• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Inançlarım yerle bir oluyor...beynim intiharı meşru kılıyor...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Asmira cım..ben doğduğum günden beri aile anlamında sıkıntılar yaşayan biriyim..hemde öyle bilindik dertler değil.benim diyen senarist böyle bir hikayeyi kurgulayıp yazamaz..ne bir film gördüm nede bir roman okudum hayatıma benzeyen..bende kendi hayatımı yazmaya karar verdim..onca sayfa oldu ama inanırmısın ben hala romanda 5 yaşındayım :)) düşün artık neler yaşanmış nelere şahit olunmuş..daha 9 yaşındayken ,yaşıtlarım gibi parklarda sokaklarda oynamak yerine ben odama kapanır ne olucak bizim halimiz.hayat neden bu kadar acımasız diye arabesk günler yaşardım..24 yaşıma kadar yaşadıklarım 50 yıla ya sığar ya sığmaz..eşimle tanışmam, asla düşünmediğim bir anda,bütün umutlarımı kaybettiğim bir zamanda,saldım çayıra mevlam kayıra modlarındayken oldu..ne umudum vardı nede hayallerim..benim hayatım böyle artık,sihirli değneğim bile olsa ancak boyumu 10 cm uzatmam reva görülürdü diye düşünürdüm..hayatmın en zor anlarında bile intiharı düşünmedim ben..hayattan hiçbir beklentim kalmamıştı ama Allahın korkusu vardı hep içimde..belkide bu sadakatimin mükafatı olarak eşim çıktı karşıma..yavaş yavaş anlıyorum ki bu hayat kendini yiyip bitirmek,yok olduğunu düşünmekle harcanıcak kadar uzun değil..bundan başka hayat yok,dünya yok..geldiğimiz ilk misafihane ve sonuncusu olucak..mutluluğun ayağına gelmesini beklersen,sen farkında olmadan o senden 10 adım daha da uzağa kaçıyor..zamana bırak hayatı canım..o sana gelicek..

allahın verdiği canı ancak allah alır
sen sanıyormusun ki o ilaçları içince hayat bitecek yaşam sona erecek
hayır bitmez...
rabbimin sana bahşettiği nefesi tamamlayıncaya günü dolduruncaya kadar bitmez
biri bulur seni hastaneye götürür hayata kaldığın yerden ama kocaman bir yanlışla devam edersin
her türlü ilacıda içsen kendini gökdelenlerden de atsan ölmeyeceğin varsa ölmezsin arkadaşım
kimin dertleri sorunları yok ki
kim tam anlamıyla mutlu
kim istediğinin yüzde yüzüne sahip..
geçer geçer bu bugünlerde geçer hayat geçiyor bu mu geçmeyecek...
ilerde bakıp gülersin şu haline...
hem o kadar zorluğuna rağmen hayat o kadar tatlı ki vazgeçmek çok zor inan bana
hastaneler yaşama dört elle sarılan insanlarla dolu
kimi böbrek bekler kimi ilik nakli kimisi ameliyat masasında...
hepsinin bir umudu var yaşamak istiyorlar
sen ki elin kolun bacağın sağlam alın bu hayatı benden diye isyan ediyorsun
bi düşün bi bak çevrene lösemili çocukların o masum bakışlarını düşün
yaşamak için neler vermezler...
sense sana bahşedilmiş bu sapasağlam bedene isyan ediyorsun
elbette kaybedilmeden değeri bilinmiyor
kaybetmeden değerini bil arkadaşım vazgeçme umudunu yitirme...
her gecenin sabahı vardır
o sabah belki bir yıl sonra beki beş yıl sonra gelecek ama gelecek sen beklemekten vazgeçmedikçe...
sabrın mükafatı büyük olur sabret sonuna kadar sabret....

