Merhabalar benim ikiz kizlarim var.ikiz kizlarimin birinden dogustan elinde ve kolunun altinda yara ve ayaginda dogustan ortapedik problemle dogdu.duydugumda bu hastalik nedir diye arastirdigimda tedavisi olmayan bir hastalik bizleri nelerin bekledigini bilmiyoruz.ne olur bana bu konu ilgili yardim edin.suan bebegim bes aylik ve elinde ki yara gecmiyor cok korkuyorum.krem kullandinizmi bizi neler bekliyor
Merhaba canim.
Öncelikle gecmis olsun. Ve allahim kizlarinizi size bagislasin..
Benim büyük kizda cok yara vardi. Ben cildi kuru olmasin diye badem yagi kremi sürdüm sürekli. Bunda kullana bilecegin pek krem ilac yok.
Benim kizinda yaralari 5 ayindan sonra gecti..
Göz muayenesi oluyorz her sene. Onun disinda suan 4.5 yasinda ve cokta saglikli..
Ufak bir kizim daha var onda dogar dogmaz vardi yaralar. Ve kipkirmiziydi yaralarin bulundugu yerler.. onda kizarikliga karsi krem kullandim. Onuda özelden resim olarak yollarim istersen aksama suan evde degilimde.
Onun disinda yine yagli kremler kullandik.. ve ufak kizdaki yaralar sürekli gecip tekrardan cikiyodu. Ama suan oda iyi biseyi yok. 1 yasinda kendi.
Bu hastalik icin yapicak bisey yok malesef. 1 yasindan önce herhangi bir yan etki görmezsin.. 1 yasindan sonra ortaya cikiyo eger olcaksa.. ilk yazdigim aciklamadaki gibi fazla bisey yapilmiyo. Sen cocugunu yine iyi gözlemle hareketlerini seni duyuyormu göz hareketlerini.. eger icinde bi süphe varsa kontrole götür.
Ve bebegindeki yaralar gecer bazilari uzun sürüyo iyilesme süreci. Bu hastaligin 4 evresi var. Ve belki senin kizinda 3 veya 4.cü evrede olabilir..
Ama bu evrelerin araligida seneler sürebiliyo o yüzden doktorlarda tam bisey söyleyemiyo..
Sen yine bi doktora sor krem falan vermezse badem yagi tarzi yag icerikli kremler kullan sabah ve aksam güzelce sür. Cildi kurumaktan korur ve bebegin cildi kasinsada engellemis olur..
Yaralar gectiginde kahverengi lekeler kaliyo ciltte. Öyle bisey olursa korkma derkm.
Bunlar basta cok koyu olabiliyo. Büyüdükce ya rengi acilir yada kaybolur ama onada garanti yok.
Ve lekeler cildin altinda yer degistiriyo kendim sahit oldum benim kizda.
Kizinin en kisa zamanda düzelmesini diliyorum. Ve yaralarida kisa sürede gecer ins.
Sen kafaya takma hastaligi, üzülüyosundur eminim. Bende cok takiyodum agliyodum ama cocuk icin güclü olup gülmek onla ilgilenmek dha önemli.. ve bol bol dua et
Biraz hizli yazdim insallah karisik gelmemistir sana. Ve yardimci olabilmisimdir..
herhangi bi konuda bilmek istedigin bisey olursa özeldende yazabilirsin sorun degil..