• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme imdat...napcam bilmiyom

irmak_87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2009
17
0
86
Almanya
ya kizlar...bana akil verin, yani sizlerin düsüncelerinizi ögrenmek istiyorum...
Söyle bir durum var, 87 dogumluyum, üniversitede ezacilik okuyorum, ne istedimi bilen bir insanim asil, birazda dedigim dediktir, tükürdügümü genelde yalamam :) (tabi istisnalar kaydeyi bozmaz :))

benim kuzenim var (babamin ablasinin oglu) 28 yasinda avukat oldu bitti yani okulu. bunlar beni tam 18 yasima girdimde isteme geldiler ama babamlar geri cevirdi okuyorr kizimiz diye...

bunlar ok bekleriz dedi ama 1 sene sonra oglani nisanladilar ama sonra bir kac ay icinde nisan bozuldu...

20 yasima geldim yine isteme geldiler, ben yoktum ama evde, ilkindede evde yoktum, babam ne evet ne hayir demis...

sonra tabi annem anlatiyor bana söyyle böyle oldu ne diyon diye..

ben kücüklüyümden berri biliyorum, yani hep derlerdi saten evlenirsiniz, isteriz seni gibi tarz konusmalar ben kendimi bildim bileli geciyordu...ben akraba evliligine karsiyim, yani söyleki ben istemiyorum, su yönden istemiyorum olurda bizim aramizda bir anlasmasizlik olursa bütün aileye sicrar diye...

kötü olan suki onun kiz kardesiyle en iyi arkadas idik, bu konu yüzünden arkadasligimiz tamamen bitti (yazik oldu, ama yapicak birsey yok)

ben oglani sadece görünüsden bilirim, hani tanimam etmem, nasil biri bilmem, ne duydusam hakkinda o, tabi yalanmi dogrumu allah bilir. yani kötü anlamda diil, laflar kulaktan kulaga degisk sekiller alir o anlamda dedim...

ben halami pek sevmem, saten o sülaleyi pek sevmem, alakam olsun istemem...ondan hemen hayir dedim,

hatta bikerem daha isteme geldiler sonra annem, ve halamin yaninda bizi karsi karsiya oturdular konusun anlasin dediler....tabi o an büyük bir sessizlik..sonra ben dedimki ben evlenmek istemiyorum senle, bak sen halamsin halam kal, sende kuzenimsin kuzenim kal dedim...sonra bana dediki ama hep aklimda sen vardin falan filan olsa ii olur falan...ben hayir olmaz dedim ciktim odadan...

o günden sonra hep telefonlar...bugüne kadar...oglan istiyor o beni arattiriyor diyor halam ne kadar dogru bilmiyorum....

simdi su ay icinde yine gelcekler....

ben biraz tereddüte düstüm...istemiyorum...ama..iste su ama olmasa...
ii cocuksa?yani güzel meslegi, efendiye benziyor...suda önemli ben meslegimde yükselmek isteyen biriyim kariyer yapmak istiyorum, ve benim kocamin benden az kazanmasini istemiyorum..biliyorsunuz bunu erkekler genelde kaldiyamiyor...

yani asil ii bir firsat ama bilmiyorum....tartisin, fikir verin, siz ne diyorsunuz...bekliyorumm...

yardim edin iste düsüncelerinizi söyliyin....

canım evlilik ya iyi biriyse, ya iyi çocuksa ya mutlu olursam diye şansa başlanmaz. tabi ki nice anlaşan birbirini seven insanlar evlenip boşanıyor. ama hiçbir şey hissetmediğin, üstüne üstlük halanın oğlu olduğu kan bağınızın olduğunu biriyle evlenmeni çok yanlış görüyorum. tabi ki hakkında hayırlısı ne ise o olsun. ama aileni, hiç olmuyorsa anneni karşına al konuş derim. ve bunun yanında dua et hakkımda hayırlısı ne ise o olsun diye.. umarım gönlünden geçen her şey hayırlısıyla olur..

madem senı ıstıyorlar nıye baskasını alıp gerı sana gelıyorlar anlamadım

şansa mı bırakıyosun evlılıgını ?