Son düzenleme:
cnm beni gerçekten üzdü yazdıkların ama hayatta hiçbirşey için geç deil bunu sakın unutma.. bizim işyerine geçen sene 45 yaşında bi mühendis sınavla atandı, düşün o yaşa gelmiş ama azmetmiş kazanmış.. hatta şimdi kendi memleketine gidebilmek için tekrar sınava gireceğini sölüor:) çok güzel bi bölümden mezun olmuşsun, umutsuzluğu bir yana bırak lütfen, bunu başardıktan, güvenin yerine geldikten sonra herşey düzelicek göreceksin.. lütfen artık kendini üzmea.s.

devlet memuru olarak mı arkadaşım artı yenimi başladı işe yoksa başka bir yerden mi geldi.2010 da kpss deneyim diyorum 33 yaşı çoook yaşlı görüyorum oturamıyorum ders başına hep ümitsizlik olmazlar kafamda güvensizlik kemiriyor beni:((

devlet memuru olarak mı arkadaşım artı yenimi başladı işe yoksa başka bir yerden mi geldi.2010 da kpss deneyim diyorum 33 yaşı çoook yaşlı görüyorum oturamıyorum ders başına hep ümitsizlik olmazlar kafamda güvensizlik kemiriyor beni:((

asmira canım 2010 kpssyi kazandığında 34 yaşında olacaksın, birçok kurum 35 yaş şartı arıyo, yani henüz önünde zaman var, zaten memurluk için başvurulara başladığında kpss sınav tarihi itibarilye yaşın önemli, yani o sınav 2 yıl geçerli biliyosun, sen o an 36 yaşında olsan bile sınav tarihinde 34 yaşında olduğun için başvuru yapabiliyosun, bir de sana şunu söyleyeim, eğer istermisin bilmiyorum ama adalet bakanlığı sürekli memur alıyo, daha geçenlerde sınav yapıldı, eylülde yine olcakmış duyduğuma göre, bilgin olsun belki değerlendirmek istersin

Asmira cım..ben doğduğum günden beri aile anlamında sıkıntılar yaşayan biriyim..hemde öyle bilindik dertler değil.benim diyen senarist böyle bir hikayeyi kurgulayıp yazamaz..ne bir film gördüm nede bir roman okudum hayatıma benzeyen..bende kendi hayatımı yazmaya karar verdim..onca sayfa oldu ama inanırmısın ben hala romanda 5 yaşındayım :)) düşün artık neler yaşanmış nelere şahit olunmuş..daha 9 yaşındayken ,yaşıtlarım gibi parklarda sokaklarda oynamak yerine ben odama kapanır ne olucak bizim halimiz.hayat neden bu kadar acımasız diye arabesk günler yaşardım..24 yaşıma kadar yaşadıklarım 50 yıla ya sığar ya sığmaz..eşimle tanışmam, asla düşünmediğim bir anda,bütün umutlarımı kaybettiğim bir zamanda,saldım çayıra mevlam kayıra modlarındayken oldu..ne umudum vardı nede hayallerim..benim hayatım böyle artık,sihirli değneğim bile olsa ancak boyumu 10 cm uzatmam reva görülürdü diye düşünürdüm..hayatmın en zor anlarında bile intiharı düşünmedim ben..hayattan hiçbir beklentim kalmamıştı ama Allahın korkusu vardı hep içimde..belkide bu sadakatimin mükafatı olarak eşim çıktı karşıma..yavaş yavaş anlıyorum ki bu hayat kendini yiyip bitirmek,yok olduğunu düşünmekle harcanıcak kadar uzun değil..bundan başka hayat yok,dünya yok..geldiğimiz ilk misafihane ve sonuncusu olucak..mutluluğun ayağına gelmesini beklersen,sen farkında olmadan o senden 10 adım daha da uzağa kaçıyor..zamana bırak hayatı canım..o sana gelicek..

çok fazla beklentiye girmeden akışına bırakmam mı gerekiyor.Canım birinden biri olsa ucundan kıyısından ,ufak mutluluklar sağlıyacak erkek arkadaş bile edinemiyorum.Ucube bir insan değilim ama karşıma kimse çıkmıyor herkese atlayan bir insan değilim aman kaşı gözü diye.Çok farklı şeyler arıyorum onların olduğu kişide çıkmıyor karşıma hayatım gördüğüm,duyduğum aşklara imrenmekle ,uzaktan bakmakla geçti aslaaa kıskançlık ve hasetliğe düşmeden inanırmısın sadece imrenme,çarşı pazar gezerken eleele çift görmek istemiyorum çok duygulanıyorum.Diğer yarının eksikliği çok hissediliyor.Anne baba kardeş dolduramaz ruhundaki o boşluğu ama yok işte duymuyor beni,yada ben beceremiyrum sesimi duyurmayı,gelmiyor.:çok üzgünüm:

cnm yeni atandı önceden sadece 1 yıl civarında çalışmışlığı varmış o da özelde.. b grubu kadrolarda yaş sınırı yok:) nie güvensiz olasın bak ben de 4 yıldır bursada çalışıorum istla tayinim olmuordu bu yüzden tekrar sınava girdim yeni atamalarla istla gelicem inş. yaşım da 31. ümitsizliği kenara koy artık:) sormak istediin bişi olursa seve seve yardımcı olurum..

