İmdat, evde böcek var!

Evet canım annemler kalorifer böceği diyolar, resimlerine baktım şimdi bizimki de ondan ama evrim geçirmiş hali sanırım, çok büyük kafamçokkarıştı

Ayy kızlar tüylerim diken diken oldu resmen bana böcek demeyinde ne derseniz deyin.Bende böcek fobisi var acayip derecede hemde.Bizimde binamızda karafatma denilen mendeburlardan var.Allahtan evimde görmedim.Ama yinede akşamları gezmeden yada bi yerden gelirken, sabahları binadan inerken yerlerde ya canlısını yada ölüsünü görüyorum..Onlarla aynı ortamda bulunmaktan nefret ediyorum..Ölüsünü bile görünce uçarak iniyorum aşağıya resmen..Karafatmaya kökten çözümü olan varmı.Evime girmediler henüz ama ben her gece yerlere duvarlara bakmaktan yoruldum..Hayır evim kira olsa bugün taşınacam ama kendi evim..Lütfen banada bir akıl verin.... :çok üzgünüm:

kendinizi üzmeden ve yormadan hemen ilaçlama firmasıyla anlaşın bence kesin çözümü onlar bulur 2 ilaçlama 100 tl filan kolay gelsin

Merhaba kızlar bu böceklerin ne olduğunu öğrenen ve çare bulan var mı ben kurtulamadım yine başıma geldi :KK43:

Kizlar yardim edin lutfen yardiminiza ihtiyacim var.. Bn bahce kati bi eve tasindim yer yer nem var.. Gecen ttile ciktim buzlukluktakileri unutup fisi cekmistim. Geldigimde bozulmus ve mutfak boceklenmisti. Camasir sulariyla temizledim.. Nese koku gitsin diye mutfaktaki camla salondaki cami acik birakiyorum ama aksam eve geldigimde mutfaktaki camda karasinegin buyugu ucan sinekler buluyorum raidle ilaclayorum temizliyorum ertsi gun yine oluyor ayni yerde nolur yardim edin cok caresiz kaldi

ashkom merhaba bende de sendeki gibi beyaz gözle görmesi çok zor sadece koyu renklerde farkedilen bir böcek var tam bir senedir geçmedi iki kere ilaçlam firmasına ilaçlattım herşeyi yıkadım temizledim ama yinede ölmediler ne yapacağımı şaşırdım sen nasıl yok ettin zinon diye bir ilaçdan bahsetişsin nasıl bir ilaçtır bilgi verirsen çok sevinirim.

hanımlar 4 gündür evin bütün eşyelarını kaldırdım,heryeri çamaşır suyuyla sildim,halıları yıkadım,heryer ilaçlandı ama hala ölmedi bu böcekler.delirmek üzereyim hiç bir böcek ilacıda işe yaramadı.nerden çıktıklarınıda anlayamıyoruz.
böceklerimi size tarif edeyim çok küçük ,beyaz ,zor görülüyolar,deri koltukların kollarında farkettim yoksa görünmeyecek kadar küçükler.
sizlerinde başınıza geldimi hiç böyle bişey .acaba laminat parkeden mi yoksa mobilyalardanmı bulamadık.

**** ashkom merhaba merhaba sorununuza kalıcı bir çözüm bulabildiniz mi? uzun zamandır mücadele ediyorum ilaçlama firmalarıda çözüm bulamadı. ne yapacağımı bilemiyorum lütfen çözüm bulanlar yardımcı olabilirmi.

Hanımlar böcek konusunda herkesin belli bir dönem derdi olmuş, maalesef olacakta sanırım :KK43:

Bir şey soracağım, kahverengi, tepesinde tüy gibi iki anteni olan, çok hızlı yürüyen, her yere tırmanan böceğin adı ne? kırk ayak değl, sadece iki ayağı var. yatağa çıkabiliyorlar, duvarda yürüyebiliyorlar.
kalorifer böceği mi oluyor?

