imam nihahı ve mehir

bende ev istesem diye düşünüyorum çok mu olur acaba ama olsun sanırım değer :)

bende ev istemeyi düşünüyoruumm..şöle birşey yani evlendikten sonra alacağımıza göree bende çalışıyrum zaten ikimiz almış olacaz .kendisine de dedim zatenn ev isteyecem haberin olsun diyee...

bende ev istemeyi düşünüyoruumm..şöle birşey yani evlendikten sonra alacağımıza göree bende çalışıyrum zaten ikimiz almış olacaz .kendisine de dedim zatenn ev isteyecem haberin olsun diyee...

karar verdim ev istiyorum ama bir şartım daha var tapuda üstüme olacak

aynen bende öle düşünüyoruumm şimdiye dek birşey istemedim ben..bu düşüncemin de yanlış olduğunu gösterdiler bana o yüzdenn hiiçç düşünüyorum ev isteyecem ve tapusu üzerime..

aynen bende öle düşünüyoruumm şimdiye dek birşey istemedim ben..bu düşüncemin de yanlış olduğunu gösterdiler bana o yüzdenn hiiçç düşünüyorum ev isteyecem ve tapusu üzerime..

hangi konularda bir şey istemediniz mesela

vayy be ne pazarlıklar ne pazarlıklar,şaştım kaldım.Kimsenin aklına da şu gelmiyor galiba,nikahta istenilen şeyi eşiniz yapacak iyi hoşta evlenince keseniz bir olacak zaten.Yani onun cebinden çıkan sizin de cebinizden çıkacak.Bu belki bir gelenek olabilir ama bazı şeyleri düşünürken de günümüz koşullarını düşünmek gerek.Gelebilecek kötü günleri düşünüp kadınlar kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmeli.
Evlilik hazırlıkları yapan biri olarak bu benim nacizane fikrim.Şimdiye kadar ne sözde, ne de nişanda nişanlımı zora sokacak hiçbir şey istemedim.Ailelere yük olmadan beraber ne yapabilirsek onu yaptık.Şu anda da beraber paramızı hesaplıyoruz ne alabiliriz ne alamayız planlıyoruz gidip ona göre davranıyoruz.Çünkü onu zora sokarsam kendimi de zora sokmuş olacağım.O'nun cebinden çıkacak her fazla para benim de cebimden çıkacak demektir.21 Aralık akşamı hayırlısıyla düğünüm var, 22 aralık sabahı kalkıp hadi bakalım borçlar neler diye düşünmek istemiyoruz.
bayanlar;yok ev yok bilmem kaç bin tl, yok bilmem kaç gr altın diye hesaplar yapacağınıza yuvanızın sorumluluğunu eşinizle beraber sırtlanın, o zaman o istediğiniz ev,para veya altınlar sizin olur zaten.Dinimizin kadınlara verdiği bu hakkı da kötüye kullanmayın.Eşiniz bile olsa kimseye sırtınızı dayamadan,kendi ayakları üzerinde duran kadınlar olun.
Ben kendi adıma helal edeceğim, çünkü bana verebileceği en güzel şey huzurlu bir yuvadır.

çok güzel düşüncee bende sizin gibi düşünüyordumm ve şimdiye dek karşı taraftan hiçir istekde bulunmadım kendim de çalışıyorym her şeyimizi iğneden iplüğe kadar diyeyim kendimiz aldııkk ..ama ki karşı taraf baktım sorumsuzluk boyutuna geldii ve de diğer gelinlerine bana yaptıkları gibi yapmmaışlar herişeyini yapmışlarr durum böle olunca ben eskisi gibi düşünümüyorumm..hee istediğim şeyde ne var ev kim oturacak ikimizz o borcu kim ödeyecek ikimizz..yanii benim istediğim i o tek vermiyo ki bana birlikte almış oluyoruuzz..neden çünki benim nişanlım ın aklında araba almak var lüksünden benim aklımda borç bitince ev almak varr ..ben bu şartı koymam lazım ki ilk hadefimiz ev almak olsun..

doğru demişsiniz. olayı baya baya kendi çıkarına çevirip ev vs isteyen var ne saçma şey.. bana kalırsa bu mehir böyle çok da önemsenicek boyutta bişey olmamalıdır.