çok fazla beklentiye girmeden akışına bırakmam mı gerekiyor.Canım birinden biri olsa ucundan kıyısından ,ufak mutluluklar sağlıyacak erkek arkadaş bile edinemiyorum.Ucube bir insan değilim ama karşıma kimse çıkmıyor herkese atlayan bir insan değilim aman kaşı gözü diye.Çok farklı şeyler arıyorum onların olduğu kişide çıkmıyor karşıma hayatım gördüğüm,duyduğum aşklara imrenmekle ,uzaktan bakmakla geçti aslaaa kıskançlık ve hasetliğe düşmeden inanırmısın sadece imrenme,çarşı pazar gezerken eleele çift görmek istemiyorum çok duygulanıyorum.Diğer yarının eksikliği çok hissediliyor.Anne baba kardeş dolduramaz ruhundaki o boşluğu ama yok işte duymuyor beni,yada ben beceremiyrum sesimi duyurmayı,gelmiyor.:çok üzgünüm:

İnce eleyip sık dokuduğun bi yaştasın..beklentilerin de yüksek aynı paralelde.ama karşına çıkan insanlara ön yargılarından arınıp bakmalısın..kimse dört dörtlük değil ki..ucundan kıyısından yakalamak istediğin mutluluğu çok farklı şeyler aradığın için geri itiyorsun bence..zaten ucu görünüyor,tutsana fazlasını beklemeden..belki sana görünmeyen taraflarında istediğinden çok fazlası saklıdır..sabah kahveni git bi kafede iç,eline bi gazete al..sonra yürüyüşe çık banklarda otur,vitrinlere bak..girdiğin mağazalrda insanlarla sohbet et,sinemaya git tek başına,etrafına bak,güler yüzlü ol..kitapçılara uğra..illa yanında sana eşlik edicek birilerinin olması şart değilki..kariyerim yada yenibir iş sitelerine üye ol..bu mutsuz,umutsuz depresif halinden mutlaka çıkıcaksındır..kendini şartlama böyle..sen farketmesende seni farkeden birileri yanına gelicektir eminim..zorlada olsa gülümse..bi zaman sonra içinden gelir gülümsemeka.s.

asmira canım 2010 kpssyi kazandığında 34 yaşında olacaksın, birçok kurum 35 yaş şartı arıyo, yani henüz önünde zaman var, zaten memurluk için başvurulara başladığında kpss sınav tarihi itibarilye yaşın önemli, yani o sınav 2 yıl geçerli biliyosun, sen o an 36 yaşında olsan bile sınav tarihinde 34 yaşında olduğun için başvuru yapabiliyosun, bir de sana şunu söyleyeim, eğer istermisin bilmiyorum ama adalet bakanlığı sürekli memur alıyo, daha geçenlerde sınav yapıldı, eylülde yine olcakmış duyduğuma göre, bilgin olsun belki değerlendirmek istersin

Canım benim çok cici bir insansın sen iyiki sizleri tanıdım inanın çok mutluyum.Canım 35 yaşından gün almama şartı o ben seneye 34 doldurup 35ten gün alıyorum:(ahhh kıymetini bilemeden ne çabuk geçti bu seneler:(daha 30a çok var derken:sinifsinif:ben daha ne zaman bide eş bulup evlenip çocuk sahibi olcam.Zaten o durum başlı başlına bana hayal gibi geliyor,imkansız gibi:(çevremde 3.yü bulan bile var eş olarak bayan nasıl diyorum nasıl işin sırrı ne???
Canım çevrende duyumların olursa nolur paylaş benle motivasyona çok ihtiyacım var.Yoksa devletin bir kandırmacası gibi geliyor bana para tuzağı gibi:(

cnm yeni atandı önceden sadece 1 yıl civarında çalışmışlığı varmış o da özelde.. b grubu kadrolarda yaş sınırı yok:) nie güvensiz olasın bak ben de 4 yıldır bursada çalışıorum istla tayinim olmuordu bu yüzden tekrar sınava girdim yeni atamalarla istla gelicem inş. yaşım da 31. ümitsizliği kenara koy artık:) sormak istediin bişi olursa seve seve yardımcı olurum..

