- 2 Şubat 2015
- 5.987
- 9.569
- 198
- Konu Sahibi Sare Lavinya
-
teşekkür ederim ellacımEllerine sağlık,çok güzel görünüyorSevdiğim köftelerdendir ama hiç denememiştim,püf noktasıyla anlatman iyi olmus,muhakkak deneyeceğim, yarışmada başarılar dilerim.
yarışma bitmeden yapın derim, bayılırım tekirdağ köfteye bol kimyonlu :)
lahmacuncu işi gerçekten kolaylık oldu, adamın uğraştığı bişi yok tepsiyle veriyorum, hazır yanan fırın var atıveriyor ona, temiz temiz :)
Ellerine sağlık sare.. o ezme gibi olan (lutenistamı yoksam kayınvalidemden biliyorum göçmenler çok yapar bunu ve köfteyle süper giderrr.. BAŞARILARR.Selam herkese, İnegöl'ün bağrından kopup gelen ben, köfte yarışmasında İnegöl köfte yapmasaydın ayıp olurduBizde köfte dedinmi, İnegöl köftedir başka köfte gelmez akla :)
Malzemeler;
Eki Görüntüle 1693879
- 1/2 kg dana kıyma,
- 1/4 su bardağı galeta unu,
- 1 tatlı kaşığı karbonat,
- 2 adet kuru soğan, (rendelenmiş, suyu sıkılmış)
- 1 yemek kaşığı limonun suyu,
- Yarım su bardağı su,
- tuz, kimyon,karabiber.
Bir kabın içerisine kıymayı, galeta ununu, soğanı tuzu ve suyu ilave edip iyice yoğuruyoruz.Karbonat ve limonun suyunu koyuyoruz ve köpürene kadar karıştırıyoruz.Yoğurduğumuz kıymanın üzerine döküyoruz.24 saat buzdolabında bekletip dinlendiriyoruz.Eki Görüntüle 1693880
Ertesi gün kıymayı yeniden yoğuruyoruz ,ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil veriyoruz. Eğer vaktiniz varsa buzdolabında 12 saat daha bekletiyoruz. (ben sadece 24 saat beklettim)
Eki Görüntüle 1693883
Orta ateşte kızdırılan ızgara tavasında yağ koymadan pişiriyoruz.
**bu köftenin olmazsa olmazı karbonat+limon.
Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 1693886
teşekkür ederim canım, bizde göçmen sayılırız :)Ellerine sağlık sare.. o ezme gibi olan (lutenistamı yoksam kayınvalidemden biliyorum göçmenler çok yapar bunu ve köfteyle süper giderrr.. BAŞARILARR.
Teşekkürler hanım ablacımSarecim ellerine sağlık harika gözüküyor köfteler,başarıar dilerim sanada
Teşekkürler hanım ablacım
teşekkür ederim canımeline sağlık canım başarılar
hemşerimiyiz biz :)Memleketimin köftesibu akşam yapıp yarın katılmayı düşünüyordum yarışmaya
Sana tam destek hep destek
Ellerine sağlık
hemşerimiyiz biz :)
teşekkür ederim
teşekkür ederim.Çok severim İnegöl köfteyi.
ellerine sağlık, başarılar.
teşekkür ederiim :)Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor. Başarılar dilerim:)
teşekkürler nevoşEllerine sağlık canımNefis olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
inegöl köftenin sırrı oymuş meğer, puf puf oluyor kabarıyor.Enfes görünüyor yalnz merak ettigim sey su limon ve karbonatin etkisi nedir ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?