İnce esprileri anlamıyorum

Bunun hangi kısmı ince espri?
Bu olsa olsa argo bi mecazı mürsel, espri olarak yapıldıysa da gayet kalın bir espri, böyle "Zıtt Erenköy" tadında bi şey.
yani bunu örneklerden biri olarak verdim hepsi ince espri değil anlamadığım tarzı anlatmak için dedim en son bu yaşandı herkes de bu espriye takılmış bu ince olmayabilir evet ama günlük hayattan bir kesti aktardım ve anlamıyorum dedim

Hayır kızlar iki tane çapkınlık turundaki genç eşim konuşmuyor Bu arada onlar Başkasına böle dedi ben de gerçek sandım eşim yok be ortam adamı onlar ne domuzu dedi

Yani domuz var buralarda açıkçası evet düz mantık biriyim sanırım aslında biraz robotik biriyim sanırım

Sizin anlamadığınız tarzı ben de tam anlamadım (Nasıl gelişti, nasıl bir jeep :)) ); şöyle ki:
Range Rover Jeep içinde bir grup tiki sayılabilecek gencin "Domuz avına çıkıyoruz" demesi, argo bir gönderme olabilir; "Ava çıkıyoruz=Flörtleşecek birilerine bakmaya çıktık" (Benim ilk aklıma gelen bu ve bu berbat bir espri)

İkinci seçeneği de yukarıda vermişler, ironi-iğneleme, sarkazm üzerine olur. Yapılan şey alenidir ve sorarsınız, tersini söyler.
Balığa çıkıyordur bellidir, sorarsınız "Define aramaya çıktık" denir vs. Bunlarda da alaycılık vardır.

Bunları anlamak için biraz sosyal zeka gerekiyor.

Ya evet filmlerden ya da capslerden anlamadıysam ay onu bilmiyorum izlemedim der geçerim ama olay bazında durum bazında espriler anlık döner ya bazen ince de deil dalga geçmek amaçlı mesela şöle diyim pikniğe eşli gidilecektir biri tek gelir eşimle bozuştuk o gelmiyor der ama o da iki dk sonra gelir markete uğramıştır aslıdna yani herkes ahahah derken ben yaa öyle mi oldu diyorum anlatabildim umarım

Evet iki tiki range üstündeydi aynen ama domuz avına da gidebilirlerdi gayet

Yani domuz var buralarda açıkçası evet düz mantık biriyim sanırım aslında biraz robotik biriyim sanırım
mesala domuz değil piliç deseydi belki daha yerinde olurdu ama anlarmıydınız?
.hal ve tavırlarından çapkınlık yapmaya gittikleri bellidir .siz o bağlamı yakalayamıyorsunuz sanırım .

isterseniz bu konuda size bir çok örnek verebilirim :))))
ben böyle konuşmayı çok severim , çok sık böyle konuşuruz .
size seve seve yardımcı olurum

“İroniden anlamayan nesle aşina değiliz”deki nesil siz misiniz? Verdiğiniz örneği çok anlayamadım ama tahminim ironi içeren esprilerden bahsediyorsunuz. Ben severim bu tarzı ve çok da kullanırım. Ama anlamayacağını düşündüğüm ya da bildiğim kişilerle dalga geçmek için kullanmam. İnce gördüğümü söylerler genelde. Yankı bulmayacak kişilerle de bu tonda konuşmam. Bu bence zeka türüyle alakalı bir durum.
Not: Sayısalcıyım

Evet iki tiki range üstündeydi aynen ama domuz avına da gidebilirlerdi gayet

:)) Kıyafetleri, saçları, aksesuarları, araçları da dahil hepsi, domuz avına uygun muydu?
Mesela bağrı açık beyaz gömlek altı slim fit pantolonla mı çıkacaklardı domuz avına gibi? :))

İnsanların giyimleri, yüzleri vb. okudukça anlarsınız.

Yani yapilan saka cok zekice degil, bence anlamasaniz da olur bir sey kaybettirmez. Ayrica anlamayabilirsiniz de her espriyi sallayin bence sorun degil, herkes kendini cem yilmaz saniyor belki malca sakalari anlamadiginiz icin boyle hissettiniz kendinizi, anlamayin daha iyi :)

Ben sizi cok iyi anladim.Benzer tanidiklarm var.Ben ince espriyi anlamanin tam olarak okumuslukla degil kivrak zeka (yanlis anlasilmasin zeki olmak demiyorum) ile alakali oldugunu,bunun da yapisal fıtrî(dogussal) oldugunu dusunuyorum.Çunku cok kucuk yasta bir cocukta bile rastlayabiliyorum.Eger size sıkntı veriyorsa espri mi gercek mj oldugunj anlayans kadar sessiz veya tepkisiz kalin boylece hic renk vermemis olursunuz.

Yurt dışında mı yaşıyorsunuz domuz bulunan bir yerdeyiz diyince ihtimal verdim. Yabancı bir ülkede olduğunuz için yabancı dildeki cümle içinde bulunan şaka ve gerçeği ayırt edememiş olabilirsiniz

Ahahahhaa adınıza sevindim.

Benim o arkadaşımda çok saf görünürdü. Çok tuhaf tercihleri vardı hayatında da. O an asla mantıklı bulmadığımız sonunda ne doğru olduğunu anladığımız.Ama söz konusu analitik zeka olduğunda şaşırtıcı derecede pratikti.

Genelleme yapmayı sevmem ama bazı insanların beyin yapısı farklı gerçekten

evet ironi ve bağlam .
konu sahibinin tam olarak oturtamadığı iki kavram bu

Aslında bunu mimiklerden ve ses tonundan anlıyor olmalısınız. Başta ince düşünülmüş espri sanmıştım ama bu bildiğin geyik Hiç tanımadığınız insanlar içinse eğer gerçek olabilecek bir şeyse anlamamanız çok normal.

B birdeliningunlugu sarkastik, ironik bir söylem sırasında kişi genellikle gereksiz (Abartı) ciddileşir-gereksiz (Abartı) şaşkınlık tepkisi verir. İstisnaları vardır ancak, gereksiz bir ciddileşme hasıl olur yüzüne kişinin. Bunu yakalarsan ayırırsın. Okan Bayülgen bunu çok yapar, onun geçmiş programlarını inceleyip izleyebilirsin. Ki sizin konunuzda olan şey, dangalakça bir espri sadece.

Son düzenleme:
sosyal zekan düşüktür. akadamik başarılı olmak zeki olmanın ispatı değildir. asperger sendromu bile olabilir.

kitap okumanın zekayla alakası yok bu arada, kitap okumak zekayı geliştirmez hele ki 21. yüzyılda, ufku genişletir sadece.

Ahaha evet o kadar anlamıyorum ki geyiği ince espri sanıyorum

alık baktığınızı belli etmeyin bir şey olmaz herkes her kafayı yaşamak zorunda değil
şey kötü oluyor o espriyi 2 dk boyunca anlatıp karşıdaki komik olmadığını hissedip bu muydu diye bakıyor ya deliriyorum
benimde arkadaşım böyle bi espri yapıyorum o ne ya diyor açıklayınca çok saçma diyor enerji menerji kalmıyo insanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…