Yaş sınırının kalkmış olduğu ispatlanınca duyumlarla bende ümit oluşuyor.Çalışmaya istek duymak istiyorum.Mühendis örneğin ümitlendirdi beni tşkler canım ilgin içina.s.

ınce eleyip sık dokuduğun bi yaştasın..beklentilerin de yüksek aynı paralelde.ama karşına çıkan insanlara ön yargılarından arınıp bakmalısın..kimse dört dörtlük değil ki..ucundan kıyısından yakalamak istediğin mutluluğu çok farklı şeyler aradığın için geri itiyorsun bence..zaten ucu görünüyor,tutsana fazlasını beklemeden..belki sana görünmeyen taraflarında istediğinden çok fazlası saklıdır..sabah kahveni git bi kafede iç,eline bi gazete al..sonra yürüyüşe çık banklarda otur,vitrinlere bak..girdiğin mağazalrda insanlarla sohbet et,sinemaya git tek başına,etrafına bak,güler yüzlü ol..kitapçılara uğra..illa yanında sana eşlik edicek birilerinin olması şart değilki..kariyerim yada yenibir iş sitelerine üye ol..bu mutsuz,umutsuz depresif halinden mutlaka çıkıcaksındır..kendini şartlama böyle..sen farketmesende seni farkeden birileri yanına gelicektir eminim..zorlada olsa gülümse..bi zaman sonra içinden gelir gülümsemeka.s.

Ne kadar güzel şeyler yazıyorsunuz siz ve tüm arkadaşlarım sizleri okurken bugün mest oldum ve inanın ilaç almış hasta gibi kendime geldiğimi hissettim.Allah hepinizin yardımcısı olsun kalpten diliyorum bunu ki siz beni yalnız bırakmadınız.Defalarca tşk etsemde azdır.Tespitlerinizde çok doğru ve yerindea.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım benim çok cici bir insansın sen iyiki sizleri tanıdım inanın çok mutluyum.Canım 35 yaşından gün almama şartı o ben seneye 34 doldurup 35ten gün alıyorum:(ahhh kıymetini bilemeden ne çabuk geçti bu seneler:(daha 30a çok var derken:sinifsinif:ben daha ne zaman bide eş bulup evlenip çocuk sahibi olcam.Zaten o durum başlı başlına bana hayal gibi geliyor,imkansız gibi:(çevremde 3.yü bulan bile var eş olarak bayan nasıl diyorum nasıl işin sırrı ne???
Canım çevrende duyumların olursa nolur paylaş benle motivasyona çok ihtiyacım var.Yoksa devletin bir kandırmacası gibi geliyor bana para tuzağı gibi:(

