• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

imkansız bi aşk acısına acil yardım ;(

metanire

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
21
5
286
Ankara
yardıma çok ihtiyacım var atlatamadığım bir aşk depresyonum da.. Annem ben lise sondayken bir tanıdığımızın doktor oğlunu sürekli bana övüp duruyordu çok iyi düzgün çocuk diye ama ben daha önce hiç görmemiştim. aradan 1 sene geçti ben üniversiteye girdim çocukta (çocuk dediğim benden 8 yaş büyükmüş annem bile sonradan öğrendi) uzmanlığını yapıyordu. Annem hala devam ediyordu alttan altan beni işlemeye tabi benim evlenmek gibi bir düşüncem yoktu kariyer(istemediğim bir bölüme girmiştim bırakıp isteğim bölümü okuyacağım hayallerim vardı) derdinde olduğumdan zaman zaman annemle dalga geçiyordum. Derken finallerimin olduğu bir gün çok rahatsızlandım ve tanışmak nasip oldu benim beklediğimin aksine gerçekten çok yakışıklı yaşını göstermeyen biri çıktı. Üstelik o da benim gibi aile zoruyla puanın boşa gitmesin derdiyle tıp yazmış biriydi. Annem ona bölümümü sevmediğim için sürekli ağladığımdan bahsetmiş saolsun doktorcuğum hayatımda kimse benimle o kadar sakin o kadar mantıklı konuşmamıştı. Bir baktım aşık olmaya başladım bu arada annem üstü kapalı ailesine yaşını, kız arkadışı olup olmadığını sormuş. Annesi de hepsini anlatmış annem de yaşının benden 8 yaş büyük olduğunu öğrenince vazgeçer gibi oldu ama yine de gerçekten düzgün birisi olduğu için çelişki de kalıyordu. tabi ben 1 ay önce sevgilisinden onunla doğu görevine gelmek istemediği için ayrıldığını da öğrenmiş oldum.

bir müddet sonra annem onun ailesiyle(annesi yengesi falan) kermeslere, günlere, gezmelere gitmeye başlamıştı. ailesi de beni her gördüğünde iltifatlar yağdırmaya sevgili doktorcuğum da anneme sürekli benim naptığımı sormaya başlamıştı ayrıca annemin de sürekli gözüne girmek için çabalıyordu. Tüm bunların da etkisiyle hiç evlenmeyi düşünmeyen ben sevmediğim bölümümü bitirip evlenirim diye hayaller kurmaya başlamıştım düşünün o kadar bağlanmıştım. 1 sene boyunca herşey o kadar yolunda gitti bir şeyin dışında ben ilk defa böle bişey düşündüğüm için doktorcuğumla her karşılaştığımızda utandığımdan hiç konuşmadan kafamı eğip geçiodum. muhafazakar aileler olduğumuz için pek te bir sıkıntı yoktu aslında.( bu arada doktorcuğum uzmanlığını aldı.)

taki geçen pazartesiye kadar annemde bi sıkıntı var ama ben çözemiyordum huzursuz. neyse markete gitmek zorunda kaldık (markete giderken onların evin önünden geçememiz gerekiyor). Annem her zaman arabası var mı evlerinin , odasının ışığına bakar ben de utandığımdan anne napıyosun falan derdim. o gün de annem yine baktı evlerinin tüm ışıkları da açıktı ben de aynı şekilde napıyosun dedi işte o an benim için azap başladı. sevgili doktorcuğum doğu görevine gitmemek için eski sevgilisi olan kızla formalite olan bi nikah yapmak için konuşmaya başlamışlar derken geri barışmışlar o gün de aileler tanışıomş ondan ışıl ışılmş. Annem bunları bir çırpıda söyleyip konuyu kapattı. Bir de nikahı şimdi yapcaklarmış ama daha aynı evde kalmaya daha sonra başlıcaklarmış(ne kadar olduğunu öğrenmek istesem de anneme bile soramadığım bi zaman zarfı ). gözlemlerime göre perşembe günü yaptılar nikahı doktorcuğumun şehir dışındaki kardeşi falan gelmişti o gün.

Eminim o kızı sevdiği için değil de mantığı öyle uygun gördüğü için evleniyor. ben de p.tesinden beri yemiyorum içmiyorum , ağlıyorum dalıp dalıp gidiyorum uyuyamıyorum ama yataktan çıkmak istemiyorum aklımı yitircem içim o kadar çok yanıyor ki. içimden hastaneye çıkıp gidip evlenme beni bekle demek geliyor :'(

Hic bisey anlamadim.tek anladigim'doktorcugunun'evlenecek olmasi ve senin hala ona 'doktorcugum'demen

Yazıda hiç aşk acısı çeken birinin duygusunu alamadım.
Doktorcuğunun duygularından nasıl bu kadar emin olabilirsin ki? Kendi sana vaatte mi bulundu, yoksa o kızı istemiyorum dedi mi?
Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi olamaz
Demek ki seviyordu ki, evlilik gibi bir kararı alabildi.

