• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnan çok çalıştım bu kalpsiz dünyayı sevebilmek için.

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
53
Herkese merhaba.
Yeni yıl umarım hepinize sağlık mutluluk ve umut getirir.
Hikayem biraz uzun.
Aslında çok çalıştım yeni yıla pozitif gireceğim. Herşey çok güzel olacak diye. Ama daha ilk gününde hayatım ne halde olduğunu tekrar hatırlattı bana.
7 senedir uyuşturucu kullanan bi abim var. Kendisi bekar ve bizimle yaşıyor. Babam her defasında önce bağırdı kızdı etti sonra hiç birşey olmamış gibi parasını ve arabasını verdi. Bu 7 sene boyunca hep böyle oldu ve ben inanılmaz yıprandım. Abim kullanıp yakalanıyor ertesi gün tüm aile bireyleri hayatına normal bir şekilde devam ediyordu. Ben ise yakalandığında annemi sakinleştiriyor babamı sakinleştiriyor sonra da abime yapmaması için tedavi olması için öğütler veriyordum. Ve gecenin sonunda psikolojim berbat halde tek başıma mücadele ediyordum. Allah düşmanımın başına vermesin çok ağır ve zorlu süreç . Ama beni en kötü etkileyen ise ailemin bu olaylar sonrasında bana nasılsın dememesi.
Dediğim gibi herkes yoluna devam ediyordu ama benim hafızamdan hiç biri silinmiyordu. Evdeki herkesten soğumaya başladım. Çünkü defalarca dedim tedavi ettirin caydırıcı birşeyler yapın. Ve onların yapmadığını gördükçe ailemden de soğudum. Özellikle de babam. Ben nasılım, iş yerinde sorun yaşıyor muyum, cebimdeki para yetiyor mu bunlar sorulmadı. Defalarca dedim bu evde yaşamaktan mutlu değilim diye.
2 gün önce babam sen neden konuşmuyorsun yüzüme bakmıyorsun dedi ve tartıştık. Bu tartışma esnasında da küfür etti. Ve kendisi sıkça küfür eden bi insan. Tamam madem konuşmuyorsun bende sana gereken şekilde davranırım dedi ve benimle konuşmuyor.
Inanın o kadar bunaldım ki. Psikolojim o kadar bozuldu ki. Eve gelmek seslerini duymak dahi istemiyorum.
Bu arada 4.5 senelik bir ilişkim var. Sevgilim yurtdışında 2 ay sonra dönüyor. Yıllardır hayatını yoluna koymasını bekliyorum. 4 sene okulu uzatıp bitirmesini bekledim.Şimdi ise dil eğitimini halletmesini bekliyorum. Babamla kavga ettikten sonra çok kötü bir haldeydim ve evlilik konusunda ciddiysen gelince oturup düşünelim evlilik konusunda baskı kurmak istemiyorum evlenmek istemeyebilirsin de fakat ben bu halde devam edemiyorum. Psikolojim iyi değil ve eğer evlilik gibi düşüncen yoksa kendime yeni bir düzen kurayım şehir dışında iş bakayım dedim. Bana yalnızca düşünürüz dedi. Bende dayanamadım böyle mi destek oluyorsun diye tartışmaya başladık ve bana benimle o evden kurtulmak için evlenmek istediğini hissettiriyorsun önceliğin beni sevmen olmalı ben böyle hayal etmemiştim dedi.
Soruyorum size. Benim niyetim bu olsa bi adamın 4 sene okul bitirmesini bekler miydim? Çirkin bi kız değilim ve evlenmek için başkasını bulamaz mıydım ? O kadar ağırıma gitti ki.
Asıl senin bunu düşünmen gerekiyordu asıl senin bu işleri benim ruh halim iyi değil diye hızlandırman gerekiyordu dedim.
Dilim kopsaydı da demeseydim dedim içimden. Ailem konusunda bu kadar şanssız iken ve tutunacak dalım bi o var zannederken bu konuda da yanıldığımı gördüm.
4.5 sene emek vermiş biri olarak bunu istemek hakkım değil miydi ?
Ben zaten sana planlarım var demişim sen neden karışıyorsun diye üzerime geldi.
Ve içimde evlilik konusunu tamamen kapattım. Çünkü ben böylesine kırılmayı hak etmedim.
Ve daha 1 saat önce abim yine yakalandı ve yine evde sınır krizleri geçirildi. Ama söz verdim kendime bu kez ağlamadım. Artık başkasının tercihlerini yaşamamaya söz verdim.
Okuduğunuz için çok teşekkür ederim

Eğer şehir dışında yaşama ve çalışma imkanım varsa bir saniye düşünmem bunu gerçekleştirirdim. Gerçekten seven insan ya size bu konuda uyum sağlar, ya da hayatım biraz daha sabret ben dönünce yuvamız kuralım der. Siz birey olmazsanız kimse sizi muhatap saymaz. Ne yazık ki saymamışlar zaten.

