• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Inançlarım yerle bir oluyor...beynim intiharı meşru kılıyor...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar Allah şahit yemin ederim ağlamaktan kafam çatlıyor ve inanın taş gibi oldu kazan gibi uyuşuyor.Neyi nasıl topralıcam yazcam bilemiyorum.Sıkıntı o kadar çok ki burda yazılabilecek yazılamıcak yazılabilecekleri paylaşacağım ama felaket baş ağrım var zaten sol tarfımda migrenimde var oda başladı.Herkese çok tşk ederim ilgilenen ve inanın ki siz doğru taraftasınız.2001 ıkt.id.bil. fak. işletme mezunuyum ve işsizim en büyük sebeplerimden biri ve artı artı artı sebepler offffffffffffff yaaaaaaa yazdıkça yazarken düşündükçe dahada kötü oluyorum kendimi toparlayınca gelcem inş söz....çürüyorum evde ve buna sebep benim kendime yaptığım o kadar çok sıkıntı var ki keşke çok özel insanlarla birebir görüşürüp dertleşebilsem.Çok ihtiyacım var...Ailem çokkk sıkıntılı bir durumun içinde sadece ben değil tüm ailem mutluluğa açız uğramıyor yanımıza...bir karabulut var sanki üzerimizde yıllardır yokedemediğimiz...benim dağ yaptığım sıkıntılarımın üzerine kardeşimin dertleride geldi...annemin ve ablalarımda aynı ama en azından ablalarımın ailesi ve işleri var yaşama sebepleri....

Son düzenleyen: Moderatör:
canım işsizsin diye değermi intihar etmeye. bak ne güzel mesleğin varmış. elbette bir iş bulacaksın. başvurularına devam et....

huzursuzlugun tek maddi degil sanirim..
manevi huzursuzlukta yol almis..
herseyden once bi istigfar cek kapa gozlerini ve Allaha yonel..
ondan baska kimse, derdin herneyse derman olamaz..
magnen biraz toparlanincada gel dok icini yardimci olmaya calisalim..

Bu hayatta şunu da öğrendim ki kendi adıma konuşayım;
Her şer diye düşündüklerimizde bile bir hayır vardır.Ve her başıma gelen kötü bir olayda mutlsuzluğum gelip geçicidir.Ve ben bilirimki beni ayakta tutan,beni güçlü kılan bana hayatın verdikleridir.
Sizde hayata iyi tarafından bakın,yaşadıklarınız ne yada sizi bu kör kuyuya sebep nedir bilemiyorum ama şu an mantıklı düşünemiyorsunuzki ölümü düşünüyorsunuz.
Bence ölüm bir kaçış yada bir son değildir.Çekeceğiniz azap şu an çektiklerinizden daha ağır olucaktır.
Lütfen azıcık kendinizi dinleyin ve sakin olun.

