canı m benim o senin güzelliğin, yavrum sen şimdi 2010 kpssye yine de gir, yanlış hatırlamıyosam iktisat mezunusun, bak ben lise mezunuydum, bu yıl önlisanstan mezun oldum, benim de yaşım geçti ona bakarsan, bende 29 yaşındayım, bu yaşta okuycam diye uğraşıyorum, yaşın genç diyceksin, evet genç ama hem iş hem çocuk hem ev bi de üstüne üstlük dersler arasında gidip geliyorum, inanırmısın sınavlara çoğu zaman hiç çalışmadan giriyorum, öyle aman aman zeki biri değilim, herkes gibi normal bi insanım ama bu sınavlarda afedersin eşşekler gibi çalışan bi çok arkadaşım kaldı ben hiç çalışmadan geçtim, ha çalışmak için çabaladım çırpındım ama olmuyo işte, ona zaman kalmıyo, zaman kalsa derman kalmıyo, demem o ki allah yardım ediyo, sen yaşım geçiyo falan deme kpssye gir, iktisat mezunları maliyeye girmiyomu yaa, bi araştırsana onda şartlar neler, kızım maliyeciler çok artist oluyolar yaa kaydirigubbakcemile3 bi keresinde bizim kuruma gelmişlerdi bi konudan ötürü, 1 hafta kadar kaldılar, denetleme yapıyorlarmış, kurumumuzla alaklaı diildi ama başka bişeyle alakalıydı, başka birilerinin gelirlerini denetliyolar yani, ama görmen lazım ya hepsi çakı gibi, müthişş güzel giyinmişler, bi de insanın yüzüne bakmaya bile tenezzül etmiyolar kaydirigubbakcemile3 yani dicem karizması güzel bi iş maliye, ona başvurabilirsin mesela, bak ben 99da dmsye girmiştim, hakkımız 5 yıla uzatılmıştı, yıllarca osymnin yaptığı atamalara açıktan atamalara koşturdum durdum, olmadı olmadı olmadı, sonra şu anda çalıştığım kurumun açıktan atamaları vardı onlara başvurdum, bak biz 3 arkadaşdık, ben 3. sınavda yerleşebildim, arkadaşımın birisi 4. sınavda, ve öbür arkadaşım da daha bu son yapılan sınavda yerleşti, sürekli haber uçururdum kızlar şurda sınav var şurası memur alcakmış vs diye, istersen sana da haber ederim duyduktan sonra, ya ben sıradan lise mezunuyken girebildiysem sen iktisat mezunuyken kafadan girersin, bi kere asla olurmu olacakmı olmayacakmı vs gibi düşünecelri kafandan çıkarcaksın, hedefin şu olmalı, ya olacak ya olacak, ki bu olmasa bile eminim çok güzel işler de çıkacaktır karşına, bak burda sana yardımcı olmak isteyen ne kadar çok kiişi var, sanal da olsa biz burda bi aileyiz, derdimizi de paylaşacaz sevinçlerimizi de, yeri gelecek yardım istyecez birbirimizden, bir de şu evlenme meselesinden bahsedeyim azcık, bak ben 20 yaşında evlendim, bi çok insana göre çok erken evlendim yani, hala daha bekar olan bi sürü arkadaşım var, benim 9. yılım evliliğimde, haa erken evlendim ama daha yeni bebeğimi kucakladım, daha önce bahsetmiştim sana özel mesajda, kayalıklardan geçmek zorunda kaldım bebeğime kavuşabilmek için, yeri geldi acılar çektim, yeri geldi psikolojim yerle bir oldu, ama her sabah yeniden bi umutla uyandım uykumdan, her zaman kısmetimi ver ya rabbim derdim, hala da ha derim, insnoğlunun istekleri hiç bitmez, mesela ben evlendim çocuğum oldu memur oldum, ama şu anda da diyorum ki çocuğumu şu şekilde yetiştireyim, şöyle param olsun şunu alayım, ne bileyim para biriktirip araaba yada ev alalım vs, istekler hiç bitmez, şu anda da bana maddi anlamda bahsettiğim hayallerim hayalden öteye gidemezmiş gibi geliyo, cebimizde beş kuruş para yok, sadece eşim çalışıyo o da kıt kanaat yetiyo, bende ücretsiz izindeyim maaş almıyorum, sözü fazla uzatıyorum farkındayım ama anlatmak istediğim hayatta her zaman istediklerimiz her istediğimiz an gerçekleşmiyo, bazen çok çabalamak gerekiyo, belki de sen şu anda çok çabalamalısın emellerine ulaşabilmek için, ama şunu sakın unutma, hedeflerine ulaştığın an duyduğun hazzın tadı çok başka, bu hazzın hayalini kurduuğn zaman inan ki zor olmayacak başarmak, ne zaman yardıma ihtiyacın olursa bak bi sürü arkadaş edindin, konuşu p dertlerini paylaşabilirsin, fikir alabilirsin, ha bi de şunu unutma, her evlenen evliliğinde mutlu mu oluyo sence, belk isen şu anda beklemedesin ama belki karşına öyle biri çıkcak ki hayatın boyunca tadamayacağın mutlulukları tattıracak sana, hayallerinin peşini sakın bırakma canım, hayal kurmak çok güzel bişey yaaa, hayallerimle yaşıyorum ben, onlar mutlu ediyo beni, bak dene bunu ve unutma herşey çok güzel olacak