Ne yazdığının farkında mısın ??
Sen bu adamla sevgili olmamışsın, aşk ilişkiniz olmamış.
Görünce kafanı eğiyormuşsun utancından.
O da alt tarafı güzel güzel konuşmuş seninle, annene iyi mi diye soruyormuş vs.
Bunlardan doğal ne var ki?
Ne diye bu kadar romantik takıldın??
Uyan lütfen uyan. :D
1 sene boyunca her şey harikaydı demişsin bir de. :D
Ortada hiçbir şey yokken! :O

Sonuç olarak evlenmiş işte. Neyin derdindesin?!

Annen de seni umutlandırmış gerçi, onda da suç var. :ssz:

yalnız bu yazıda çelişkiler var. şimdi diyorsun ki bu aşık olduğun doktor, eski sevgilisinden "1 ay önce sevgilisinden onunla doğu görevine gelmek istemediği için ayrıldığını da öğrenmiş oldum." hem böyle söylüyorsun, hem de "doktorcuğum doğu görevine gitmemek için eski sevgilisi olan kızla formalite olan bi nikah yapmak için konuşmaya başlamışlar derken geri barışmışlar "

yani başta kız doğu görevine gitmek istemediği için senin doktorcuğundan ayrılmış, sonra bakıyoruz ki kız, eş durumundan senin doktorcuğun istanbulda kalabilsin diye mantık evliliği (!) yapılan kişi olmuş.
kaldı ki mecburi hizmette eş durumu var ancak kişinin eşinin ünvan ve derece olarak daha üstte olması lazım. yani senin doktorcuğun uzman doktor olduysa formalite evliliği yapılacak olan eski sevgilinin uzman doktorluğu geçtim yandal ihtisası falan yapıyor olması lazım ki eş durumundan istanbulda kalabilsin. bu arada hiçkimse sevmediği biriyle bu nedenle formalite evliliği de yapmaz.

niye bu kadar sert yükleniyorsunuz arkadaşlar. o yaşlarda aşık olup hayaller kurmadık mı, platonik olarak da his duyup aşk acısı hissetmedik mi...

canım sen daha küçüksün önüne gerçek bir ilişki yaşayabileceğin birisi çıkacak bu da ilk aşkın olarak hatıralarında kalacak ilerde gülümseyeceksin. sevdiğin insan da sevdiğine kavuşmuş bence, istemezse evlenmezdi sırf mantık için

yardıma çok ihtiyacım var atlatamadığım bir aşk depresyonum da.. Annem ben lise sondayken bir tanıdığımızın doktor oğlunu sürekli bana övüp duruyordu çok iyi düzgün çocuk diye ama ben daha önce hiç görmemiştim. aradan 1 sene geçti ben üniversiteye girdim çocukta (çocuk dediğim benden 8 yaş büyükmüş annem bile sonradan öğrendi) uzmanlığını yapıyordu. Annem hala devam ediyordu alttan altan beni işlemeye tabi benim evlenmek gibi bir düşüncem yoktu kariyer(istemediğim bir bölüme girmiştim bırakıp isteğim bölümü okuyacağım hayallerim vardı) derdinde olduğumdan zaman zaman annemle dalga geçiyordum. Derken finallerimin olduğu bir gün çok rahatsızlandım ve tanışmak nasip oldu benim beklediğimin aksine gerçekten çok yakışıklı yaşını göstermeyen biri çıktı. Üstelik o da benim gibi aile zoruyla puanın boşa gitmesin derdiyle tıp yazmış biriydi. Annem ona bölümümü sevmediğim için sürekli ağladığımdan bahsetmiş saolsun doktorcuğum hayatımda kimse benimle o kadar sakin o kadar mantıklı konuşmamıştı. Bir baktım aşık olmaya başladım bu arada annem üstü kapalı ailesine yaşını, kız arkadışı olup olmadığını sormuş. Annesi de hepsini anlatmış annem de yaşının benden 8 yaş büyük olduğunu öğrenince vazgeçer gibi oldu ama yine de gerçekten düzgün birisi olduğu için çelişki de kalıyordu. tabi ben 1 ay önce sevgilisinden onunla doğu görevine gelmek istemediği için ayrıldığını da öğrenmiş oldum.