Sizin söylediğiniz sanırım kalorifer böceği değil, gümüş böceği. Bu böcek kalorifer böceğine göre daha hafif, daha zararsız bir tür. İnsanları ısırmıyor, döküntülerle yaşıyor.
Marketlerde satılan ilaçları belli bir düzende ısrarla kullanmak (15 günde bir gibi) çözüm olabilir bunlar için de. Aslında bütün böcekler için aynı şey geçerli. Arkadaşların " ilaçladım ama yine çoğaldı" diye bahsettikleri durum ise ilaçlama sırasında yetişkin böceklerin ölmesi ancak evin her köşesinde binlerce yumurtanın var olmasından kaynaklanıyor. O yüzden bu tür bir ilaçlamayı belli aralıklarla ve 1 yıla yakın bir zaman yapmak gerekiyor.
Eğer yumurtaları da yok edecek bir ilaçlama yapmak istiyorsanız güvenilir bir firmaya (ama mutlaka sertifikalı ve isim yapmış bir firma olmalı) evinizi ilaçlatıp sonra da çok ciddi bir temizlik yapmanız gerekiyor.
Veya Karaköy alt geçidindeki gibi haşere ilacı konusunda uzmanlaşmış bir dükkana danışarak onların tavsiye ettiği ürünü de kullanabilirsiniz.
Ama ilaçlama firmalarının kullandığı, ya da ev kullanımına uygun olmayan çok ağır ilaçlara gerek yok bence. Çünkü sonrasında evi tamamen arındırdığınızdan emin olmak çok zor. Ve zehirli kimyasallarla temas etmenin etkisi sadece anlık değil, ömür boyu sürecek etkilere sahip bunlar...
Marketlerde satılan spreyler de zehirli ama diğerleriyle kıyaslanacak kadar değil, sonrasında evi biraz havalandırıp basit bir temizlik yaparak kurtulabiliyorsunuz etkisinden.
Size kolay gelsin, dediğim gibi 1 yıllık ısrarlı mücadeleyle tamamen kurtulacaksınız böceklerden...

Son düzenleme:
ara ara bende de gözüküyorlardı binamız yeni oldugundan
bir daha görmedim
takiiiiiiiii 1 hafta öncesine kadar ana görünçe şaşırdım biraz büuüğüne rast geldim evet büyüktü
öldürüp attım dışarıya
sanırsam banyodan ara boşluktan geldi

az önce banyoda karşılaştım siyah antenleri olan ve tombulumsu ayakları gözükmeyen öldürünce tersken gördüm ayakları vardı kaçamadı yavaş hareket ediyo sağa sola dönmeye çalıştı bulunduğu yerde bu tespih böceği midir? Gri siyah gibi bişey ve 2 hafta önce evi kokulu ilaç yaptırmıştık buna rağmen nasıl olmuş olabilir ? banyoda küf oldu tavan ondan kaynaklanıyo olabilir mi naapmalıyım yardım edin lütfeeen :KK43:

az önce banyoda karşılaştım siyah antenleri olan ve tombulumsu ayakları gözükmeyen öldürünce tersken gördüm ayakları vardı kaçamadı yavaş hareket ediyo sağa sola dönmeye çalıştı bulunduğu yerde bu tespih böceği midir? Gri siyah gibi bişey ve 2 hafta önce evi kokulu ilaç yaptırmıştık buna rağmen nasıl olmuş olabilir ? banyoda küf oldu tavan ondan kaynaklanıyo olabilir mi naapmalıyım yardım edin lütfeeen :KK43:

karaböçek olmasın sakın banyodan havalandırmadan gelmiştir
ben banyo camına hani marketlerde satılan sivrisinek için tüller var onlardan yapıştırdım şimdi yoklar

kanatlı büyük pervaneye benzer ama pervaneden büyük mutfakta karşılaştım ne olabilir bu 3 tane büyük öldürdüm? bakliyatlara falan heryere baktım böceklenen bişey de yok göremedim

kıyafetleri yiyen özellikle yünleri delikdeşik eden, uğur böceği gibi yuvarlak ama onun yaklaşık üçte biri kadar ve rengi kahverengi olan bir böcek tahtakurusuna çokbenziyor ama kumaş yiyor ne olduğunu bilen var mı???

X