IMCI Denilen Sperm Seçme Yöntemi Uygulayanlar

sevgili gunes, ucret alinmamasi guzel acikcasi sevindim. nerde okumustum hatirlamiyorum 500 lira bu islem icin ucret aliyorlar diye ... yaa acaba nerde okumusutm ....?

gunescim, bence uygun oluyor o zaman bu imcis icin para almiyorlarsa ?

sen ne dersin ? senin fikrin ne? birde yeitepe cok guzel bir hastaneymis? birde beni sevindiren rapor cikarmak icin ugrasmayacaksin yaa ... dimi..

valla gozumde bir buyuyooo ki devlette gidp rapor cikarmak.

ben 7tepeyle konustugumda rapor icin ugrasmaniza gerek yok biz cikariyoruz dediklerinde valla cok sevinmistim ....

varsin 2.060 olsun diyorum.... raporu cikarma ezieti olmayacak hicolmasa dimi..

hayirlsii olsun dostlarim.. kaderdostlarim..

alkisalkis
Caney canım özelden yaz yoksa bizi başka tüp bebek merkezinden yazıyoruz sanıyorlar. Sonra kendi kendime duygusallaşıp üzülüyorum. Ben başka tüp bebek merkezinden değilim diye haykırasım geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hulya seni seviyoruz en kısa zamanda kucağız ikizlerle dolsun diyoruz.Allah yardımcın olsun arkadaşım.

sevgili tess, cok ozur dilerim dun gece yazacaktim ama pc de sorun oldu yazamadim ... hemen simdi ozleden yazacagim...

ben tup bebek merkezinden falan degilim baya sizler gibi evlat sahibi olmak icin cirpinan biriyim canim..

kızlar ya benim bildiğim tüp bebek merkezlerinin bu yöntem için ek para istiyorlar...tam net rakamı bilmiyorum ama maya 600 e yakın bi rakam telafuz etmişti...istanbulda ek para almıyorlarsa süper...
ben diğer merkezleri arayıp sorduğumda yani kendilerinde olmayan merkezler macs yöntemine güvenmiyorlar başarısıkanıtlanmamış bizde zaten büyüten mikroskop kullanıyoruz diyorlar; ama kendisinde macs olan merkezlerde % 25 artırıyor şansı diyorlar. hangisine inanacağımı şaşırdım...biz de de hem hareket hem morfoloji sorunu var....allah yardımcımız olsun

Arkadaslar hepinize cok tesekkurler, Sayenizde hrs yi ogrendim.Imci olayina gelince hicbir merkez imci icin ekstra fiyat istemiyor.Mayada imci yok, macs miknatis yontemini kullaniyorlar onun icin ayrica fiyat isteniyor.Imci de Istanbulda memorial ve bruksel de Ankara dada Hrs de var baska yerde yok.Umut tup bebeginde aldigini biriki gun icinde aldigini bir arkadas soyledi.Hatta Enver Bey onaylamiyordu bir katkisinin oldugunu boyle benim gibi pespese problem yasayanlarda mikronun degil tup bebegin sonuc verecegini dusunuyordu.Ama onu da uygulamadi risk alamadik.Olurda tup bebek gelsmezse elimizde mikro yapacak yumurta kalmaz diyerekten .

Merhabalar Brüksel Tüp bebekte 2. denememi yaptım. IMCI için ayrıca ücret talep edilmiyor. Pakete dahil. Bildiğim kadarıyla bu tekniği Türkiye'de ilk uygulayan kişi de Prof. Dr Yücel Karaman arkadaşlar. (Brüksel Tüp Bebek kurucusu) Sadece bu teknik için değil profesyonel hizmet almak istiyorsanız kesinlikle orayı tercih edin derim. Kurbanlık koyun gibi bekleme salonlarında yada sedyelerde yumurta toplama yada transfer için insanları bekletmiyorlar. 5 yıldızlı otel konforunda odalarda tv izleyip dinlenerek sizi çağırmalarını bekliyorsunuz. Bildiğim kadarıyla anlaşmalı değil. (Ben zaten evlilik yılı nedeniyle rapor alamadığım için özel yaptırdım.) Ama fiyatları hiç de uçuk değil. Benim bulunduğum şehirde 5000 TL 'den aşağı fiyat vermediler. Brüksel tüp bebek'te çok daha uygun fiyatla deneyebildik. Yücel Hocanın Brüksel'de de merkezi var zaten. Embriyologları Fatih Bey, hemşirelerinin tümü inanılmaz ilgili. Gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. (Ben Lucrin ve puregon kullanmıştım) Bol şanslar.

selammmmmmmmm bende çamlıca medıcanada ıkı kez tedavı oldum.....orada da öle.....once yatış işlemlerı oluyoo ve odanızda tv ızlerken gelıp sızı alıyolar yanı böyle olmayan yer yok bılıyorum arkadaşım........koltuk koşelerınde otururken yum toplamaya gıden var mı............ama hastane ve ekıp onemlı ılgı onemlı ...insan kendını rahat hıssetmelı............herkesın yolu açık ols...........rabbım herkesın kucağını doldursunnnnnnnn....

