• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmdat ölüyorum boşanacak mıyım şimdi

Haklı olduğunuz taraflar var tabi ki bence, geçmişteki şeyler, ailesinin yanında sizi yeterince önemsememesi vs... Daha 8 aylık evlisiniz, belki de evliliğe alışma süreci. Bunları elbette ayrıca konuşun. Ama sadece şu olayı göz önüne alırsak, size çok hak vermeye çalıştım ama hak veremedim. Kendi ailemi, annemi babamı düşündüm ve sanırım aynısını yaparlardı. Öncelikle insanın kardeşi hastayken 4 ay beklemiş olsa bile, üstelik tüm aile orada toplanmışken ondan uzakta 1 ay daha beklemesi çok zor bir psikolojik yük... 1 ay çok uzun bir süre. Benim annem veya babam da halam/teyzem hasta olsa birbirini beklemeden kendi ailesiyle toplanır giderdi eminim. Bu bence eşini önemsememek değil. Sonuçta hasta bir insan üstelik gurbetteyse tüm ailesini bir arada görmek ister, bu ona moral olur. Eşiniz ve kardeşleri de böyle bir plan yapmış. Anladığım kadarıyla son anda öğrenmemişsiniz, vize tarihi alındıktan sonra öğrenmişsiniz. Size danışmamış, sizi satmış gibi olmuş. Öyle bile olsa bu gibi durumlarda insan ani karar verebilir. Bir anlık kararla "haydi abla kalk kardeşimizin yanına gidiyoruz" diyebilir, demelidir hatta. Bu gibi durumlarda önceliği size vermemesi bence tek başına sizi saymadığı anlamına gelmez. Sizi önemsemediğinden değil, ama eşinizin kafası eminim şu an çok meşguldür. İki kardeş toplanıp diğer kardeşlerinin yanına gitmişler bu bence ablasını sizin önüne koyması değil. Benim babam annemi önemser ve sever ama dediğim gibi o da aynısını yapardı. Hatta annem "Sen beni bekleme kociş, git, ben de inşallah en yakın zamanda gelirim veya beraber tekrar gideriz" derdi.

Sizi genel olarak önemsememesi elbette ayrı bir konu. O konuda şikayetleriniz varsa elbette oturur konuşursunuz. Ama bence bu olay üzerinden gitmeyin... Bu olayda sizi önemsememekte haklı çünkü.

Evde yalnız kalamamanıza ve o şehirde yalnız olmanıza ise cidden çok üzüldüm, Allah sabır versin. Hiç mi kalabileceğiniz bir arkadaşınız yok?

Bence en güzeli eşinizi arayıp bu dönemde ona destek olmanız. Hem moraliniz düzelir belki, aranız da. Bilmiyorum, sadece bir fikir.

Allah seni ıslah etsin, senin derdine düştüğün şeye bak yazık, eşine yazık senin gibi bir vicdansızla evli diye ve daha fazlası.. Bunlar nedir arkadaşım!! Birşey yazarken sadece yazmak için yazmayın rica edicem!

Farkındaysanız herkesin üslubuna kefil olmadım
Tek bir üyeye üslubu yönüyle haksızlık yapıldığını belirttim
O üyenin söylediği cümleyi tırnak içine aldım

Farkındaysanız herkesin üslubuna kefil olmadım
Tek bir üyeye üslubu yönüyle haksızlık yapıldığını belirttim
O üyenin söylediği cümleyi tırnak içine aldım

Sadece onu baz alıp söylediyseniz tamam o halde yanlış alıntı yaptığınızı kabul edebiliriz, bunu kast etmedim zira..

Allah seni ıslah etsin, senin derdine düştüğün şeye bak yazık, eşine yazık senin gibi bir vicdansızla evli diye ve daha fazlası.. Bunlar nedir arkadaşım!! Birşey yazarken sadece yazmak için yazmayın rica edicem!

Kendileri bana en ağır cümleleri kullanırlar bir de şu üyeye nasıl böyle bir üslup kullanırsın diye üslup dersi verirler ironiye bak.

Kendileri bana en ağır cümleleri kullanırlar bir de şu üyeye nasıl böyle bir üslup kullanırsın diye üslup dersi verirler ironiye bak.