bir müddet sonra annem onun ailesiyle(annesi yengesi falan) kermeslere, günlere, gezmelere gitmeye başlamıştı. ailesi de beni her gördüğünde iltifatlar yağdırmaya sevgili doktorcuğum da anneme sürekli benim naptığımı sormaya başlamıştı ayrıca annemin de sürekli gözüne girmek için çabalıyordu. Tüm bunların da etkisiyle hiç evlenmeyi düşünmeyen ben sevmediğim bölümümü bitirip evlenirim diye hayaller kurmaya başlamıştım düşünün o kadar bağlanmıştım. 1 sene boyunca herşey o kadar yolunda gitti bir şeyin dışında ben ilk defa böle bişey düşündüğüm için doktorcuğumla her karşılaştığımızda utandığımdan hiç konuşmadan kafamı eğip geçiodum. muhafazakar aileler olduğumuz için pek te bir sıkıntı yoktu aslında.( bu arada doktorcuğum uzmanlığını aldı.)

taki geçen pazartesiye kadar annemde bi sıkıntı var ama ben çözemiyordum huzursuz. neyse markete gitmek zorunda kaldık (markete giderken onların evin önünden geçememiz gerekiyor). Annem her zaman arabası var mı evlerinin , odasının ışığına bakar ben de utandığımdan anne napıyosun falan derdim. o gün de annem yine baktı evlerinin tüm ışıkları da açıktı ben de aynı şekilde napıyosun dedi işte o an benim için azap başladı. sevgili doktorcuğum doğu görevine gitmemek için eski sevgilisi olan kızla formalite olan bi nikah yapmak için konuşmaya başlamışlar derken geri barışmışlar o gün de aileler tanışıomş ondan ışıl ışılmş. Annem bunları bir çırpıda söyleyip konuyu kapattı. Bir de nikahı şimdi yapcaklarmış ama daha aynı evde kalmaya daha sonra başlıcaklarmış(ne kadar olduğunu öğrenmek istesem de anneme bile soramadığım bi zaman zarfı ). gözlemlerime göre perşembe günü yaptılar nikahı doktorcuğumun şehir dışındaki kardeşi falan gelmişti o gün.

Eminim o kızı sevdiği için değil de mantığı öyle uygun gördüğü için evleniyor. ben de p.tesinden beri yemiyorum içmiyorum , ağlıyorum dalıp dalıp gidiyorum uyuyamıyorum ama yataktan çıkmak istemiyorum aklımı yitircem içim o kadar çok yanıyor ki. içimden hastaneye çıkıp gidip evlenme beni bekle demek geliyor :'(

ah canım benim ahhh... bu aileler yok mu... insanı bi bakarsın dağa çıkarır bi bakarsın yerlere indirir işte... hayal kurarlar gerçekleşmeyince çocuklarının piskolojilerini hiç düşünmezler.... gülüm senin durumun kime benziyor biliyor musun.... huzur sokağındaki şükrana .... şükranda annesinin hayalleri üzerine kurulmuş bi aşkla çok yıprandı... anneciğin hayallerini sana aksettirmiş.... ama ortada kesin bir şey yokken bu kadar bağlanmak işte bizi yıkan ... her zaman her konuda bi açık kapı bırakılmalı... kesin olacak yada olmıycak gözüyle bakılmamalı... olan olmuş... herşey kader kısmet meselesi... yada belli olmaz bu işler...yaradan alnına yazmışsa formalite falan dinlemez.... ola ki yazmamışsa üzülmeye değmez.... vardır muhakkak bi hikmet.... herşeyin hayırlısı de yaslan arkana... acı yapma içine... sil gözyaşını .... belki o doktordan daha hayırlı bi doktor verecek rabbim.... selametle....

sadec aileler gereği bi bakışma olmuş canım yani doktor tarafından öle olmuş enazından... o kızla sewmese nikah yapmaz. seni istese gelip ister ailenede böle bir durum var nikahı erken yapalım düğünü sonraa yapalım diyebilirdi. ayrıca 8 yaşın verdiği ve eski sewgiliyi unutamamanınetkiside büyük... sende bukadar üzülme bence aranızda hiçbirşey geçmemişki

oğlan evinde bir şey yok, kız evi davul düğün...

yahu anneniz resmen kafasında bir koca adayı belirlemiş hayaller kurmuş sizi de buna dahil etmiş.
karşı taraftan bir atılım olmadıktan sonra bu derece olur gözüyle bakmanın ne anlamı var?
boşa kürek çekmekten başka bir işe yaramaz yaramamış da zaten.

formalite icabı evlilik vs de bana çok anlamsız geldi. niye formalite olsun ki? yani oturma izni mi alacak bu adam?
bu psikolojiyi en kısa zamanda atlatırsınız umarım.

Canım kusura bakma , ama şuan ki üzüntünün tek sebebi var o da anneciğin .

Liseden beri bu çocukla senin aranı yapmak için epey uğraşmış ,

Yani ben anlamadım annenin bu acelesi telaşı ne idi ?