canı m benim o senin güzelliğin, yavrum sen şimdi 2010 kpssye yine de gir, yanlış hatırlamıyosam iktisat mezunusun, bak ben lise mezunuydum, bu yıl önlisanstan mezun oldum, benim de yaşım geçti ona bakarsan, bende 29 yaşındayım, bu yaşta okuycam diye uğraşıyorum, yaşın genç diyceksin, evet genç ama hem iş hem çocuk hem ev bi de üstüne üstlük dersler arasında gidip geliyorum, inanırmısın sınavlara çoğu zaman hiç çalışmadan giriyorum, öyle aman aman zeki biri değilim, herkes gibi normal bi insanım ama bu sınavlarda afedersin eşşekler gibi çalışan bi çok arkadaşım kaldı ben hiç çalışmadan geçtim, ha çalışmak için çabaladım çırpındım ama olmuyo işte, ona zaman kalmıyo, zaman kalsa derman kalmıyo, demem o ki allah yardım ediyo, sen yaşım geçiyo falan deme kpssye gir, iktisat mezunları maliyeye girmiyomu yaa, bi araştırsana onda şartlar neler, kızım maliyeciler çok artist oluyolar yaa kaydirigubbakcemile3 bi keresinde bizim kuruma gelmişlerdi bi konudan ötürü, 1 hafta kadar kaldılar, denetleme yapıyorlarmış, kurumumuzla alaklaı diildi ama başka bişeyle alakalıydı, başka birilerinin gelirlerini denetliyolar yani, ama görmen lazım ya hepsi çakı gibi, müthişş güzel giyinmişler, bi de insanın yüzüne bakmaya bile tenezzül etmiyolar kaydirigubbakcemile3 yani dicem karizması güzel bi iş maliye, ona başvurabilirsin mesela, bak ben 99da dmsye girmiştim, hakkımız 5 yıla uzatılmıştı, yıllarca osymnin yaptığı atamalara açıktan atamalara koşturdum durdum, olmadı olmadı olmadı, sonra şu anda çalıştığım kurumun açıktan atamaları vardı onlara başvurdum, bak biz 3 arkadaşdık, ben 3. sınavda yerleşebildim, arkadaşımın birisi 4. sınavda, ve öbür arkadaşım da daha bu son yapılan sınavda yerleşti, sürekli haber uçururdum kızlar şurda sınav var şurası memur alcakmış vs diye, istersen sana da haber ederim duyduktan sonra, ya ben sıradan lise mezunuyken girebildiysem sen iktisat mezunuyken kafadan girersin, bi kere asla olurmu olacakmı olmayacakmı vs gibi düşünecelri kafandan çıkarcaksın, hedefin şu olmalı, ya olacak ya olacak, ki bu olmasa bile eminim çok güzel işler de çıkacaktır karşına, bak burda sana yardımcı olmak isteyen ne kadar çok kiişi var, sanal da olsa biz burda bi aileyiz, derdimizi de paylaşacaz sevinçlerimizi de, yeri gelecek yardım istyecez birbirimizden, bir de şu evlenme meselesinden bahsedeyim azcık, bak ben 20 yaşında evlendim, bi çok insana göre çok erken evlendim yani, hala daha bekar olan bi sürü arkadaşım var, benim 9. yılım evliliğimde, haa erken evlendim ama daha yeni bebeğimi kucakladım, daha önce bahsetmiştim sana özel mesajda, kayalıklardan geçmek zorunda kaldım bebeğime kavuşabilmek için, yeri geldi acılar çektim, yeri geldi psikolojim yerle bir oldu, ama her sabah yeniden bi umutla uyandım uykumdan, her zaman kısmetimi ver ya rabbim derdim, hala da ha derim, insnoğlunun istekleri hiç bitmez, mesela ben evlendim çocuğum oldu memur oldum, ama şu anda da diyorum ki çocuğumu şu şekilde yetiştireyim, şöyle param olsun şunu alayım, ne bileyim para biriktirip araaba yada ev alalım vs, istekler hiç bitmez, şu anda da bana maddi anlamda bahsettiğim hayallerim hayalden öteye gidemezmiş gibi geliyo, cebimizde beş kuruş para yok, sadece eşim çalışıyo o da kıt kanaat yetiyo, bende ücretsiz izindeyim maaş almıyorum, sözü fazla uzatıyorum farkındayım ama anlatmak istediğim hayatta her zaman istediklerimiz her istediğimiz an gerçekleşmiyo, bazen çok çabalamak gerekiyo, belki de sen şu anda çok çabalamalısın emellerine ulaşabilmek için, ama şunu sakın unutma, hedeflerine ulaştığın an duyduğun hazzın tadı çok başka, bu hazzın hayalini kurduuğn zaman inan ki zor olmayacak başarmak, ne zaman yardıma ihtiyacın olursa bak bi sürü arkadaş edindin, konuşu p dertlerini paylaşabilirsin, fikir alabilirsin, ha bi de şunu unutma, her evlenen evliliğinde mutlu mu oluyo sence, belk isen şu anda beklemedesin ama belki karşına öyle biri çıkcak ki hayatın boyunca tadamayacağın mutlulukları tattıracak sana, hayallerinin peşini sakın bırakma canım, hayal kurmak çok güzel bişey yaaa, hayallerimle yaşıyorum ben, onlar mutlu ediyo beni, bak dene bunu ve unutma herşey çok güzel olacak

Son düzenleme:
Back