konuyu baştan sona okudum, adıvara da aynen katılıyorum, bir kitap okumuştum ve orada diyor ki bazen kendimiz için hayırlı olduğunu sandığımız şeyler felaketimiz, şer olduğunu sandılkarımız ise hakkımızda hayırlısıdır diyor, bak canım hiçbir dua rabbin katından geri çevrilmez, mutlaka değerlendirilir, misal veriyorum sen dersinki allahım bana üniversite sınavını kazanmayı nasip et, bu dua evreni dolaşarak yaradana ulaşıyor, yaradan da bunu senin için en hayırlı bir şekilde değerlendirip ona göre bir karar veriyor, sen dua ettin üniversite sınavın kazanmak iiçin ama kazanamadın, sakın ola ki dualarım kabul olunmadı diye düşünmeyeceksin, hakkımda hayırlısı böyle değilmiş diyeceksin, o kapı kapatılacak belki yüzüne ama başka bi r yerden bir kapı açılacak ve hakkında daha da iyisi olacak, velhasıl kelam intihar etme meselesine gelince, daha önce intihara teşebbüs etmiş birisi olarak konuşuyorum, anneannemin ilaçlarından avcuma doldurup hepsini yutmuştum, gece yarısına kadar da hala kaararlıydım, bu iş bitecek birazdan bütün acılarımdan kurtulacam diyordum, şu anda çoksaçma geliyo gerekçelerim ama o zamanlarda gerçekten intihar etmem için mantıklı sebeplerim olduğunu düşünüyordum, daha sonra vakit gece yarısını bulunca midem bulanmaya başım dönmeye başladı, halisünasyonlar görmeye başladım, sanki birileri acı acı çığlıklar atıyo, çok acayip şeyler olmaya başladı, sanki şimşek çakıyomu ş gibi bişeyler oluyodu, masal anlatmıyorum gerçek bunlar, beynimin bana oynadığı oyunlardı belki, sonra dedim kızım sen ne yapıyosun manyakmısın, ölüme adı m adım yaklaştığımı hissediyodum zaten, yavaş yavaş da korkmaya başladım, bi yanım bi karar verdin ve sonuna kadar uygula diyodu, diğer yanım da kalk git kus midendekileri rahatla salaklak etme intihar çözüm değil diyodu, böyle böyle bi süre cebelleştim kendimle, sonra bir anda karar verdim, hayır ben henüz ölmemeliyim, ne kadar acı da çeksem ne zorluklar da görsem bu hayat herşeye rağmen yaşamaya değer, bu ömür bu beden bana bahşedildiyse benden alınana kadar da en güzel şekilde kullanmak benim hakkım dedim, koştum lavaboya ne varsa kustum, geri yatağa gittim ve bi süre sonra uyumuş kalmışım, sabah kalktığımda sanki güneş bi başka doğuyodu, o duyguyu anlatamam çok farklı bişeydi, kızım dedim iyiki bi halt işleyip de canına kıymamışsın, bak güneş ne kadar güzel, herşey ne kadar güzel, bütün zorluklara rağmen hayat yaşamaya değer, ve o gün benim dönüm noktam oldu, o günden sonra asla ve asla intihar etmeyi düşünmem, düşünebileceğim son şey bile değil, ve allah bana bu geri dönüş hakkını verdiği için de kendimi şanslı görüyorum, dünyada her ne acı çekersen çek hiçbirisi intihar etmek için bahane