Konun hakkında daha fazla birşey söylemek istemiyorum canım, gereksiz uzuyor, sende çok takılma artık.. Allah yardımcın olsun. Sabret ve alışmaya çalış daha evvel söylediklerimi uygula..

Hayır canım, kesinlikle hatalı.Gitmesi konusunda değil ama bu şekilde umursamazca gitmesi sana karşı bakış açısını gösteriyor aslında. Dediğim gibi yetişkin insanların birbirinden izin almasına gerek yoktur ama danışırsın, fikir yürütürsün ne bileyim bak hayatım ben bekleyemiyorum gitmem lazım,kusura bakma, sen şu kadar süre idare edebilir misin demesi gerekiyordu.Kırılmakta haklısın yani ama bir de şu açıdan bak canım, gördüğün gibi bu adam sanırım senin gerçek hayat arkadaşın değil. Bundan böyle daha sağlam daha güçlü dur, madem o seni hiçe sayıyor sende kendi kararlarını al ve uygula.

Ya zaten bana karşı merhametli bir tavır görseydim ben kalpsizde değilim tabiki git derdim dediğin gibi idare edebilir misin bile demedi bir yakınıma bile bırakmadı sahip olmadı derken bunu kastettim insanlar çok önyargılıymış bana burda kanser hastasını kıskanıyorsun diyen zihniyetler var ya nasıl bir yer burası böyle

İşte sadece okumuşsunuz!... İnsanlar sizden hak değil saygı bekliyorlar sadece.. İnsanların dertlerini yermek yerine anlamaya çalışmak hiç zor olmasa gerek ama nedense tercih başka yönde..

Her neyse siz okumaya devam edin arkadaşım, saygı çerçevesinde daha çok konularda denk geliriz birbirimiz kırmaya gerek yok, ben daha şeffaf olunmasını istedim o kadar..

Arkadaşım sana da son cevabımdır
SAYGI konusuna hiç girmeyeceğim zira hiçbir şekilde seni doğru bulmamın ve senin de beni doğru bulmanın mümkün olamayacağına kanaat getirdim
Birbirimizi kırmak konusuna gelince: Endişe etme, beni kırabilmen mümkün değil, gülümsetebiliyorsun sadece...

Bak arkadas, sen birak burdaki kk uyelerini bi kenara bence baktim anladim yazdiklarindan azbucuk karakter analizi yaptim da kendimce bu verilerinden, bence evlilk sana ve bu imajdakilere gore degil, sen bosa bu adami tc tarafindan is hayatinda falan sayilan cok sevilen cook iyi gozlerle bakilan pohpohlanan hayatina devam et hazir yol da yakinken bence... cocuk yokken yani, ki diyeyim algiladigin dunyanla gercek dunya arasinda cok fark var hic ates yanmamis yureginde daha senin hic pismeye baslamamissin yontulmamissin malesef yolun cok, bence bosan

Arkadaşım sana da son cevabımdır
SAYGI konusuna hiç girmeyeceğim zira hiçbir şekilde seni doğru bulmamın ve senin de beni doğru bulmanın mümkün olamayacağına kanaat getirdim
Birbirimizi kırmak konusuna gelince: Endişe etme, beni kurabilmen mümkün değil, gülümsetebiliyorsun sadece...

Ne mutlu bana ki gülümsetebiliyorum.. Bir başkasını ağlatabilmekten çok daha efdal.. İyi geceler..

Konun hakkında daha fazla birşey söylemek istemiyorum canım, gereksiz uzuyor, sende çok takılma artık.. Allah yardımcın olsun. Sabret ve alışmaya çalış daha evvel söylediklerimi uygula..

Gereksiz uzuyor evet ben kanser hastasını kıskanan vicdansız kıskanç biriymişim gülüyorum ya sadece çıkardıkları sonuç bu ne diyebilirim ki bu insanlara ben

Bak arkadas, sen birak burdaki kk uyelerini bi kenara bence baktim anladim yazdiklarindan azbucuk karakter analizi yaptim da kendimce bu verilerinden, bence evlilk sana ve bu imajdakilere gore degil, sen bosa bu adami tc tarafindan is hayatinda falan sayilan cok sevilen cook iyi gozlerle bakilan pohpohlanan hayatina devam et hazir yol da yakinken bence... cocuk yokken yani, ki diyeyim algiladigin dunyanla gercek dunya arasinda cok fark var hic ates yanmamis yureginde daha senin hic pismeye baslamamissin yontulmamissin malesef yolun cok, bence bosan