Ya birinci dereceden kan bağınız var sizin cnm. Halanın oğlu sonuçta kardeş gibi görürüm ben şahsen. Ki akraba evliliklerinin sonucu pek iyi omaz genelde. Karar senin ama bence doğru değil bu durum.

saten ilk geldiklerini duydumda aptalmi bunlar diye falan baya sert konustum, asla olmaz diye... ve dedigim dediktir benim, aklimdan geleni söylerim öyle geri adim atmam...kararimdada kesindi...fakat temmuz ayindan beri 3, 4 rüya gördüm bilmem iste aklimi kurcalam basladi, acaba tanisammi diye...anlata biliyormuyum...kuzenim ama tanimam onu pek, belki bayramlarda görrürüm ama oda belki...
simdi kimseyede birsey demek istemiyorum, onun icin size bir akil danisayim dedim, cünkü ben genellikle öyle seylere asla kafami yormam, hele öyle karali cikisdimki onlara halamin o gün tansiyonu cikmisdi apar topar gittiler...tuaf olan durduk yere birden öyle aklima düsmesi, rüyama girmesi....size sorayim dedim iste...

sagolun ya fikirleriniz icin...

rüya gördüm diye evlenilir mi.. akraba evliliğinin ne kadar sakıncası var biliyor musun ilerde bir gün hastalıklı çocuk sahibi olursan ne kadar pişman olursun yersin kendini, kaldı ki çocuğu da hiç sevmiosun hiç gerek yok öyle tanıyalım birbirimizi filana

çocuklar küçükken akraba, eş, dost birbirlerinin çocuklarına seni oğluma alacağm tarzı laflar ediyorlar ya uyuz oluyorum.:oklava:

akrabasınız en başta.
hala oğlu kardeş sayılmaz mı?:1closedeyes:
insan akrabasına nasıl o gözle bakabilirki?
üstelik akraba evliliği dediğin şeyin bir sürü sakıncası var.
bence çok iyi düşünülmesi gerekir.

sen zaten özeleştiri şeklinde bütün doğabilecek sorunları ve olumsuz şeyleri tek tek yazmışsın.bizden akıl almaya ne hacet görünen köy klavuz istermi?sanırım boşlukta olan bir tarafın var...kaldı ki adam senin 1. dereceden akraban...
boşlukları yanlış seçimlerle doldurma canım..üzülürsün ...

sagolun kizlarr....haklisiniz bir anlik bir bosluktu sanirim....birde sizden duymak istedim galiba...yok kararim kesin olmaz....

ama su akraba evliligi hakkinda bir yorum yapmak istiyorum...dinimizde akraba evliligi vardir. artik degisik tektikler kan örnekleri vesaire yapilir evlenmeden önce...ve ona göre riskin ne kadar yüksek oldugunu anlayabilirsiniz...ben ezacilik okuyorum, bioloji kimya agrlikli, ve bazi seyleri biliyorum... hem akraba olmasaniz bile sakat cocuk dünyaya gelebilir hele bu devirde herseyin hormonlu ve dogalliktan uzak olan bir devirde yasiyoruz artik...yani riskler hep artiyor...

suda var..önceden akraba evliligi acayip yaygindi, yani sülale akraba idi, anne baba akraba, cocuk akrabayla evleniyor, onun cocugu akrabayla evleniyor ve öyle devam ediyor...o yüzden sakat cocuk olma riskide dogal olara artiyor, cünkü o zaman genpool ayni... ama artik öyle degil, daha az karsilaniyor öyle evlilikler...ondan risklerde azaldi...anlata biliyormuyum? ben isvicrede okuyorum, burda dogdum büyüdüm onun icin kendimi bazen tam ifade edemiyorum...

umarim anlatabildim, nedemek istedigimi :)

Ama benim kararim kesin kararimi devam sürüdürüyorum hayir...
sagolun kizlarr yaaa...demekki kararimi desteklenmesini istiyordum...
sanki üsütümden bir yük kalkti...

Aklına düşmüş olması normal bu kadar baskıdan sonra,gördüğün rüyaların nedeni de budur yani kafanın bu olayla meşgul edilmesi.Hem diyelim ki uydun onlara görüştünüz ve olmadı ilerde çok daha can sıkıcı bir durum olur zaten sevmiyormuşsun aileyi.Akraba evliliğinin sakıncaları da cabası.:umursamaz:
Okuduğun bölüm de çok güzelmiş hele bi okulunu bitir bu süreçte hayırlısıyla çıkar karşına içine sinen birileriopuyorumnanaktan

zaten kararını vermişsin.bencede akrabanla yapacağın bi evlilik çok riskli olablırdı.kaldı ki duygusal anlamda hiç bişey hissetmediğin biriyle evlenmek bana çok uzak bi kelıme arkadasım.kararının arkasında dur.