Merak ettim bu patlama sonrası neye karar verdiğiniz. Eleştirel bir şekilde sormadım yani
Ailem evlilik dışı evden ayrılma olayına sıcak bakabilecek bir aile değil .
Ancak şehir dışında iyi bir iş bulursam musade ederler. Bende mesleğim ile alakalı iyi yerlere başvurdum zaten.
Iliskimi de tekrar gözden geçirmeye karar verdim. Çünkü kendimi onun yerine koyduğum zaman bunca emekler verilmiş bir ilişki için bunları düşünmezdim.
Belki de onun bu yaklaşımı ailemden daha fazla incitti beni.

Eğer şehir dışında yaşama ve çalışma imkanım varsa bir saniye düşünmem bunu gerçekleştirirdim. Gerçekten seven insan ya size bu konuda uyum sağlar, ya da hayatım biraz daha sabret ben dönünce yuvamız kuralım der. Siz birey olmazsanız kimse sizi muhatap saymaz. Ne yazık ki saymamışlar zaten.
Ben hep birey oldum zaten. Pek çok konuda da kimseye eyvallah etmem. Ama ailem evlenmeden ayrı eve çıkma konusunda olumlu yaklaşmazlar. Evlilik ya da şehir dışı iyi bir iş imkanı olması gerekiyor.
Şehir dışında da pek çok yere başvurdum zaten. Ama şimdiye dek bir geri dönüş alamadım. Ve bende sevgilime bunu sormayı hak gördüm kendimde. Çünkü senelerdir onun hayatını düzene koyması için destek oldum. Sadece 1 kez benim hayatımı düzene koyalım iyi değilim dedim ve kalp kırıcı pek çok söz duydum.

Ben hep birey oldum zaten. Pek çok konuda da kimseye eyvallah etmem. Ama ailem evlenmeden ayrı eve çıkma konusunda olumlu yaklaşmazlar. Evlilik ya da şehir dışı iyi bir iş imkanı olması gerekiyor.
Şehir dışında da pek çok yere başvurdum zaten. Ama şimdiye dek bir geri dönüş alamadım. Ve bende sevgilime bunu sormayı hak gördüm kendimde. Çünkü senelerdir onun hayatını düzene koyması için destek oldum. Sadece 1 kez benim hayatımı düzene koyalım iyi değilim dedim ve kalp kırıcı pek çok söz duydum.
Siz hak görmüşsünüz ama o görmemiş. Çoğu fedakarlığın karşılığı YAPMASAYDIN oluyor maalesef.

Diyor ki,ailen olmadan sevgilinden medet beklemeden,git hayatını kur. İsteyen yanında olur zaten.
Bende pek çok yorumda bahsettiğim gibi şehir dışına onlarca başvuruda bulundum. Geri dönüş alamadım.
Hala da başvuruyorum. Hayatımı kuracak imkanlar yeterli değil. Şuan da başkalarına bağımlı yaşamıyorum zaten. Kendi paramı kazanıyorum ekonomik özgürlüğüm var. Ama manevi anlamda toparlayamıyorum. Bu uyuşturucu o kadar zor bir şey ki yaşamayan bilemez.

Ailem evlilik dışı evden ayrılma olayına sıcak bakabilecek bir aile değil .
Ancak şehir dışında iyi bir iş bulursam musade ederler. Bende mesleğim ile alakalı iyi yerlere başvurdum zaten.
Iliskimi de tekrar gözden geçirmeye karar verdim. Çünkü kendimi onun yerine koyduğum zaman bunca emekler verilmiş bir ilişki için bunları düşünmezdim.
Belki de onun bu yaklaşımı ailemden daha fazla incitti beni.
Şu durumda mesleğiniz üzerinden karar vermek en doğrusu olacaktır bencede.
Bir an önce kurtulmak istemenin etkisiyle ne ilişkinizi darlayın ne de iş konusunda çıkmaza girin. Kırılmakta haklısınız ama önce işinize yoğunlaşın.