Imci mikroskobun buyutme derecesi ile ilgili normalde 400 kat buyutuluyormus spermler secilirken.imci ozelligi olan mikroskoplar 7200 kat.Yani imci denilen sey mikroskopun buyutme katsayisi mikroskobun kalitesi.Mikroskobu fazla buyuten merkezlerde ekstra ucret alinmadan bu mikroskop herkese kullaniliyor.Macs da bir miknatisla iyi olan spermlerin secildigini soyleniyor, bu ek ucretle yspiliyor.

Sevgili Selinda arkadasim
Senin brukselde tedavin ilaclarin kaca maloldu, klasik mikro mu oldu, fiyatlari neler biraz detay verirmisin sakincasi yoksa, birde iki tedavini de orada mi oldun.sonucun nasil.Ben Izmir de cok luks biryerde tedavi oldum 4 defa.5 yildizli otel gibi.Ama sonuc yok.O yuzden tv seyretmisim seyretmemisim hic onemli degil benim icin.Hijyen onemli bu konuda.Odan sonra Istanbulda bir yerde tedavi oldum istanbul daki yer Izmirdeki yerden sonra merdiven alti gibiydi, luks acisindan.Benim 7. denemem olacak.O yuzden bana bir yardimci olur musun.Simdiden sagol.tecrubelerini paylasirmisin.Istersen yukarida msn adresim var, ordan da yazabilirsin.

arkadaşlar selam, macs ve imsi farklı teknikler. macs'ı maya'nın embriyoloğu kerem dirican geliştirdi, şuan bir de maya'dan sonra amerikadaki cleveland clinic uygulamaya başlamış. ne güzel eskiden biz amerikadan alırdık böyle teknikleri. bu türk bir bilim adamının başarısı. kendisini ülkem adına tebrik ediyorum.
ımsi sadece bir büyüteç.
macs ise ölüm sürecine girmiş spermleri eleyerek sağlıklı yapıdaki spermleri seçmeye yarıyor. başarısı kanıtlanmış, dünya tarafından kabul edilmiş bir teknik. kerem beyle defalarca görüştük bu konuda, şiddetli erkek infertilitesinde etkili sonuçlar adlıklarını biliyorum.
bizde yapılmasına gerek görülmedi, işlem günü. çünkü sadece morfolojiye göre değil, sayı ve hareketliliğine de bakılıyor yapılması için. gerek görülmüyorsa yapılmıyor. biz macs için tercih ettik ama bize yapılmadı.

Arkadaşlar
TV seyretmek bir örnekti sadece. Buna takılmayın Herkesin evinde TV olduğu hepimizce malum. ısim vermeden şunu söyleyeyim çok ünlü tüp bebek merkezlerinde saatlerce sedyede beklemiş OPU'yu beklemiş arkadaşlar var bu sitede yazan. Biraz araştırırsanız neden bahsettiğimi anlarsınız. Yine küçük bir örnek Ayşe Aydın'ın "Annee anne oluyorum" kitabını bir okuyun. En ünlü hastanelerden biri ve nerede ne kadar beklemiş bilginiz olsun. Ben bulunduğum şehirde ilk denememde bu olumsuzlukların hepsini yaşadım. "Böyle yer kaldı mı" diyen arkadaşım evet kaldı ve ticarethane gibi çalışıyorlar. Sadece size yardımcı olmak istemiştim. Ben ödediğim fiyatı size yazayım özelden. Ben çok memnun kaldığımı anlatmaya çalıştım tam anlamıyla. Umarım herkes pozitif sonuç alır, nerede denerse denesin..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca hijyen kuralları değil de (buna zaten uyuyorlardır herhalde) embriyoloji laboratuvarı çok önemli. ılk denememde 9 embriyomun içinden transfer edecek embriyo nerdeyse bulamayacaklardı. 2. kalite dediler. Ve çok fragmantasyonlu idi. (Ölü hücre artıkları anlamına geliyormuş) Brüksel'de'ki denememde ise 1.kalite blastosist embriyo transfer edildi. 5. gün transferi oldu ki bu şansı çok artıran bir faktörmüş zaten.

selında canım galıba hamışsın ..inş kucağına alısrsın canım....asllında haklısın çok merkez var ve bız hepsını bılemıyoruz.....rabbım kımseyı öle sıkıntılı yerlerede bırakmasın..zaten işlemler zorlu ....pekı bı tanemı bebişinnn

Evet El-muallim bir tane. ınşallah tamamına da erer. Benim rahmimin özel durumu nedeniyle 2 olamazdı zaten, olsa idi sonlandırmaları gerekecekti. Şükürler olsun ki biri kendiliğinden vazgeçti. Diğeri için de çok endişeliyim. Biri tüp bebek olmak üzere iki gebelik kaybım var bu sorun nedeniyle. ınşallah bu sefer kucağıma alırım. Güzel dileklerin için teşekkürler. Allah hepimize nasip eder inşallah annelik duygusunu tatmayı.

Hulya35 sana özelden yazmayı denedim ama özel mesaj kabul etmediğin yada alamadığın yazıyor.

Selinda ya
Evet arkadasim ozelden yazilamaiyormus bana.Diger arkadaslarda yazamadigi icin msn adresimi verdim bir yada iki sayfa once simdi acabilirim istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…