değil, sebebini şu anda ister anlatırsın ister anlatmazsın sana kalmış birşey ama sebep her ne olursa olsun intiharın gerekçesi olamayacak kadar basit, hiç düşündünmü elimiz kaynar sudan yada sıcak bişeyden yanıyor da ufff diye hemen geri çekiyoruz, inançlı biriyim diyosun, inancına göre de intiharın affı olmadığını bilirsin, birkaç saniyelik bir yanma için bile elimizi bi anda geri çekip dakikalarca sızısını yaşıyosak, hemen onu tedavi etmek için oradan oraya koşuyosak cehennem azabına nasıl dayanabiliriz sence, şu dünyanın basit dertlerinden kurtulmak için canına kıymayı tercih ediorsun ama önünde dünyanın kat kat daha büyüğü cehennem var, onunla nasıl başedebilirsin ki bu aciz halinle, sakın yanlış anlama aciz diyorum çünkü hepimiz aciziz, yeri gelir rhepimiz pes ederiz, tamam işte burada bitti artık ötesi yok benim için deriz, ama hiç düşünmeyiz karanlık gecenin sabahı mutlaka aydınlık olacak, depresyondayken hep söylediğim bi söz vardı belki sen de bunu benimsersin diye söylüyorum, şu anda gece ve ben geceyi yaşıyorum, elbet birgün sabah olacak güneş doğacak, işte ben o zaman çiçekleri böcekleri kuşları kısacası güzellikleri görebileceğim, az sabır diyodum kendime, lütfen az sabır, her ne sıkıntın varsa inan ki bi gün geçecek, acılar sürekli olamaz mutlaka bir gün biterler, bak gurbaa peygamber efendimizden bahsetmiş, bende o konuda ufak bişey söylemek istiyorum, dünyada en kötü acı evlat acısıymış derler, rabbim hepimizin evlatlarını bizlere bağışlasın, bir arkadaşımın bebeği ölmüştü ve kız haklı olarak depresyona girmişti, o zaman ona söylediğim söz onda çok etkili olmuştu, gerçekten de düşünülmesi gereken bir konu, uğruna alemler yaratılan, insanların efendisi olan, nadide, kimseyi kırmamış kimseyi üzmemiş, ümmeti ümmeti diye kendisini harap etmiş o mükemmel insan bile evlat acısı çekmiş, nasıl olur ya derdim, allah en sevgili kuluna bu acıyı nasıl yaşatır, evet yaşatır, var bir bildiiği ki yaşatır, hem de acıların en acısı olan evlat acısıyla yaşatır, işte canım alemlerin en sevgilisi bile bu acıyı tattıysa ve gık bile demeden allaha tevekkül edip ona teslim olduysa ve o da bizim önderimizse onun yolunda ilerlemeliyiz, acılarımızı isyan etmeden yaşayıp bitirmeliyiz, bir imtihandayız hepimiz, kimimiz mükemmel kimimiz iyi kimimiz kötü notlarla alacak karnesini, intihar hiçbirşeyin çözümü değil, inşallah aklından çıkartırsın, biz ne kadar kendimizi paralasak da bunu başarabilecek olan sensin, şu ekranın arkasındaki onlarca kişi seni yolundan döndüremez, sadece sana tavsiyelerde bulunabilir, diyorumya kendini kurtaracak olan da bataklığa sürükleyecek olan da sensin, şu hayat sınavında mükemmel notlar alman dileğiyle