Şu durumda mesleğiniz üzerinden karar vermek en doğrusu olacaktır bencede.
Bir an önce kurtulmak istemenin etkisiyle ne ilişkinizi darlayın ne de iş konusunda çıkmaza girin. Kırılmakta haklısınız ama önce işinize yoğunlaşın.
Zaten çok zor şartlarda çalışıyorum. Mühendisim ama bir işçiden farkım yok çalışma şartları olarak. Ne evde ne işte ne de ilişkide huzurlu bir insan olabiliyorum.

Sadece evlilik konusunu kapadınız ve ılıskıyı bitirmediniz mi?

Yıllardır sizi tanıyor sızın o cumleyı ne niyetle kurdugunuzu biz burdan anladık onun anlamamıs olması mumkun degıl. Tersine cevırmıs bile isteye.
Yıllarca onu okulunu bekleyen fedakar kızın hayatı berbatsa siz demeden onun önceliği siz ve sizinle evlenmek olmalıydı. Goruyorum ki öyle degıl.

Ondan İcazet almana gerek oldugunu dusunmuyorum, sehır dısında hayat kurmak icin adım at ve hayatına bak. Seviyorsa saygı duyar hatta seninle bıseyler yapar.
Tıpkı senin onu bekledigin gibi.

Allah kimseye nankor insan ıcın emek harcatmasın.

Bence o evden kurtulmak için evlenmeyi beklemeyin.İmkanınız varsa başka ev tutun.Abinizede çok üzüldüm keşke tedavi olmayı kabul etse ve devam ettirse...Allah yardımcınız olsun.

Ben eski konunu hatirliyorum. Cok uzulmustum. Baban abine araba almisti ve yanlis hatirlamiyorsam kredisini sen oduyordun. Umarim dogru hatirlamisimdir.
Erkek arkadasin 4.5 yil sonra bile hala dusunuruz diyorsa bu iliskiyi yeniden gozden gecirmek gerekir. Dondukten sonra askerlik tok is buluyum... derken derken sen hala onu bekliyor olacaksin. Etrafindaki herkes cok bencil.
Erkek arkadasin "o evden kurtulmak icin benimle evliligi dusunuyorsun" cumlesini kullandiysa evlilikte en ufak bir sorunda da bunu isitip isitip onune getirecektir ve muhtemelen evlendiginizde de sana buyuk bir lutufta bulunmus gibi davranacaktir. Yillardir o kendi hayati icin yasamis. Aslina bakarsan etrafindaki herkes, sen haric, kendi hayatini yasamis. Bir tek sen hep baskasini da dusunerek o evde yasamissin kendine baska hayat kurmak varken. Yapman gereken o evden cikmak. Diyorsun ki evlenmeden ya da baska sehirde is bulmadan buna musade etmezler. Ya kpss ile baska sehire atanman gerek ya da her yere CV gondermen gerek. Cok zor bir durum. Cok uzuldum. Allah yardimcin olsun.

Senin eve cikmana izin vermeyen ailen abinin uyusturucusina goz yumuyor!!! Kusura bakmasinlar, sana saglikli huzurlu bir yuva saglamis gibi bir de seni orada mahkum tutmaya hic haklari yok.
Bak meslegini eline almis genc bir kadinsin. Kurtarici beklemeyi hemen birak. Tabi ki insanin hayatini paylasacak aile es sevgili gibi kisilere ihtiyaci var. Ama kimseden seni kurtarmasini bekleme. Oncelikle abini ihbaret. Ciddiyim. Gerci kullaniciya ne yapiyorlar bilmiyorum. Ifade alip saliyorlar mi, tutuyorlar mi? Bu nedir boyle bas belasi. Kendi hayatini mahvetmis, seninkini de edecek. Abin ile ilgili tek bir sorumlulugun bile yok. Onu boyle yetistiren ailen. Onlar dusunsun.
Madem muhendissin yurtdisina gitmeye bak. Yabanci dilin var mi? Yoksa hemen ama hemen gelistirmeye basla lutfen. Muhendisligin her dali gelismis ulkelerde oldukca populer. Dil konusunu halledersen cok rahat nitelikli gocmen olarak basvurular yapabilirsin.
Ve gelecegini planlarken kimseyi dinleme. Sen guclusun, akli basindasin nasilsa bir sekilde hallediyorsun diye butun ilgi abine yonelmis. Allah askina kendini kurtar.

Back