Sana hiç cevap vermiyorum kimse kale almayınca yorumlarını tırnaklarını çıkarıp üslubunu bayağılaştırdın bende senin karakterini analiz yaptım sen de git egonu başka yerde tatmin et bana bulaşma

Ya zaten bana karşı merhametli bir tavır görseydim ben kalpsizde değilim tabiki git derdim dediğin gibi idare edebilir misin bile demedi bir yakınıma bile bırakmadı sahip olmadı derken bunu kastettim insanlar çok önyargılıymış bana burda kanser hastasını kıskanıyorsun diyen zihniyetler var ya nasıl bir yer burası böyle

Normal şartlarda yüzde yüz haklısınız ancak eşinizin o anki psikolojisini de düşünün... Normalde düşünceli, eşini en çok önemseyen erkekler bile bu gibi kriz anlarında düşünecek halde olmuyor. Eşiniz stresli miydi, veya size yansıttı mı bilmem tabi ama bence streslidir... Sizin itirazlarınızı, vazgeçirmeye çalışmalarınızı tahminimce kötü algılamıştır. Bundan da inadına ters ve umursamaz davranmış olabilir. Bu tepkileri yerinizde olsam ciddiye almazdım anlamaya çalışırdım. Siz "Beni düşünmedi, önemsemedi" diye düşünürken muhtemelen o da "en kötü günümde bana destek olmadı" diye kızmıştır. Bu arada görümcenizi kıskandığınızı düşünmüyorum ben, muhtemelen onun için çok üzülüyorsunuzdur ama en çok üzülen de eşinizdir... Gerçekten ne kadar zor durumda olursanız olun biraz daha fazla empati yapmalısınız bence...

Konu sahibi diyor ki genel olarak boyle umursamiyor hep arka planda bırakıyor son olayda tuzu biberi oldu ne yapabilirim diyor ve hala çok farklı anlayanlar var ilginç

Haklı olduğunuz taraflar var tabi ki bence, geçmişteki şeyler, ailesinin yanında sizi yeterince önemsememesi vs... Daha 8 aylık evlisiniz, belki de evliliğe alışma süreci. Bunları elbette ayrıca konuşun. Ama sadece şu olayı göz önüne alırsak, size çok hak vermeye çalıştım ama hak veremedim. Kendi ailemi, annemi babamı düşündüm ve sanırım aynısını yaparlardı. Öncelikle insanın kardeşi hastayken 4 ay beklemiş olsa bile, üstelik tüm aile orada toplanmışken ondan uzakta 1 ay daha beklemesi çok zor bir psikolojik yük... 1 ay çok uzun bir süre. Benim annem veya babam da halam/teyzem hasta olsa birbirini beklemeden kendi ailesiyle toplanır giderdi eminim. Bu bence eşini önemsememek değil. Sonuçta hasta bir insan üstelik gurbetteyse tüm ailesini bir arada görmek ister, bu ona moral olur. Eşiniz ve kardeşleri de böyle bir plan yapmış. Anladığım kadarıyla son anda öğrenmemişsiniz, vize tarihi alındıktan sonra öğrenmişsiniz. Size danışmamış, sizi satmış gibi olmuş. Öyle bile olsa bu gibi durumlarda insan ani karar verebilir. Bir anlık kararla "haydi abla kalk kardeşimizin yanına gidiyoruz" diyebilir, demelidir hatta. Bu gibi durumlarda önceliği size vermemesi bence tek başına sizi saymadığı anlamına gelmez. Sizi önemsemediğinden değil, ama eşinizin kafası eminim şu an çok meşguldür. İki kardeş toplanıp diğer kardeşlerinin yanına gitmişler bu bence ablasını sizin önüne koyması değil. Benim babam annemi önemser ve sever ama dediğim gibi o da aynısını yapardı. Hatta annem "Sen beni bekleme kociş, git, ben de inşallah en yakın zamanda gelirim veya beraber tekrar gideriz" derdi.

Sizi genel olarak önemsememesi elbette ayrı bir konu. O konuda şikayetleriniz varsa elbette oturur konuşursunuz. Ama bence bu olay üzerinden gitmeyin... Bu olayda sizi önemsememekte haklı çünkü.