canım işsizsin diye değermi intihar etmeye. bak ne güzel mesleğin varmış. elbette bir iş bulacaksın. başvurularına devam et....

canım burada yazmayla hayatından ne kadar ayrıntı anlatabilirsin.Yaşadığın bir ilişkide sana mutlumusun desem evet çok mutluyum dersin ama sana o mutluluğu sağlayan çok ayrıntılar yaşanmışlıklar vardır anlatabildim mi bilmiyorum.Söylenenler başlık gibi kalıyor hayattan ama bide satırlar var.İşsizlik diyorum ama şuanki şartlarım,kendime yarattığım kaos ve geçmişin ayrıntıları var.Koca bir romandan başlıklar sunuyorum.Birikim çok o kadar çok ki...

İntihara gelince benim dediğim hadi intihar ediyorum değil düşüncem meşru kılıyor dedim.Bir anlık şuur kaybı olayına yaklaştığımı hissettim.O bunalım ve sıkıntıyla uzun uzun yazamadım sorunumu.Bana bir mucize gerek diye düşünüyorum hep sıkıntılarımın içinden çıkabilmek için ...

arkadaşlar Allah şahit yemin ederim ağlamaktan kafam çatlıyor ve inanın taş gibi oldu kazan gibi uyuşuyor.Neyi nasıl topralıcam yazcam bilemiyorum.Sıkıntı o kadar çok ki burda yazılabilecek yazılamıcak yazılabilecekleri paylaşacağım ama felaket baş ağrım var zaten sol tarfımda migrenimde var oda başladı.Herkese çok tşk ederim ilgilenen ve inanın ki siz doğru taraftasınız.2001 İkt.id.bil. fak. işletme mezunuyum ve işsizim en büyük sebeplerimden biri ve artı artı artı sebepler offffffffffffff yaaaaaaa yazdıkça yazarken düşündükçe dahada kötü oluyorum kendimi toparlayınca gelcem inş söz....çürüyorum evde ve buna sebep benim kendime yaptığım o kadar çok sıkıntı var ki keşke çok özel insanlarla birebir görüşürüp dertleşebilsem.Çok ihtiyacım var...Ailem çokkk sıkıntılı bir durumun içinde sadece ben değil tüm ailem mutluluğa açız uğramıyor yanımıza...bir karabulut var sanki üzerimizde yıllardır yokedemediğimiz...benim dağ yaptığım sıkıntılarımın üzerine kardeşimin dertleride geldi...annemin ve ablalarımda aynı ama en azından ablalarımın ailesi ve işleri var yaşama sebepleri....
cnm intiharla hiçbişeye çözüm bulamazsın ne yazık ki.. ben de yıllarca işsiz kaldım ama çok şükür allah bi kapı açtı ve işe girdim. hiç bi zaman inancını, ümidini kaybetmemen gerek.. ve emin ol ki hayatta sağlıktan daha önemli hiçbişi yok.. ben de geçen seneye kadar herşeye üzülürken en yakınımı babamı kaybedince hayatın gerçek yüzünü gördüm ve o günden beri asla boş şeyleri kendime dert etmemem gerektiğini anladım.. hayat o kadar kısa ki saçma sapan şeyleri kafana takarak kendini heba etme.. hem bi sürü işsiz insan var hepsi intihar mı etsin şimdi? böle düşüneceğine biraz pozitif düşün, bişeyler için çabala ne yazık ki düşünüp kahrolarak sorunlarının üstesinden gelemezsin. karamsar davrandıkça emin ol herşey daha da kötüye gidecektir..

huzursuzlugun tek maddi degil sanirim..
manevi huzursuzlukta yol almis..
herseyden once bi istigfar cek kapa gozlerini ve Allaha yonel..
ondan baska kimse, derdin herneyse derman olamaz..
magnen biraz toparlanincada gel dok icini yardimci olmaya calisalim..

manevi sıkıntı çooookkk fazla maddide illaki oluyor baba eline bakıyoruz ama çok ağır oluyor.Artı yaşımın standartında bir hayat sürmüyorum.Hep evdeyim hep evde dedim ya çürüyorum.Zaman o kadar acımasız ki ...

canım iş bulunur....
bunu kendine sıkıntı yapma
her işsiz olan intihar edicek olsaydı Türkiyenin nufusu yüzde %25 azalırdı
Rabbim sağlık versin
inan gerisi boş, bomboş....
daha önce anlatmıştım yine anlatayım
bundan yaklaşık 2-2,5 yıl önce öyle kötü bir ruh halim vardı ki
canlı cenaze derler ya aynen öyle...
günlerce kendime işkence ettim
ne kimseyle paylaşacak gücüm vardı ne de kendi kendime yetebilecek cesaretim...
bu durum böyle devam edince normal olarak sağlık sorunlarım başgösterdi
öleyim öleyim diye dua ederken, o masaya yatıp vucuduma onlarca metal bant taktıklarında öyle bir ölüm korkusu sardı ki tüm bedenimi anlatamam...
Allah; günlerce dua edip ölmeyi dileyen sevgili kulu bendenize öyle bi şefkat tokadı patlattı ki masadan kalktıgımda aldıgım her nefes için gözyaşı döktüm, nasıl şükredeceğimi bilemedim...

iyisiyle kötüsüyle
güzeliyle çirkiniyle
kavgasıyla gürültüsüyle...
hayat bize sunulmuş en güzel mükafattır...
elin, ayağın tutuyor mu
konusabiliyor musun
görebiliyor musun
koklayabiliyor musun
ağzına lokmayı aldıgında sağlam dişlerle çigniyor olabilmek bile başlı başına lutuftur...
işsiz kalmak, aşksız kalmak, aşsız kalmak, evsiz kalmak...
bunlar fani şeyler
Rabbim sağlık versin, gerisi boş...
hırpalama daha fazla kendini
hayat; bi köşeye geçip yas tutanlarla değil, herşeye inat ona sımsıkı sarılıp meydan okuyanlarla iyi geçinir...
sil aklından kötü düşünceleri, ümitvar ol
zira inanarak yapilan hiç bir duayı geri cevirmez Allah
ne demiş mevlana;

insan düşünceden ibarettir
geriye kalan yalnız et ve kemiktir
gül düşünürsen gül olur; diken düşünürsen diken...

