Çok teşekkür ederimAbdestini al otur .. namaz kılmak istiyorsan temizlenince kilarsin sukur namazi zaten. Allah bi yastikta kocatsın mutluluklar.
Herkes farklı yorumluyor . Aslında dinimizde regl döneminde namaz kılınmamamasının ve oruç tutuklamasının nedeni kadının o dönemlerde zayıf ve hasta olmasından kaynaklanıyor . Aksi halde regl olmak hiç birseye engel degil . Oruç ta tutabilirsin namaz da kılabilirsin, Haram degil sonuçta.Merhaba Hanımlar, konuyu doğru yere mi açıyorum bilmiyorum fakat bu konu kafama aşırı takıldığı için sizlerden de bilgi almak istiyorum.
1 hafta sonra düğünüm olacak, bu hafta resmi nikahimiz kiyilacak. Resmi nikahtan sonra da imam nikahını kiyacagiz. Fakat kafama takılan şöyle bir konu var;
Şu an regl donemimdeyim. Düğüne kadar bitmiş olur fakat düğün günü de imam nikahını halledebilir miyim bilemiyorum. Regl döneminde imam nikahı kiyiliyor mu? Çevreme soruyorum kimisi kiyiliyor diyor, kimisi yerine vekalet vermen gerek diyor. İmama sorsak her imam da farklı yorumlayabilir diye düşünüyorum. Siz böyle bir döneme denk geldiniz mi? Ne yapmam gerekiyor?
O zaman sorun olmuyordur ben abdest kısmına takilmistim açıkçası. Gerçi o da doğru gelinlikte nasıl abdest alacaksınız. Teşekkür ederimSadece kuran alamazsın eline. İmam nikahi kiyilirken abdest almadim ben. Tanidigim kimse almadı. Üstümde gelinlik sac makyaj yapili al deseler nasil olurdu onuda bilemedim. Onemli olan cinsel beraberlik sonrasinda abdestsiz olmamış olmak.
Merhaba dinen imam nikahı dediğimiz nikah akdinin temelinde ‘herkese evli olduğunu duyurma’ vardır. Yani illa bir dua vs olmasına gerek yok ama olursa daha usulüne uygun olmus olur. Yani nikahın temeli herkesin o insanların ‘evli olduğunu, birbirlerine ait olduklarını bilmesi’ yatar. Ve evet kıyılır.Merhaba Hanımlar, konuyu doğru yere mi açıyorum bilmiyorum fakat bu konu kafama aşırı takıldığı için sizlerden de bilgi almak istiyorum.
1 hafta sonra düğünüm olacak, bu hafta resmi nikahimiz kiyilacak. Resmi nikahtan sonra da imam nikahını kiyacagiz. Fakat kafama takılan şöyle bir konu var;
Şu an regl donemimdeyim. Düğüne kadar bitmiş olur fakat düğün günü de imam nikahını halledebilir miyim bilemiyorum. Regl döneminde imam nikahı kiyiliyor mu? Çevreme soruyorum kimisi kiyiliyor diyor, kimisi yerine vekalet vermen gerek diyor. İmama sorsak her imam da farklı yorumlayabilir diye düşünüyorum. Siz böyle bir döneme denk geldiniz mi? Ne yapmam gerekiyor?
Bilmediğim içinBen de regldim kiyilir dedi imam. Dini bir sey yapmiyorsunuz ki. Sahitler huzurunda evlenmeyi kabul ettim diyorsunuz. O kadar.
Ben de öyle düşünüyorum ama tam emin de olamadım. Teşekkür ederimHerkes farklı yorumluyor . Aslında dinimizde regl döneminde namaz kılınmamamasının ve oruç tutuklamasının nedeni kadının o dönemlerde zayıf ve hasta olmasından kaynaklanıyor . Aksi halde regl olmak hiç birseye engel degil . Oruç ta tutabilirsin namaz da kılabilirsin, Haram degil sonuçta.
Bu dediğinin gelinin de evi terstiDüğünün yapılacağı yer ile imam nikahınin kiyilacagi yer birbirinden çok uzak. Vaktim olabilir mi bilemedim. Nişanlımın ailesi imam getirecek onların orada olacak imam nikahı. Düğün salonu bana yakın. İmkanımız olmaz da siz oradan imam bulun düğünden önce kıyın derlerse imamı nasıl bulacağım onu da bilmiyorum
Yani Türkiye’de yaşayan hemen herkes fetva hattından haberdardır bence de, ve yine hemen herkes en doğru bilginin orada olduğunu bilir. Bana da ilginç geliyor böyle şeylerin çözümü için adres belliyken oraya uğramayıp çetrefilli yollara girmekHiçbir yerde farklı bir şey yazmıyor. Google a reglken imam nikahı kıyılır mı yazılınca herkes kıyılır yazıyor neden kafanız karıştı anlamadım. Ben de reglken kıydırdım. İmam nikahının geçerlilik şartları belli reglla geçerliliğin hiçbir alakası yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?