. ay aşılarından sonra sık sık ishal oldu ve mukuslu kaka yapmaya başladı. bilemiyorum sadece benim gözlemlediğim bir durum mu bu yoksa aşının yan etkisinden bebeğim alerji mi gelistirdi?
Alerji bölümüne gideceğim ama moralim çok bozuk İlk 2 ay her şeyi yiyordum ben sütlü tatlılar yediğimde bile bir kere mukus görmemiştim. En kötüsü de bebeğim çok az emiyor