• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmam Nikahı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mabbel

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2014
559
758
303
29
Merhaba Hanımlar, konuyu doğru yere mi açıyorum bilmiyorum fakat bu konu kafama aşırı takıldığı için sizlerden de bilgi almak istiyorum.

1 hafta sonra düğünüm olacak, bu hafta resmi nikahimiz kiyilacak. Resmi nikahtan sonra da imam nikahını kiyacagiz. Fakat kafama takılan şöyle bir konu var;

Şu an regl donemimdeyim. Düğüne kadar bitmiş olur fakat düğün günü de imam nikahını halledebilir miyim bilemiyorum. Regl döneminde imam nikahı kiyiliyor mu? Çevreme soruyorum kimisi kiyiliyor diyor, kimisi yerine vekalet vermen gerek diyor. İmama sorsak her imam da farklı yorumlayabilir diye düşünüyorum. Siz böyle bir döneme denk geldiniz mi? Ne yapmam gerekiyor?

Herkes farklı yorumluyorsa regl değilken olmak daha mantıklı geldi bana
Dini olarak bi fikrim yok da düz mantık yaptım
Ayrıca resmi nikahınız olacakmış
O yüzden en uygun zamanı bulmaya uğraşmasanız da olur gibi

Merhaba Hanımlar, konuyu doğru yere mi açıyorum bilmiyorum fakat bu konu kafama aşırı takıldığı için sizlerden de bilgi almak istiyorum.

1 hafta sonra düğünüm olacak, bu hafta resmi nikahimiz kiyilacak. Resmi nikahtan sonra da imam nikahını kiyacagiz. Fakat kafama takılan şöyle bir konu var;

Şu an regl donemimdeyim. Düğüne kadar bitmiş olur fakat düğün günü de imam nikahını halledebilir miyim bilemiyorum. Regl döneminde imam nikahı kiyiliyor mu? Çevreme soruyorum kimisi kiyiliyor diyor, kimisi yerine vekalet vermen gerek diyor. İmama sorsak her imam da farklı yorumlayabilir diye düşünüyorum. Siz böyle bir döneme denk geldiniz mi? Ne yapmam gerekiyor?
Bizim nikahı kıyan imam adetliylen kıyılmaz demişti. Alo fetvaya danışmanız daha uygun sanki.

Nikah evliliği çevreye duyurmak ve eşlerin haklarını korumak için yapılan bir sözleşme niteliğindedir. resmi nikah bu görevi yerine getirmek için yeterlidir. İmam nikahı geleneksel olarak kıyılıyor aslında, ben olsam adetli olmamı kafaya takmaz kıydırırdım.

Ben bayagi arastirdim onu, ayni durumdan dolayi. Kiydirilabiliyor.

Herkes farklı yorumluyorsa regl değilken olmak daha mantıklı geldi bana
Dini olarak bi fikrim yok da düz mantık yaptım
Ayrıca resmi nikahınız olacakmış
O yüzden en uygun zamanı bulmaya uğraşmasanız da olur gibi
Benim de çok bilgim olmadığı için fikir yurutemedim açıkçası. Büyük ihtimal dediğiniz gibi yapacağım gibi teşekkür ederim

en doğrusunu kıyacak imam bilir bence burada da çıkacak fikirler kıyılır kıyılmaz ölümüne yarışır gibi
İşte benim kiydiracagim imam kıyılır der, başka imam kiyilmaz der ikileme düştüm. Buradan sonra kafam daha da karışabilir gerçi ama yine de aynı durumu yaşayan varsa yardımcı olabilir diye düşündüm. Teşekkür ederim

Bizim nikahı kıyan imam adetliylen kıyılmaz demişti. Alo fetvaya danışmanız daha uygun sanki.

Nikah evliliği çevreye duyurmak ve eşlerin haklarını korumak için yapılan bir sözleşme niteliğindedir. resmi nikah bu görevi yerine getirmek için yeterlidir. İmam nikahı geleneksel olarak kıyılıyor aslında, ben olsam adetli olmamı kafaya takmaz kıydırırdım.
Evet eskiden resmi nikah olmadigi için imam nikahi kiyiliyordu aslında, şimdi resmi nikah var o yüzden çok üstünde durmak istemiyorum. Fakat ikileme de düşmek istemedim sonuçta vekalet nasıl veriliyor cidden doğru mu vereceğim? Adamı yanlışlıkla başkasıyla imam nikahlı yapmayayım :D teşekkür ederim

Ben bayagi arastirdim onu, ayni durumdan dolayi. Kiydirilabiliyor.
Cok teşekkür ederim. Ben de bakıyorum da her yerde farklı söylüyor çok bilgimin olduğu konular da değil açıkçası:/ sanırım kiydiracagim. Nikahı kiyacak olan imama da sorarak

Düğün günü de imam nikahını kiyabilirsiniz.
Alt komşumun gelini öyle yaptı.
Düğün salonuna gitmeden kıydılar.cok uzun sürmüyor zaten.

Beraber namaza durmayacaksınız neticede, tabi ki kıyılır

Adetli iken yapilmayacaklar bellidir.. kıyılır elbet.
Birliktelik yasama yeter. ..

Reglken dua dinleyebiliyoruz, kılınır bencede neden kılınmasın :)
Açıkçası ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yani abdest alacak miyim? Alacaksam regl iken alabilecek miyim? Kimseye soramadim bunu, kimse de bana bir açıklama yapmadi :D ben de sizlere sorayım dedim

Açıkçası ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yani abdest alacak miyim? Alacaksam regl iken alabilecek miyim? Kimseye soramadim bunu, kimse de bana bir açıklama yapmadi :KK70: ben de sizlere sorayım dedim
Abdestini al otur .. namaz kılmak istiyorsan temizlenince kilarsin sukur namazi zaten. Allah bi yastikta kocatsın mutluluklar.

Açıkçası ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yani abdest alacak miyim? Alacaksam regl iken alabilecek miyim? Kimseye soramadim bunu, kimse de bana bir açıklama yapmadi :KK70: ben de sizlere sorayım dedim
Sadece kuran alamazsın eline. İmam nikahi kiyilirken abdest almadim ben. Tanidigim kimse almadı. Üstümde gelinlik sac makyaj yapili al deseler nasil olurdu onuda bilemedim. Onemli olan cinsel beraberlik sonrasinda abdestsiz olmamış olmak.

Düğün günü de imam nikahını kiyabilirsiniz.
Alt komşumun gelini öyle yaptı.
Düğün salonuna gitmeden kıydılar.cok uzun sürmüyor zaten.
Düğünün yapılacağı yer ile imam nikahınin kiyilacagi yer birbirinden çok uzak. Vaktim olabilir mi bilemedim. Nişanlımın ailesi imam getirecek onların orada olacak imam nikahı. Düğün salonu bana yakın. İmkanımız olmaz da siz oradan imam bulun düğünden önce kıyın derlerse imamı nasıl bulacağım onu da bilmiyorum :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back