Annenin , çocuğun sevgilisi var mı diye ağzını araması , çocuğun ailesini

soruşturması filan oldukça ilginç :) Üstelik ortada flörtlük bir durum da yok .

yani hiç çekinmese çiçeğini çıkolatasını alıp, çocuğu istemeye gidecekmiş:1:

Bu arada neden formalite evlilik yapıyor ben onu anlamadım , Siz anne kız

kendi kendinize gelin güvey olmuşsunuz , çocuk sevdiceğiyle evlenmeye

kalkınca da formalite evlilik diye adını koymuşsunuz :) Alemsiniz valla :)

Son düzenleme:
bence burda tek suclu anneniz
keske sizi bu kadar zorlamasaymis bu iliski icin
daha gencsiniz annenin anlattiklari falan guzel gelmis ola bilir
bi de annen diger tarafin bile haberi olmadan yapiyormus bu isi yani erkegin de annesi istese iki anne karar verse anlarim da
sizin anneniz kendi kendine yapmaya calismis aranizi
belki kotu amacla yapmamis ama kizini boyle depresyona sokmus iste

Tek hatalı annen maalesef =((

Kendince bir yakıştırma yapmış ama adamın duygularını ve hayatını hesaba katan olmamış

Belli ki kız arkadaşıyla doğu görevi yüzünden zor bir süreç geçirmişler ama sonunda evlenmeye karar verip bu süreci noktalamışlar. Yani ortada formalite falan yok, bu gerçek bir evlilik

Yapılan yakıştırmalardan ve annenin onun ailesiyle olan ilişkilerinden ötürü sende bu duruma kendini kaptırmışsın, ortada bir ilişki yok, sana verilmiş bir söz yok.

Nasipten öte köy yok güzel kardeşim, toparla kendini daha hayatın çok başındasın. Umarım bu üzüntün annene ders olur, bir daha böyle şeyler yapmaz.

ah bu annelerin doktor koca merakı .... ya benim annemde aynısı . beni rezil etti kaç kere . artık fena tavır koydum . yok şu komşunun oğlu yok bilmem ne ...
şeker senin doktorcuğun sevgilisiyle evleniyor ne formalitesi . sevmiş evleniyor . saygı duy .bence başka aşklara yelken aç .

bu arada doğu görevine gitmemek için dedin de gitmek zorunda evlensede . eş durumu diye birşey yok yani doktorlukta birde erkek yaa . ne eş durumu . çok güldüm . nasıl kılıf uydurmuşsunuz hemen . arkadaşlarım var doktor evli ve doğuda görev yapan . kızlar burda eşleri doğuda 2 sene kaldılar valla öle ayrı .

Gözümde birden "Huzur Sokağı" dizisinin zavallı Şükran'ı canlandı..
Annenle kendi kendinize gelin güvey olmuşsunuz maşallah çocuğun hiçbirşeyden haberi yok..
Sence "formalite" evlilik yapan birisi aynı evde yaşar mı bir düşün bakalım :31:
"Doktorcuğun" mutlu mesut olsun sen de vazgeç bu sevdadan bak ufacık bir umut bile yok..

Gözümde birden "Huzur Sokağı" dizisinin zavallı Şükran'ı canlandı..
Annenle kendi kendinize gelin güvey olmuşsunuz maşallah çocuğun hiçbirşeyden haberi yok..
Sence "formalite" evlilik yapan birisi aynı evde yaşar mı bir düşün bakalım :31:
"Doktorcuğun" mutlu mesut olsun sen de vazgeç bu sevdadan bak ufacık bir umut bile yok..

yok ya ordaki kız iyi . aşkını kalbine gömüyor . ben seviyorum o karekteri . anası yüzünden ama . hala ayırmaya çalışıyordu feyzadan son baktığımda .

yok ya ordaki kız iyi . aşkını kalbine gömüyor . ben seviyorum o karekteri . anası yüzünden ama . hala ayırmaya çalışıyordu feyzadan son baktığımda .
Yani diyorsun ki konu sahibesi de annesine uymuş kaptırmış kendini?
Konu sahibesi bence sen artık kabullenmelisin doktorcuğunun sevdiği kızla evlendiğini.
Yoksa çok mutsuz olursun

ıkıncı kadınlara gore hep zaten ya zorla evlenırler, ya sevmeden formalıteden yada mantıgını dınlerler.. kendınızı kandırmak yerıne neden bıraz gerçekçi olup iyileşmeye çalışmıyorsunuz??

canim çok üzüldüm :(

ama oglan sana hiç yüz vermemi$ki, annen kendi kendine gelin güvey olmu$, senide umutlandirmi$
suçlu annen :(

Back
X