Asmira kaç yaşındasın merak ettim?

Arkadaşlar inanan yazar,inanmayan yazmaz...
Allah kimseyi çaresizlik içinde bırakmasın...
herhalde hiçkimse dikkat çekmek adına böyle bir senaryo yazmaz...
lütfen destek olalım,bize bu yakışır,
köstek olmayalım...

İbolya kutlarım senii..Harika yazmışsın..

teşekkür ederim canım, hissettiklerimi ve yaşadıklarımı yazdım, asmira sana bişey daha söylemek istiyorum, hayatta mucizeyi beklersen çok beklersin, mucize sen olacaksın canım, sen olmalısın, hiçkimsenin başına sihirli değnek deyip de hayatı değişmiyo, hepimizin dertleri var, bak ben şu anda memurum, ama bu işi bulana kadar neler çektiğimi ben bilirim, evimizin ötesinde zeytinlik vardı, orada da bi taş vardı, volkmenimi alır gider o taşın üzerinde ağlar gelirdim gece yarıları, yalvarırdım her an, o çaresizlik canımı çok yakardı, çok sınavlara girdim çıktım, sonra bir gün bi baktım aaa başarmışım, o günden sorna herkes torpilinizmi vardı diye basit basit konuştular, torpilim bendim işte, ben başardım, ben çabaladım, kendimi övmek diil niyetim saın yanlış anlaşılmasın, anlatmak istediğim mucizeyi beklemeyeceksin, sen mucize olacaksın, bunu başarmak imkansız değil canım, çok zor bekli ama imkansız değil, sen istedikten sonra yapamayacağın şey yok inan

canım benim bu hayatta emin ol dermansız dert yok.....

buna inan dermansız dert yok.....

umarım en yakın zamanda iyi bi iş bulursun.....

ama en aciz en zavallı olduğumuz zamanlar bizim imtihan zamanlarımız allah isyan yerine o zaman daha çok bağlanmalı ondan umud etmeliyiz....

bak canım bende çok sancılı bir yıl geçirdim 2007....

nelermi yaşadım?

kardeşim lösemi oldu babam iflas etti ben eşimle evlenme arefesinde büyük sorunlar yaşadım o sırada ailecek çok sıkıntılar çektik......

ama şimdi dimdik ayaktayız.....

ben iyi bi yuva kurdum ve ailemde bende bu yuva kuruldğu için mutlu(karşı olmalarına rağmen).....

kardeşim iyileşti tedavisi bitti ve şu an çok sağlıklı......

babam borçlarını bitirdi yazlık- arsa gitti ama giderse gitsin......

mal dediğin nedirki dünya malı hepsi geçici.....

bak allah kötü gün gösteriyosa iyi günde gösteriyor...

lütfen umudunu kaybetme herşeyin bi çözümü elbet vardır.....

rabbim dermansız dert vermesin.....

lütfen bi daha intihar kelimesini duymak istemiyorum.....

gitmekle kalmak çok ince bir çizgi.
uzaktan bakınca farkedilmeyen ama yürümeye başlayınca kılıçtan da ince olan..
gerisinde durmak zordur o ana gelince, ama durmaya mecbursun.
kolay olanı seçmek gitmek, zor olan yaşamaksa..
üzgünüm ama mecbursun yaşamaya.
kendin için, ailen için, belki de seni seven bi avuç insan için..
intihar sana tanınan bir hak ya da seçim değil, dolayısıyla bunu seçemezsin de.