ben 80 gr altın ıstıcem. yeterlidir bence. mehir mantığına göre. zaten ev tapusu sizin üstünüze bile olsa evlendikten sonra alındığı için hukuken erkeğin yarı hisse hakkı vardır. ve yeni getirilecek aile koruma kapsamında ev satımı vs gibi işlemler için iki tarafın imzası olmadan işlem yapılamayacak. yani ev sizin olsa bile. ileride allah korusun ayrılırsanız yarısı zaten esınızın hakkı olacak ve satamayacaksınız rızası olmadan. bunu cıkar olayına donusturmek de sacma bence. mehır mantıgında ayrılınca gecımını bırkac ay saglamak amacında kadınları korumak ıcın yapılmıstır bu. cıkar olayına cevırmek sacma.

ayrıca erkek tarafı altın dugun yapmakla yukumlu degıller. yapmadılar dıye suclamak bence abes oluyor. varsa durumunuz beraber yaparsınız.

Benım dını nıkahım nişanımdan yaklasık 24 gun sonra kıyıldı .
Daha once annem soylemıstı bana ıstedıgın kadar altın ısteyebılırsın ,
Sana dugunde takacakları takıları mehir olarak kabul edebılırsın ,
Yada helal olsun da dıyebılırsın dedı .
Hoca sordu mehir olarak ne ıstıyorsun dıye
Bırsey ıstemıyorum helal olsun dedım
Yarim ben bilezik istesem alır zaten .

benim nişandan 1 hafta sonra olmuştu. hoca bana değilde şahide sormuştu ne kadar istersiniz diye oda 5000 dedi.

Nasılda hislerime tercüman olmuşsunuz,gerçekten tebrik ederim.

bana hoca sormadı.beni çağırmadan önce konuşmuş düğünde takılan altınlar kadar olsun demiş.kocamda tamam demiş.benim aklıma bile gelmedi nikahtan sonra eşim dedi bana :)

neden öyle düşünüyorsunuz ki belki o evin parası eşimden çıkmayacak ailesinden çıkacak

neden öyle düşünüyorsunuz ki belki o evin parası eşimden çıkmayacak ailesinden çıkacak

Kişiler birbirinin ailelerini yolunacak kaz gibi görüyorsa orada bir sorun var demektir bence.Ne benim eşim benim ailemin alacaklarının hesabını yapsın ne de ben onun ailesinin alacaklarının hesabını yapayım.

Ayrıca mehirin mantığına ters bir kere,kişinin kendisinin yapması gerekiyor.Ayrıca daha yolun başındayken henüz adımlar atılırken mutlu yuva kurmaya çalışırken boşanırsak ne olur planları yapılıyor ya çok acayip gerçekten.O kadar gelecekten korkunuz varsa çalışıp ayaklarınızın üstünde durun,değil eşinize kimseye muhtaç olmayın.

adetse isteriz arkadaş ben sadece ne istediğinizi yazın dedim bilgilendirin demedim ki ille boşanırsak diye düşünmemiz mi lazım adettense yapılacak allah allah

bizim resmi nikahımız yapıldı atama beklediğimiz için düğünümüze daha var dini nikahı düğüne yakın yapmayı planlıyoruz. Mehir konusuna gelince ben bir şey istemem canı sağ olsun mutlu olalım yeter ne fark eder varlık da bir yokluk da bir zaten sembolik birşey.

adetse isteriz arkadaş ben sadece ne istediğinizi yazın dedim bilgilendirin demedim ki ille boşanırsak diye düşünmemiz mi lazım adettense yapılacak allah allah

adetten yapılıyorsa ortalaması turk parası olarak 5000 cıvarı bırseydır. orda gelıne gonlu olsun dıye soruluyor. ornek vereyım.
bı tanıdık. hoca sorunca kız kılom kadar altın ıstıyorum. benden bosanırsa dedı. hoca da oyle sey olmaz. 5000 yeterlıdır dıyıp 5000 tl uzerınden nıkahı kıydı.

adetlerı de kendı tarafımıza gore cıkar olayına cevırmeyelım bence. herkesın kendı bılecegı tabıkı. ne esımı ne de aılesını hıc zora sokmadım sunu da alın demedım. ben demedıgım ıcın onlar daha bi cok yaptılar allaha sukur. allah razı olsun. aldıklarımızı da hep esımle ortaklasa odeyebılecek sekılde aldık. ılerde beraber yasayacagız beraber gecınecegız. sen sunu yapmıstın almıstın, almamıstın, sızınkıler yaptıydı yapmadıydı kavgası gostermesın allah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…