- 1 Nisan 2013
- 10.382
- 13.853
- 498
- Konu Sahibi Sare Lavinya
Haaa hemen deneyesim geldi vallainegöl köftenin sırrı oymuş meğer, puf puf oluyor kabarıyor.
Yarismada basarilar diliyorum

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haaa hemen deneyesim geldi vallainegöl köftenin sırrı oymuş meğer, puf puf oluyor kabarıyor.
adra tatlım salı günü senin lahmacun böreğini yaptımGerçekten nefis görünüyor.Sosa bandırıp bandırıp yiyeceksin.
Ellerine sağlık.Başarılar dilerim canım.
![]()
çok nefissssss ellerinize sağlıkSelam herkese, İnegöl'ün bağrından kopup gelen ben, köfte yarışmasında İnegöl köfte yapmasaydın ayıp olurduBizde köfte dedinmi, İnegöl köftedir başka köfte gelmez akla :)
Malzemeler;
Eki Görüntüle 1693879
- 1/2 kg dana kıyma,
- 1/4 su bardağı galeta unu,
- 1 tatlı kaşığı karbonat,
- 2 adet kuru soğan, (rendelenmiş, suyu sıkılmış)
- 1 yemek kaşığı limonun suyu,
- Yarım su bardağı su,
- tuz, kimyon,karabiber.
Bir kabın içerisine kıymayı, galeta ununu, soğanı tuzu ve suyu ilave edip iyice yoğuruyoruz.Karbonat ve limonun suyunu koyuyoruz ve köpürene kadar karıştırıyoruz.Yoğurduğumuz kıymanın üzerine döküyoruz.24 saat buzdolabında bekletip dinlendiriyoruz.Eki Görüntüle 1693880
Ertesi gün kıymayı yeniden yoğuruyoruz ,ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil veriyoruz. Eğer vaktiniz varsa buzdolabında 12 saat daha bekletiyoruz. (ben sadece 24 saat beklettim)
Eki Görüntüle 1693883
Orta ateşte kızdırılan ızgara tavasında yağ koymadan pişiriyoruz.
**bu köftenin olmazsa olmazı karbonat+limon.
Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 1693886
teşekkür ederim :)çok nefissssss ellerinize sağlık
Aaa çok mutlu oldum canım beğenmenize.adra tatlım salı günü senin lahmacun böreğini yaptım
kızım ve eşim parmaklarını yedi çok teşekkür ederim sana![]()
evet tatlım kaç gündür yazacağım hep unutuyorum.Aaa çok mutlu oldum canım beğenmenize.Afiyet olsun.Ben teşekkür ederim deneyip sonucu bildirdiğin için.
![]()
3 yufka hiç denemedim canım.Sanki olur gibi ama denemediğim için kesin birşey söyleyemem.evet tatlım kaç gündür yazacağım hep unutuyorum.
şimdi mesajını görünce hemen yazayım dedim.
mükemmel oldu.çok lzetteliydi.tam tarif ettiğin gibi yaptım canım.
iç harcı çok lezettli oldu.kenarları çıtır çıtırdı.
2 yufkadan 20 tane çıktı sanırım kasem ufaktı.
3 yufka ust uste yapsak acaba kalınmı olur hamuru ?
teşekkür ederim sanada başarılarEllerine saglik cnm cok guzel gorunuyor
Basarilar diliyorum![]()
teşekkür ederim, yazayım tarifi hemen :)Ay çok güzel duruyor canım çekti şu sosun tarifini De bir ara alabkirmiyim çok Güle görünüyor o daeline sağlık başarılar canim
![]()
teşekkürler pink :)Köftelerin kralı :))
Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Yarışma da başarılar.
evet canım püf noktası karbonat limon ve bekletme, ben yoğurup 24 saat beklettim, aslında sonrasında şekil verip bide 12 saat bekletmekte fayda var. zamanım yoktu benim. çok sevindim kızının beğendiğine. afiyet şeker olsun :)Bugün tarifini denedim,dünden hazırlamıştım,kızıma minik toplar yaparak pişirdim,şu an yiyor, bende 1 minik denedim gerçekten lezzetli bir köfte oldu,dışarda yediklerimiz gibi tadı var,iyiki bu tarifi paylaşmışsın vallahi canım,uzun zamandır kırmızı et yemekten imtina eden kızımın et yemesine vesile oldun. Teşekkür ederim, bundan sonra favori tarifim oldu,bu köfte akşamdan yapılıp dolaba atılacak ve bir sonraki gün pişirilecek belli oldu![]()
Canım karbonat zaten ekliyordum,genelde sabah yoğurup ,akşama kadar dinlendiriyordum dolapta ama yağlı kıyma kullanmadığımdan olsa gerek,nasıl pişirirsem pişireyim sert oluyordu senin tarifinle yumuşak ve lezzetli köfteler elde ettim,tekrar teşekkür ederim.evet canım püf noktası karbonat limon ve bekletme, ben yoğurup 24 saat beklettim, aslında sonrasında şekil verip bide 12 saat bekletmekte fayda var. zamanım yoktu benim. çok sevindim kızının beğendiğine. afiyet şeker olsun :)
teşekkür ederim :)Sarecim ellerine sağlık
Başarılar diliyorum .
İnegöl köfte bence de köftelerin şahıdır![]()