teşekkür ederim canım, hissettiklerimi ve yaşadıklarımı yazdım, asmira sana bişey daha söylemek istiyorum, hayatta mucizeyi beklersen çok beklersin, mucize sen olacaksın canım, sen olmalısın, hiçkimsenin başına sihirli değnek deyip de hayatı değişmiyo, hepimizin dertleri var, bak ben şu anda memurum, ama bu işi bulana kadar neler çektiğimi ben bilirim, evimizin ötesinde zeytinlik vardı, orada da bi taş vardı, volkmenimi alır gider o taşın üzerinde ağlar gelirdim gece yarıları, yalvarırdım her an, o çaresizlik canımı çok yakardı, çok sınavlara girdim çıktım, sonra bir gün bi baktım aaa başarmışım, o günden sorna herkes torpilinizmi vardı diye basit basit konuştular, torpilim bendim işte, ben başardım, ben çabaladım, kendimi övmek diil niyetim saın yanlış anlaşılmasın, anlatmak istediğim mucizeyi beklemeyeceksin, sen mucize olacaksın, bunu başarmak imkansız değil canım, çok zor bekli ama imkansız değil, sen istedikten sonra yapamayacağın şey yok inan

kesinlikle harikasın canım....
opuyorumnanaktan

Canım sanma ki bir tek senin hayatın böyle bir tek sen böyle çıkmazdasın
bizlerde öyleyiz inan çok iyi anlıyorum ki çok bunalmışsın çok sıkılmışsın
herşey üstüne üstüne geliyor gibi düşünüyorsun çıkmazdaymışsın gibi hissediyorsun
ama sabır elbet geçecek

Allah kimseye kaldıramayacağı kadar yük vermezlermiş derler sevdiği kişileri denermeiş derler
tutki sende bir sınavdan geçiyorsun ona sığın ve dua et

Elbet te herşey birden yoluna girmeyecek biraaz senin çabaların birazda yaradanın yardımıyla emini ki
güzel günler gelecek bizlere verilen bu emaneti en güzel şekilde korumak değil mi burdaki görevimiz

Gitmek çok kolay önemli olan savaşmak

hakkın da hayırlısı olsun canım....
zamanın ne göstereceği belli olmaz o yüzden tüm zorluklara göğüs gererek... ayakta durmaya çalışmalıyız... bir söz var kime ait bilmiyorumm ama çok güzel bir söz

Yaşamak Direnmektir.......

Sende bu hayata tutunmak için diren....

Kesinlikle bu sözlerin üstüne bir şey söylemeye gerek yok sanırım.İbolyam seni ayakta alkışlıyorum canım benim.Keşke her kadın bu kadar güçlü olabilse ve er geç o çok istediklerine kavuşacaklarını inanabilse..
Tebrik ediyorum seni canım benim.:1hug:

canım hayal kurmayı bile beceremiyorum onu farkettim ben hiç hayal kurmuyorum ,hırs,azim,çosku yokkk o sınavları kazanabilmek için azim gerekli yok yok yok oturup çalışamıyorum başına:(yaş 33 oldu ve ben 24 yaşından beri saplantılı bir şekilde ona yaş geçti buna yaş geçti diye diye ve biçok aptallığımla ömrümü tükettim gibi geliyor.Bu yaştan sonrada hayatın bir tadı olmucak gibi...hiçbişeyi beceremiyorum var olan potansiyelimi çıkarmayı becemediğim gibi bazen diyorum mükemmele yakın bir karaktersin neden kendini yokediyosun yitip gidceksin kendine ve çevrene fayda sağlamadan,böyle bir kişiliği diri diri gömüyorsun diye ama ben yaşamayı beceremiyorum:( şuanki kafa yorgunluğum ve ruh halimle çok saçmalamışta olabilirim mazur görün.HERKESE SONSUZ TŞKLER ARKADAŞLAR TEK TEK OKUYORUM HERBıR KELıMENıZı AYRI AYRI YAZAMASAMDA ıNANIN FAYDANIZ OLDU ŞıMDı DAHA DıNGıN KAFAM SONSUZ TŞKLER...

olur insan bazen olmaz dediği seyleri mesru görmeye baslar gibi olur
bir an sana çözüm gibi görünsede o şeyler sadece bir imtihandı ve sen arkadasım geçtin o imtihandan
simdi kalan sakince düşünmek
bize o aklı ve inancı veren Rabbimize sarılmak
Allah sana ferahlık versin kardeşim

Back