imam nihahı ve mehir

Benim dini nikahım düğünden gelince evimizde kıyıldı
Mehir olarak da 20 gramlık 6 bilezik verdi , toplam 150 gram yani

seninkisi ne güzel kıyıldığı an vermiş keşke bizimkisiler de öyle olsa zamanı gelince

mehir ne demek?
yüz görümlülüğü falan mı verilmese ne olur? gelenek gibi bir şey sanırım

mehir ne demek?
yüz görümlülüğü falan mı verilmese ne olur? gelenek gibi bir şey sanırım

hayır canım mihr aslında boşandığında yada vefat halinde kadının kendini güvence altına almasını sağlayacak bir şeydir.
yani mihrim şu bana ver diye algılamış arkadaşlar.
Mesela ben hac istediğim ölmeden önce mutlaka onu yerine getirmeli. Yoksa kul hakkına giriyor.
yada takılan altınlarım mihrimdir dedin. Mesela bozdurdunuz onları boşanmadan yada ölmeden önce mutlaka onları geri koymalı.
Böyle bir şey.

anladım canım. helal edebilirz de değil mi? vermese de olur yani

arkadaşlar imam nikahlarınızı ne zaman yaptırdınız yani sözlenince mi nişanlanınca mı yoksa düğünden önce falan mı ve mehir de ne istediniz? özel olmazsa

bir yerde nihahın az mehirlisi hayırlıdır diye okumuştum. ee bende dedim ki hayırlıysa az istiyeyim. kaynanamda oğlumdan az mehir iste deyip duruyor sakasına. bende gıcıklık değilmi düğünde takılan bütün altınları isteyeceğim

kız kaynana kalpten gider bak yukarda diyor ki altınları bozdurup harcasa bile yine yerine alması gerekiyormuş hadi çok fazla altın birikti adamcağız nasıl alacak geri valla kaynana erkenden ölür

kız kaynana kalpten gider bak yukarda diyor ki altınları bozdurup harcasa bile yine yerine alması gerekiyormuş hadi çok fazla altın birikti adamcağız nasıl alacak geri valla kaynana erkenden ölür

he he he biliyorum. nişanlımda bu konuya çok önem veriyor. istediğimi vereceğine eminim. helal etmeyi düşünüyorum ama

he he he biliyorum. nişanlımda bu konuya çok önem veriyor. istediğimi vereceğine eminim. helal etmeyi düşünüyorum ama

kaynanaya istedim de nişanlına da tembihle söyleme de bak bakalım kaynananın surat ifadesi nasıl oluyor ay çok severim ya böyle şirinelik yapmayı şakalaşmayı

mehir illa boşanınca mı veriliyor
ben biraz araştırmıştım ama her kafadan bir ses çıkınca insan şaşırıyor.
benim resmi nikahım bir sene önce yapılmıştı dini nikahım da düğünden bir kaç ay önce yapıldı mehir için aklımda 200 gr altın vardı
hoca evimize geldi nikahı kıyarken mehri sordu sonra 300 bin dedi sonra da çift olmaz 301 bin olsun dedi bişey diyemedim.
bu parayı istediğimden değil zaten helal ettim ben tabi ki zaten mehir istemek gerekir adetten dendiği için 200 gr altın düşünmüştüm sonrasında da tabiki helal edecektim onuda ama hoca öyle söyleyince şasırdım.
mehir ayrılmada mı verilir

mehir kadının hakkıdır. boşanma olmasa da vermek zorunda diye biliyorum. helal ettiysen sorun yok zaten

ben ne ev, ne bilezik, ne de araba... huzur istedim o da çok şükür yerinde

arkadaşlar imam nikahlarınızı ne zaman yaptırdınız yani sözlenince mi nişanlanınca mı yoksa düğünden önce falan mı ve mehir de ne istediniz? özel olmazsa

biz düğünden bikaç hafta önceydi dini nikah kıydırdık mehir olarakda 25 gram altın diye attık öle önemli olan dini nikah mehiri napim ben diye düşünmüştüm şuan niye öyle düşündüğümü anlamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…