Evde yalnız kalamamanıza ve o şehirde yalnız olmanıza ise cidden çok üzüldüm, Allah sabır versin. Hiç mi kalabileceğiniz bir arkadaşınız yok?

Bence en güzeli eşinizi arayıp bu dönemde ona destek olmanız. Hem moraliniz düzelir belki, aranız da. Bilmiyorum, sadece bir fikir.

Ama dayısı eşime yurtdışından davet göndermiş vize işlemleri başlamış bizde konuşurken bu süreçler bir iki hafta sürüyor ve bana hiç bişe söylemiyolar bir gün hani bana söyler gibi de değil birbirleriyle konuşurken ne zaman çıkıcak şu belgeler diye sorarken ben sordum yurtdışına mı gidiyorsunuz diye böyle öğrendim düşünün bu bana reva mı yani bu kadar da değil ablası kanser evet çok acı ama bana da bu muameleyi yapmaya hakları yok ben bunu sorguluyorum yoksa elbette gidebilir ablasına

Sana hiç cevap vermiyorum kimse kale almayınca yorumlarını tırnaklarını çıkarıp üslubunu bayağılaştırdın bende senin karakterini analiz yaptım sen de git egonu başka yerde tatmin et bana bulaşma

Ego ve ben allah seni guldursun kiz cilgin... vallahi ya, kocasizliktan mi bu kadar saldiriyorsun millete konu acmissin pohpohlayalim diye mi seni bura kk burada elestiri vardir her daim biz buna kk kadinlari olarak eksiklerimizi gosterip iyi ve orta yolu gostermeye calismak diyoruz, ne kadar cahilsin elestirilerden kendine pay cikartacagina kendince payladin yani bizi hadi be gulum isine hadi, yazik o adama vallahi yazik...

Bu arada daha yenisin burda kale almak falan konularimi incelersen anlarsin hem kale alinmayi hem de kadinligi nasil kadin olundugunu belki ;)

Ama dayısı eşime yurtdışından davet göndermiş vize işlemleri başlamış bizde konuşurken hani bana söyler gibi de değil birbirleriyle konuşurken ne zaman çıkıcak şu belgeler diye soearken ben sordum yurtdışına mı gidiyorsunuz diye bu bana reva mı yani bu kadar da değil ablası kanser evet çok acı ama bana da bu muameleyi yapmaya hakları yok ben bunu sorguluyorum yoksa elbette gidebilir ablasına

A tamam pardon, tüm mesajlarınızı okumuştum ama şimdi anladım tam olarak. Yani tesadüfen öğrendiniz. Eşinizin bu davranışı çok garipmiş gerçekten. Sizinle paylaşması lazım normalde sizi neden dışlıyor ki? Siz onun eşisiniz... Her gelişmeyi, üzüntüsünü, derdini paylaşması lazım. Bileti sizden habersiz alsa dahi eve gelince "ben gidiyorum" demesi lazım haklısınız.ilişkiyi bilmediğim için yorum yapmak bana düşmez tabi ki ama aklıma gelen bir tavsiye: siteminizi yanlış anlayacağı şekilde, "beni neden bıraktın?" şeklinde değil de, "ablan için çok üzüldüm, bana neden hiçbir şeyi haber vermiyorsun, hiçbir gelişmeden haber etmiyorsun, ben senin eşin değil miyim, benim gelişmeleri bilmeye hakkım yok mu, üzüntünü, sıkıntını paylaşmak isterim senin ablansa benim de görümcem" gibi bir konuşma belki daha etkili olur. Ama dediğim gibi ilişkinizin boyutu hakkında en ufak bir fikrim olmadığı için hariçten gazel okudum az önce...

Çoğunun karı koca ilişkisi böyle sanırım normali bu galiba herkes evliliğinde istediği gibi istediği yere gidiyor haber vermiyor anlayış göstermiyor halini merak etmiyor benim annem bir gün bi yerde kalacak olsa babama üç günlük yemek yapar bırakırdı babamda yarım saat eve geç kalsa annemi arardı merak etmesin diye açıklardı nerde olduğunu ben ailemden böyle gördüm böyle büyüdüm karı koca ilişkisini böyle benimsedim.

Back
X