- 23 Aralık 2020
- 328
- 103
- 23
- Konu Sahibi birdeliningunlugu
-
yani bunu örneklerden biri olarak verdim hepsi ince espri değil anlamadığım tarzı anlatmak için dedim en son bu yaşandı herkes de bu espriye takılmış bu ince olmayabilir evet ama günlük hayattan bir kesti aktardım ve anlamıyorum dedimBunun hangi kısmı ince espri?
Bu olsa olsa argo bi mecazı mürsel, espri olarak yapıldıysa da gayet kalın bir espri, böyle "Zıtt Erenköy" tadında bi şey.
Hayır kızlar iki tane çapkınlık turundaki genç eşim konuşmuyor Bu arada onlar Başkasına böle dedi ben de gerçek sandım eşim yok be ortam adamı onlar ne domuzu dedimuhtemelen o kişi rutin olarak hep o saate belli bir noktaya gittiği belli olan bir kişi veya kıyafetlerinden nereye gideceği apaçık belli olan biridir . atıyorum elin palet ve zıpkın olan birine nereye gidiyosun dediyse eşi, domuz avına gidiyorum (görmüyo musun elimde zıpkınla nereye gidilir ) manasında olabilir veya elinde alet çantası vardır atıyorum . yanı olay açık seçik ortadayken sorulan boş sorulara esprili ve iğneleyici yanıt vermek için böyle denilebilir .gayet günlük bir kullanım
Yani domuz var buralarda açıkçasıdomuz yetişen - bulunan biyerdeyseniz bunu ciddiye alabilirsiniz ancak domuz bulunmayacak biyerdeyseniz muhakeme yeteneğinizle burada domuz bulunmuyor demekki şaka diye anlamanız gerekir .
bunu nasıl aşacağınızı bilmiyorum ancak bu şekilde düşünebilirsiniz .
muhtemelen çok düz mantıkta düşünüyorsunuz , daha derin manalı kullanılan tabirler üzerine düşünebilirsiniz .
Evet evet onu geçin zaten o ince değil misal verdimdomuz avı meselesi ince bir espri falan değil zaten.
yani bunu örneklerden biri olarak verdim hepsi ince espri değil anlamadığım tarzı anlatmak için dedim en son bu yaşandı herkes de bu espriye takılmış bu ince olmayabilir evet ama günlük hayattan bir kesti aktardım ve anlamıyorum dedim
Ya evet filmlerden ya da capslerden anlamadıysam ay onu bilmiyorum izlemedim der geçerim ama olay bazında durum bazında espriler anlık döner ya bazen ince de deil dalga geçmek amaçlı mesela şöle diyim pikniğe eşli gidilecektir biri tek gelir eşimle bozuştuk o gelmiyor der ama o da iki dk sonra gelir markete uğramıştır aslıdna yani herkes ahahah derken ben yaa öyle mi oldu diyorum anlatabildim umarımBazen ben de anlamıyorum ya. Okulda arkadaşlarımın benimle dalga geçtiği bile olmuştur :) Bunun girilen ortamlarla ilgisi var galiba, sosyal medyaya biraz bakınca 'yuh bu bu anlama mı geliyormuş?' dediğim çok şey oldu. Ama bunların çoğu da bana kalırsa hoş ve ince espriler değil, oldukça avam. Yani bir kayıp olarak görmeyin bunları anlamamayı.
Evet iki tiki range üstündeydi aynen ama domuz avına da gidebilirlerdi gayetSizin anlamadığınız tarzı ben de tam anlamadım (Nasıl gelişti, nasıl bir jeep :)) ); şöyle ki:
Range Rover Jeep içinde bir grup tiki sayılabilecek gencin "Domuz avına çıkıyoruz" demesi, argo bir gönderme olabilir; "Ava çıkıyoruz=Flörtleşecek birilerine bakmaya çıktık" (Benim ilk aklıma gelen bu ve bu berbat bir espri)
İkinci seçeneği de yukarıda vermişler, ironi-iğneleme, sarkazm üzerine olur. Yapılan şey alenidir ve sorarsınız, tersini söyler.
Balığa çıkıyordur bellidir, sorarsınız "Define aramaya çıktık" denir vs. Bunlarda da alaycılık vardır.
Bunları anlamak için biraz sosyal zeka gerekiyor.
mesala domuz değil piliç deseydi belki daha yerinde olurdu ama anlarmıydınız?Yani domuz var buralarda açıkçasıevet düz mantık biriyim sanırım aslında biraz robotik biriyim sanırım
Evet iki tiki range üstündeydi aynen ama domuz avına da gidebilirlerdi gayet
Ahahahhaa adınıza sevindim.Bunu öğrenmek ufkumu açtı.
Eşimin sayısal zekası süperdir, geyiğine yaptığımız esprileri hep ona göre çevirmek zorunda kalırdım.
Ben onu saf bulurdum meğer adamın beyin yapısıyla alakalıymış.
evet ironi ve bağlam .“İroniden anlamayan nesle aşina değiliz”deki nesil siz misiniz?Verdiğiniz örneği çok anlayamadım ama tahminim ironi içeren esprilerden bahsediyorsunuz. Ben severim bu tarzı ve çok da kullanırım. Ama anlamayacağını düşündüğüm ya da bildiğim kişilerle dalga geçmek için kullanmam. İnce gördüğümü söylerler genelde. Yankı bulmayacak kişilerle de bu tonda konuşmam. Bu bence zeka türüyle alakalı bir durum.
Not: Sayısalcıyım
Aslında bunu mimiklerden ve ses tonundan anlıyor olmalısınız. Başta ince düşünülmüş espri sanmıştım ama bu bildiğin geyikYa evet filmlerden ya da capslerden anlamadıysam ay onu bilmiyorum izlemedim der geçerim ama olay bazında durum bazında espriler anlık döner ya bazen ince de deil dalga geçmek amaçlı mesela şöle diyim pikniğe eşli gidilecektir biri tek gelir eşimle bozuştuk o gelmiyor der ama o da iki dk sonra gelir markete uğramıştır aslıdna yani herkes ahahah derken ben yaa öyle mi oldu diyorum anlatabildim umarım
Ahaha evet o kadar anlamıyorum ki geyiği ince espri sanıyorumAslında bunu mimiklerden ve ses tonundan anlıyor olmalısınız. Başta ince düşünülmüş espri sanmıştım ama bu bildiğin geyikHiç tanımadığınız insanlar içinse eğer gerçek olabilecek bir şeyse anlamamanız çok normal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?