İmdaaat! 3 yaşındaki kızım hala memeyi unutmadı,hiç rahat vermiyor!

_BaByLoVe_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2013
154
8
34
Kızlar artık ne yapacağımı şaşırdım. 34 aylık bir kızım var. tam 18 aylıkken üzerimde geceden sabaha tam 6 saat boyunca aralıksız yatınca dayanamadım ve memeyi kestim. Aslında kesmek için ideal bir zaman çünkü hem alacağını almıştı, daha fazla süt gelmiyordu hem de aklı tam kesmiyordu. Kara biberle işi 1 günde hallettik çok şükür. Çok korktum zor olacak diye ama sorunsuz bıraktı. Ama bu zaman oldu hala beni ellemekten vazgeçemiyor! Dakka başı gelip mıncıklamak istiyor. Gece uyanıyo mesela, ya da uyurken kucağıma alıyorum uykusunda bile elini kıyafetimden içeri sokup elliyor. Kucağıma alıyorum sürekli aynı şeyi yapıyor. Ağzında bir memiş memiş şarkısı bütün gün içinde memiş geçen şarkılar besteliyorBen ayaktayken bile koşa koşa gelip uzanmaya çalışıyor. Yani bir şeylerle korkutmayı doğru bulmuyorum ama en sonunda dedim "seni japon yapıştırıcısıyla yapıştırıcam memeye bir daha hiç bırakamaycaksın" diye o zaman korkup kaçıyor ama hiç fayda etmiyor, başka bir zaman yine geliyor. Artık bana da fenalık geliyor bir noktadan sonra!.. Zaten rahat verseydi 2 yaşına kadar emzirmek istiyordum ama o zaman anladım ki artık beslenme olayı bitmiş, emzik olmuşum ben! 1,5 yaşına gelmiş bir çocuk gecede 3-4 defa kalkarmı, ne zaman memeyi kestik gece uyanmaları da bitti..Sizce erken mi bıraktık? Ondan mı böyle oldu? Ne yapabilirim? Yardım edin lütfen:44:

Benim 2 yasindaki kizimda ayni durumda. Gecer diye dusunuyordum gozum korktu simdi.benimki disarida evde farketmez daldiriyor elini ve ' bu meme benim' diye bagiriyor. Ben baska birseye baglansin diye ugrastim olmadi. Oyuncak ayisiyla sarilip uyuyordu bi ara rahatladim sandim cok uzun surmedi

kuzenım geldi aklıma gulumsedım bıan:)
halamda 2 yasına kadar bıraktıramamıstı....en son bırakma calısmalarında Allahım o gunu hıc unutamıyorum: halam memesıne dokundukca kızına kızıyordu artık korkuyor annesıne dokunamıyordu....ama bı gun avmde magazadayız once mankene meme dıye saldırdı, sonrada tezgahtar kıza:) halam mahcup oldu kızla bız gulmekten artık kıpkırmızı olduk, odası ayrı olmasına ragmen anne babasının odasına gıdıp meme dıye enıstemın burnunu emıyormus:) neyse atlatıldı o gunler, geçiyor ama anne babada kendınden gecıyor:) halam erken degıl gec kaldıgı ıcın boyle oldugunu dusunuyordu.... Kolay gelsın umarım yakında unutur....

Yatağını ayırırsanız belki işe yarayabilir :44:

Son düzenleme:
öncelikle iyi geceler.
Canim benim eltimde oglunu 2bucuk 3 yasinda kesti sütten.
Cocuk hâla sizin anlattiginiz seyleri yapiyor.suan 6 yasinda mayista 7ye girecek.
Annesi memesine dokunmasina izin vermiyor o da boynunu falan tutuyor.aklina estikce.

Hatta dün yine konusu gecti aramizda.
Annesi bir tane daha cocugum olsa bu emer valla cocuga izin vermez diyo.

Sutten kesilince hic aglayip sizlanmadi
ama cocugun icine oturmus belli ki.

Hic unutmadi yani
Kocaman cocuk ikide bir gelip annesinin boynuna elini koyuyor
basinida omuzuna dayayip kaliyor.

Benim kizimda 9 aylikken kendisi birakti memeyi.
Suan 3 yasinda boyle seylerden haberi yok.

Bence cocugu akli tam ermeden sutten kesmek lazim.
Gec bile kalmissiniz

Son düzenleme:
Canim benim kizim da mayis in 18 inde 4 yasini bitirecek. Ve hala emiyor. Ben emmeyi birakmasini hic istemiyorum. Bu gunlerin tadini cikar. Inan cok cabuk buyuyorlar. Sonra vermek istesen de almayacak zaten. Dert etme kendine. Oglum 15 yasinda olacak mart ta. Zaman o kadar hizli ki.

