- 23 Aralık 2020
- 328
- 103
- 23
- Konu Sahibi birdeliningunlugu
-
Ya olabilir sanırım sosyal zekam düşük ben de bunda hemfikirim ama asosyal biri de değilim işte gezerim sosyalleşirim Sohbet ederiz ama ben anlamıyorum diye bana oynayan arkadaşlar da ayıp ediyor bencesosyal zekan düşüktür. akadamik başarılı olmak zeki olmanın ispatı değildir. asperger sendromu bile olabilir.
kitap okumanın zekayla alakası yok bu arada, kitap okumak zekayı geliştirmez hele ki 21. yüzyılda, ufku genişletir sadece.
Hmm evet söylerken ciddileşme durumu olıyor o kişilerde buna dikkat edeceğim umarım avlanmam daha fazlaB birdeliningunlugu sarkastik, ironik bir söylem sırasında kişi genellikle gereksiz (Abartı) ciddileşir-gereksiz (Abartı) şaşkınlık tepkisi verir. İstisnaları vardır ancak, gereksiz bir ciddileşme hasıl olur yüzüne kişinin. Bunu yakalarsan ayırırsın. Okan Bayülgen bunu çok yapar, onun geçmiş programlarını inceleyip izleyebilirsin. Ki sizin konunuzda olan şey, dangalakça bir espri sadece.
O zaman mimikleri falan da çok okuyamıyorsunuz?Ya evet filmlerden ya da capslerden anlamadıysam ay onu bilmiyorum izlemedim der geçerim ama olay bazında durum bazında espriler anlık döner ya bazen ince de deil dalga geçmek amaçlı mesela şöle diyim pikniğe eşli gidilecektir biri tek gelir eşimle bozuştuk o gelmiyor der ama o da iki dk sonra gelir markete uğramıştır aslıdna yani herkes ahahah derken ben yaa öyle mi oldu diyorum anlatabildim umarım
Ya yalan söyleyenleri ben de anlamıyorum, bir de gülerek laf sokanlar ile şaka yapanları da ayırt edemiyorum.Evet direkt bana denmezse sessiz kalarak kotarırım durumu ama mesela ikili sohbet ediyoruz aslıdna yalan atıyor o an ben yaa öyle mi falan diyorum ve saf görünüyorum
Açar mısınız birazevet ironi ve bağlam .
konu sahibinin tam olarak oturtamadığı iki kavram bu
Kzlara niye domuz desinler kimesala domuz değil piliç deseydi belki daha yerinde olurdu ama anlarmıydınız?
.hal ve tavırlarından çapkınlık yapmaya gittikleri bellidir .siz o bağlamı yakalayamıyorsunuz sanırım .
isterseniz bu konuda size bir çok örnek verebilirim :))))
ben böyle konuşmayı çok severim , çok sık böyle konuşuruz .
size seve seve yardımcı olurum
yok canım asosyallikle ilgisi yok ki bunun.Ya olabilir sanırım sosyal zekam düşük ben de bunda hemfikirim ama asosyal biri de değilim işte gezerim sosyalleşirim Sohbet ederiz ama ben anlamıyorum diye bana oynayan arkadaşlar da ayıp ediyor bence
Allah Allah ne diyeyim ki çok masum geldiniz bana…Evet direkt bana denmezse sessiz kalarak kotarırım durumu ama mesela ikili sohbet ediyoruz aslıdna yalan atıyor o an ben yaa öyle mi falan diyorum ve saf görünüyorum
Sayısalcı olmaktan ziyade sosyal zeka ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Matematikçiyim. Çalıştığım yerde de istatistik ve veri analizi yapıyorum. Gayette espriden anlar geyiğin dibine vururum. Ki çevremde öyle insanlarla dolu. Analitik zekası yüksek ve sosyal yönü güçlü insanlardan inanılmaz güzel nüanslar çıkıyor benceİtiraf edin sayısal zekanız çok iyi? Benim bir arkadaşımda böyleydi. Biz espriyi yapar saatlerce güler üstüne yenisini yaparız o garibim ise en yakınındakine sorar dururdu. Öyle tatlı görünürdü ki cınım yaama anlatana eziyet oluyordu. Çünkü bir espriyi açıklayınca komik olma özelliği kayboluyor. Ha kaliteli espri ise mesela üstteki av esprisi komik değil ben gözlerimi devirirdim sanırım.
Ama arkadaşım harika bir sayısalcı idi. O da bize sayısal anlatırken eziyet çekerdi.
Tavsiyeme gelince oı bir çözümünü bulamadı hala ama talkshowları izlemek konuşanlar gibi programları izlemek espriyi kavramanızı arttırabilir.
Ya çok izliyorum aslında Cem Yılmaz’ı hatmettim ama onun tarzında espriler dönmüyor çevremde o tip esprileri anlarım severim de zaten üstü örtlü ya da geyikten ziyade durumla olguyla dalga geçiyor ve anlamak kolay benimkiler daha düşük zeka espri profili bence , friends himym office hepsini de izledim biraz friendsdeki joe gibi ama onun abartı olmayan hali gibi kalıyorum sanırımyok canım asosyallikle ilgisi yok ki bunun.
bence biraz daha komedi ağırlıklı diziler izle. dikkat şahan çıkabilir izle, cem yılmazın stand uplarından kesitler var youtube'da, gibi dizisi güzel ona bak, klasiklerden the office bak, umut sarıkaya karikatürlerine bak. biraz sözel anlamda hızlı düşünce gerektiriyor.
Ay yok ben öyle değilim ya ne taptınızAllah Allah ne diyeyim ki çok masum geldiniz bana…
Bende böyle insanlarla karşılaşırım ama bozmam gülmemde.
Bi keresinde metrobüse binecektim insanlar biliyorsunuz hayvandan beter binerdi turnikeler kurulmadan önce, bende açlık oyunları yaşıcaz birazdan demiştim. Bi kadın garip garip bakarken bi kaç kişiyle geyiğini yaptık. Bu kadar degil dimi ince esprisi anlamamanız. Bu cok küçük bi örnek.
Valla bende ne sakadan ne espriden bazen hic anlayamiyorum aciklayin deyince anlatmaya baslayinca eziyet cekiyorlar hala anlamadim bosverin diyorumSelamlar Kızlar hani günlük sohbetlerde biri bi şey der gerçek gibidir ama şaka ya da dalgadır ben onları hep gerçek sanıp ciddiye alıyorum ve aptal gibi görünüyorum ya bunu bilen bir arkadaş da sürekli üstüme oynuyor çok sinirlerim bozuluyor . Mesela dün eşimle yürüyorduk iki genç jeep üstünde durdu biri nereye dedi onlar da domuz avına dedi ben bunu gerçek Sandım mesela eşim de dalga geçiyorlar dedi yani bu tip şeyler anlatabildim umarım , alık gibi görünmek istemiyorum ama ne gerçek ne şaka bariz belli olmadıkça anlamakta zorlanıyorum bu arada kitap oku demeyin çok okurum her gün ve iyi de analiz ederim başarılı da bir okul geçmişim var, sadece sosyal anlamda algılarım düşük gibi bunu nasıl aşarım acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?