yok cnm ya ben sevmiyorum akraba evliliklerini hele ki sizin yakın hala oğlun yani kaynanan halan olcak birbirinizle bağınız değişecek konuşmlaar değişecek zaten sevmiyosun halanı kayınvalide olarak daha çok gözüne batıcak hadi bunları da geçtin tanımadığın duygusal bişi hissetmediğin bi insanla evlilik kararı almak çok saçma sen kariyer yapınca o senden düşük maaş alınca bunu gurur yapıcak dediğin gibi kaldıramayacak kararında dvm et sakın ama sakın evt demek hakkında hayırlısı olur inşopuyorumnanaktan

sagolun kizlarr....haklisiniz bir anlik bir bosluktu sanirim....birde sizden duymak istedim galiba...yok kararim kesin olmaz....

ama su akraba evliligi hakkinda bir yorum yapmak istiyorum...dinimizde akraba evliligi vardir. artik degisik tektikler kan örnekleri vesaire yapilir evlenmeden önce...ve ona göre riskin ne kadar yüksek oldugunu anlayabilirsiniz...ben ezacilik okuyorum, bioloji kimya agrlikli, ve bazi seyleri biliyorum... hem akraba olmasaniz bile sakat cocuk dünyaya gelebilir hele bu devirde herseyin hormonlu ve dogalliktan uzak olan bir devirde yasiyoruz artik...yani riskler hep artiyor...

suda var..önceden akraba evliligi acayip yaygindi, yani sülale akraba idi, anne baba akraba, cocuk akrabayla evleniyor, onun cocugu akrabayla evleniyor ve öyle devam ediyor...o yüzden sakat cocuk olma riskide dogal olara artiyor, cünkü o zaman genpool ayni... ama artik öyle degil, daha az karsilaniyor öyle evlilikler...ondan risklerde azaldi...anlata biliyormuyum? ben isvicrede okuyorum, burda dogdum büyüdüm onun icin kendimi bazen tam ifade edemiyorum...

umarim anlatabildim, nedemek istedigimi :)

Ama benim kararim kesin kararimi devam sürüdürüyorum hayir...
sagolun kizlarr yaaa...demekki kararimi desteklenmesini istiyordum...
sanki üsütümden bir yük kalkti...

akraba olmasan da başına gelebilir tamam ama akraba olunca kaç kat artıyo. az rastlanıyo diye risk hiç azalmaz. ben de doktorum yani biliyorum neler neler var sırf şu akraba evliliği yüzünden

gönlün istemiyorsa zorlamaya ve zorlanmaya gerek yok hem okuyorum diyorsun okurken evlenmek ço zor bunu yürütmek.
Seni isteyene değilde gönlünün istediği ikinizinde birbirini istediği biriyle evlen bence yaşında daha ufak evlilik için.

o senin bana göre kardeşin sayılır.sonuçta halanın oğlu hatta sevmiyorsunda madem matık evliliği istiyorsun sen bir hemşire sayılırsın daha iyilerini bulursun emin ol....

bende öyle demisdim bak seni abi bildim olmaz dedim...ama sagolun arkadaslar fazla kafam karismadan hemen yerine oturdunuz allahtan :) kac senederi hayir olmaz dedim ama bir anda bir teredütt ettim, bir anlik bosluk...cevremede kimseye söyleyemedim karasizliga düstügümü, cünkü bu kez onlarda düsünme baslicakti...allahtan bu siteye rastladim kimseye bir anlik kararsizliga düstümü ögrenmeden halletik konuyu....sagolun kizlarrr....

çok iyi biride olsa,çok iyi kariyer sahibi v.s bütün iyi özelliklere sahipte olsa o senin kuzenin...siz kardeş çocuklarısınız..çocuklarının sakat doğabilme ihtimalini düşündünmü ? asla böyle bir şeye kalkışma derim canım

tatlım kusura bakma ama düşüncelerini çok yanlış buldum:1no2:senin gibi genc , okuyan ve aklı başında bi kız için böyle bir evliliğin düşüncesi bile yanlış..haa seversin aşık olmuşsundur o zman bişey diyemem, kuzenin olsa da bu senin seçimin derim ama sen hadi iyi bi fırsatsa diye biriyle bi yuva kurma düşüncesindesin..sen neden korkuyosun ki bu kadar? sanırım bir daha böyle bir fırsat bulamam diye korkuyosun ama henüz kimseyi gercekten sevmemşsin galiba..o zman bu tarz şeyler aklından gecmezdi..yani maaş, kariyer,vs.. daha gencsin merak etme evliliği ertele bak gör şans sana gülecek ve 'o' insanı bulacaksın :Saruboceq::Saruboceq:

Back