Belkide emm isteginden deildir. Ellemek hosuna gidiyordur yumusak yumusak :) benimde oglum arada elliyor. Ama rahatsiz oluyorum oyle yapinca yapma diyince ustelemiyor

Yanıtlar için teşşekkürler demekki bu durumu tek yaşayan ben değilim Hikayeler de çok güldürdü beni, bir alem bu çocuklarYok biz şuanda emmiyoruz bırakalı 1,5 sene olacak neredeyse ama ellemekten vazgeçemiyor.sürekli mıncık mıncık Ya ben kızsam da işe yaramıyor, birşeylerle tehdit etsem de..Diyorum heralde kardeşi olunca vazgeçer, artık kendisine ait olmadığını düşünür diye düşünüyorum..ama arkadaşın halasının oğlu gibi izin vermzse bilemem..bu arada 5 yaşına kadar emzirmek de ne kadar sağlıklı? yani hala süt geliyor mu? gelmese bile o yaşta bir çocuğun cinsel gelişimi açısından çok da olumlu bir durum değil bence ama tabiki siz bilirsiniz..biz ilk emzirmeyi bıraktığımda ilk 1 hafta bana da çok koymuştu sanki emzirmeyi kesince çocukla da bağımı kesiyormuşum gibi algılıyordum ama sonra bende alıştım. Ne kadar hoş bir duygu olduğunun farkındayım ama dozunda bırakılmalı bence...

merhaba sizi o kadar iyi anlıyorum ki sanki benim yaşadıklarımın aynısı:))benim kızım 4,5 yaşında ben 2 yaşına kadar emzirdim.sorunsuz ayrıldı.amma tutmaya alıştı gece kalkıyor onun için hatta onunla konuşuyor' merhaba süt napıyorsun ben oturuyorum'diyordu.Canım sütüm canım memişim çok tatlısın diyordu.Ben de aynı ayırmaya çalıştım yok olmadı şimdi biraz biraz bıraktı çok acıyor kızım diyorum ellemiyor çok sinir bir durum gerçekten Allah kolaylık versin.

"bu meme benim diye bağırıyor" ay gece gece güldürdü beni minik bıdık Allah hayırlı uzun ömürler versin kuzunuza ve bütün miniklere

dün dedim madem sen bırakmıyosun o zaman ben de bir bebek alayım o içsin memişleri sen de abla olursun bırakırsın dedim. Ne dese beğenirsiniz; bir tanesini bebek içsin bi tanesi benim olsun! yok ben sorunu anladım galiba takılı kalmakla da ilgisi yok..okula ihtiyacı var, çünkü fazla enerji dolu ve evde enerjisini atamıyor. Evde bütün gün benle..hani dışarı falanda çıkıyoruz çok geziyoruz ama onun oyun ihtiyacını karşılayamıyorum. yani her ne kadar oynasamda birlikte vakit geçirsek de artık arkadaş istiyor, zamanını daha verimli kullanacağı bir ortama ihtiyacı var, biraz yorulsa iyi olur yani evde yapacak bir şey bulamadığında gelip bana yapışıyor, bu da çok bunaltıyor beni..
Bugün anneme sordum erkenmi kestim 2 ye kadar sabretseydim dedim,çünkü görümcemin de 2,5 yaşında kızı var. o da 15 aylık kesti, o da şuan aynı durumda kesip önüne koyacam bütün gün oynasın diyo Annem de siz hiç emmediniz (zoraki 2bucuk ay emmişim) öyle mi oldunuz, erken kesmekle ilgili değil diyor.
Sene başında 1,5 ay okula verdim işe başlıcam diye sonra iş olmayınca aldım. DEdim ben evdeyim daha yaşı küçük gitmesi şart değil, seneye gitsin dedim ama galiba ikinci dönem başlatacağım..İnşallah kurtulurum bu şekilde...

Evli değilim anne filan da değilim işin ehli hiç değilim ama bebeğin aklı ermeden emzirme işnini bırakılmasını düşünüyorum.Biraz daha devam ederse hiç bırakamaz unutması lazım bir şekilde.Dediginiz gibi kreşe vs verin ama bu sefer de kreşte arkadaşlarına sizi anlatma ihtimali var.Her iki yandan zor bir durum.Unutur inşallah prenses ama dedikleri çok şeker.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…